Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-01-09, 10:41 PM   #76
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: mudhole 查看文章
-SKIP-
叫你放手你死都唔肯,你無得救啦,係咁啦

舊 05-01-09, 11:29 PM   #77
クラウド
God of Gamer
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
點解會咁...

有PS3就買隻BIO5黎玩啦

舊 05-02-09, 09:25 PM   #78
mudhole
Ultimate Gamer
さとし

PSN  IDsatoshi_negi
引用:
作者: GEESE 查看文章
SKIP
先謝過~ 希望重有機會用... 或者, 留返係下一個度用嘛...

引用:
作者: irismong 查看文章
樓上d招好sweet =w="

===============

um... 有時d野叫... 隨遇而安
同埋船到橋頭

我地講幾多, 你諗幾多都無用...

係你就係你, 唔係你既, 就唔係你....
樓上個招一定要記底第時用...
都係既, 返正依加完全係被動, 做又冇咩野可以做, S點諗又控制唔到預測唔到...
有位好朋友好鐘意講既"無為而治"... 或者岩用嘛...

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
叫你放手你死都唔肯,你無得救啦,係咁啦
好耐冇搵佢ga啦... 只係4月23日放學時撞到S, 又知道左佢27號返去, 所以先想試下問下送佢去機場好唔好... 其實問之前本來係預左佢叫我唔洗送...
點知係機場比佢咁講一講... 加上又聽佢講佢同鬼之前講分手既事...
睇黎... 似乎... 佢兩個發展都唔係咁順利...
唔... 突然多左一個希望係佢地快d分手...

引用:
作者: K死狗(K9999)京 查看文章
點解會咁...

有PS3就買隻BIO5黎玩啦
咩野點解會咁???
我冇玩開bio系列...=.="' p.s. 玩緊"戦場のヴァルキュリア"

另外... 少少提外話...
話說上上星期二跟指導教授見面傾黎緊修咩野科同升博士既事. 傾完之後, 教授竟然突然又問返我近排生活點, 有冇咩野事發生.(係初初黎個一年左右時間先有咁問我生活上點, 近依半年可能都知我習慣晒, 都好耐冇問...)
我話生活都係同之前差唔多, 冇咩點變ar, 只係12月可能會搬返黎學校附近...咁
之後教授竟然追問, 其他呢? 有冇咩野特別事ar?
我都係話冇...
教授再話, 冇其他特別事? 有咩野事都可以講wor
...................(從來未試過咁樣比教授追問...)....................
卒之, 都係坦坦白白同教授講晒...
(明明係semi既時候, 我應該都係做返平時一樣咁ga wor... 返正我平時都一樣係咁靜, 點解教授會察覺到我有料到...)
又意料之外, 教授冇話我不特止, 重掉返轉講返自己既情史過我知...

舊 05-02-09, 10:54 PM   #79
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
唔... 突然多左一個希望係佢地快d分手...
-SKIP-
卒之, 都係坦坦白白同教授講晒...
佢地分左手你就覺得自己有希望?

你同教授講你好鍾意個女仔?

舊 05-02-09, 11:33 PM   #80
mudhole
さとし

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
佢地分左手你就覺得自己有希望?

你同教授講你好鍾意個女仔?
最少最少... 如果分左手的話, 機會總會大過依加嘛...
起碼... 唔洗做幽霊...(由3月26日S同我爸爸媽媽打招乎開始, 就發覺, 如果鬼係度既話就當我透明, 相返鬼唔係度既話就唔同講法)
所以, 如果鬼唔係度既話, 或者可以再慢慢黎過都未定嘛...(我諗...=.="')

講(報告!?)晒由12月20日至4月11日中間既事比教授知...

舊 05-02-09, 11:56 PM   #81
クラウド
死相が見えるぞ

乜野點解會咁?
咪就係點解你仲會諗住佢

老實講...就咁睇
我覺得S好似玩緊你咁.......

