Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-19-18, 12:18 PM   #51
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇gameplay片先知故事係由頭開始講過
之前以為tv二期劇情開始
玩過上集的話感覺好重複了
上集我覺得幾爽幾好玩
由手機版發出
所以佢係由第三方角度玩...
但我自己覺得第一集好正, 因為係由主角角度玩...
今集已經沒上集咁爽...難左好多...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-18, 02:11 PM   #52
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
光榮係多糞野,但你玩過B記銀魂\拉打etc,你就知光榮對版權game仲有種起碼的尊重。
咁得閒時,我真係搵番片2手B記銀魂\拉打試下B記有幾爛啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 08:35 AM   #53
alien1020hk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2017
想問下SWITCH版, 係咪只有日版有中文? 定歐版美版都有中文?
alien1020hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 09:50 AM   #54
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: alien1020hk 查看文章
想問下SWITCH版, 係咪只有日版有中文? 定歐版美版都有中文?
對,日版有中文,美歐沒的~
舊 03-20-18, 10:29 AM   #55
alien1020hk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2017
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
對,日版有中文,美歐沒的~
唔怪得價錢差咁遠
alien1020hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 11:54 AM   #56
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: alien1020hk 查看文章
唔怪得價錢差咁遠
其實正常價都係465...
係班人炒到去500者...
舊 03-20-18, 02:07 PM   #57
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
其實正常價都係465...
係班人炒到去500者...
如果怕食switch Game炒價,
就應該一早去搵D有良心既Game舖落訂啦!

PS:我隻switch日普版一早係電玩直銷網訂定,又快到又唔過$500(不過佢呢間成日攞唔到D switch限定版貨)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-18, 02:54 PM   #58
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: mrk 查看文章
如果怕食switch Game炒價,
就應該一早去搵D有良心既Game舖落訂啦!

PS:我隻switch日普版一早係電玩直銷網訂定,又快到又唔過$500(不過佢呢間成日攞唔到D switch限定版貨)
咁有時買game前都想睇左review先買....怕買錯game...
而加d店鋪一見到隻game好賣少少就加價...
舊 03-21-18, 10:47 AM   #59
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
頂唔順都係放o左隻 switch 版入番 PS4 版
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 11:20 AM   #60
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
頂唔順都係放o左隻 switch 版入番 PS4 版
點解呀, switch好lag???
舊 03-21-18, 11:36 AM   #61
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
咁有時買game前都想睇左review先買....怕買錯game...
而加d店鋪一見到隻game好賣少少就加價...
坐商言商,咁好正常,唔通值崩果D你又會用返正價買

舊 03-21-18, 12:19 PM   #62
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
坐商言商,咁好正常,唔通值崩果D你又會用返正價買
可能我奇怪吧....你話限定版咁樣做都話者...因為貨源少...
而加普通版都咁玩...唔係貨源少喎...係佢地見好賣所以加價...
舊 03-21-18, 01:30 PM   #63
神人ではない!新人だ

引用:
可能我奇怪吧....你話限定版咁樣做都話者...因為貨源少...
而加普通版都咁玩...唔係貨源少喎...係佢地見好賣所以加價...
在下都係買果邊唔難理解你既思考,不過賣GAME始終唔係書報攤賣書,
唔講某D好代理既「VALUED PACK」,本身賣唔好/被批死咗既GAME店都冇得送返走。
事實上,唔少買家都會等佢賣唔出減價先入,咁點解好賣既佢就唔可以加?
而且家陣你唔妥佢加,大可以上網買DL版。

舊 03-21-18, 02:36 PM   #64
charcsc2000
J神哥

引用:
在下都係買果邊唔難理解你既思考,不過賣GAME始終唔係書報攤賣書,
唔講某D好代理既「VALUED PACK」,本身賣唔好/被批死咗既GAME店都冇得送返走。
事實上,唔少買家都會等佢賣唔出減價先入,咁點解好賣既佢就唔可以加?
而且家陣你唔妥佢加,大可以上網買DL版。
唔少買家都會等佢賣唔出減價先入
比你呢句點醒左...
而加等佢正常價先入手啦..
舊 03-21-18, 02:56 PM   #65
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
而家有dl版唔怕冇貨唔怕炒
以前唔買第一水就分分鐘冇貨買唔到
果時試過隻game星期四出星期六去都話賣晒

供求問題
有價冇市佢就會減啦
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-18, 03:02 PM   #66
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 真!DC 查看文章
而家有dl版唔怕冇貨唔怕炒
以前唔買第一水就分分鐘冇貨買唔到
果時試過隻game星期四出星期六去都話賣晒

