Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-05-19, 11:33 AM   #3851
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: fiendray 查看文章
係TB買好明顯係代用,原裝無可能感平
原裝要8980羊
唔係代用...真貨來的...只係拆散, 沒hdmi和火牛, 其實條數差不多~
原廠8980係零售價呀...

引用:
作者: lodoss 查看文章
另也有可能係廠D人偷出來賣,
但多數次品QC唔合格果D
唔好講到tb咁差...佢地上面好like咁樣拆散賣...大把人咁樣買來diy個細dock...
有人買來拆過確係原廠, 我睇過人地拆箱report先敢上面買, 用左咁耐都沒問題~

此篇文章於 03-05-19 11:43 AM 被 charcsc2000 編輯。
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-19, 11:38 AM   #3852
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 莎月美希 查看文章
請問是原裝還是代用?
由手機版發出
原廠的, 當然沒包裝盒啦, 你可以參考下呢條link...
有ching有拆櫃報告...#134, 自己睇下~

https://www.hkepc.com/forum/viewthre...ge%3D5&page=14

我要指出...其實tb都有正貨買, 只要你識得搵...
ebay和日森美森都可以有假貨...
舊 03-05-19, 12:03 PM   #3853
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
係剩dock定連埋牛?
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-19, 12:30 PM   #3854
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
係剩dock定連埋牛?
剩dock, 因牛大把代用廠, 不一定要ns個隻咁單一~
舊 03-05-19, 02:43 PM   #3855
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
剩dock, 因牛大把代用廠, 不一定要ns個隻咁單一~
咁可能係拆咗隻牛獨立賣,開初時可以charge notebook嘅type C牛都唔平同選擇少。
舊 03-05-19, 02:54 PM   #3856
charcsc2000
J神哥

引用:
咁可能係拆咗隻牛獨立賣,開初時可以charge notebook嘅type C牛都唔平同選擇少。
正常...好多人只係需要個dock...隨時屋企都幾個type C牛啦....
我自己係用Q5PD來插DOCK添...
跟機火牛和後備DOCK就放係我女人屋企, 咁樣方便好多~
舊 03-05-19, 03:08 PM   #3857
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
正常...好多人只係需要個dock...隨時屋企都幾個type C牛啦....
我係之前凶宅特價$380時入多套dock,當剩係買隻牛都抵。
舊 03-05-19, 03:13 PM   #3858
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
唔係代用...真貨來的...只係拆散, 沒hdmi和火牛, 其實條數差不多~
原廠8980係零售價呀...

咁我都試下淘一淘博一博,唔該師兄。

唔好講到tb咁差...佢地上面好like咁樣拆散賣...大把人咁樣買來diy個細dock...
有人買來拆過確係原廠, 我睇過人地拆箱report先敢上面買, 用左咁耐都沒問題~
由手機版發出

莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-19, 07:43 PM   #3859
andyng111
Junior Member

註冊日期: Jun 2005
引用:
但我試過用macbook火牛同type-c線充 pro制,頭一個月可以充到,唔知點解之後就充唔上,轉番用原裝牛又ok
有無人知咩問題?
andyng111 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-19, 09:27 AM   #3860
charcsc2000
J神哥

引用:
我係之前凶宅特價$380時入多套dock,當剩係買隻牛都抵。
之前380蚊係低,而加沒啦,個時我未有需要,到我有需要已經沒左優惠,唯有去上面搵,因為我只需要個dock,其他野不用~
舊 03-06-19, 09:30 AM   #3861
charcsc2000
J神哥

引用:
由手機版發出

入面條link其中一條我親身買過,沒事既,唔好唸到tb就呃人,
呃人個d都係想用1蚊買10蚊野,如果你係想買正正常常既,真心沒問題~
舊 03-06-19, 09:31 AM   #3862
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: andyng111 查看文章
但我試過用macbook火牛同type-c線充 pro制,頭一個月可以充到,唔知點解之後就充唔上,轉番用原裝牛又ok
有無人知咩問題?
正常,根本mackbook d牛好多時都有晶片入面,唔比用來充其他野,
所以我部mba牛壞左都沒再買,轉左用q5pd+轉頭充,充埋switch+手機及其他野都沒問題~
舊 03-06-19, 12:06 PM   #3863
莎月美希
Game Master

