Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-20-18, 06:11 PM   #1526
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
話說呢套係一季定兩季……好睇到……

舊 06-20-18, 07:55 PM   #1527
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: pet3 查看文章
我相信就是用new 他一樣會用心之光出翼(推石仔奇蹟)
咁究竟你既論點係人之心之光定黃昏腕輪呀朋友

仲有係NU

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 10:21 AM   #1528
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
呢兩集嗰舊石係咪培曾?

另,菖蒲嗰度,腦內即時出現EVA名場面

舊 06-21-18, 10:28 AM   #1529
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
GN粒子都唔夠要玩埋光之翼下次會唔會有埋精神感應骨架起部00度
個GM睇直播都見到哂啦今次應該可以捉人啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 10:38 AM   #1530
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
話說呢套係一季定兩季……好睇到……
我已經堅持唔到斬咗了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 06:15 PM   #1531
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 野良猫 查看文章
我已經堅持唔到斬咗了
唔得,G伏同AGE都頂到無乃由呢套唔得,雖則已經去到別思考的地步……

舊 06-21-18, 07:30 PM   #1532
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
個GM睇直播都見到哂啦今次應該可以捉人啦
糞營運第一日咩
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 07:31 PM   #1533
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
黑八口 是訪客模式
ban都無用的

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 07:33 PM   #1534
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: J+1 查看文章
糞營運第一日咩
由手機版發出
糞營運都未去到咁
引用:
作者: pet3 查看文章
黑八口 是訪客模式
ban都無用的
淨係下面果班都可以死啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-18, 07:37 PM   #1535
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
https://www.youtube.com/watch?v=UnrvR1S7Bb8

食屎啦男主角

好耐無試過咁撐反派

根本就係GUNDAM BUILD FIGTHER VS GUNDAM BUILD DRIVER

不過正義輸了
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-18, 07:42 PM   #1536
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: fortel 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=UnrvR1S7Bb8

食屎啦男主角

好耐無試過咁撐反派

根本就係GUNDAM BUILD FIGTHER VS GUNDAM BUILD DRIVER

不過正義輸了
戰鬥有番D GBF 既感覺

不過成集既真正殺著係ED前幾秒
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-18, 08:12 PM   #1537
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

男主角有咩問題@@
我都係偏向不損壞派⋯用心整出來打一場就損壞甚至散哂、我自己就接受唔到⋯
咁當然⋯無印GBF睇佢地打到散哂又真係幾熱血既

至於最後戈幕 我只係覺得戈兩位人兄你地竟然仲有臉回來⋯

舊 06-26-18, 08:43 PM   #1538
肉羊哩咖
griffin611

#13 Gundam Build Verses

- 一條初中生黑夜單拖去辟靜地方見個陌生人,治安真係咁好?
- 對家係本人嘅就直接用「殺傷戰術」算,鬼得閒同你玩GBD
- 呢套其中一個大敗筆,係啲對家啲機全部都型過班主腳機太多!
- 打打下作畫又偷懶,兩條光條真係好悶,雖然真係埋牙都算好睇
- 不過主角都好廢吓,開埋 TRANS-AM 都大破唔到對手
- 咩係 N.I.T.R.O?
- 你真係咁鍾意,個世界咁大,總係仲有啲小眾陪你玩 GBD,洗乜做埋啲中二嘢
- 主角係最後先出場!菖蒲萌爆
- 果然未完,下一話又賣新機

此篇文章於 06-26-18 08:47 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-18, 09:26 PM   #1539
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
- 一條初中生黑夜單拖去辟靜地方見個陌生人,治安真係咁好?
- 對家係本人嘅就直接用「殺傷戰術」算,鬼得閒同你玩GBD
- 呢套其中一個大敗筆,係啲對家啲機全部都型過班主腳機太多!
- 打打下作畫又偷懶,兩條光條真係好悶,雖然真係埋牙都算好睇
- 不過主角都好廢吓,開埋 TRANS-AM 都大破唔到對手
- 咩係 N.I.T.R.O?
- 你真係咁鍾意,個世界咁大,總係仲有啲小眾陪你玩 GBD,洗乜做埋啲中二嘢
- 主角係最後先出場!菖蒲萌爆
- 果然未完,下一話又賣新機
咩係 N.I.T.R.O?<<<

出自UC MAV既DETLA GUNDAM KAI的一個系統
簡單說明就係:系統發動中可以將駕駛員強制變成NT(定叫強化人會貼切d呢?)、同時性格會變得好戰同暴躁

此篇文章於 06-26-18 09:29 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 06-26-18, 09:29 PM   #1540
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: sunhikari 查看文章
睇左第12集同埋預告,基本上「外掛貼紙」篇已經成個故事出晒黎

