Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-13-17, 05:21 PM   #1901
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
睇黎唔錯
但都係坐等ゲームグッズ研究所報告
YES, 最好都係有REVIEW先, 希望日本3號就有; 部機過到嚟都要5.6號,

不過最慘係香港無乜選擇, 要焗買咗隻平嘢頂住粗玩先, 然後就係.................

最後都係無買心儀既, 一直用張平嘢直到下一部主機......然後發覺張平嘢都唔差或者過得去

(我自己有例子, PSP跟機買送張平嘢貼咗, 然後自己買張HORI極上, 到依家都無換過)

此篇文章於 02-13-17 05:23 PM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線  
舊 02-13-17, 05:22 PM   #1902
harakuma
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
Cyber有張淨防99%藍光,不過唔係玻璃貼

防唔防指紋都冇乜所謂了,反正長期有眼鏡布跟身
而且ns應該冇乜幾可會篤mon
但係防到成99巴, 通透率會差咗, 可能無咁清
舊 02-13-17, 05:32 PM   #1903
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: harakuma 查看文章
但係防到成99巴, 通透率會差咗, 可能無咁清
所以首選係防到藍光嘅玻璃貼
一般嘅貼無論平定貴首先都會整到啲色暗咗

gundam兄介紹哩張都唔錯
遲下去鋪頭問老闆有冇入
https://goo.gl/1zCrCS

此篇文章於 02-13-17 05:36 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線  
舊 02-13-17, 05:35 PM   #1904
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
YES, 最好都係有REVIEW先, 希望日本3號就有; 部機過到嚟都要5.6號,

不過最慘係香港無乜選擇, 要焗買咗隻平嘢頂住粗玩先, 然後就係.................

最後都係無買心儀既, 一直用張平嘢直到下一部主機......然後發覺張平嘢都唔差或者過得去

(我自己有例子, PSP跟機買送張平嘢貼咗, 然後自己買張HORI極上, 到依家都無換過)
我都試過唔聽報告,買左某牌子NEW 3ds LL全身貼,結果錢白俾

香港選擇取決於鋪頭入咩牌子咩品種
但我上日亞睇過配件野多數都可直送HK
寧願等多幾日好過啦

舊 02-13-17, 05:39 PM   #1905
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
同意,

防藍光優先, 始終隻眼最貴

睇中呢個, 防3成左右, 又防指模

http://www.keysfactory.co.jp/products/switch/nsg/
呢張好似幾好又日本製
但唔係玻璃
天野 目前離線  
舊 02-13-17, 05:45 PM   #1906
harakuma
Game Master

引用:

遲下去鋪頭問老闆有冇入
MIC.....雖然我並非專日不可.

PS:喂, 小心D喎, 又無拉神, 又無HP, 後面D日文字型怪怪地, 話唔定大陸廠充日貨

引用:
我都試過唔聽報告,買左某牌子NEW 3ds LL全身貼,結果錢白俾

香港選擇取決於鋪頭入咩牌子咩品種
但我上日亞睇過配件野多數都可直送HK
寧願等多幾日好過啦
不過為張貼比一次運費就有D......算.......順便買埋隻朧村正+4DLC拉暈運費.

引用:
作者: 天野 查看文章
呢張好似幾好又日本製
但唔係玻璃
似呼要晒所以優點, 係技術上做唔到, 或者廠唔想做.

此篇文章於 02-13-17 05:50 PM 被 harakuma 編輯。
舊 02-13-17, 05:49 PM   #1907
野良猫
肥倫

引用:
似呼要晒所以優點, 係技術上做唔到, 或者廠唔想做.
Hori仲係一貼一功能
依家真係唔鬼買佢啲貼
野良猫 目前離線  
舊 02-13-17, 05:50 PM   #1908
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: 天野 查看文章
呢張好似幾好又日本製
但唔係玻璃
玻璃貼睇黎相對上無咁流行
暫時除個別大廠之外都唔多選擇(連Hori都無)
所以玻璃貼愛好者只能取捨下了

