Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-17, 09:26 PM   #2976
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: T.K. 查看文章
最大疑點應該係朱古力竟然唔準備大量禁忌手段

因為朱古力近幾集愈寫愈腦殘
第一期+上半季寫到好有頭腦...近幾集...

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー

此篇文章於 02-26-17 09:29 PM 被 Eclair 編輯。
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 09:35 PM   #2977
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
以為朱古力有咩秘密手段既白痴一齊舉舉手/
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 10:06 PM   #2978
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
第四廿五 之流星・蝴蠂・劍

1. 雖然早就透咗同埋預咗有人「出事」,但個遺憾感仲好大
2. 雖然係戰鬥番,打就真係無乜睇頭,啲新機郁得但無件突出嘅
3. 戰術都幾好睇,不過最大問題係澳加無咗之前啲胆正命平嘅「奇襲」,反而六神無主咁,一心諗住依賴朱古力,而朱古力,佢仲未瞓醒,或者咁講,弱智!佢玩陰謀詭計就叻,戰場嘅嘢佢唔夠鬍鬚大叔玩
4. 成個轉捩點係有條二五大喇喇拎支鬼鎗出嚟玩(咁大支嘢居然之前無人覺?!),等鬍鬚大叔名正言順玩鬼鎗「大平賣」
5. 鬼鎗呢招本人居然無諗過;鬍鬚大叔一心諗住單靠呢招食糊,所以仙奴條計先至有可能work。
6. 三明本人又唔怪得晒,不過佢又係好少咁失準,中BOSS都打咁耐都KO唔到;反而朱莉唔知做乜爆晒SEED,條友係咪有啲戀父情姞㗎?
7. 同意 條死人黑仔少爺無咩叻,係咪有「幸運」加乘㗎?
8. 至於啲基情,兩條友都係唔識表達自己嘅,唉,完全唔激;大家又用返第廿五話咁去諗,仙奴只係暈咗啫~
9. ED又神插入;下回,唔敢預期,好似打完,仲會有當派,預感係鐵華團第一次慘敗要走難返火星

此篇文章於 02-26-17 10:41 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 10:12 PM   #2979
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
你舉錯手了\

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 10:17 PM   #2980
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: Eclair 查看文章
因為朱古力近幾集愈寫愈腦殘
第一期+上半季寫到好有頭腦...近幾集...
應該係柯爛椰式手術影響腦部

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 03:11 AM   #2981
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
咁大枝野可以無人知呢個真係白痴到一個點, 依家一集爆一架機都未必完到

到底會唔會有人黎幫拖
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 06:39 AM   #2982
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
我係白痴~\
西諾~
巴力第1次出埸都無威能~笨大唔想賣模型啦~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 08:03 AM   #2983
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
我一直以為會好似蕉男咁架
好壯烈,由上集開始,我已經當咗喺天元突破咁睇
可惜呢個喺無螺旋力嘅世界

三明應該未用盡全力,又或者⋯⋯
我一直以為朱古力有大殺傷力武器,可惜大家都錯
以高達黎講,什麼什麼地圖炮應該會有掛

下集繼續打
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 08:43 AM   #2984
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
三明應該未用盡全力,又或者⋯⋯
我一直以為朱古力有大殺傷力武器,可惜大家都錯
以高達黎講,什麼什麼地圖炮應該會有掛

下集繼續打
暫時睇唔到鐡華/朱古力有咩方法可以嬴,而家係8打1(或者更多),除咗鐵華衝到最前之外,朱古力仲有嘅兵力都嚮後面畀咖喱君纏住,照睇三明(朱莉拜拜)無乜可能衝到去打爆鬍鬚大叔,佢知驚唔會再犯呢個錯;就算鐵華清得晒啲鬼鎗,都無乜勝算。

舊 02-27-17, 09:59 AM   #2985
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007

由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 10:28 AM   #2986
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
其實要數朱古力D白痴野應該由上季佢無確認咖哩生死同艾恩去向開始

有無咖哩條咸魚搞葬禮以佢既身份點會唔知
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 10:34 AM   #2987
肉羊哩咖
griffin611

引用:
其實要數朱古力D白痴野應該由上季佢無確認咖哩生死同艾恩去向開始

有無咖哩條咸魚搞葬禮以佢既身份點會唔知
要佢下屬好耐之後去確認報返去,乜都証據都無晒喇; 朱古力真係影帝, 連編劇都呃埋

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
你舉錯手了\

「跟我嚟, 要幾多蘿莉就有幾多蘿莉」

好諷刺, 幾乎跟住就畀啲鬼鎗打爆晒~

舊 02-27-17, 11:03 AM   #2988
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
第一季已經講過
如果咖喱未死(估到)但係又唔係影帝故意放過佢
依套一定評為糞作

套野最大問題係
主角第一季一路智力/武力上吊打其他人(除左打大哥果場)
從來冇一場勢均力敵既戰鬥(史上最殘虐???唔好笑死人)

到左第二季問題依舊
當我以為終於有一場能看的戰鬥時
影帝的智力突然變成0

舉個例,以智力為例
鐵華 = 關羽, 吊打各路智障
影帝 = 周瑜, 玩死鐵華團
大叔 = 孔明

周瑜就算贏唔到,都會係攪一大輪然後大家都係覺得孔明技高一籌
而唔係周瑜見到孔明突然變成智障被吊打

劇情做到依家就算影帝真係有後著都會比人鬧死
你有後著就通知一下唔洗我地咁玩特攻
冇的話...今場點先打得贏

我估計最後有人會救場
而且係計畫外
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 11:22 AM   #2989
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我個人推測堆ma本身就係當年有班傻佬整出黎做抑止力免得人類打到自己絕種