1.犯人係上一個系統,即GBD的玩家.極可能係同KO-1係同伴黎
2.犯事的原因,應該係同KO-1最初逃避高達對戰一樣.因為GBN的關係.同伴唔再玩GBD
3.犯人睇唔起GBN的原因係因為GBN唔會令模型有損壞,而GBD則會因為對戰而有所損傷,故認為GBN欠缺真實性
4.犯人用「外掛貼紙」的目的,係要話比人聽,程式只要有心幹擾,就可以打亂遊戲世界同戰局,同GBD比,GBN等同小朋友玩泥沙

等睇下星期點收尾

話時話,動畫組係唔係有睇網上惡搞?
冠軍的絕招真的叫做王者之劍(仲要真係讀音係讀Excalibur)
今集劇情完全估中晒

預告個隻⋯⋯⋯⋯外型似極限高達?
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-18, 10:02 PM   #1541
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
咩係 N.I.T.R.O?<<<

出自UC MAV既DETLA GUNDAM KAI的一個系統
簡單說明就係:系統發動中可以將駕駛員強制變成NT(定叫強化人會貼切d呢?)、同時性格會變得好戰同暴躁
但只能同時使用2粒nt炮

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-18, 10:30 PM   #1542
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
第2季要玩兩邊系統? 都係舊版1on1先夠廣告力
主腳新機魔改double X?

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-18, 10:48 PM   #1543
肉羊哩咖
griffin611

謝各位解答。

隻「無名」搞到好想入手。

舊 06-27-18, 12:15 AM   #1544
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
謝各位解答。

隻「無名」搞到好想入手。
呢季黎講,呢部機算超晒班既啦
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 07:46 AM   #1545
肉羊哩咖
griffin611

發現剪輯版
(更新)畀人除咗

無名模型8月開賣

此篇文章於 06-27-18 12:23 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 08:28 AM   #1546
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
異端可以再戰廿年

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 08:52 AM   #1547
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
異端可以再戰廿年
最唔明係SEED啲嘢到今日都仲賣得

舊 06-27-18, 10:22 AM   #1548
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
最唔明係SEED啲嘢到今日都仲賣得

你諗下SEED之後出咗啲咩高達作品你就會明架喇

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 10:54 AM   #1549
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LR猫 查看文章
你諗下SEED之後出咗啲咩高達作品你就會明架喇
個人觀感,有錯漏請指正
Z電影 - 無乜新嘢
00 - 都仲OK,仲有(少少)號召力,唔係都唔出續篇
AGE - 算把喇
GG復國興- 重無眼睇
Unicron - 高達機就同一個模,重製再重製,其他大部份都係舊嘢少改又再重製,連可能係最好賣嘅拜亞蘭改都係咁
Thunderblot - 基本上都係舊嘢再變少少,隻Atlas真係~
鐵孤 - 堆高達就唔係個個人都會欣賞,而雜兵機就完全唔掂
GB系 - 毫無疑問好易受落,雖然創新嘅唔多,但好似隻OP 話齋,係無極限嘅!玩得好嘅到今日都未覺out

舊 06-27-18, 11:57 AM   #1550
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
個人觀感,有錯漏請指正
Z電影 - 無乜新嘢
00 - 都仲OK,仲有(少少)號召力,唔係都唔出續篇
AGE - 算把喇
GG復國興- 重無眼睇
Unicron - 高達機就同一個模,重製再重製,其他大部份都係舊嘢少改又再重製,連可能係最好賣嘅拜亞蘭改都係咁
Thunderblot - 基本上都係舊嘢再變少少,隻Atlas真係~
鐵孤 - 堆高達就唔係個個人都會欣賞,而雜兵機就完全唔掂
GB系 - 毫無疑問好易受落,雖然創新嘅唔多,但好似隻OP 話齋,係無極限嘅!玩得好嘅到今日都未覺out
鐵血其實模型幾好賣,至少堆巴巴托C同最近巴力人氣急升w
而且碌破滅魔劍係有市場(各種惡搞改造)
其他就麻麻

今集K-1君終於有戲份
果然佢既角色就係要同黑幕搞基
但係我又鬼咁鐘意呢D橋
可惜主角唔係佢
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
なもり「ゆるゆり、」10周年記念 OVA Blu-ray 一般発売版 2019年11月13日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 393 02-02-24 09:44 AM
ヒロユキ「マンガ家さんとアシスタントさんと」#12 (終)「前進/夏の終わり/パンツでわかる性格診断」 supermanlady 日本動漫畫討論版 17 05-13-23 06:34 PM
[動畫] 「ガンダムビルドファイターズ」第25話「約束」(終)丨 ガンダム35周年の翌年はガンプラ35周年です! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1004 03-31-14 07:40 PM
[動畫] 「ガンダムビルドファイターズ」第13話「バトルウェポン」丨15話メカ作畫監督:大張正己 money 日本動漫畫討論版 1018 01-22-14 03:27 PM
くずしろ「犬神さんと猫山さん」#12 (終)「犬神さんと猫山さんと夏祭り」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1 01-15-14 11:36 AM

現在的時間是 06:18 PM

手機版 | APP版