舊 05-03-09, 12:26 AM   #82
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: K死狗(K9999)京 查看文章
老實講...就咁睇
我覺得S好似玩緊你咁.......
完全被食住,mudhole又唔介意/唔覺得果隻

可能要讀完書或對方結婚佢先會夢醒,幾年後回望過去,mudhole先發覺自己哂左自己的青春,相對地可以選擇的女性已經少左好多,到時後悔已經太遲

舊 05-03-09, 02:02 AM   #83
AK-47
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2002
根本個女仔想同人曖昧下,佢都一直暗示過你知..
而且你再咁踩落去,就算你他日同另一個人一齊, 你都會唔甘心冇同s一齊
回頭是岸牙
AK-47 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-09, 01:58 AM   #84
mudhole
さとし

其實... 有樣野好想問下大家...
或者我當局者迷...
GAF係依個topic既大家, 好幾位朋友, 甚至研究室一位前輩, 都係對S冇咩好感, 覺得S好奇妙, S都唔知自己想點, 叫我快d唔好諗唔好理S...etc
點解大家既意見都係咁一致...
係咪係我講既野入面有d咩野會另大家咁樣諗S...
點解完全冇人會講過點點點再追過S...等等...

當然, 快D放底快D搵下一個, 應該係最好選擇!?
但係, 當諗起S or 見到S同鬼一齊時, 個心口那住那住; 見到鬼時個重憎恨的感覺
所謂感覺係唔係"真實"存在我唔敢講, 但係的確係好實在自己感受到既感覺...
唔係口口聲聲話要放底唔理S就真係一了百了...
一見到or諗起佢就現形... 始終, 都係冇得自己呃自己...

舊 05-04-09, 04:01 AM   #85
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
咁你家陣又無咩野做... 又身在異地, 自不然會係咁架啦...
如果成件事發生o係香港, 最少唔駛灰到家陣, 仲要日諗夜諗先
點解? 因為分分鐘有一堆friend輪流陪你先啦 =_=

同埋我從來都唔信有感動呢回事... 哈
一個人對另一個人有感覺就有感覺, 無感覺就無感覺...
that's it, 唔係陪養出黎
更加, 佢係要收兵/搵人玩下/咩都好啦, 佢根本就已經將你有左個定位啦
而講到尾根本就唔係要一齊, 係就一開始一早一齊左啦?
駛等到家陣?

不過一定又有人走黎問番我咩叫感覺, 感覺好虛喎, 感覺係一切咩? 咁...

係呀.. 感覺唔係一切咩? 你睇下樓主你家陣幾痛?
唔係感覺係咩?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-09, 11:18 AM   #86
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
或者我當局者迷...
GAF係依個topic既大家, 好幾位朋友, 甚至研究室一位前輩, 都係對S冇咩好感, 覺得S好奇妙, S都唔知自己想點, 叫我快d唔好諗唔好理S...etc
都係果句,
如果你認定呢個人係自己好鍾意,
以後都未必會再遇得返同樣咁鍾意o既人,
就唔好咁輕易放棄;
去追又好、繼續守護又好、又或其他方式,
揀你自己最合適o既方式去貫徹自己o既喜歡、去鍾意果一個人。
人同人交往係會互相影響o既,
原本o係你同你朋友腦內世界認定係無可能o既野,
到親身去體驗時又可以有更多唔同o既可能......
係老生常談,但世事好多時就係咁。
同埋,追女仔係無公式o既必勝攻略的,
呢套唔得,唔等於第二套唔得,
只係自己諗唔諗得到,有無去試過而已。

不過,
如果你只係想搵個人會鍾意自己、搵個女仔拍拖,
你的確無必要勉強自己去受苦,
可能遇到第二個第三個女仔你就會放開左而家呢一個,
可能。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-09, 01:34 PM   #87
クラウド
死相が見えるぞ

引用:
或者我當局者迷...
真係照你所講
S真係似收兵/玩你多
真係鍾意你O既
一早就同你一齊啦~
S而家似係唔知點揀好...初頭揀你,諗諗下又揀返老外
到而家又話想同老外分手(又可能拍左施先知老外唔O岩佢啦)
有左男友仲想拖你手,你話係咪玩野先
如果佢揀左你,都可以O係出面拖第二個,到時你仲灰呀

可能你覺得佢好特別捃唔到第二個
但遲下你識多啲唔同O既女仔可能又唔會咁諗....好女仔多的是,你都有條件揀個好架啦(話晒都叫東大生呀)
無謂浪費時間o係佢到啦

舊 05-04-09, 01:56 PM   #88
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
唔需要特登令到自己唔鐘意佢..
只要鐘意到唔再鐘意佢咪得lor
時間幫到你..

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-09, 11:50 AM   #89
Tseee

註冊日期: Dec 2002
睇完成個故事

樓主你太好人啦
同S講清楚多次啦
有鬼就無你
有你就無鬼

or

唔好再理佢, 等佢後悔啦

唔好做好人呀!!!!