引用:
入面條link其中一條我親身買過,沒事既,唔好唸到tb就呃人,
呃人個d都係想用1蚊買10蚊野,如果你係想買正正常常既,真心沒問題~
好的,唔該你。
由手機版發出
舊 03-07-19, 02:51 PM   #3864
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
終於出紙盒VR,但係睇個外型真(係6加1) 粗口(爆), 玩法就各花入各眼,你地自己去睇睇資料就知我講乜

此篇文章於 03-07-19 02:57 PM 被 chrischun 編輯。
chrischun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-19, 02:52 PM   #3865
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
http://www.nintendo.com.hk/topics/ar...190307_01.html

透過Nintendo Labo來體驗製作、簡易VR「Nintendo Labo Toy-Con 04: VR套裝」中文版即將發售

任天堂(香港)有限公司將於2019年4月12日(星期五)發售《Nintendo Labo》系列新作《Nintendo Labo Toy-Con 04: VR套裝》中文版。

有關使用各種Toy-Con進行VR遊戲等的詳細資訊,敬請留意本公司官方網站。

香港:http://www.nintendo.com.hk/labo/

台灣:http://www.nintendo.tw/labo/

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-19, 06:27 PM   #3866
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
ヨッシークラフトワールド 紹介映像
https://www.youtube.com/watch?v=WPrrY7mgPQM
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-19, 11:10 PM   #3867
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
65-Inch Flatscreen Modded To Look Like A Giant Nintendo Switch
https://suprman9.wixsite.com/nerdvana/switch-tv-process

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-19, 09:47 AM   #3868
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我淨係諗到部機散熱困難
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-19, 10:22 AM   #3869
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: chrischun 查看文章
終於出紙盒VR,但係睇個外型真(係6加1) 粗口(爆), 玩法就各花入各眼,你地自己去睇睇資料就知我講乜
主要問題無得套住個頭(好似),要用手拿住.
但佢兩邊有個穴好似可以後加.

Full pack我都吾會買,
買個starter US$40 左右($300左右)(得2set)
甘既價錢, 試下玩下, 個人覺得OK.
而且遲下,一定有人整到NS可睇片!!
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-19, 09:25 PM   #3870
莎月美希
Game Master

引用:
淘左,到左貨,我買是Boxset,唔似假,接駁到上電視同正常充電,唔錯,謝師兄介紹。
由手機版發出
舊 03-12-19, 11:48 AM   #3871
charcsc2000
J神哥

引用:
淘左,到左貨,我買是Boxset,唔似假,接駁到上電視同正常充電,唔錯,謝師兄介紹。
由手機版發出
幾錢呀????
都話左唔係假...tb沒咁好工藝做到咁多假貨...
大把野都係made in china...
其實tb好多好野...我fd買左隻15吋便携mon係內置左usb-c...即係有埋dock功能, 插一條usb-c線就玩到機...係床度玩好有用...

此篇文章於 03-12-19 11:52 AM 被 charcsc2000 編輯。
舊 03-12-19, 04:54 PM   #3872
野良猫
肥倫

搵唔到個post响度報算

caligula418入手

日本一隻rpg都有了,不過唔敢買
而設人設唔啱口味
舊 03-12-19, 05:05 PM   #3873
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
已經有overcooked 2

依加overcooked 1有半價,買唔買得過?

ps,唔會放驚

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-19, 05:14 PM   #3874
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 野良猫 查看文章
搵唔到個post响度報算

caligula418入手

日本一隻rpg都有了,不過唔敢買
而設人設唔啱口味
日定行版?
知唔知日版有冇中文?
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-19, 05:19 PM   #3875
野良猫
肥倫

引用:
作者: lodoss 查看文章
日定行版?
知唔知日版有冇中文?

入咗game睇唔見有中字㨂

另外有實體dlc送
買的話記得問鋪頭拎

此篇文章於 03-12-19 05:22 PM 被 野良猫 編輯。

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 11:09 AM

手機版 | APP版