Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-30-18, 07:33 AM   #551
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
因為

擁有彩虹橋力量嘅人通常會附有千里眼,所以以前Heimdal對世界樹九界內嘅動向瞭如指掌。以前雷神都係經常走去問Heimdal關於佢女朋友Jane Foster喺地球嘅動態。

而家新嘅戰斧Stormbreaker附有彩虹橋嘅瞬間轉移力量,雷神順理成章亦自然有千里眼能力,就知道最後粒聖石喺Wakanda。

至於點解去地球?電影開頭Thanos當住佢面話知道地球有兩粒聖石。既然GotG去咗Knowhere,佢當然去地球部署先啦。
你咁講本人最 buy

Heimdal 你 R.I.P. 啦

咁好明顯 Midnight 都有,佢遠一遠連 Vision 呢嚮邊,只係得 SW 看住佢都知~

—————

A4

再睇一次先知原來 Hawkeye 暗中同 Fury 做緊嘢

下半部會點好睇 Captain Marvel 套戲點玩法,嚮 A4 三個月之前上應該好有關連

故勿論點,A4 個期望度應該創新高

地球應該死多過一半人,例如有啲人無化灰,點知坐架車/飛機個司機/機師化咗灰,咁就死硬;世界跟住大亂,好似 Wakada 群龍無首,會有好多人打佢主意

究竟化咗灰嘅係咪入晒 Soul Stone?

此篇文章於 04-30-18 07:58 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-18, 12:55 PM   #552
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
唔記得左
科係傳送番地球定坐船?如果係坐船就一定睇到一堆太空船炒落wakanda
咁佢就唔係知粒石係邊先去而係去救場
又或者佢番左地球先,係之後先睇到太空船炒落wakanda先去睇下咩事都得
反而佢係唔應該知道要去titan

此篇文章於 04-30-18 01:02 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-18, 01:09 PM   #553
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Kain 查看文章
唔記得左
科係傳送番地球定坐船?如果係坐船就一定睇到一堆太空船炒落wakanda
又或者佢番左地球先,係之後先睇到太空船炒落wakanda先去睇下咩事都得

Stormbreaker傳送
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-18, 01:43 PM   #554
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Kain 查看文章
唔記得左
矮人講左STORM BREAKER有彩虹橋既能力

舊 04-30-18, 08:16 PM   #555
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
補充一問
雷神3登場既女武神 係唔係今集影都無?
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-18, 09:02 PM   #556
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
補充一問
無提過

除非話佢原來嚮Asgard船上堆屍體入面, 咁我無留意........
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-18, 02:02 AM   #557
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
補充一問
.......
冇提過, 不過之前唔係話A4有份?

舊 05-01-18, 07:06 AM   #558
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Eking 查看文章
.......
冇提過, 不過之前唔係話A4有份?
:)
人地當年對住殲滅模式既大家姐都走得甩,要係全面放水既猩猩團面前走佬有幾難?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-18, 09:11 AM   #559
肉羊哩咖
griffin611

回上

同 Korg 一樣,無提過 Valkryie 去咗邊,不過科同班「茂利」講,大猩猩襲擊放咗一半人走,唔知佢嚮邊邊。除非再出現,否則可以當死咗

想知:A1 出場嘅 The Other 同班 Chitauri 去咗邊?

此篇文章於 05-01-18 11:53 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-01-18, 03:16 PM   #560
david
The One

註冊日期: Mar 2002
時間線

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-18, 04:39 PM   #561
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
標題
其實個標題 Infinity War 即是某涼宮無盡的八月咁解? 我地睇既應該已係第5萬8千唔知幾多次既?等緊鐵頭去破 loop
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-18, 05:56 PM   #562
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
想知:A1 出場嘅 The Other 同班 Chitauri 去咗邊?
The Other一早喺GotG第一集被Ronon收咗皮。

Chitauri

Gamora回憶清楚見到Thanos號令Chitauri啲飛船入侵Gamora星球。

但今集冇乜點現身。應該仲係待機中,話晒呢啲友仔認同機械人,冇乜獨立思考。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-18, 10:27 PM   #563
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
睇完,輸就一早就知輸硬,
不過

咁輸法同發生咩事完全意料之外,呢點真係令人好期待下集

最估唔到係有RED SKULL走返出來,以後佢消失左就算,不過可惜唔係搵返AGENT SMITH配音...