所以阿叔今次搬果堆打樁機出黎應該會搞到堆ma覺醒碾過晒兩邊人馬

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 12:19 PM   #2990
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: kev00269270 查看文章
第一季已經講過
依套一定評為糞作

我估計最後有人會救場
而且係計畫外
咖喱翻生呢度好有問題。

最弊連鐵華都無咗之前嗰種胆搏胆嘅「豪氣」,一齊被吊打

都係見唔到有咩可能會嬴,就算有外力幫,點同鬍鬚大叔咁大疊人鬥?!最多救走鐵華同部份重要腳式有可能啲。

靠外力先無事,成套嘅氣勢無晒

此篇文章於 02-27-17 12:21 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 12:28 PM   #2991
Eclair
Game Master
俺はMだ

不過無人吐嘈ラスタル様同イオク視力超好...
部流星号仲係超遠都見到?仲見到拎咩武器?
明明シノ部機既Lock On畫面仲見到離架旗艦幾遠

、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
舊 02-27-17, 12:57 PM   #2992
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
要吐糟既話,實際上一發式實彈武器要係宇宙空間j得中咁細既目標根本接近不可能

所以要有邏輯的話應該見到兩邊都剩係放機雷/集束彈...(ry

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 12:59 PM   #2993
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 細路翔 查看文章
要吐糟既話,實際上實彈武器要係宇宙空間j得中咁細既目標根本接近不可能
米粒表示無奈

舊 02-27-17, 02:29 PM   #2994
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: kev00269270 查看文章
第一季已經講過
依套一定評為糞作

套野最大問題係
主角第一季一路智力/武力上吊打其他人(除左打大哥果場)
從來冇一場勢均力敵既戰鬥(史上最殘虐???唔好笑死人)

到左第二季問題依舊
當我以為終於有一場能看的戰鬥時
影帝的智力突然變成0

舉個例,以智力為例
鐵華 = 關羽, 吊打各路智障
影帝 = 周瑜, 玩死鐵華團
大叔 = 孔明

我估計最後有人會救場
而且係計畫外
所以,我估關鍵係係巴力身上。如果話朱古力賣一隻左手出去,可以換到原本巴力發揮出可操控MS能力就會有機逆轉。
禁咒武器全部打番個批艦隊,加上巴巴托斯應該可以反勝,畢竟朱比亞下集就俾人打爆。
黑人再假意歸順,假意聯手朱古力打爆鐵華團順手報仇,阻止火星獨立,呢個END就合乎期望。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 03:21 PM   #2995
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 001015 查看文章
所以,我估關鍵係係巴力身上。如果話朱古力賣一隻左手出去,可以換到原本巴力發揮出可操控MS能力就會有機逆轉。
禁咒武器全部打番個批艦隊,加上巴巴托斯應該可以反勝,畢竟朱比亞下集就俾人打爆。
巴力究竟有冇咩威能㗎?! 有咁巴閉應該一早用咗, 唔洗同搜魔玩咁耐吖, 唔洗全部控制晒, 齋控制返呢部要佢開路打返轉頭都夠

舊 02-27-17, 03:34 PM   #2996
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
巴力究竟有冇咩威能㗎?! 有咁巴閉應該一早用咗, 唔洗同搜魔玩咁耐吖, 唔洗全部控制晒, 齋控制返呢部要佢開路打返轉頭都夠
有都唔出奇。畢竟佢模型都特登放到3月,可能就係唔想劇透...
好似上次巴巴打MA同上季打艾因都係危急關頭先出到招,最後先出呢招都唔奇。
如果唔係,根本解釋唔到巴力對號角有禁重要...
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 03:37 PM   #2997
Eclair
Game Master
俺はMだ

引用:
而家真係除非開無双...
第一波自軍艦隊死左50%
演説後既第二波無提死左幾多
比你仲有30%軍力都無得打

不過真愛係マリー
舊 02-27-17, 04:22 PM   #2998
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Eclair 查看文章
而家真係除非開無双...
第一波自軍艦隊死左50%
演説後既第二波無提死左幾多
比你仲有30%軍力都無得打
依本人了解, 鬍鬚大叔簡直楊威利上身,佢只集中打左邊班革命軍(由支持朱古力班後生軍官帶頭), 右邊朱古力下面嘅地球軌道艦隊係無郁過, 佢諗住後者識做等打嬴之後收編用

所以第一波射擊之後, 革命軍(連鐵華)已經無咗一半(由4對1變8對1), 跟手應該再無多一半以上, 用鬼鎗幾乎不戰而屈人之兵

除非仲有未開嘅威能, 或者第三方亂入, 唔係鐵華真係幾危

舊 02-27-17, 04:44 PM   #2999
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
影帝再咁腦殘落去會變到同黑仔一樣咁黑人爭⋯
而黑仔嘅存在變到可樂咁
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 05:18 PM   #3000
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
除非仲有未開嘅威能, 或者第三方亂入, 唔係鐵華真係幾危
第三方亂入...SF定OO...a

最後一發唔中重要瓜埋...
lockon畫面果然無重現...
因只係雜魚

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 03:25 PM

手機版 | APP版