Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-05-11, 05:16 PM   #251
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
手痕去試下xperia play, 有D心動tim

引用:
作者: westpat 查看文章

如果只係要meet 某D requirement既話,對developer黎講都係一件好事
但係太tight既話,公司之間冇特別,個market會幾悶
我都係咁話
依家就係百花齊放先好玩
如果一開始係全部得原生android介面, 我覺得一定無可能hit得咁快. 因為原生果個我覺得有好多不足之處, 淨係個電話已經超級唔好用. 好似htc咁一早將佢改到咁正點解唔比先, 除非你話google自己本身整到好完美, 但依樣起碼2.3都未做到, 真係想知佢個3.0有幾掂?
但真係唔想佢封殺自家UI.

HD2成日係咁試唔同嘅rom, 對我嚟講用咁多始終都係htc sense用得最就手.

相薄
大覺屋師真 目前離線  
舊 04-05-11, 05:27 PM   #252
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
<- 門外漢

想問android + QWERTY機打速成
係唔係同電腦一樣可以用number 選字?

我借左人地部milestone 黎試, 佢選字要篤番個screen既

一小英口 目前離線  
舊 04-05-11, 07:26 PM   #253
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 一小英口 查看文章
<- 門外漢

我借左人地部milestone 黎試, 佢選字要篤番個screen既
睇下你用邊隻輸入法,
我用緊個隻可以靠長按qwertyui , 對應返個mon顯示嘅內容去選
而有隻輸入法可以成個碼表比你完全自訂, 你點set都得

現在有no. key嘅機好小, 對應度低D好正常

舊 04-05-11, 07:41 PM   #254
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
部IS未有得root真係超煩
除了個dreye好讚之外
它其他app我都好想uninstall
768RAM開機無了半...部IS真係大食OTL
不過HTC個介面的確係做得幾好

舊 04-05-11, 07:44 PM   #255
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: KTN 查看文章
部IS未有得root真係超煩
除了個dreye好讚之外
它其他app我都好想uninstall
768RAM開機無了半...部IS真係大食OTL
不過HTC個介面的確係做得幾好
第3方介面係最好, 無一間個介面比佢順同親切

舊 04-05-11, 08:14 PM   #256
Fio

註冊日期: Dec 2001
雖然唔係新嘢,不過原來i9000用原生2.2.1係順過2.2+oclf,仲幾明顯果隻
除咗冇得one click root之外真係好好多
Fio 目前離線  
舊 04-05-11, 08:28 PM   #257
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
<- 門外漢

而家QWERTY機唔係部部的數字鍵都係獨立出黎……

我用緊CEDIME都係按MON揀字,其實用慣左速度上同按number分別唔大。

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線  
舊 04-05-11, 10:58 PM   #258
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
<- 門外漢

我用緊LIME.......因為用大易,選字問題比較小,我習慣用十字制選字的

嘿哈兒 目前離線  
舊 04-06-11, 05:34 PM   #259
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

http://gpad.tv/phone/docomo-so02c-xperia-acro/

NTTドコモ SO-02C (Sony Ericsson Xperia Acro)画像リーク

NTTドコモ、ソニー・エリクソン製 日本独自仕様のXperia発表予定
ドコモ型番「SO-02C」製品名「Xperia Acro (アクロ)」となる。
KDDI au からも同等の製品が発売される。画像データを入手

スペック

CPU: Qualcomm Snapdragon 1GHz
RAM: 512MB
ROM: 1GB
ストレージ: ROM1GB + Max32GB microSD
サイズ: 127×63×11.8mm
重量: 135g
ディスプレイ: 4.2インチ マルチタッチTFT液晶
解像度: 480×854 FWVGA
カメラ: 8.1MP(背面)
通信: WiFi 802.11 b/g/n Bluetooth 2.1+EDR
筐体カラー: アクア、ホワイト、ブラック
その他: Felica(お財布機能対応)、SPモード対応、赤外線通信、ワンセグ、FMラジオ、iC通信
※スペックと画像を含め公式の情報ではありません。変更される場合があります。

舊 04-07-11, 09:39 AM   #260
神龍
↘大家比d掌聲

http://www.android-hk.com/news/next-...gle-music-app/

音樂都backup埋咁堅

舊 04-07-11, 09:53 AM   #261
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: 神龍 查看文章
個cloud service比音樂公司嘈緊