舊 05-01-18, 10:29 PM   #564
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
http://deadline.com/2018/04/avengers...202378032/?v=3

已經打破咗星球大戰7嘅票房紀錄。

Deadpool Ryan Reynolds發電祝賀

Cable另一部戲收得DP賀佢好正常既~
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-18, 12:58 AM   #565
Eking

....
忽發奇想, 見到消失人名單....會唔會冇消失人先係死左個班?

舊 05-02-18, 07:55 AM   #566
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Rance 查看文章
睇完,輸就一早就知輸硬,
不過

最估唔到係有RED SKULL走返出來,以後佢消失左就算,不過可惜唔係搵返AGENT SMITH配音...
因為

無計,Agent Smith/Hugo Weaving 一早講過唔想再掂 MCU,所以換咗人

舊 05-02-18, 10:09 AM   #567
肉羊哩咖
griffin611

引用:
....
忽發奇想, 見到消失人名單....會唔會冇消失人先係死左個班?
導演講過

退場唔係一定死,仲有其他方式咁話

另:有人推測係咪今集化咗灰係咪 perm-death,因為個名留低,入面就由其他角式取代 —— 啫係下集 GotG 由班老餅取代?講吓笑好,跟手去查下班友仲有冇約在身先

舊 05-02-18, 10:35 AM   #568
Eking

引用:
導演講過

退場唔係一定死,仲有其他方式咁話

另:有人推測係咪今集化咗灰係咪 perm-death,因為個名留低,入面就由其他角式取代 —— 啫係下集 GotG 由班老餅取代?講吓笑好,跟手去查下班友仲有冇約在身先
我指係畫面表達誤導左我地~

舊 05-02-18, 12:45 PM   #569
肉羊哩咖
griffin611

引用:
我指係畫面表達誤導左我地~
嘻 !唔係個個都上網查咁多嘢嘅,無個咁誤導嘅結尾,點引你班友下年再幫襯先? 

老老實實,要玩嘢嘅空間仲有好多

-----

無無聊聊,整返個MCU排名先(只列睇過嘅):

