Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-30-16, 01:39 PM   #1
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
Overwatch 專區 Vol.1

https://playoverwatch.com/zh-tw/

不定期整理ID

神龍 : Malcolm#3207

hap3afrien : JohnnyDerp#4337

Matthew.Y : matthewykh#3376

izumo : izumo#3425

鈴蘭 : SatouLing#3883

此篇文章於 07-01-16 12:10 PM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-16, 02:17 PM   #2
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
PC報到~

不過太noop+不太喜歡跟完全不認識的人開咪打(但這隻就是開咪才好組隊)
所以我不留id好了
免得累人

舊 06-30-16, 02:23 PM   #3
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
今晚要不要來一場?

引用:
作者: knight-philip 查看文章
PC報到~

不過太noop+不太喜歡跟完全不認識的人開咪打(但這隻就是開咪才好組隊)
所以我不留id好了
免得累人
冇話累唔累,輸左又唔係少忽肉,嬴左又唔係有錢分
大家一齊玩開心就好

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-16, 02:29 PM   #4
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
PC gaming master race

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-16, 02:50 PM   #5
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
team play唔開咪接近無得打

舊 06-30-16, 03:04 PM   #6
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
新手求帶

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-16, 04:02 PM   #7
カガミ

引用:
作者: fami~yan 查看文章
今晚要不要來一場?

冇話累唔累,輸左又唔係少忽肉,嬴左又唔係有錢分
大家一齊玩開心就好
唔係架
有時同d fd的fd打
當你被對面源氏完殺之後,果個fd的fd幫你輕易報仇
然後在咪講一句"垃圾源氏!"
再用文字打句"rubbish genji"

你就唔好意思再組落去

舊 06-30-16, 06:22 PM   #8
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
hap3afrien: JohnnyDerp#4337

會開mic

平日9pm到12pm online

新手求帶+1

舊 06-30-16, 06:48 PM   #9
Matthew.Y
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
matthewykh#3376

FPS廢渣級求carry

舊 06-30-16, 10:13 PM   #10
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
新手求帶+1 但係你地用咩來對講?
izumo#3425
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 12:28 AM   #11
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
https://vid.me/LIlC

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 01:28 AM   #12
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
ID:SatouLing#3883

岩岩打完10場 5W5L
Rank47

不過VC真係好緊要 唔好講要對話,有人報下位置已經幫輕好多
特別做坦有時真係眼前全部都係敵人 諗著頂到既瞬間先發現自己後面隊友後退晒自己唔知

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-16, 08:33 AM   #13
細路翔
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
ID:SatouLing#3883

岩岩打完10場 5W5L
Rank47

不過VC真係好緊要 唔好講要對話,有人報下位置已經幫輕好多
特別做坦有時真係眼前全部都係敵人 諗著頂到既瞬間先發現自己後面隊友後退晒自己唔知
隻game唔係得老餅克特一個坦架咩

另外幾隻好明顯都係打手

就算係老餅克特好多時你都要繞路過去殺佢媽媽唔可以剩開盾推車,隊友唔知搞乜q既話

英國說大家抱團死
舊 07-02-16, 12:54 AM   #14
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 細路翔 查看文章
隻game唔係得老餅克特一個坦架咩

另外幾隻好明顯都係打手

就算係老餅克特好多時你都要繞路過去殺佢媽媽唔可以剩開盾推車,隊友唔知搞乜q既話
純坦係得老餅囉
其他幾隻半坦咁都要頂架

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-02-16, 12:59 AM   #15
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
Mei姐都係坦黎

GLOOOORIOUS BATTLE

舊 07-02-16, 09:13 AM   #16
細路翔
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
純坦係得老餅囉
其他幾隻半坦咁都要頂架
d.va好明顯唔頂得係用黎搞亂人地陣型用

豬豬+肌肉女同場坦到阿媽都唔認得

豬:呼呼呼,我還要勾多10個lucio

英國說大家抱團死
舊 07-02-16, 11:26 AM   #17
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
ID: famiyan#3398
唔嫌我玩死果兩三個角色既ADD我一齊玩啦

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 11:33 AM   #18
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:

唔識用豬
啲勾唔中人

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 12:08 PM   #19
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
尋人
早個星期打打下有人hi過我
淨係記得以前l4d個邊add過我
由手機版發出
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 12:28 PM   #20
カガミ

引用:

我用LUCIO好似殺過好多豬
一勾咪彈開你
再爆你頭話咁易

舊 07-02-16, 12:38 PM   #21
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: knight-philip 查看文章

我用LUCIO好似殺過好多豬
一勾咪彈開你
再爆你頭話咁易
一勾埋身應該唔夠時間右鍵
係得幾次對面好似慢咗先走得甩
定我LAG機

鏟手遊保平安
舊 07-02-16, 01:31 PM   #22
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: LR猫 查看文章
一勾埋身應該唔夠時間右鍵
係得幾次對面好似慢咗先走得甩
定我LAG機
我覺得係lag.....我自己用都有一半機會唔夠對面快比對面走甩....自此好少用豬
試過一次法拉近距離遇敵, 用震盪彈開距離, 自己就當然即彈開, 敵人遲成1/3秒先彈走
所以差依1/3秒, 隻豬已經miss硬致命一擊

另外想問下PC版 ranking, 如果對面team走晒, 系統係點處理? 我方會出結算當勝場定係彈game?
尋日X1試過依個情況係成隊人彈番出game, 咩都無. 打到一半先黎走晒搵笨....打到一半走就當我地win啦好心

相薄

此篇文章於 07-02-16 01:34 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 01:37 PM   #23
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我覺得係lag.....我自己用都有一半機會唔夠對面快比對面走甩....自此好少用豬
試過一次法拉近距離遇敵, 用震盪彈開距離, 自己就當然即彈開, 敵人遲成1/3秒先彈走
所以差依1/3秒, 隻豬已經miss硬致命一擊
所以其實係豬lag機所以miss咗致命一擊
定其實勾完一有空間彈走但我lag機導致比豬勾完彈唔走?

鏟手遊保平安
舊 07-02-16, 01:58 PM   #24
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: LR猫 查看文章
所以其實係豬lag機所以miss咗致命一擊
定其實勾完一有空間彈走但我lag機導致比豬勾完彈唔走?
正常應該豬快過被勾者. 如果佢勾完你都慢過你咪即係自己捉蟲
係豬lag 所以佢出手慢左(當然唔排除player自己真係慢左, 例如要瞄準,等最佳距位置而慢左等), 先有機會比你彈走

因為我自己少用豬所以再搵下相關資料:
節錄自巴哈
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=27362&snA=880
引用:
然後講到出鉤的細節
這邊分兩段來講
先講關於那些被你勾到後使用技能就可以全身而退的角色
像是源氏招架、死神變鬼魂、小美冰箱、閃光回溯、札莉雅開盾、路西歐擊退、D.VA開吸收盾......諸如此類的

一定有許多朋友吃了上述許多角色的虧
所以勾到這些角色時,記得!勾住拉回時就直接按住左鍵(當然準心一樣要對準)
這樣就會第一時間開槍對目標造成傷害,而對方開技能永遠是慢我們一步的

這邊的原理排除B社原本就有意想這樣做的話,其實是跟擊中機制有相關的
簡單地說明就是「擊中」是以客戶端去判斷的
當你開了槍畫面上擊中了對方,客戶端回傳擊中,伺服器端就接受了這個資料
所以下次你發現你已經進入轉角或是按下技能還是被打死
大多是因為這個機制使然,當然少部份會跟網路不穩有關

相薄

此篇文章於 07-02-16 02:12 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-16, 02:23 PM   #25
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:

我最鐘意就係同豬一齊守 我放盾壓力無咁大之餘我無盾果時佢頂到兩秒
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Overwatch | PC, XboxOne, PS4 | Blizzard david 電視遊戲討論版 232 05-24-18 04:33 PM
放ps4 overwatch ~夜云~ 買賣專區 1 06-06-16 04:58 PM
Overwatch - Blizzard 隊制 6對6 FPS (2015 Beta) | 似TF2 ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 1 11-16-14 02:33 PM
牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2> HuGo_達之礦工 潮流版 924 06-16-08 11:18 PM

現在的時間是 06:49 AM

手機版 | APP版