供求問題
有價冇市佢就會減啦
由手機版發出
SONY GAME我不怕...
最怕係老任...
之前買3DS GAME...世界樹V...真係一出就買...GAME鋪老闆都講明一定不會返第二次貨...
舊 03-21-18, 03:06 PM   #67
神人ではない!新人だ

引用:
SONY GAME我不怕...
最怕係老任...
之前買3DS GAME...世界樹V...真係一出就買...GAME鋪老闆都講明一定不會返第二次貨...
都係3DS啫,NS個STORE好似正價GAME都有得賣格?
(冇NS機唔太清楚)

舊 03-21-18, 04:34 PM   #68
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

引用:
點解呀, switch好lag???
係, 開頭貪佢有手提 mode,
但係真係太 lag, 窒下窒下太唔爽,
同埋手提 mode d 字同地圖實在太細, 好難睇
舊 03-21-18, 05:26 PM   #69
charcsc2000
J神哥

引用:
都係3DS啫,NS個STORE好似正價GAME都有得賣格?
(冇NS機唔太清楚)
我記得3DS GAME好似只可DL一次...如果壞左機就沒啦...
所以正常係買卡帶...
NS GAME...不嬲正價都貴...所以沒辦法不買實體...

PS4有PSN HK, GAME SHOP買不到咪去PSN下載, 價錢差唔多...
舊 03-21-18, 05:30 PM   #70
charcsc2000
J神哥

引用:
係, 開頭貪佢有手提 mode,
但係真係太 lag, 窒下窒下太唔爽,
同埋手提 mode d 字同地圖實在太細, 好難睇
係呢...我去香X討論區指出呢個POINT...竟然比人話我係PS4打手...
只係唔想有人中伏者...

講返手提MODE個MAP真係搞笑...一定要開TV MODE先睇到...
但既然都係TV MODE...咁我不如入返PS4版...

其實我想買PS4版....可惜我妹要我買SWITCH版, 因佢要成部SWITCH借走拎去玩....
其實SWITCH版入左TV MODE都不太差...我覺得有PS3感覺...
只係PS4版太好太順...就算PS4進擊1都順過NS 進擊2...
舊 03-21-18, 05:49 PM   #71
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:
我記得3DS GAME好似只可DL一次...如果壞左機就沒啦...
所以正常係買卡帶...
NS GAME...不嬲正價都貴...所以沒辦法不買實體...

PS4有PSN HK, GAME SHOP買不到咪去PSN下載, 價錢差唔多...
3ds唔壞機既話DL幾多次都得
由手機版發出
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 04:13 AM   #72
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

引用:
係呢...我去香X討論區指出呢個POINT...竟然比人話我係PS4打手...
只係唔想有人中伏者...

講返手提MODE個MAP真係搞笑...一定要開TV MODE先睇到...
但既然都係TV MODE...咁我不如入返PS4版...

其實我想買PS4版....可惜我妹要我買SWITCH版, 因佢要成部SWITCH借走拎去玩....
其實SWITCH版入左TV MODE都不太差...我覺得有PS3感覺...
只係PS4版太好太順...就算PS4進擊1都順過NS 進擊2...
換o左隻 PS4 版爽o左好多,
講真畫面唔差得好遠,
不過流暢度高o左好多, 直頭覺得操控都好o左
舊 03-22-18, 11:26 AM   #73
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: seed2005 查看文章
3ds唔壞機既話DL幾多次都得
由手機版發出
原來係咁....即係認機不認帳....
舊 03-22-18, 11:26 AM   #74
charcsc2000
J神哥

引用:
換o左隻 PS4 版爽o左好多,
講真畫面唔差得好遠,
不過流暢度高o左好多, 直頭覺得操控都好o左
咁爽???
幾錢賣左隻進擊NS版???
舊 03-22-18, 03:13 PM   #75
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

引用:
咁爽???
幾錢賣左隻進擊NS版???
$450, 蝕o左幾十
玩多幾版o係城入面一有幾隻巨人拆樓 PS4 版都有 D D 窒,
Switch 版唔知會點呢, 同埋打完一場中間空檔o係城入面果陣 PS4 版係多 D NPC

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
進撃の巨人 l Capcom 武藤遊戲 街機遊戲討論版 8 03-13-18 01:48 PM
[3DS] 進撃の巨人 死地からの脱出 安安 手提遊戲機討論版 3 02-15-17 11:53 PM
[多機種] 進撃の巨人 | 已售 武藤遊戲 電視遊戲討論版 234 06-17-16 12:50 AM
[An/iOS] 進撃の巨人 -自由への咆哮。暫日本無料 ZlWS 手機平板遊戲討論版 4 02-27-14 07:15 PM
[Cosplay同人活動] ***Cosplay 進撃の巨人 白薯女!!! TABI Cosplay同人MIX討論區 1 07-09-13 03:35 PM

現在的時間是 02:48 PM

手機版 | APP版