舊 05-15-09, 08:06 PM   #90
mudhole
さとし

5月10日
S返左黎東京, 不過冇聯絡
於是乎夜晚mail左佢「おかえりなさい」

5月11日
到朝早都係冇回覆...
到5點幾, S打比我, 話"唔好意思, 琴日冇打比XXX. 幾時得閒出黎見, 有手信比XXX"
咁我就話我日日都係學校ga啦, 就S時間方便啦~
所以, 未約實時間
(其實, 既然S住係學校隔離, 我又日日返學校, 根本就邊日都冇所謂)

5月13日
我係COMMONS做緊功課時, 原來S黎左COMMONS斟水我都冇為意
佢經過我身邊時好似1月尾2月頭個時咁拍我背...

5月15日
上完堂, 5點幾時, 身痕想MAIL S睇下得唔得閒夜晚一齊食飯. 咁就MAIL左S"今日有空閒嗎???"
唔夠一分鐘S就回左MAIL"依加上緊堂"
冇回覆S
6點幾, S又MAIL黎話"7點左右同朋友一齊去食堂食飯, 一齊去嗎?"
卒之一齊去左食飯
行行下, S話"同鬼分左手啦. 原因就唔話你知."
(因為S研究室既朋友都係度, 所以我冇繼續同S講依個話題)
最後, S話再聯絡我睇下幾時比手信我

究竟S同鬼發生咩野事!?...

舊 05-16-09, 12:05 AM   #91
AK-47

註冊日期: Sep 2002
記住..人地散左都唔代表你有機會......
AK-47 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-09, 02:26 AM   #92
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
認真問下,請問兄台你覺得自己、鬼佬、兄台既女神各自條件如何?你覺得自己同對手邊個靚仔d?
not joking,呢個真係好serious問題

舊 05-16-09, 02:53 PM   #93
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: AK-47 查看文章
只能增加成功率,但唔代表等於100%
引用:
作者: Rotagen 查看文章
認真問下,請問兄台你覺得自己、鬼佬、兄台既女神各自條件如何?你覺得自己同對手邊個靚仔d?
not joking,呢個真係好serious問題
靚仔D又有咩關係?你認為所有女仔(包括S)係睇樣做人?

舊 05-16-09, 03:21 PM   #94
Rotagen
Game Master

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章

靚仔D又有咩關係?你認為所有女仔(包括S)係睇樣做人?
點解你覺得S小姐一定不會睇樣做人?
如果不爽講樣就不講好了,講其他條件,例如性格、品味、談吐、學識、修養、身家、物業、國藉……etc都得
都已經到讀大學既年紀,d女揀A唔揀B,一定係有其原因,唔會單純係感情問題
我覺得樓主先生可以思考下何解人地揀佢唔揀樓主,諗下到底是何處比不過人,唔係淨係等運到

再講直接d,我覺得其他人認為條女值不值得樓主兄繼續追不重要,只要樓主兄覺得值得就好ok,
但如果連樓主自己都無法認為自己有任何野勝過對手,那到底憑什麼同人爭?

最後安慰一句,人生好長,天下無不散之男女,只要唔太介意自己一定要做第一手,可能過番十年八年都有機會

此篇文章於 05-16-09 03:34 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-09, 01:42 AM   #95
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
點解你覺得S小姐一定不會睇樣做人?
如果不爽講樣就不講好了,講其他條件,例如性格、品味、談吐、學識、修養、身家、物業、國藉……etc都得
都已經到讀大學既年紀,d女揀A唔揀B,一定係有其原因,唔會單純係感情問題
我覺得樓主先生可以思考下何解人地揀佢唔揀樓主,諗下到底是何處比不過人,唔係淨係等運到

再講直接d,我覺得其他人認為條女值不值得樓主兄繼續追不重要,只要樓主兄覺得值得就好ok,
但如果連樓主自己都無法認為自己有任何野勝過對手,那到底憑什麼同人爭?

