Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-17-15, 06:11 PM   #51
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
你班友仔,睇一陣就話煩要cut番。好明顯你哋未見識過俺妹嘅桐乃。

干物妹至少會撒嬌叫返「哥哥」,有某程度自知之明。

桐乃呢D就直頭當京介係垃圾。

同埋呢套唔似會行「亂倫路線」,所以干物妹雖然係煩,但我頂多當佢係小學生嗰種煩,至少我自己細個都係咁,咪又係被我阿媽搞到服服貼貼。XD

比桐乃呢類懶清高嘅極端傲嬌更容易服侍。
俺妹……我睇兩集就CUT左……

舊 07-17-15, 06:18 PM   #52
碧克
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
唔係我老婆自稱性格好似女主角夾硬要我陪追的話我應該第一集都唔會睇......

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-15, 08:26 PM   #53
LoliMoe
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
你班友仔,睇一陣就話煩要cut番。好明顯你哋未見識過俺妹嘅桐乃。

同埋呢套唔似會行「亂倫路線」,所以干物妹雖然係煩,但我頂多當佢係小學生嗰種煩,至少我自己細個都係咁,咪又係被我阿媽搞到服服貼貼。XD

都話唔好用三次元角度睇二次元
有冇留意OP歌詞最後果句
桐乃都係一樣
LoliMoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-15, 01:02 AM   #54
Kouji
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:

越難到手就越想要,明冇?
Kouji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-15, 01:29 AM   #55
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: LoliMoe 查看文章
都話唔好用三次元角度睇二次元
有冇留意OP歌詞最後果句
桐乃都係一樣
咩啊?

「話唔好用三次元角度睇二次元」呢句說話應該係倒轉由我去形容你班友仔先係喎,居然仲要反過嚟比人五十步笑百步老屈我用三次元角度睇二次元。

我由頭到尾都冇當過干物妹係真實,所以先唔會好似你哋咁對佢口誅筆伐。

引用:
作者: Kouji 查看文章
越難到手就越想要,明冇?
我係黑貓+綾瀨派,桐乃唔稀罕。

此篇文章於 07-18-15 01:40 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 02:59 PM   #56
ヴィタさんさんKS☀
↘λ

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code1805 2967 4401
要棄番咁嚴重?
本身冇睇開妹番,完全冇興趣既都唔知點解睇左呢套野兩集,仲打算繼續追落去

抱いてあげたい

- くすくすくっすん さんくっすん祭り 2014/2015
feat.楠田 亞衣奈
ヴィタさんさんKS☀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 03:15 PM   #57
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
當一個有美貌又有才華又任性既妹妹
遇上一個唔夠鐵石心腸又能幹既兄長
父母既角色變得好重要
話說佢地父母去左邊?
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 06:25 PM   #58
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
個人黎講幾中意

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 01:55 PM   #59
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
中文版第3期終於有消息了,好樣的青文……

http://www.ching-win.com.tw/?sinfo=d...template=comic

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 02:54 PM   #60
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
會說小埋好乞人憎,五行欠打的

你們都是過份認真的輸家
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 03:14 PM   #61
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 04:22 PM   #62
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
睇完D留言特登走去睇
冇乜野咋喎
可能我用輕鬆角度睇掛

舊 07-21-15, 04:30 PM   #63
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
反而係對阿哥比較火大
寵壞晒個妹
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 04:36 PM   #64
鐵之侍

引用:
作者: 真!DC 查看文章
反而係對阿哥比較火大
寵壞晒個妹
由手機版發出
阿哥真慘,太好人反而被大家批評是使妹妹變成這樣的元凶

其實真是時代變了啦,以前小新還是不更過份又不是太多人(除了家長)罵,反而小理只是過份些都被罵成這樣,果然近來現實的死小孩太多了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 07-21-15, 04:48 PM   #65
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
因為我有睇原作

覺得個阿哥寵到個妹咁只係之前15年咩都無做既補償心態

加上後面個妹白目度有下降(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-21-15 04:54 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-15, 06:52 PM   #66
尼路
The One

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
阿哥真慘,太好人反而被大家批評是使妹妹變成這樣的元凶

其實真是時代變了啦,以前小新還是不更過份又不是太多人(除了家長)罵,反而小理只是過份些都被罵成這樣,果然近來現實的死小孩太多了
我好老實本來無乜野,但之前被死小孩煩左成個星期有多少改觀左。依家死小孩走左應該會好返D。
情況同有實妹的多數唔萌妹系一樣?

舊 07-23-15, 11:32 AM   #67
細路翔
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
我好老實本來無乜野,但之前被死小孩煩左成個星期有多少改觀左。依家死小孩走左應該會好返D。
情況同有實妹的多數唔萌妹系一樣?
我都唔好妹系架喎

純綷覺得現實接觸過既女人難頂9萬幾倍麻木左

反正今集就開始有人剋住佢

http://info.nicovideo.jp/seiga/umaru_vote/

點解一個人會變出三個a

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-23-15 12:58 PM 被 細路翔 編輯。
舊 07-23-15, 01:34 PM   #68
尼路
The One

因為原作成班人都有認知障礙

舊 07-23-15, 06:35 PM   #69
鐵之侍

引用:
作者: 細路翔 查看文章

http://info.nicovideo.jp/seiga/umaru_vote/

點解一個人會變出三個a
有人說這是高明做法,這樣小理就不會輸得太難看

話時話大家應應投了給真女主的吧

再看一看切燴對小理的態度加動畫版加強)……果然是百合配啊

舊 07-23-15, 11:07 PM   #70
細路翔
The One

依套野好多女性讀者/觀眾

就算正面硬幹,我都堅唔覺西瓜人氣會憾贏倉鼠,就好似花師奶一樣
性格好既角色=/=描寫得成功既角色

加上就我個人覺得西瓜性格太造作,所以投左比爆炸頭www

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-23-15 11:13 PM 被 細路翔 編輯。
舊 07-29-15, 12:37 AM   #71
事丫娃些
京アニに祈りを

舊 07-30-15, 08:53 AM   #72
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
今集做乜停播?a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-15, 09:01 AM   #73
鐵之侍

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
今集做乜停播?a
應是有什麼節目或運動比賽吧

還好下星期會連播兩集

舊 08-01-15, 01:30 AM   #74
事丫娃些
京アニに祈りを

コミックマーケット88販売商品

http://event.goodsmile.info/event/event-2928/
舊 08-01-15, 04:41 PM   #75
事丫娃些
京アニに祈りを

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] 干物妹!うまるちゃん ~干物妹!育成計画~ 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 11 09-02-15 04:08 PM
[ETC]週間売り上げ(12月6日~12月12日) neo2046 電視遊戲討論版 6 12-16-04 04:10 PM
週間売り上げ(12月6日~12月12日) gc64 手提遊戲機討論版 0 12-16-04 01:39 AM
NEW:12月22日-28日 及 12月29日-04年1月4日+1/12 - 月曜版遊戲遊主機銷量 神祕人1號 電視遊戲討論版 16 01-16-04 12:30 AM
[GBA]Card Capter Sakura 12月12日発売 neo2046 手提遊戲機討論版 19 11-01-03 12:15 PM

現在的時間是 05:59 AM

手機版 | APP版