Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-05-13, 01:07 AM   #26
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
雪地係專登,鐘國同郭亨好熟〜

舊 01-05-13, 01:09 AM   #27
Eking

引用:
作者: DC 97 查看文章
大家系咪D/L黎睇?
我係線上睇,我post website 基本青不12齊〜

舊 01-05-13, 01:18 AM   #28
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
呢度好似唔post得link

dailymotion呢類疑似youtube應該有片
rm 就用“奔跑吧 孩子們“搵
引用:
作者: Eking 查看文章
我係線上睇,我post website 基本青不12齊〜
WEBSITE 我都搵到但想入電話睇

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-13, 10:03 PM   #29
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: FOKKIT 查看文章
WEBSITE 我都搵到但想入電話睇
我都系~電話用快手
不過唔太齊

大勢系點解?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-13, 10:26 PM   #30
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
我都系~電話用快手
不過唔太齊

大勢系點解?
唯有係Youtube down...

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-13, 10:37 PM   #31
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
這裡應該比較少人睇, 可能D韓劇嚇怕左唔少人

<睇緊RM/無挑/兩天一夜

其實RM 和無挑好岩好多人睇, 特別係"無挑"已經超越左一般綜藝
而RUNNING MAN宜家係大陸和東南亞的大勢節目

話說J2播緊RM, 配音真的非常難頂, 主要係冇左原裝配樂

P.S 香港係冇可能出到劉在石/姜虎東呢類國民MC
<-- 韓劇+部份KPOP嚇怕左口既人......

睇左上集Running Man...
乜好似拍劇咁講故法......a

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-13, 11:17 PM   #32
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
<-- 韓劇+部份KPOP嚇怕左口既人......

睇左上集Running Man...
乜好似拍劇咁講故法......a
韓國的綜藝好興將每個角色定位,令觀眾留下印象
例如running man咁
金鐘國係能力者(表現非常出色強大)
光洙係被蝦得黎成日係玩背叛
gary和宋智孝係周一情侶(因為節目通常係星期一拍攝)
如果唔由第一集開始睇,就好難知佢地點解咁樣俾人定位

有時因為拍攝時間所限,有時d綜藝會有劇本
即係叫d嘉賓/mc 依住個劇本event咁做,例如某時某刻要係邊度out啊邊個咁
一黎保障拍攝時間唔會超時,二黎可以保障某d嘉賓win到遊戲
雖然rm個PD話唔會依劇本拍,但有時有d大粒星黎,mc們唔多唔少一定放水俾嘉賓win,
所以有時都幾無聊
不過d idol/明星上黎,大部分算幾玩得,除非你係好大粒星,否則你演出時唔夠搞笑/唔夠突出的話
編輯們一定會好無情咁cut晒你d鏡頭

韓劇係有好野,不過係要搵law
有時最大問題係,佢地拍劇係興一路拍一路寫劇本(睇收視改劇本)
好多都虎頭蛇尾

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-13, 08:34 AM   #33
Eking

關於是否有劇本之說,上之韓孝珠自己本身親自說明RM本身並沒有劇本,但角色位置本身都是劇員本身自定以達到喜劇效果,好似家族誕生尹忠信多病老人角色係劉在石要求

舊 01-06-13, 08:35 AM   #34
Eking

引用:
我都系~電話用快手
不過唔太齊

大勢系點解?
大勢 = 受歡迎

舊 01-06-13, 04:23 PM   #35
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
雖然rm個PD話唔會依劇本拍,但有時有d大粒星黎,mc們唔多唔少一定放水俾嘉賓win,
所以有時都幾無聊
響今日J2果集完全感受到鳥......

下集...少女時代的1/9?!......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 01-06-13, 04:54 PM   #36
jason_kasim
我愛港女

引用:

9缺3
有3個冇黎

舊 01-07-13, 12:07 PM   #37
Eking

引用:

香港個集 ? 個集係被迫俾tips 俾running man, 因為佢地book 個場係有時限, 但係rm佢地完全唔識林莉......搞到佢地搵左2個幾鐘都搵唔到......

舊 01-07-13, 12:15 PM   #38
Joe
俺はガンダムだ!

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDangrthell
XBox Live GamertagJoeeeeR
下集又有容和

舊 01-07-13, 12:47 PM   #39
Eking

你指j2 ?

最新130106
容和最新一集終於同能力者 1vs 1 情況下贏左~
f4 分到智孝組, 崔智友勁唔開心...lol
f4 同gary 成日玩唔理智孝~ XD

此篇文章於 01-07-13 12:50 PM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-13, 01:13 PM   #40
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
開始追返無限挑戰~
感覺上冇以前咁好笑

舊 01-07-13, 01:18 PM   #41
Eking

引用:
開始追返無限挑戰~
感覺上冇以前咁好笑
一集集啦, 但係無限除左搞笑, 我更欣賞成班中年人肯去做精神, 好似好多運動挑戰....真係少D體力同決心都唔惦, 近排介丑會好笑~

舊 01-07-13, 01:57 PM   #42
jason_kasim
我愛港女

"介丑"呢輯已經變左經典
捧紅左對CP
同埋帶協左尹鐘信隊組合

近排做"明秀的甚麼演唱會", 唔熟佢地的話可能會悶
唔係上年MBC罷工, 應該會有運動長期特輯
班大叔們真係好有HEART

舊 01-07-13, 07:34 PM   #43
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
香港個集 ? 個集係被迫俾tips 俾running man, 因為佢地book 個場係有時限, 但係rm佢地完全唔識林莉......搞到佢地搵左2個幾鐘都搵唔到......
......J2播左果兩集乜唔係北京篇黎咩......aa

死神Lv.3能力覺醒
舊 01-08-13, 09:19 AM   #44
DC 97
The One

PSN  IDDC97
除左RM、無限仲有冇好介紹

舊 01-08-13, 09:35 AM   #45
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
除左RM、無限仲有冇好介紹
睇左1,2集強心臟...(因有智考/gary上去)
都OK既..但就唔係主要搞笑..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-13, 10:13 AM   #46
Eking

頭POST 加了我常看節目的LINK, 有興趣可以睇下~

舊 01-09-13, 12:32 PM   #47
Eking

頭post更新了rm 及 the romantic & idol s2

舊 01-09-13, 12:40 PM   #48
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
頭post更新了rm 及 the romantic & idol s2
難道你想每星期更新

舊 01-09-13, 12:42 PM   #49
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
想睇多女女,好笑的應該睇邊個?
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-13, 12:51 PM   #50
Eking

青不2最多5件...XDDDD
青不1有多D...7件~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:33 AM

手機版 | APP版