1. A:IW:氣勢嬴晒,將咁多年作一個起承轉合,超強同超立體嘅奸角,仲要係個奸角冒險故事,人勁多但係整體極流暢
2. CA2:成功由一個唔多受歡迎的角式,變到好型,扭橋扭得好,導演編劇一流
3. A1:群戲或者係 CA3 正啲,但故事比較完整,有注目嘅奸角,而且承先啟後,到今日睇返都唔嫌舊
4. IM1 :作為一個origin story 也好,或作為一個超英故仔,勝在唔離地,同今日注重講冒險講人物對立嘅唔同,好多細節位仲好正,最勁嘅係 MCU 自己抄返同一條公式都超越唔到
5. Thor3 :一路笑,輕輕鬆鬆過癮戲,自成一個獨立故仔(除咗最收尾),主要人物都鮮明易入口,又好玩,好懷疑個導演落場玩埋一份係有心自 high;係爭在嘥鬼晒 Cate Blanchett
6. CA3:輸一個馬鼻,原本乜政治嘢到咗 Act 2 已經丟鬼咗,變成私怨大過天,唔多欣賞;係機場大戰救返成部戲,蜘蛛仔同黑豹,雖然出場少但極搶戲
7. GotG:原全出格(計當年上嗰陣),睇班友一邊互塞,另一邊就懶認真解救全銀河危機,當爆谷片 okay 嘅,但如果玩得再放啲就可以去到 Thor 3 嘅水平
8. BP:CA3 入面黑豹都好得,而咩「文化震盪」對本人無效,前面玩邦片橋段都幾好,個基本設定嘅問題算啦,但個奸角無必要用咁煩嘅方法返去,而主角又好老梗咁都唔死得,最後大戰啲 CG 人打到唔跟物理定律,令本人對部戲嘅評價下降
9. GotG2: 除咗 Baby Groot 同 Yondu 極搶戲,睇班「金漆人」打機有啲印象之外,真係無乜嘢留到深刻印象
10. AM1:玩縮細唔係新嘢,但好多場面,即使唔係打,都非常有趣,可惜比 GotG2 更過目即忘
11. CA1:相對於下面啲相當爛嘅片,其實無乜大錯,亦同時無特式,太四平八穩(者係悶),要講最衰係夾硬要騻落 A1:話時話,唔該畀返 Agent Carter 上電視
12. A2:到而家都唔明,咁大棚人物庫,點解要放 SW 同 QS 落去,後者差過狐狸版太多,前者死最後個親人又好快無事,一來又係為咗舖排之後啲故仔,再加埋要分太多時間講各個英雄,搞到 Ultron 非常唔突出,直情平板到暈,又搞個懶複雜嘅陰謀玩死自己
13. IM2:除咗介紹 Black Widow,同埋個好型嘅「喼」之外,其餘嘅:個故仔相當無聊,奸角悶蛋,而 Tony 解救自己嗰方法監粗到三流故仔個水平,仲有,雖然 Don Cheadle 係一個非常之好嘅演員,但到今日都唔覺佢似個軍人,唔該畀返 Terrence Howard 我
14. IM3:沒有最低只有更低,係有啲好好玩嘅玩具廣告,不過個真奸角犯駁都痺,而個所謂扭橋真係令人最失望嗰件,就算本人唔係漫畫迷,你之前吹到 Mandarin 咁大,覺得開估嗰下劇情真係一嘢就咁跌落去,完全 backfire,如果 Pepper 有多啲戰鬥場面會可能好過 IM2 少少都唔定

(無睇 TIH,SM:HC,DS, 同 Thor1 ,2)

此篇文章於 05-02-18 05:20 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-02-18, 04:59 PM   #570
lwl

PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
睇完
個trailer 係平衡宇宙黎

舊 05-02-18, 07:49 PM   #571
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
-Del-

此篇文章於 05-02-18 07:56 PM 被 Chitose1987 編輯。
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-18, 08:40 AM   #572
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: lwl 查看文章
睇完
個trailer 係平衡宇宙黎?
而家啲 trailer ,一係就正正常常咁將啲最精彩嘢騷出嚟,一係就連結局乜都爆晒你知,再衰啲就出啲爆點,但原來去到主菜就咳鬼晒嘅(例:JL, SW:R1 );而家 MCU 由科3開始,係講到大致係點,而有好多位為咗唔芭樂玩改圖,等你入去睇先知係乜事,好就留返驚喜,衰就有被搵笨嘅感覺

—————

吐糟舖,內有亂噏,不喜勿入

- 大猩猩有啲方法測到啲石係邊而唔交待?有時準過 GPS,唔止一次,仲要係4次:宇宙某角落、紐約、蘇格籣(愛丁堡?)、Wakanda,係 Soul Stone 潛水潛水得夠深咁解?點解 Soul Stone 識潛水?呢度講到佢有自己意志咁款

- 大猩猩仲信 Loki?條友唔只進攻地球失敗,仲要掉咗粒 Mind Stone,大猩猩早就有 Mind Stone,其實可以控制好多嘢,原來 A1 佢幾失策下噃

- 講句公道話,本人信 Loki 呢舖無背叛佢王兄,但佢收埋粒 Space Stone 做乜?如果佢老早捨得拎粒石出嚟,一嘢全船人「飛」去地球,就唔洗煩

- 再回帶,科明明知有地方可以整把神兵嘅,就返 Asgrad 之前走轉幫襯一下矮人,唔好話大猩猩,佢家姐都唔係佢手腳 (跟手連戲名都改埋)

- 其實收埋啲石嘅最好方法係有重兵保護,雖然唔係萬全,但好過粒 Realty Stone 咁好似係人都搵得到拎得到咁

- 科點解(兩次)嚮太空都無事嘅?因為係「神」?

