Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-17-12, 10:07 AM   #1
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
準備求婚~

我同我女友拍拖就黎一年了
期間有開心,亦有吵鬧
但我們雙方一直都有一個最大的共識:「想永遠係埋一齊,永不分離」
係9月個陣見鑽戒又平又靚,已經買左一隻做求婚戒指
之後昨日狠下心買了她最喜歡的99支紫玫瑰(佢知我會送花,但我只係話係一般花束,無話99支咁多)
而家只欠一隻毛公仔+訂餐廳

老實講,需然係話實得,但個心唔多唔少都十五十六咁
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-12, 11:10 AM   #2
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
恭喜定先~~~

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-12, 11:33 AM   #3
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
恭喜你,比D信心自己呀

舊 11-17-12, 07:34 PM   #4
二伍

註冊日期: Sep 2002
Good luck
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-12, 09:36 PM   #5
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
希望真係實得 GOOD LUCK

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-12, 07:14 AM   #6
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: sunhikari 查看文章
我同我女友拍拖就黎一年了
期間有開心,亦有吵鬧
但我們雙方一直都有一個最大的共識:「想永遠係埋一齊,永不分離」
係9月個陣見鑽戒又平又靚,已經買左一隻做求婚戒指
之後昨日狠下心買了她最喜歡的99支紫玫瑰(佢知我會送花,但我只係話係一般花束,無話99支咁多)
而家只欠一隻毛公仔+訂餐廳

老實講,需然係話實得,但個心唔多唔少都十五十六咁
大個仔啦喎! 祝你成功啦。

舊 11-18-12, 09:01 PM   #7
魔法小王子
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
預祝成功~~~
魔法小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-12, 11:32 AM   #8
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
等待你的報捷呀!!!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 05:00 PM   #9
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
等你好消息

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 12:55 PM   #10
sunhikari
Crazy Gamer

求婚所需物資已經準備完成
係差等個日到
但都用左成$5000(我相信好多人話我用咁少錢求婚.....)

此篇文章於 11-29-12 01:00 PM 被 sunhikari 編輯。
舊 11-29-12, 02:38 PM   #11
lancersea
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
戒指幾錢請問
想參考下
lancersea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 02:56 PM   #12
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: lancersea 查看文章
戒指幾錢請問
想參考下
搭單問,如果只係拍拖x週年紀念想買隻戒指送比女朋友,去邊度買好? 唔太貴果隻

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 04:00 PM   #13
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Reishin 查看文章
搭單問,如果只係拍拖x週年紀念想買隻戒指送比女朋友,去邊度買好? 唔太貴果隻
洗唔洗石?要幾多卡
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 04:16 PM   #14
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: lancersea 查看文章
戒指幾錢請問
想參考下
綠褔買,$2XXX(接近3XXX)
有細石,我望落都OK
舊 11-29-12, 04:18 PM   #15
stephen1980
Game Master

引用:
綠褔買,$2XXX(接近3XXX)
有細石,我望落都OK
有無GIA證書?
舊 11-29-12, 04:19 PM   #16
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
一句,自己本身有無對戒?
無的話買對戒就好
我上年買對戒都係8舊有找,仲可以刻字
男仔買戒指比女仔,唔好咁輕言買石
否則到買求婚戒指個陣實會有比較
舊 11-29-12, 04:20 PM   #17
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: stephen1980 查看文章
有無GIA證書?
唔洗啦........
如果要埋GIA證書真係隨時過$5000
真心求婚的話,女方未必會咁講呢D
隨非真係識GIA證書係乜,否則要黎都無用
舊 11-29-12, 04:40 PM   #18
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: stephen1980 查看文章
洗唔洗石?要幾多卡
唔需要

女友份人比較大頭蝦,而且唔追求名牌果種人嚟
暫時唔駛買石住

普通一隻戒指就得~

引用:
一句,自己本身有無對戒?
無的話買對戒就好
我上年買對戒都係8舊有找,仲可以刻字
男仔買戒指比女仔,唔好咁輕言買石
否則到買求婚戒指個陣實會有比較
無~
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 04:45 PM   #19
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
唔需要

女友份人比較大頭蝦,而且唔追求名牌果種人嚟
暫時唔駛買石住

普通一隻戒指就得~

無~
咁去朗豪坊那邊買吧,有一個專買情侶對戒的鋪頭,全部都係925銀

價錢黎講算係平
舊 11-29-12, 06:01 PM   #20
stephen1980
Game Master

唔洗石,一千都三千都得了,睇女方心意同自己銀包
舊 11-29-12, 06:03 PM   #21
stephen1980
Game Master

引用:
咁去朗豪坊那邊買吧,有一個專買情侶對戒的鋪頭,全部都係925銀

價錢黎講算係平
最好全部都去行下,反正一個旺角睇完
舊 11-29-12, 08:39 PM   #22
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
周大福年青專柜 =w=
引用:

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-12, 09:46 PM   #23
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
MK大把...
要平有平, 要貴就去返周大福果D囉

近年D石頭都貴左好多 SOSAD

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-12, 12:11 AM   #24
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
周大福年青專柜 =w=
周大福年青專柜隻隻都唔平的(無記錯一隻都成6-7千)
根本係FOR月薪OVER 2萬的人先會考慮的東西.....
舊 11-30-12, 09:51 AM   #25
jlai
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
好耐之前都有出過篇文講鑽石, 可以搵返0黎睇

買鑽石最好識人, 特別係冇證果0的
有證既, 可以上網搵0下QUOTE 價
價錢會比較準

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具