最後安慰一句,人生好長,天下無不散之男女,只要唔太介意自己一定要做第一手,可能過番十年八年都有機會
我承認我今朝應該係short上腦用錯措詞,而家睇返似係想撩交嗌咁

咁其實s小姐唔一定係睇樣做人,同樣地另一個講法都可以係唔一定唔睇樣做人~
不過絕對同意你個句係咪有甚麼地方人家比自己優勝,或人家的條件更比自己適合s (當然,是由女方自行判斷的),我諗樓主都係時候需要思考呢個問題

始終你自己既情況你自己最清楚,但同時亦係最當局者迷個一個~

舊 05-17-09, 02:02 AM   #96
Rotagen
Game Master

引用:
我承認我今朝應該係short上腦用錯措詞,而家睇返似係想撩交嗌咁
不會不會,你多慮啦

引用:
去到機場, 排隊, check in完之後, S突然話
"頭先有一瞬間想拖XXX(我)隻手"
"嘛, 都係冇野, 唔得"
跟手S又再講話, "之前其實同鬼講分手. 其實自己都冇去戀愛既心情, 大學院開左學又忙左, 屋企媽咪又有事, 根本冇咁既心情. 不過又好似好衰, 最後都係冇分到手."
(其實真係愈黎愈唔明S諗咩野...)

另外有一樣野好嬲既係, 飛機7:30起飛, 由3點到7點依段時間, 鬼一個電話都冇比過S
7:00都差唔多開始上機啦wor, 即係鬼都冇打算打比S!?
又唔送S去機場, 又咁唔緊張S既, 不如快手D分手啦...(我心諗)
佢咁講就係想你拖佢呀,出到聲叫你拖都唔拖,真係遲鈍 
上面有人講S小姐想同樓主兄曖昧,我都同意,
其實對方畀哂位入,只要唔遲鈍成咁,該做不做,都不可能只停留嚮朋友層次,
做男人唔該主動d,逐步慢慢做d親密行為試佢底線,例如扮唔覺得掂到手、講下輕度黃色笑話之類

此篇文章於 05-17-09 02:07 AM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-09, 03:46 AM   #97
mudhole
さとし

5月15日晚, 同S食完飯, 臨離開學校時, S打電話黎話返左屋企, 叫我走人時就聯絡佢, 比手信我
於是乎就上左佢屋企拎野~
一條上面有幾粒珠仔既手繩同埋茶葉

引用:
作者: AK-47 查看文章
都係, 不過佢地散左, 咁起碼可以慢慢再黎過...

引用:
SKIP

引用:
SKIP
講條件,
總算五官端正...但係童顏... 點都唔會同靚仔拉得上關係...(S都話佢自己個樣大過我...話我似高中生=.=)
加上唔高, 同埋d皮膚除時重滑過d女仔...
點睇都似細路...
雖然我自己又唔覺得依d係缺點(相反其實都唔錯...), 但係對於女性黎講, 似乎少左份"男人"既感覺嘛...
而鬼就一樣五官端正, 高過我好多, 個樣都似返佢廿幾歲既(嘛, 一般外國人d樣都係老d嘛...)
而事實上鬼係年齡上都大我3年...

國籍, 鬼係委內瑞拉人, 我諗HK點都唔會差得過委內瑞拉嘛, 尤其委內瑞拉個政府...

鬼係國費學生(每個月食文部省17萬yen), 而我就只係私費學生, 經濟方面我的確輸晒...

學識方面, 我同鬼同一個graduate school, 同一個研究室, 同一個course, 大致上一樣啦. 不過鬼就先我一屆. 鬼簡既科都係偏向理科類(computer graphics, human interface, computer vision, 空間論...等等); 而我簡既就少少理科+大多數都偏向文人同社會情報(digital contents, media, journalism, 歷史情報論, computer graphic & vision, 認知・教育, 知覚情報...等等); 同鬼一樣有修既科目就有學習環境design同GAME學
所以... 同鬼既學歷相同, 但係內容就好大分別...
鬼另外重會留意D咩野就唔係好清楚, 我自己就鐘意睇埋d科學哲學(例如 Autopoiesis), 同埋日本文化既書.

我同鬼都一樣係屬於斯文人個類黎既. 不過係日本生活既manner方面, 我覺得我會好過鬼(例如係東京行路靠左手面另一面比d單車過, 平時係commons講野唔好咁大聲, 講電話出門口講, 食飯時對快子打橫放唔好吉住對面, 食完飯自己抹返污糟左既枱面...等等), 依d細眉細眼既地方都算係可以自滿既地方. 另外鬼就比較多野講, 我就比較靜(死症!?)

