Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-03-15, 01:09 AM   #801
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
一班lv.100嘅超級魔法戰士入咗個lv.0嘅新手村

舊 03-03-15, 05:19 AM   #802
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
一代戰神T-dog mk-II咁就 , 成日叫人唔好放棄, 轉過頭就俾隻細路KO後就自暴自棄 (我仲成集都等睇佢壯士斷臂), 明明佢當日可以徒手一打四, 真係名符其實劇情殺

rick收埋把鎗係打算又好似Terminus果時咁做後備? (點解今次又唔收埋一袋 ? ) 把鎗消失似係重要伏線

此篇文章於 03-03-15 05:21 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 10:00 AM   #803
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
lv 100果然厲害,真係唔怪得d村民咁想佢地加入
不過最好笑係"女皇個仔"以為自己好勁原來只係傻仔
但我覺得個0靚妹好有問題,好可能係其他組織d卧底
箭佬就仍然係作戰狀態
睇promo下集又到緊張位

此篇文章於 03-03-15 10:04 AM 被 ryuka 編輯。
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 10:13 AM   #804
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
漫畫呢part入面真係入面個個都係村民來
Rick一入去已經插佢地冇放哨,之後立即委任rick做警備隊隊長
漫畫版本來帶剩4人
而家成班如狼似虎既入去

村民快逃

舊 03-03-15, 01:27 PM   #805
神龍
↘大家比d掌聲

lv.0 : 我地有熱水, 食物同剪髮
lv.100 :

lv.0 : 我地有d靚槍
lv.100 : 你比支咁嘅野我即係叫我出去死je a

舊 03-03-15, 03:58 PM   #806
gingq7

註冊日期: May 2008
rick隊人就算死左2個後依然太多人,
好似神父呢d入到村後存在感完全消失
我估今季應該要死多2個以上
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 04:06 PM   #807
Sar8
The One

引用:
作者: 神龍 查看文章
lv.0 : 我地有熱水, 食物同剪髮
lv.100 :

lv.0 : 我地有d靚槍
lv.100 : 你比支咁嘅野我即係叫我出去死je a
漫畫版rick哥自己去軍械庫偷左幾枝私伙野出來用
呢邊應該都會係咁

舊 03-04-15, 09:16 AM   #808
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
其實今集真係有D悶, 但係我就一路睇一路諗: 跟住會唔會有野...跟住會唔會有野...
睇完成集, 就喺咁平淡嘅劇情, 我都睇到好緊張...係個人好緊張,唔係劇情...

舊 03-04-15, 09:22 AM   #809
Sar8
The One

如果剩係想睇殺喪屍不如睇Z nation

舊 03-04-15, 09:32 AM   #810
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
我講的"有無野"係想話, 有無埋伏, 有無陰謀, 有無古惑

舊 03-04-15, 09:45 AM   #811
Sar8
The One

以睇過漫畫來同你講
呢個part冇咁多呢D野比你睇(除非佢大檢劇情)

不過呢part既主要係想寫rick一行人失去居所,同時又試過被一次安全區背叛後各人心境變化同點融入返群體社區
如果下下同Terminal一樣反而冇咩野睇

此篇文章於 03-04-15 09:51 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 09:55 AM   #812
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: Sar8 查看文章
以睇過漫畫來同你講
呢個part冇咁多呢D野比你睇(除非佢大檢劇情)

不過呢part既主要係想寫rick一行人失去居所,同時又試過被一次安全區背叛後各人心境變化同點融入返群體社區
如果下下同Terminal一樣反而冇咩野睇
而家睇呢套劇,基本都唔係想睇打喪屍,都無咩主線好跟,純粹係想睇班角色關係轉變同生死下場,有少少似睇緊《真情》同《愛回家》,追開幾個鍾意角色,想睇下佢哋會有咩下場咁解,感覺好玄妙。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-15, 09:59 AM   #813
烈海王

阿婆繼上次一人救全家之後,而家仲識扮豬食老虎,無論戰鬥經驗、心理質素、智謀,實力已經上到Top 3,諗返S1畀老公打嗰個煩膠樣,真係最大變化角色。
舊 03-04-15, 10:14 AM   #814
Sar8
The One

至於角色死極都會有
同game of thrones一樣,呢個死左,咁過兩集有個新既入

至於漫畫前排立下眼,rick已經成為一個大社區既領導人(當然唔係電視而家呢個),成為領導人之前都有一個類似governor既角色再爭一次,而家既威脅係講緊morgan叔口中講彼著喪屍皮的人