舊 04-07-11, 09:59 AM   #262
神龍
↘大家比d掌聲

正常,google有好多動作都會扯到版權d法律問題

舊 04-07-11, 10:16 AM   #263
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
X 正常,google有好多動作都會扯到版權d法律問題
O 正常, 音樂公司有好多動作都會扯到版權d法律問題

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線  
舊 04-07-11, 10:41 AM   #264
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: Fio 查看文章
雖然唔係新嘢,不過原來i9000用原生2.2.1係順過2.2+oclf,仲幾明顯果隻
除咗冇得one click root之外真係好好多
super one click吧~
襟一個制就root了
自從上左2.2之後已經唔記得oclf既存在

Blog

pixiv
小特特 目前離線  
舊 04-07-11, 11:57 AM   #265
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
用左幾日SE Arc
講下自己既感想 (大部份同HD2 wm6.5/froyo2.2做比較)

外型一絕,現階段冇第二部Android機個outlook有呢個level

screen係4.2" 16:9,雖則比HD2細,整體唔覺有分別
其他如光亮度,至少係日光下會睇得清楚

touchscreen好太多
我老婆玩sudoku就明顯知道

camera同media player (built-in),係兩個世界

UI customization幾好,folder做法好好用

Gallery好friendly

Email (Exchange) 好用過HD2好多

最surprise 講電話質素
個noise shield好強
係MTR好明顯,週圍既聲,suppress到一個好大既level

當然,唔係perfect
打電話冇得numpad search (雖則個contact search好過HTC)
timescape對於我呢類唔用FB/Twitter既人如同癈物
插電腦揀mass storage冇HD2咁friendly
default keyboard冇速成
built-in media player唔食acc (m4a)

舊 04-07-11, 12:17 PM   #266
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

所以我好憎Cloud

Google個種已經可以算係明目張膽去分析不同的私隱同侵佔不同的法律灰色地帶

舊 04-08-11, 12:02 AM   #267
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 小特特 查看文章
super one click吧~
襟一個制就root了
自從上左2.2之後已經唔記得oclf既存在
搞掂!終算可以用返d要root先用得o既apps
Fio 目前離線  
舊 04-08-11, 02:27 PM   #268
Heabatov
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2010
SE Arc
想問吓電量方面,夠頂兩日嗎?thx
Heabatov 目前離線  
舊 04-08-11, 03:03 PM   #269
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
有無用MS升左官方2.2之後有呢個問題....
明明無send過msg比A君...佢個記錄竟然有send比B君既Msg...

舊 04-08-11, 07:26 PM   #270
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: teamkiller 查看文章
有無用MS升左官方2.2之後有呢個問題....
明明無send過msg比A君...佢個記錄竟然有send比B君既Msg...
OS bug, 要2.2.3 / 2.3.3先fix左
X&Y 目前離線  
舊 04-08-11, 09:34 PM   #271
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: X&Y 查看文章
OS bug, 要2.2.3 / 2.3.3先fix左
真係玩野...出個有bug既版本

舊 04-09-11, 01:52 AM   #272
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
引用:
作者: Heabatov 查看文章
SE Arc
想問吓電量方面,夠頂兩日嗎?thx
唔長開3g, 要先開ok
長開(whatsapp) 果d啱啱好一日要叉

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線  
舊 04-09-11, 11:35 AM   #273
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
我想問
其實whatsapp 似sms 定似 msn ?

一小英口 目前離線  
舊 04-09-11, 11:56 AM   #274
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
我想問
其實whatsapp 似sms 定似 msn ?
兩樣都似,
3G唔穩定的話未必即時收到message/send message出去,
可以更改status都似MSN,
但用電話no.作收發人單位就似SMS。
暉暉816 目前離線  
舊 04-09-11, 12:34 PM   #275
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
MS官2.2廢到
超到1GHz上NICO都係LAG

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BlackBerry 系統/手提/玩書 討論區 (一) ZlWS 手機平板遊戲討論版 40 12-08-14 12:25 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (三) KTN 手機平板遊戲討論版 1009 09-23-11 02:56 PM
Android 系統/手提 討論區 (小蜜蜂..嗡嗡嗡...)((阿波羅雪糕特約.....)) 亍 ◣ 手機平板遊戲討論版 1011 02-26-11 07:00 PM
招Android手機遊戲vampires live玩家 豬級狩獵者 ~清談館~ 0 10-25-10 10:00 PM
Google Android: the Gphone mobile OS riceball 手機資訊/電腦軟硬討論 30 10-10-08 05:24 PM

現在的時間是 09:31 PM

手機版 | APP版