Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-09-12, 12:24 AM   #1
風之將
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
機動戦士ガンダム EXTREME VS機師約戰區 第十四回 (歡迎約戰及加入M群) - 港psn已可下載freedom,自護號及Hi-nu

官網: http://gundam-vs.jp/ac-new/
Wiki: http://www29.atwiki.jp/arcgundamvs/pages/1.html
新手指南:http://bbs.a9vg.com/thread-2077455-1-1.html
wiki資料翻譯:http://bbs.saraba1st.com/2b/read-htm-tid-690516.html
M群:group178014@msnzone.cn
初心者小技影片:
http://www.nicovideo.jp/watch/sm16362660
http://www.nicovideo.jp/watch/sm12681165
nico combo集:http://www.nicovideo.jp/tag/EXVS%E3%...83%9C%E9%9B%86
系統解說:http://bbs.a9vg.com/thread-2081836-1-1.html
常見問題
Q:無code可否使用hi-nu?
A:已確定於1月26日會無料DLC

Q:今集機體相關排行?
A:如下......
排行

■3000
S 古黒 運命 ストフリ > クアンタ マスター
A TX UC ν Hi-ν
B V2 00 DX > 羽 髭

■2500
S 隠者 > ギス
A 乙 > 黒本 ジ・O
B 死神 神 ケル > ZZ サザ シナ
C キュベ X2 クシャ ラファ

■2000
S シャゲ
A フォビ 龍 > スサ ヘビア デュナ
B ヴァサ 初代 スモ スト Δ F91 百式 > メッサ ガナ 赤枠 プロビ エクシア 青枠
C 02 01 ジオング

■1000
S ザク > 戦車
A 犬 グフ
B ベルガ > Ez8 赤キュベ ヅダ
C アレ アッガイ > ガンイジ

另一參考

Q:如何使出虹Can?
A:使用格鬥屬性(除了一般格鬥外,如X1的鞭、新安洲踢石等也算在內)的招式,之後按同一方向兩次即可
參考:http://www.youtube.com/watch?v=x7AMI1PJ5As

Q:online時點解見到對方個名紅色?
A:紅字名即指代該名玩家拔線次數很多

Q:Mission邊關洗MP會快?
A:
一般方法:
玩一般兵既渣古同時擊破任務,開GP02開場數2秒放核彈
咁幾秒就過關,配合MP增加技能可取約4萬點MP
zzzdx提供方法:
NT級打extreme三形態果版,開lv max lockoff+攻擊特化單機出擊,無傷過版一場22XXXX

DLC相關資料:
アルケーガンダム ¥500 配信開始日:2011/12/22(第一弾)
ブルーディスティニー1号機 ¥500 2011/12/22(第一弾)
ゴトラタン ¥500 配信開始日:2012/1/11(第二弾)
ジ・O ¥500 配信開始日:2012/1/11(第二弾)
フリーダム ¥500 配信開始日:2012/1/26(第三弾)
ジオング ¥500 配信開始日:2012/1/26(第三弾)
Hi-νガンダム 無料 配信開始日:2012/1/26(第三弾)

ランクマッチは無料
http://www.b.bngi-channel.jp/gdexvs/download.html#movie

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士

此篇文章於 02-09-12 08:47 PM 被 風之將 編輯。
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 12:24 AM   #2
風之將

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
舊 02-09-12, 12:26 AM   #3
魔王-將
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
PSN  IDkingjoe_1988
加番d topic名啦
魔王-將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 12:27 AM   #4
風之將

引用:
作者: 魔王-將 查看文章
加番d topic名啦
照用返上個topic名?

舊 02-09-12, 12:27 AM   #5
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
引用:
加番d topic名啦
第十四回 之 今天(而家已經2月9日)請還我自由 + 2月14號 情侶去死(逃)
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 12:27 AM   #6
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
幫大大升格了
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 12:30 AM   #7
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

引用:
修神令到魚大開門
話說你今日比我金魚TK率好低XD
平時一場最小有3炮打中自己友
又關我事囉...
你真係乜都抽水抽餐飽
舊 02-09-12, 12:33 AM   #8
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

引用:
作者: 阿魚 查看文章
其實都輸左好多好多
partner無睇通訊係咁上...
的確見到你d partner 成日用2500先落...
舊 02-09-12, 12:34 AM   #9
魔王-將

引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
又關我事囉...
你真係乜都抽水抽餐飽
唔通關我呢d無名小卒事咩
我係成場最廢雜魚,連廢人用自護都差d炒我
舊 02-09-12, 12:34 AM   #10
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
仲有無房?

