Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 08-24-17, 10:34 AM   #326
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
其實唔知綠軍換黎做咩, 送走自己當家球星... IT之前又養左班忠實fans...
摶騎士搵唔到人換硬食豬頭骨好過啦

而且IT唔會比kyrie差太多, 主要係身高者, 仲可以留番crowder做bench
加埋明年個1st pick, 明明前路一片光明

引用:
作者: Greenhead 查看文章
若果今年又係 Cavs vs GSW 的話,IT 會唔會 Curry 射死呢?始終身高有段距離。
到時唔會搵IT守咖哩啦
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 10:45 AM   #327
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
其實唔知綠軍換黎做咩, 送走自己當家球星... IT之前又養左班忠實fans...
摶騎士搵唔到人換硬食豬頭骨好過啦

而且IT唔會比kyrie差太多, 主要係身高者, 仲可以留番crowder做bench
加埋明年個1st pick, 明明前路一片光明
係Danny Ainge理念內無球星係可以永遠當家的
其實今次trade好符合Ainge既構想,
塞軍trade IT番嚟本身都係抱住「用嚟睇睇」既心態,
用得好打起身價就待價而沽,
而且今年塞軍無埋Avery Bradley,後場無左個防守高手補助IT的話都幾大獲,
所以trade走IT雖然可惜,但都唔係意料之外既事

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 12:26 PM   #328
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 白薔薇騎士 查看文章
你忘記騎士仲有個MVP控衛
佢應該跟到 Livingston 的速度...
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 05:14 PM   #329
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
佢應該跟到 Livingston 的速度...
如果Rose落Bench, 我有D驚佢變D-Will 2號
雖然Rose身手未致於退化得咁誇張, 但假設大帝又打4X分鐘
咁Rose冇球權的話, 以佢冇球能力同投射能力, 的確令人擔心

我覺得陣容上cavs 已經進步左(有Jae Crowder, Jeff Green..)
隊波可否再進步, 其實係睇大帝有冇耐性
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-17, 07:21 AM   #330
Greenhead

引用:
Manu Ginobili has signed a two-year, $5 million contract to return to the San Antonio Spurs
佢同 VC 邊個可以捱耐 d 呢?
舊 08-28-17, 12:23 PM   #331
6eo
美波様!

關於個trade, 好似傳緊cav想反口/R多D野
我覺得cav見好就收好d, 難得塞軍肯出好價接貨...
舊 08-28-17, 08:20 PM   #332
Penny仔

如果IT 個傷好大問題, Cavs 晨早turn down 個trade
cavs目標應該係R多個首輪, 我覺得安治有機會會比.....
因為我覺得IT已經見底,
如果安治換唔走IT, 佢又要面對返IT續約問題
呢單野Boston應該急過Cavs
舊 08-29-17, 10:47 AM   #333
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: Penny仔 查看文章
如果IT 個傷好大問題, Cavs 晨早turn down 個trade
cavs目標應該係R多個首輪, 我覺得安治有機會會比.....
因為我覺得IT已經見底,
如果安治換唔走IT, 佢又要面對返IT續約問題
呢單野Boston應該急過Cavs

硬住頭皮點都要換架啦而家,
換唔走IT到時面慒慒甘大家對番埋一齊仲樣衰,
只能夠講狠心既Ainge終於踢到鐵板

我的雜談小屋
舊 08-29-17, 05:51 PM   #334
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
硬住頭皮點都要換架啦而家,
換唔走IT到時面慒慒甘大家對番埋一齊仲樣衰,
只能夠講狠心既Ainge終於踢到鐵板
但Boston pick 多, 冇咩所謂既
出多個pick 都未致於好蝕

成個package 最值錢可能係nets個pick
但下季既nets唔會太弱, 個pick會係lottery但唔一定狀元
Jae Crowder 係唔錯3D, 但就只係唔錯...未去到鎖級
IT cavs都係觀望態度...IT未必係cavs長期計劃
(其實cavs都冇咩長期計劃可言,總之搏得一年得一年....)
舊 08-31-17, 10:31 AM   #335
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
終於搞掂,波士頓出多個二輪...

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 08-31-17, 10:50 AM   #336
Penny仔

咁樣搞一搞, 安爺爺比人感覺上賺了
舊 09-01-17, 04:32 PM   #337
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
球爸辣慶埋nash粉

舊 09-01-17, 05:33 PM   #338
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
球爸辣慶埋nash粉
又矮又慢可以教到乜, 咁要問下KD 同Curry 先知道了
舊 09-02-17, 12:03 AM   #339
6eo
美波様!

引用:
球爸辣慶埋nash粉
又講左咩....
舊 09-02-17, 12:08 AM   #340
6eo
美波様!

引用:
球爸辣慶埋nash粉
又講左咩....
舊 09-02-17, 12:19 AM   #341
Greenhead

引用:
作者: Penny仔 查看文章
又矮又慢可以教到乜, 咁要問下KD 同Curry 先知道了
唔明白喎,搵唔到相關報導...
舊 09-02-17, 08:02 AM   #342
Penny仔

引用:
唔明白喎,搵唔到相關報導...
記者: 傳聞你個仔跟Nash練波喎
球爸:傻的嗎?我冇聽過喎
佢可以教到我個仔D乜?佢又矮又慢

大概係咁
舊 09-02-17, 10:29 AM   #343
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
Ryan Ward:There’s one rumor I saw this week that I didn’t believe. Is Steve Nash working with Lonzo in any way?
Lavar Ball: I’d say no. The reason I say no because if he was, my son would’ve said, ‘You know what I’m working out with Steve Nash.
What Steve Nash going to teach my boy? He’s short and slow, man. Come on.
球爸把口真係.....

我的雜談小屋
舊 09-04-17, 04:36 PM   #344
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
好心佢收下把口

舊 09-04-17, 05:57 PM   #345
Sar8
The One

傳聞it要all star先復工

舊 09-04-17, 06:05 PM   #346
Penny仔

引用:
傳聞it要all star先復工
如果係既話, 騎士咁換就真係為左減磅....
一路陰D陰D減磅, 但又維持一定戰力
比你大帝衝埋今季

咁大帝再同騎士分手只係時間問題
舊 09-05-17, 07:13 PM   #347
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
咁下年 lbj 可以去邊呢?? Lakers? 大城市而且 PG 可以會跟埋去
又有 ball 仔,knicks 唔係咁殘陣可能佢都會去,始終大城市

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 07:41 PM   #348
Sar8
The One

去湖人抱BALL哥大腿啦

舊 09-05-17, 08:37 PM   #349
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
去湖人抱BALL哥大腿啦
等睇球爸話大帝又肥又醜,教唔到佢個仔賣鞋

舊 09-05-17, 09:31 PM   #350
6eo
美波様!

歡迎lbj去湖人
咁ball就會成為另一個定點射手

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 06:44 PM

手機版 | APP版