舊 03-04-15, 12:08 PM   #815
ryuka
Crazy Gamer

我都係為Daryl 而追
由最初既討厭角色變成師奶殺手
真心覺得佢型
不過有傳佢今季會領便當,希望唔係啦.....
舊 03-04-15, 02:36 PM   #816
烈海王

引用:
作者: Sar8 查看文章
至於角色死極都會有
同game of thrones一樣,呢個死左,咁過兩集有個新既入

至於漫畫前排立下眼,rick已經成為一個大社區既領導人(當然唔係電視而家呢個),成為領導人之前都有一個類似governor既角色再爭一次,而家既威脅係講緊morgan叔口中講彼著喪屍皮的人
的確不斷會加人,但高人氣角色其實都係幾個,除咗Rick父子未到劇終都應該唔會死,好多Fans都係為睇Daryl先追,另外黑妹、阿婆而家都幾有人氣(仲有後備外援morgan叔),反而泡菜仔網上好多人都估佢死,唔知算唔算受歡迎喇
舊 03-04-15, 02:38 PM   #817
烈海王

引用:
作者: ryuka 查看文章
我都係為Daryl 而追
由最初既討厭角色變成師奶殺手
真心覺得佢型
不過有傳佢今季會領便當,希望唔係啦.....
Daryl死咗對收視影響太大(唔計編劇講明未到劇終都唔會死嘅Rick,Daryl嚮好多人心目中係男主角),真係睇下編劇夠唔夠膽搏。

諗起《Heroes》,如果無咗Sylar,至少會無咗三份一觀眾。

此篇文章於 03-04-15 02:42 PM 被 烈海王 編輯。
舊 03-04-15, 03:42 PM   #818
Sar8
The One

泡菜會死都唔出奇
反正原作都

不過原作死左果D都仲係度既
相反原作未死既死左都仲有

所以都話唔埋

此篇文章於 03-04-15 03:52 PM 被 Sar8 編輯。
舊 03-04-15, 05:18 PM   #819
ryuka
Crazy Gamer

講真Daryl X Rick 一定係一對
有時一下眼神一個點頭已經知大家諗緊咩,呢d真係無人可能代替到另一方
你睇下Rick一刮完鬍個樣幾失望就知啦
不過睇promo下集好似會比人暗算.....
舊 03-04-15, 06:19 PM   #820
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

其實個角色死唔死~唔係因為個人重想唔想拍咩~
始終依套d sub角色發揮有限~eg:女軍人個角色接近可有可無~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-15, 06:45 PM   #821
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

Rick搞人老婆~carol姨恐嚇細路~主角眾好黑呀~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-15, 02:59 AM   #822
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
S5#13

好唔TWD的一集,
唔好話Sasha,觀眾都未必一下子適應到Alexandria的安逸生活啦。

hehe帶箭佬Daryl去車房果幕,
突然諗起會唔會好似TV Game Dead Rising 3咁,
自己組合架殺喪屍專用電單車出嚟呢…

Carl姨實在太搶戲了…

如果A字係代表Alexandria,咁喪屍頭上個W字又代表乜呢?Washington?

此篇文章於 03-10-15 04:11 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-15, 04:14 PM   #823
神龍
↘大家比d掌聲

睇住班友開party, 自己嘅親人就係出面死得毫無價值, Sasha唔發癲就有鬼啦

舊 03-11-15, 12:42 PM   #824
Sar8
The One

sasha個角色取代左andrea
carol直接兇個o靚仔

此篇文章於 03-11-15 01:31 PM 被 Sar8 編輯。
舊 03-16-15, 09:33 AM   #825
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
我開頭仲以為CAROL會殺左個靚仔..

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Red Dead Redemption《碧血狂殺》 [已售] neo2046 電視遊戲討論版 814 07-11-16 08:35 AM
Left 4 Dead 2 neo 電視遊戲討論版 365 07-04-13 12:51 PM
Left 4 Dead 2 neo PC電腦遊戲討論版 863 11-11-11 09:49 PM
[多機種] ▲▽▲ Red Dead Redemption▲▽▲ 紅色死亡救贖 ◆◇◆◇◆ 1000成就白金攻略討論區 ◆◇◆◇◆ updated ㊣㊣㊣ yKS 攻略及心得交流區 935 10-31-10 01:34 PM

現在的時間是 10:18 PM

手機版 | APP版