舊 02-09-12, 12:35 AM   #11
魔王-將

引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
的確見到你d partner 成日用2500先落...
第一隻爆氣之後嗚呀
之後第二隻.....
舊 02-09-12, 12:36 AM   #12
石原夏織

引用:
作者: 阿fei 查看文章
thank you 画伯

shuffle 上左 1700
都係你打晒。。。
引用:
作者: 阿fei 查看文章
估唔到最三場都係同你打,好在最後part你
打我仲易贏。拍隻zeta你都ok啦
舊 02-09-12, 12:37 AM   #13
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
痴Q線

街客自己死先抆線條白痴日本仔SEND信黎串我逃走得快

俾我SEND返去問候佢

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 12:39 AM   #14
カズキ
Game Master

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKazuki-KTW
thanks for invite me dave . and sorry for parnter.goodnight~
カズキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 12:43 AM   #15
Wayne L
Crazy Gamer

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
痴Q線

街客自己死先抆線條白痴日本仔SEND信黎串我逃走得快

俾我SEND返去問候佢
頭先SORRY...

舊 02-09-12, 12:43 AM   #16
石原夏織

我比你追我太好射
舊 02-09-12, 12:48 AM   #17
Wayne L
Crazy Gamer

引用:
作者: 画伯 查看文章
我比你追我太好射
因為有FC照住啫

舊 02-09-12, 12:50 AM   #18
石原夏織

引用:
作者: Wayne L 查看文章
因為有FC照住啫
你隻91好煩
我多下sb都中三槍
舊 02-09-12, 12:54 AM   #19
Wayne L
Crazy Gamer

引用:
你隻91好煩
我多下sb都中三槍
PARTNER隻FC淨係死衝, 唔煩下你好容易比你抽水抽死佢
佢好搞笑, 明明一開波中左你照射, 我聽到聲但係唔SURE
特登比個通信佢, 佢都唔回番我
跟住要我特登飛去佢正後面睇佢有幾多血...
你睇番REPLAY就知

舊 02-09-12, 12:54 AM   #20
no name
Junior Member

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDcyrus-tam
對於今日比我嚴重地雷死的大大真係好抱歉...
個 C 制落左去唔識上返黎... $600 個垃坄 KOF XIII 制... 1 個月壞一粒... 8 粒爆晒右上果 2 粒...
no name 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 12:56 AM   #21
大哥豪
Senior Gamer

前曰精神飽滿,表現出色,又無手殘,勝率5x%
今曰大病在身,頭昏眼喑,手殘腦殘,勝率8x%
真是妙不可言
大哥豪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 01:02 AM   #22
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
夠皮, 做夠地雷
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 01:02 AM   #23
gwzero
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
PSN  IDGWZERO01
引用:
作者: sai00872003 查看文章
明明我雷你地 點解你地say sorry
有好多場我無理你地未死就沖左上去死
有好多鋪都先落左
走位又走去你救唔到我果D位
我真係打得好差
gwzero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 01:03 AM   #24
Vincent_XIII
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
PSN  IDViVi-Vincent
引用:
你隻91好煩
我多下sb都中三槍
岩岩對你果場咁都輸..隻fc咩料...
隻紅渣一開始已經比我打左大半血
Vincent_XIII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 01:08 AM   #25
Wayne L
Crazy Gamer

引用:
作者: Vincent_XIII 查看文章
岩岩對你果場咁都輸..隻fc咩料...
隻紅渣一開始已經比我打左大半血
P字頭果隻FC?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
頭文字D Extreme Stage [已售] romrom2004 電視遊戲討論版 249 11-13-17 07:44 PM
[多機種] Space Invader Extreme [已售] 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 40 04-10-08 12:22 AM
ASUS Extreme N7800 GTX/2DHDTV release!! DARK ANGEL 手機資訊/電腦軟硬討論 0 06-23-05 06:53 PM
[PS2]DDR Extreme (EyeToy 支援) neo2046 電視遊戲討論版 0 05-24-04 10:13 PM

現在的時間是 04:10 AM

手機版 | APP版