嗜好, 我同鬼都係鐘意打機, 修士論文既研究一樣係同GAME有關, 不過鬼就玩Wii+DS, 我就PS3+DS. 另外我就重有影相, 同埋係HK時有打劍道, 整模型+雜誌寫稿(依樣S應該唔知)

...等等

講條件自問唔一定比鬼好, 不過都唔會差太遠. 不過S點諗就唔清楚啦...
或者..."戀愛"同係MARKETING中有提到既一樣嘛, 其實人係選擇產品時, 一早已經心有數, 雖然好似會比較件產品有咩spec, 但係最後其行動結果都係同冇比較過一樣... 人係選擇產品既過程其實唔一定係理性...

引用:
佢咁講就係想你拖佢呀,出到聲叫你拖都唔拖,真係遲鈍 
上面有人講S小姐想同樓主兄曖昧,我都同意,
其實對方畀哂位入,只要唔遲鈍成咁,該做不做,都不可能只停留嚮朋友層次,
做男人唔該主動d,逐步慢慢做d親密行為試佢底線,例如扮唔覺得掂到手、講下輕度黃色笑話之類
呃...其實個一刻我都有諗即刻拖佢ga...
不過...
個時S隻手係插住係衫袋...(所以個時我都心諗S真係唔想比我拖...)
於是乎拖唔到...
而之後過左氣, 再突然拖佢又好似唔知點咁...

此篇文章於 05-17-09 04:11 AM 被 mudhole 編輯。
mudhole 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-09, 05:09 PM   #98
Rotagen
Game Master

引用:
5月15日晚, 同S食完飯, 臨離開學校時, S打電話黎話返左屋企, 叫我走人時就聯絡佢, 比手信我
於是乎就上左佢屋企拎野~
一條上面有幾粒珠仔既手繩同埋茶葉

都係, 不過佢地散左, 咁起碼可以慢慢再黎過...

講條件,
總算五官端正...但係童顏... 點都唔會同靚仔拉得上關係...(S都話佢自己個樣大過我...話我似高中生=.=)
加上唔高, 同埋d皮膚除時重滑過d女仔...
點睇都似細路...
雖然我自己又唔覺得依d係缺點(相反其實都唔錯...), 但係對於女性黎講, 似乎少左份"男人"既感覺嘛...
而鬼就一樣五官端正, 高過我好多, 個樣都似返佢廿幾歲既(嘛, 一般外國人d樣都係老d嘛...)
而事實上鬼係年齡上都大我3年...

國籍, 鬼係委內瑞拉人, 我諗HK點都唔會差得過委內瑞拉嘛, 尤其委內瑞拉個政府...

鬼係國費學生(每個月食文部省17萬yen), 而我就只係私費學生, 經濟方面我的確輸晒...

學識方面, 我同鬼同一個graduate school, 同一個研究室, 同一個course, 大致上一樣啦. 不過鬼就先我一屆. 鬼簡既科都係偏向理科類(computer graphics, human interface, computer vision, 空間論...等等); 而我簡既就少少理科+大多數都偏向文人同社會情報(digital contents, media, journalism, 歷史情報論, computer graphic & vision, 認知・教育, 知覚情報...等等); 同鬼一樣有修既科目就有學習環境design同GAME學
所以... 同鬼既學歷相同, 但係內容就好大分別...
鬼另外重會留意D咩野就唔係好清楚, 我自己就鐘意睇埋d科學哲學(例如 Autopoiesis), 同埋日本文化既書.

我同鬼都一樣係屬於斯文人個類黎既. 不過係日本生活既manner方面, 我覺得我會好過鬼(例如係東京行路靠左手面另一面比d單車過, 平時係commons講野唔好咁大聲, 講電話出門口講, 食飯時對快子打橫放唔好吉住對面, 食完飯自己抹返污糟左既枱面...等等), 依d細眉細眼既地方都算係可以自滿既地方. 另外鬼就比較多野講, 我就比較靜(死症!?)

嗜好, 我同鬼都係鐘意打機, 修士論文既研究一樣係同GAME有關, 不過鬼就玩Wii+DS, 我就PS3+DS. 另外我就重有影相, 同埋係HK時有打劍道, 整模型+雜誌寫稿(依樣S應該唔知)

...等等

講條件自問唔一定比鬼好, 不過都唔會差太遠. 不過S點諗就唔清楚啦...
或者..."戀愛"同係MARKETING中有提到既一樣嘛, 其實人係選擇產品時, 一早已經心有數, 雖然好似會比較件產品有咩spec, 但係最後其行動結果都係同冇比較過一樣... 人係選擇產品既過程其實唔一定係理性...

