Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-21-05, 02:35 PM   #1
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
新TVB,NEW無線?

新TVB,NEW無線?
無線從香港直播開始,陸續都有幾個「新」類型既節目AND劇集?
不過,「新」類型節目啟播後,陸續失敗。

香港直播:
本來想做電視版「風波裡的茶杯」,但學唔到不特只,最後仲變左做下午版K100
東張西望:
慣切唔到原本既意念,慘變回娛樂大飲茶
YUMMY YUMMY
又係原本話低新類型既電視劇,但到尾D人物又好「合理」地有關係,真係有緣!唔知邊個部分新類型呢?可能下套電視劇連女住尸同個垃圾佬都有可能出現戀情,之後又認老豆…

講咁多野,因為TVB又有「新類型」既戲…
人間蒸發
稱為新時代偵探劇!
大家覺得繼續失敗,還有會成功呢?

舊 09-21-05, 04:51 PM   #2
十六夜賂
Crazy Gamer
Surmise

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: A HoManTin Work
人間蒸發
稱為新時代偵探劇!
有名你叫....人間蒸發
(不過都係睇下點先講

舊 09-21-05, 05:11 PM   #3
四葉草
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
香港直播是去年推出的電視節目呢.....並不是之後所有推出的TVB新型節目都不成功呀...

大長今:收視及口碑上成功。
大奧:口碑上成功。
百法百眾:口碑上成功。
殘酷一叮:收視上成功。

韓國古裝劇之前TVB不曾播過,日本古裝劇很久之前播過,儘管大長今和大奧並不是TVB製作的,但敢於在黃金時間播映它們,因此我提及這兩個節目。

看見一個機構失敗的地方,或許,能看到它成功的地方也是一件不錯的事呢.......

引用:
作者: A HoManTin Work
新TVB,NEW無線?
無線從香港直播開始,陸續都有幾個「新」類型既節目AND劇集?
不過,「新」類型節目啟播後,陸續失敗。

香港直播:
本來想做電視版「風波裡的茶杯」,但學唔到不特只,最後仲變左做下午版K100
東張西望:
慣切唔到原本既意念,慘變回娛樂大飲茶
YUMMY YUMMY
又係原本話低新類型既電視劇,但到尾D人物又好「合理」地有關係,真係有緣!唔知邊個部分新類型呢?可能下套電視劇連女住尸同個垃圾佬都有可能出現戀情,之後又認老豆…

人間蒸發
稱為新時代偵探劇!
四葉草 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-05, 03:17 PM   #4
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
近年TVB自己攪0既劇集我唔多覺有邊套係好睇0既
d劇情都不離果幾套formula
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