Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-13-04, 08:39 PM   #1
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

註冊日期: Sep 2003
天樹征丸「金田一少年の事件簿」総合THREAD

偵q唔掂,出番老金....2個一樣類型既comic,佢放棄小q算la

睇左最新5回,個feel都係番到~正~
but佢已經"所有迷都已經解開"...我都未諗到.....

ps.咁棋魂都可能復出

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面

此篇文章於 10-08-07 05:40 PM 被 money 編輯。
Ricky-S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-04, 10:07 PM   #2
無賴男
God of Gamer
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
作者: Ricky-S
偵q唔掂,出番老金....2個一樣類型既comic,佢放棄小q算la

ps.咁棋魂都可能復出
偵q睇ng睇得過?我屋企有偵q#16未睇過,如果唔差我會入#1-15

舊 09-13-04, 10:10 PM   #3
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
金田一好好多........
睇完一集偵q我都唔知佢講乜.....

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-04, 10:22 PM   #4
sigma
BAN!!BAN!!

金田一復出因為佢會重出舊果d至咁
偵探Q在新少年8~9期後出番
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-04, 10:23 PM   #5
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

引用:
作者: 無賴男
偵q睇ng睇得過?我屋企有偵q#16未睇過,如果唔差我會入#1-15
UM....不如我平平地放哂1-15比你.....
有興趣就pm我...

舊 09-13-04, 10:29 PM   #6
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
UM....不如我平平地放哂1-15比你.....
有興趣就pm我...
我唔買2手書的

舊 09-13-04, 11:22 PM   #7
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:

ps.咁棋魂都可能復出
已經估到兇手了
而且為何做成吸血鬼的傳說也估到了~
不過"頭髮"和"對話中的不協調"還未估到>.<
要認真看一次了~

(今次好易估.......-.-)

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-04, 11:36 PM   #8
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 無賴男
我覺得偵Q唔太差...都值得一看...

此篇文章於 09-14-04 12:21 AM 被 銀色流星 編輯。
銀色流星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-04, 11:43 PM   #9
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 銀色流星
我偵Q唔太差...都值得一看...
我也那麼覺得.
因為看金田一太多..唔係太想看d一個玩灑的推理, 一齊合作推理又是另一種樂趣.
不過金田一中的女角身材比q中的好 ,所以金田一也不錯.
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-04, 11:55 PM   #10
工藤新一
Junior Member

我都覺得偵Q 好過金田一喎...

雖然同樣係殺人~ 同樣係破案~ 主角係無敵的...

但係可以加埋其他荏角總好過得主角1 個...
有d 趣咋性...
話唔定柯南遲下出外傳~ 少年偵探團系列...
工藤新一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-04, 12:21 AM   #11
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

偵Q D野好似易過金田一...

舊 09-14-04, 12:22 AM   #12
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

引用:
作者: leotam3
已經估到兇手了
而且為何做成吸血鬼的傳說也估到了~
不過"頭髮"和"對話中的不協調"還未估到>.<
要認真看一次了~

(今次好易估.......-.-)
可否學小Q比D提示黎

舊 09-14-04, 12:42 AM   #13
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
我淨係估到第一殺人現場....

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-04, 01:15 AM   #14
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
可否學小Q比D提示黎
而家係差頭髮沒idea>.<

小提示: (先說明, 不一定是對的XD||||) (要看請反白)
(1)吸血的傳說是為了抽掉__的某些東西減輕重量以便用升降機
(2)偷掉酒放在別處是為了引人去地下時快速搬屍体由案發現場至電梯~
(3)那密室根本不是密室~ 美雪看到了甚麼便立即走開?
(4)好多事件係主要引開一部份人~
(5)注意"金田一跌下去的地方"和"浴室出現烏鴉"這二事的關連性~

看了以上的差不多估到了吧~

大家來估吧~

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911

此篇文章於 09-14-04 09:56 PM 被 leotam3 編輯。
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-04, 11:18 AM   #15
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: 工藤新一

有d 趣咋性...
但是偵q d人物我真係唔覺得萌
講萌的話...柯南會好d........
ps.其實偵q係唔係為左同柯南硬碰先畫的??

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-04, 03:45 PM   #16
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 工藤新一

有d 趣咋性...
但點睇小Q班友D能力都好變態而且唔合理囉
一個瞬間記憶能力已經玩晒啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-04, 05:49 PM   #17
斯卡
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDjason169
引用:
偵Q D野好似易過金田一...
同一個人作
斯卡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-04, 06:26 PM   #18
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

引用:
作者: 佐藤
一個瞬間記憶能力已經玩晒啦
真人有無嫁

舊 09-14-04, 08:39 PM   #19
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
金田一...
在下也有追最新的..@@
但我思考太差.不知誰是兇手..

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-04, 08:42 PM   #20
joker
Game Master
電影工作者

註冊日期: Nov 2003
引用:
真人有無嫁
一定有添啦

舊 09-14-04, 08:52 PM   #21
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
我鐘意金田一個d有得估,
知道邊個位可以開始估
我有一次完美咁估出曬成個謎底
可能試過之後估上隱

舊 09-29-04, 01:02 AM   #22
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: snowman
我鐘意金田一個d有得估,
知道邊個位可以開始估
我有一次完美咁估出曬成個謎底
可能試過之後估上隱
這一次的謎底... 比之前的更易猜中... 太明顯了 ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-04, 01:05 AM   #23
魔性天使
Crazy Gamer
桃井

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDashyskoa
引用:
作者: 斯卡
同一個人作
唔係同一個人畫
但作故仔果個唔同左咩
魔性天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-04, 08:00 PM   #24
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 魔性天使
唔係同一個人畫
但作故仔果個唔同左咩
係同一個人啊
乜唔係佐騰&天樹嗎?

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-04, 08:46 PM   #25
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
唔好講咁多
我只係想天樹征丸快D同我搞出小說版最新一集出來
佢係最尾果集明明話好快有新一集,點知一講就到而家都出唔到= =

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
CLAMP「GATE7」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 15 04-01-13 02:54 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM
「GOD EATER」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 0 03-27-10 08:39 PM

現在的時間是 11:07 PM

手機版 | APP版