Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-17, 11:06 AM   #76
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 天恨情 查看文章
我同意

今次capcom雙線並行

對玩家必然係好事

襯未有人quote
我剷ed 之前d reply

Sent from my iPhone using Gaforum
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:07 AM   #77
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
正唔正統都可以拎黎打飛機
老實,我唔care,只係想系統繼續依家xx各種武器既爽快感,
唔好走番無印既武器系統(當然你話唔想依家咁都得)
關心呢d好過喇,係度嘈正統

舊 06-13-17, 11:07 AM   #78
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
但依家直程轉左玩法
未必死硬
咁GAPCOM出粒豆都有FAN買&讚,冇話死硬既。
係冇咩值得高興啫。

舊 06-13-17, 11:09 AM   #79
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁GAPCOM出粒豆都有FAN買&讚,冇話死硬既。
係冇咩值得高興啫。
咁其實唔轉玩法都係會有人插姐
咁試下新野真係唔係壞事
但起碼希望佢唔好搞咩月費就好
只係依家又連PC都上埋
真係似MHF既走向
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:11 AM   #80
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: STRIFE 查看文章
正唔正統都可以拎黎打飛機
老實,我唔care,只係想系統繼續依家xx各種武器既爽快感,
唔好走番無印既武器系統(當然你話唔想依家咁都得)
關心呢d好過喇,係度嘈正統
其實肯定唔係正統喇

而家好想知佢地圖會唔會分zone
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:13 AM   #81
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
其實肯定唔係正統喇

呢個我覺得9成9唔會分ZONE
佢頭PV最後果段ZONE OUT 鏡頭同個SUB TITLE就知
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:13 AM   #82
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
依隻期待
為左NS果隻而買NS嘅可能性下降
直頭慳番,等Xenoblade2

舊 06-13-17, 11:14 AM   #83
天恨情

引用:
其實肯定唔係正統喇

如果分區會好怪
潛潛行話要轉區
舊 06-13-17, 11:14 AM   #84
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
無分區
According to Capcom, the game will feature "a living breathing ecosystem" and will support up to 4-player drop-in cooperative play – with players in both the West and Japan able to play together. It will also feature "seamless gameplay", with players and monsters able to move around the world with no loading screens. In other words, it's a proper open world, with a night and day cycle.
96neko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:17 AM   #85
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
其實咩叫正統⋯有數字?咁X呢?
好支持佢大改,由2玩到X咁多年都係咁…好悶呀

舊 06-13-17, 11:18 AM   #86
Eking

註冊日期: Feb 2006
唔通會好似DRAGON DOGMA ONLINE咁?.....

舊 06-13-17, 11:20 AM   #87
天恨情

Online drop-in multiplayer:When the battle is too daunting to take on single-handedly, hail up to three other hunters to assist during quests by sending up a SOS flare to a worldwide server full of potential teammates
舊 06-13-17, 11:23 AM   #88
outlineman2003
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDjonathantso
引用:
鬼佬好受open world 的
所以佢先叫world 想殺入西方market

佢當MMO 玩
故事但求有少少background 就算

事實上MH正傳都係咁上下嘅表達

Sent from my iPhone using Gaforum
我明丫,所以真係市場導向。openworld 地圖真係最好配合豐富劇情,如skyrim, Zelda. 我覺得以前mh 的分關數,係足以擦素材了

舊 06-13-17, 11:25 AM   #89
天恨情

引用:
作者: outlineman2003 查看文章
我明丫,所以真係市場導向。openworld 地圖真係最好配合豐富劇情,如skyrim, Zelda. 我覺得以前mh 的分關數,係足以擦素材了
如果做open world冇劇情引導
自由同迷茫係一線之差
舊 06-13-17, 11:27 AM   #90
Alucard_Lam

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: 96neko 查看文章
無分區
According to Capcom, the game will feature "a living breathing ecosystem" and will support up to 4-player drop-in cooperative play – with players in both the West and Japan able to play together. It will also feature "seamless gameplay", with players and monsters able to move around the world with no loading screens. In other words, it's a proper open world, with a night and day cycle.
嘩正呀!有日夜循環!
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:29 AM   #91
Eking

引用:
其實唔駛太快下定論吧, 就算係OPEN WORLD一樣可以擦素材, 如果好似DRAGON DOGMA ONLINE咁, 你每次返城野外所有野都會重置, 以前玩DDO時會拎3-4個QUEST做哂先返城, 你要擦素材(怪)只要打完返城就可以, 而且日夜會有特別怪打

舊 06-13-17, 11:29 AM   #92
outlineman2003

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDjonathantso
引用:
如果做open world冇劇情引導
自由同迷茫係一線之差
好同意。zelda, fallout 咁豐富劇情,就話去到邊玩到邊。不過好明白鬼佬乜都中意open world

舊 06-13-17, 11:31 AM   #93
Eking

引用:
好同意。zelda, fallout 咁豐富劇情,就話去到邊玩到邊。不過好明白鬼佬乜都中意open world
其實未必係完全OPEN-WORLD, 到時出左就知~

舊 06-13-17, 11:32 AM   #94
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 野良猫 查看文章
正傳始終都响老任度
我想講...所謂既正傳係MH4後都已經亂咁黎....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:33 AM   #95
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
應該唔會open world到就更森林行去雪山同沙漠,似只係狩獵區唔分zone
不過希望似4咁著重返劇情

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:33 AM   #96
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Tdot 查看文章
畫面好正

不過會唔會成為dark soul 玩法?
DS和MH差唔多者...血少D咁囉...
舊 06-13-17, 11:35 AM   #97
ayane123

註冊日期: Sep 2003
我就唔理佢正唔正統

好唔好玩先係重點

同埋呢隻係新GAME囉,唔係就咁移植當新game大作賣囉

ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:37 AM   #98
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
其實MH(第一集)一開始都係有比較重探索原素,係去到MHP開始變成組隊屠龍game,到X再大大増加一眾武器嘅爽快感...

以Capcom嘅出發點,要MH全球化MMO係一個好嘅切入點去取悅歐美玩家。
其實我覺得咁睇....NS就玩返正傳...o岩日本人....
ps4/pc點都要以mmo做玩法啦...
最好就似ds/上古咁...先吸引度鬼佬嘛...
舊 06-13-17, 11:38 AM   #99
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
我想講...所謂既正傳係MH4後都已經亂咁黎....
MH4同MH4G已經係最後的正統吧
X一直都係番外
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:38 AM   #100
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
依隻期待
為左NS果隻而買NS嘅可能性下降
x2...本來想買ns...但因為mh又炒返上去....
而加ps4都有mh...慢慢等佢跌返正常價先算...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Monster Hunter: World 攻略集會區 安安 攻略及心得交流區 4218 10-29-21 09:36 PM
[NS] Monster Hunter XX Switch版 | 已售 | 心得交流區已開 ryuka 電視遊戲討論版 662 09-04-18 04:00 PM
[3DS] Monster Hunter 4G/Ultimate | 已售 enishi 手提遊戲機討論版 2183 10-22-15 07:24 AM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
[PSP] Monster Hunter Portable 2nd 已售 Volume 2 古烈特 手提遊戲機討論版 432 04-14-07 11:16 PM

現在的時間是 03:07 AM

手機版 | APP版