- Vision 做乜突然有個新功能有得變人樣㗎?

- Vision 突然話 Mind Stone 識講嘢,但妙在唔知佢噏乜?廢話喎~

- 話時話 Vision 由 A2 開始只係到關鍵位做到少少嘢,存在感連 Hawkeye 都不如,CA3 仲衰到唯一一次打中係中隊友~ 而呢度係幾乎由頭到尾都係等人救,仲衰過 Groot,喂,你都叫做有粒石加持,弱化到冇眼睇嘅地步,打又唔夠人打,個角式除咗同 SW 一齊,等粒石畀人搶,基本無用

- Scarlet Witch 個問題近似,不過似機戰啲棄暗投明嘅角式多啲,對立時好鬼勁,一過咗嚟就弱化晒,佢 A2 叫做識思想控制,連神都中招,點解跟住完全無再用?最後大戰,呢類專放地圖炮唔應該唔好上咁前,單打獨鬥唔掂又要隊友救

- 咁再衰嘅係 SW 同 Visiion 呢個配對本人完全無感,你講 Star Lord 呢對仲好啲,再唔係就 Dax 配 Mantis 都 OK,不過今次兩位都幾路人下

- 再回帶去返開頭,四大天王揸鎌刀嗰件,連 BW 都打唔過幾乎命都無,去到收尾對住隊長反而佔上風,啫係點?強化咗?唔覺噃

- 羅素兄弟好明顯玩厭咗隊長同冬兵呢一對,今集無論戲同打最好睇都係鐵皮佬,泰坦星一戰無論講招數、鏡頭運用、過程,用嘅計謀都好過齋死衝爛衝嘅最後大戰;唔係有人有鎗都唔用累事嘅話~

- 泰坦星特登玩橙色,明寸緊 JL 噃,話時話,唔好講大家都玩係 CG 場景,群揪係咁拍先啱㗎 DCEU!

- 化灰呢樣嘢,最好就係配對中一個走咗一個留,好似 Rocket 同 Groot 咁,但係 Dax 同 Mantis 一齊無咗就可惜

此篇文章於 05-03-18 10:07 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-03-18, 11:49 AM   #573
Eking

引用:
作者: lwl 查看文章
睇完
個trailer 係平衡宇宙黎
Marvel 都唔係第一次, TRAILER 同戲院版本唔同

舊 05-03-18, 12:26 PM   #574
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
紅色字回答

引用:
吐糟舖,內有亂噏,不喜勿入

- 大猩猩有啲方法測到啲石係邊而唔交待?有時準過 GPS,唔止一次,仲要係4次:宇宙某角落、紐約、蘇格籣(愛丁堡?)、Wakanda,係 Soul Stone 潛水潛水得夠深咁解?點解 Soul Stone 識潛水?呢度講到佢有自己意志咁款

應該係只要有人啟動啲石嘅能力,Thanos嘅手套就能夠感應到。所以已經知其餘5粒石嘅位置。Soul Stone由於從未被人啟動所以先咁難搵。

- 大猩猩仲信 Loki?條友唔只進攻地球失敗,仲要掉咗粒 Mind Stone,大猩猩早就有 Mind Stone,其實可以控制好多嘢,原來 A1 佢幾失策下噃

所以先有AoU臨尾"Fine, I'll do it myself",因為佢受夠啲靚一個二個都係咁廢。Loki又係咁,Ronon又係咁。

- 講句公道話,本人信 Loki 呢舖無背叛佢王兄,但佢收埋粒 Space Stone 做乜?如果佢老早捨得拎粒石出嚟,一嘢全船人「飛」去地球,就唔洗煩

- 再回帶,科明明知有地方可以整把神兵嘅,就返 Asgrad 之前走轉幫襯一下矮人,唔好話大猩猩,佢家姐都唔係佢手腳 (跟手連戲名都改埋)

可能佢原本打算帶領同胞去地球安定下先再慢慢整新兵器,佢點估到Thanos會咁快搵上門?