呃...其實個一刻我都有諗即刻拖佢ga...
不過...
個時S隻手係插住係衫袋...(所以個時我都心諗S真係唔想比我拖...)
於是乎拖唔到...
而之後過左氣, 再突然拖佢又好似唔知點咁...

仲慢慢黎,真係唔知死,衰左一次仲唔學乖,唔該持續進攻,男人就主動d
都話你遲鈍,唔想畀你拖就唔會講出黎,插袋係怕醜多啦,人地畀哂暗示你,女仔大部份都覺得主動會蝕啅嘛
有機會就拖,不過記住唔好夾硬黎,等佢心情好メロメロ先出手,衰左咪最多面幪一次

人靜的確係死症,同女出街最忌無話題,悶親人,你同S出街通常有D乜野講?
其實你明知自己賣相唔夠掂,我建議你不如換下外型啦
或者直情可以同S講自己想換形象,問佢可唔可以幫手,咪有藉口約多d佢出街囉

老實講如果獨居女性帶你得上屋企,即係好感就一定有,一定有機會more than friend,至於佢想拍散拖定玩你就唔知啦

舊 05-18-09, 06:55 PM   #99
mudhole
さとし

引用:
仲慢慢黎,真係唔知死,衰左一次仲唔學乖,唔該持續進攻,男人就主動d
都話你遲鈍,唔想畀你拖就唔會講出黎,插袋係怕醜多啦,人地畀哂暗示你,女仔大部份都覺得主動會蝕啅嘛
有機會就拖,不過記住唔好夾硬黎,等佢心情好メロメロ先出手,衰左咪最多面幪一次

人靜的確係死症,同女出街最忌無話題,悶親人,你同S出街通常有D乜野講?
其實你明知自己賣相唔夠掂,我建議你不如換下外型啦
或者直情可以同S講自己想換形象,問佢可唔可以幫手,咪有藉口約多d佢出街囉

老實講如果獨居女性帶你得上屋企,即係好感就一定有,一定有機會more than friend,至於佢想拍散拖定玩你就唔知啦
有FD又話慢慢主動D搵返S...
有FD又話唔好主動搵, 等佢主動搵我...
有FD又話幾時搵都冇問題, 等有機會拖佢就OK...

其實我都唔知應該點好...

同佢既話題...好多都係講返佢研究上(社會學相關)既野, HK, 佢出身地既野...有時又講下情報學環既邊個邊個教授又上電視
講ACG野or日本歷史/文化又驚悶親佢...
都係因為想有多d佢本身熟識既話睇可以同佢講, 所以今個sem先修咁多社會情報學相關既科...

上屋企個度, 冇入屋ga, 只係係門口, 因為佢住個度係living room黎, 一層有4間房, toilet共用個d黎. 所以屋入面重有其他女仔唔方便入去

或者... 黎緊今個週末試下約S去下地方玩/行街...
又或者... 下週末學校有校園祭, 應該有機會メロメロ...

唉...

舊 05-20-09, 11:31 PM   #100
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
有FD又話慢慢主動D搵返S...
有FD又話唔好主動搵, 等佢主動搵我...
有FD又話幾時搵都冇問題, 等有機會拖佢就OK...

其實我都唔知應該點好...

同佢既話題...好多都係講返佢研究上(社會學相關)既野, HK, 佢出身地既野...有時又講下情報學環既邊個邊個教授又上電視
講ACG野or日本歷史/文化又驚悶親佢...
都係因為想有多d佢本身熟識既話睇可以同佢講, 所以今個sem先修咁多社會情報學相關既科...

上屋企個度, 冇入屋ga, 只係係門口, 因為佢住個度係living room黎, 一層有4間房, toilet共用個d黎. 所以屋入面重有其他女仔唔方便入去

或者... 黎緊今個週末試下約S去下地方玩/行街...
又或者... 下週末學校有校園祭, 應該有機會メロメロ...

唉...
樓主既然對對方有意, 主動出擊又何況.
學黎明話齋: 計不到的,就用猜的,猜一猜最壞有多壞,如果最壞也不是太壞的話,GO。
睇情況, 樓主最壞都係做幾年兵 (而樓主又好似唔係好介意 )

今次人家送o左手信比你, 你o米"借o的意"請番人地食飯又好, 叫人o地一齊飲下o的茶葉又好, 順便講下佢個回鄉之旅o羅

純吹水, 不喜別插
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:51 PM

手機版 | APP版