利申:我都唔好玻璃貼,唔鍾意咁厚

舊 02-13-17, 05:52 PM   #1909
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
Hori仲係一貼一功能
依家真係唔鬼買佢啲貼
Hori最大賣點始終係ピタ貼り
要一貼多能力又真係唔到佢地
不過佢地的確係最易貼,要自己貼嘅人黎講係恩物

此篇文章於 02-13-17 06:36 PM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線  
舊 02-13-17, 06:35 PM   #1910
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
Hori最大賣點始終係ビタ貼り
要一貼多能力又真係唔到佢地
不過佢地的確係最易貼,要自己貼嘅人黎講係恩物
ピタ貼り~

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線  
舊 02-13-17, 06:36 PM   #1911
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: fami~yan 查看文章
ピタ貼り~
被找錯處了

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送

舊 02-13-17, 06:40 PM   #1912
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:

遲下去鋪頭問老闆有冇入
我訂左CYBER呢張
https://www.amazon.co.jp/gp/product/...0?ie=UTF8&th=1
mouseccy 目前離線  
舊 02-13-17, 07:08 PM   #1913
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
o個張イズム都唔知咩鬼牌子黎O既,都係買返D大牌子好過....

想買個殼但係得硬膠同矽膠,竟然無人出TPU,
D硬殼又話個PAD殼要拆左先入到DOCK...

舊 02-13-17, 08:34 PM   #1914
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
頭先PIAGO(APITA)打電話黎話有紅藍掣QUOTA,問我轉唔轉,當然轉啦

之後佢話有5隻game同步,問我使唔使留名要,我話睇下有乜game先,佢都ok,似乎唔使食game

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 02-13-17, 08:46 PM   #1915
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

剛剛都見熱線有第二水
同樣3/3有貨,但只要跟一隻game

舊 02-13-17, 08:51 PM   #1916
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
可喜可賀!
Hello MiMi 目前離線  
舊 02-13-17, 09:03 PM   #1917
harakuma
Game Master

任記GJ, 多D供貨, 等D炒家無得炒之外,

多D人有機, 對戰搵人都快D
舊 02-13-17, 09:18 PM   #1918
野良猫
肥倫

引用:
任記GJ, 多D供貨, 等D炒家無得炒之外,

多D人有機, 對戰搵人都快D
今次老任真係做到嘢,機都未出已經有第二水俾人訂
野良猫 目前離線  
舊 02-13-17, 09:24 PM   #1919
hopeless

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch ID8345-4959-4970
引用:
剛剛都見熱線有第二水

FACEBOOK睇係日版黎
食隻ZELDA
同行貨機價比隻GAME要7百幾
hopeless 目前離線  
舊 02-13-17, 09:32 PM   #1920
hopeless

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch ID8345-4959-4970
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
頭先PIAGO(APITA)打電話黎話有紅藍掣QUOTA,問我轉唔轉,當然轉啦

之後佢話有5隻game同步,問我使唔使留名要,我話睇下有乜game先,佢都ok,似乎唔使食game
剛打去個小姐話仲有得訂
紅藍排到20
灰就15
睇黎有機3月3可以拎到
hopeless 目前離線  
舊 02-13-17, 09:36 PM   #1921
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
剛剛都見熱線有第二水

咁搞呀.....
早訂反而又硬食兩隻又係同日拎

舊 02-13-17, 09:42 PM   #1922
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
日本係啱啱追加左第二次出貨
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 02-13-17, 09:47 PM   #1923
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
其實老任睇反應先出幾多..
有可能"啤"機啤得咁快??

信長 目前離線  
舊 02-13-17, 10:21 PM   #1924
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
多貨真係好好
早前有啲日版行版炒到3千幾真係得啖笑

舊 02-13-17, 10:25 PM   #1925
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 信長 查看文章
其實老任睇反應先出幾多..
有可能"啤"機啤得咁快??
睇老任之前今年訂1千萬片LCD, 首批300萬片, 重講可能追加訂單,
照計產能每月一百萬左右吧, 或已做好300萬貨了
lodoss 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5813 04-25-24 02:33 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:04 PM

手機版 | APP版