- 其實收埋啲石嘅最好方法係有重兵保護,雖然唔係萬全,但好過粒 Realty Stone 咁好似係人都搵得到拎得到咁

Power Stone俾咗Xandar嘅Nova Corps保管,咪又係比Thanos收咗皮。不過Space Stone喺Asgard保管呢幾年佢都按兵不動,因為可能忌憚Asgard威力。

- 科點解(兩次)嚮太空都無事嘅?因為係「神」?

Asgard人嘅構造確實可以同神相若。

- Vision 做乜突然有個新功能有得變人樣㗎?

- Vision 突然話 Mind Stone 識講嘢,但妙在唔知佢噏乜?廢話喎~

當你見到外國人講嘢,除非你識佢嘅語言,你會知佢講乜咩?同樣道理啫

- 話時話 Vision 由 A2 開始只係到關鍵位做到少少嘢,存在感連 Hawkeye 都不如,CA3 仲衰到唯一一次打中係中隊友~ 而呢度係幾乎由頭到尾都係等人救,仲衰過 Groot,喂,你都叫做有粒石加持,弱化到冇眼睇嘅地步,打又唔夠人打,個角式除咗同 SW 一齊,等粒石畀人搶,基本無用

開頭已經不斷捱打兼冇乜機會回復HP,點可能全力應戰?

- Scarlet Witch 個問題近似,不過似機戰啲棄暗投明嘅角式多啲,對立時好鬼勁,一過咗嚟就弱化晒,佢 A2 叫做識思想控制,連神都中招,點解跟住完全無再用?最後大戰,呢類專放地圖炮唔應該唔好上咁前,單打獨鬥唔掂又要隊友救

SW邊有弱到?你唔見佢map炮好犀利咩?地球上除咗Doctor Strange之外,就應該係佢係最強。

- 咁再衰嘅係 SW 同 Visiion 呢個配對本人完全無感,你講 Star Lord 呢對仲好啲,再唔係就 Dax 配 Mantis 都 OK,不過今次兩位都幾路人下

- 再回帶去返開頭,四大天王揸鎌刀嗰件,連 BW 都打唔過幾乎命都無,去到收尾對住隊長反而佔上風,啫係點?強化咗?唔覺噃

- 羅素兄弟好明顯玩厭咗隊長同冬兵呢一對,今集無論戲同打最好睇都係鐵皮佬,泰坦星一戰無論講招數、鏡頭運用、過程,用嘅計謀都好過齋死衝爛衝嘅最後大戰;唔係有人有鎗都唔用累事嘅話~

- 泰坦星特登玩橙色,明寸緊 JL 噃,話時話,唔好講大家都玩係 CG 場景,群揪係咁拍先啱㗎 DCEU!

- 化灰呢樣嘢,最好就係配對中一個走咗一個留,好似 Rocket 同 Groot 咁,但係 Dax 同 Mantis 一齊無咗就可惜

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-18, 12:35 PM   #575
肉羊哩咖
griffin611

引用:
紅色字回答
純綷吐糟,唔好太認真,辛苦晒

標籤
Avengers, Infinity War, Marvel

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FS: 全新 Hottoys Hot Toys Avengers Ironman Mark VII 7 連會場 Bonus Part chanchan456 買賣專區 0 06-07-13 10:23 PM
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 07:58 PM

手機版 | APP版