Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-14-17, 10:40 PM   #601
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
嘉美尤用三高,一個氣迫衝埋去就得啦
開頭都係綠艦死

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-17, 02:36 PM   #602
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
遇到一個小 bug:
真三一的 HP 或 EN 不是全滿,
並以入艦後可繼續行動的的狀態下入艦。
接着選「發進」,然後選「變形」,
會見到其他兩個形態的 HP 或 EN 沒有回復。
要是變形成這兩個形態,
並移動出艦,或使用精神指令,
有回復 HP 或 EN 的形態也會變成沒回復。

例子:
真三一的 EN 不是全滿,
發動擊破敵人後可行動,
2 號原地擊破敵人,並以 Hit & Away 入艦,
選「發進」並「變形」,會見到 2 號的 EN 量和 1、3 號不同
  (1) EN 沒有回復
  變形成 1 號,然後移動出艦並取消,2 號的 EN 量變成和 1、3 號一樣
  (2) EN 有回復
  不變形,移動出艦並取消,1、3 號的 EN 量變成和 2 號一樣

彈藥回復,應該沒有影響。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 12:19 AM   #603
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
氣力限界突破,戰術待機,fullcounter,sp回復,勇氣強化件

熱血加魂合併,集中力,護援攻擊,今集就算無maxbreak都好犯規a

有個攻略區係到,懶得唔駛再google

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-17, 07:20 PM   #604
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
援護攻擊不如自己「再攻擊」

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-17, 01:54 PM   #605
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
琴日終於爆機
If route最終話好爽
終於感受到波動炮既可怕
我覺得今集boss hp低d幾好,冇咁煩
唔多鐘意哩集原創太影簿了
不過final boss機設唔錯
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-17, 01:55 PM   #606
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 真!DC 查看文章
琴日終於爆機
If route最終話好爽
終於感受到波動炮既可怕
我覺得今集boss hp低d幾好,冇咁煩
唔多鐘意哩集原創太影簿了
不過final boss機設唔錯
由手機版發出
無法,因為今集機戰真‧主角擺明係大和號

舊 04-24-17, 05:41 PM   #607
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
岩岩先爆第一次

if route最終boss 如果唔係有弱化event
我都好難有信心我方可以全身而退

雖然弱化後又好似太弱
扔隻黑百合入去一個敵回合有一半以上得返一萬血

此篇文章於 04-24-17 05:48 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-17, 11:21 PM   #608
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
一擊5萬大家用邊部機解?
我2週目打到第38話都最勁果下只係得四萬咁上下...

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 06:36 AM   #609
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: monkeylove 查看文章
最高輸出的話,非 真三一萬能俠1 和 鐵甲萬能俠Zero 莫屬。
駕駛員的 Ace 能力 + Attacker + 170 氣力 + 熱血 + 會心 + 分析 + 脫力
用大招打小兵,應該能打出五萬以上。

還是差一點的話,
就配上對應的地形 S 配件,
又或這以二至四機包圍敵人。

其實可以用 Tp 盡升能力(格鬥或射擊),會容易不少。

另外,拿到獎盃後讀檔就可以了。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 10:32 AM   #610
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: monkeylove 查看文章
去到47定邊話大和號會在那關解放波動炮, 你全改開魂一定過50000

舊 05-22-17, 11:54 AM   #611
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
等我過多幾版再試下先~thanks

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-19, 10:04 AM   #612
koreating
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
想問一問,ns機戰v點入code,我入唔到,,,
koreating 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-19, 10:21 AM   #613
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: koreating 查看文章
想問一問,ns機戰v點入code,我入唔到,,,
去eshop入

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 12-20-19, 10:50 AM   #614
koreating

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
去eshop入

我唔知點解入唔到,,,,
舊 12-20-19, 10:55 AM   #615
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
我唔知點解入唔到,,,,
係咪唔啱地區?

舊 12-20-19, 12:14 PM   #616
koreating

引用:
係咪唔啱地區?

有關?我買中文版,用行機,唔得,,,,
舊 12-20-19, 01:10 PM   #617
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
有關?我買中文版,用行機,唔得,,,,
要去返個code同地區嘅eShop
個code都要同game同區

舊 12-20-19, 02:18 PM   #618
koreating

引用:
要去返個code同地區嘅eShop
個code都要同game同區

set 日本,香港都唔得
舊 12-20-19, 02:37 PM   #619
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
set 日本,香港都唔得
你個係咩code?
game係日版定行版?

舊 12-20-19, 03:00 PM   #620
koreating

引用:
你個係咩code?
game係日版定行版?

機戰v個特典code呀,我見佢寫中文,應該行版
舊 12-20-19, 03:58 PM   #621
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
機戰v個特典code呀,我見佢寫中文,應該行版
你個老任a/c有無轉埋香港?
記得要pc或手機先轉到

舊 12-20-19, 06:48 PM   #622
koreating

引用:
你個老任a/c有無轉埋香港?
記得要pc或手機先轉到

今晚試吓先

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 中文版同步推出 日版已出 鐵之侍 電視遊戲討論版 583 08-02-19 09:31 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 (updated) hokhin 買賣專區 4 01-11-17 01:49 AM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM

現在的時間是 04:13 PM

手機版 | APP版