Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-01-16, 10:24 AM   #1
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: LR猫 查看文章
但係睇完24話之後話比你知你睇緊嘅都其實係序章咁囉...
故事係咁飛TIM 但佢完個位算係咁啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 08:29 PM   #2
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
又路過......

未聽過妻不如妾,妾不如X,X不如偷,偷不如偷不著。

男人一般係冇女人理性,有份天真,鐘意追求夢想嘛。何況有一個已經係 sure thing 既話,又點會唔貪心去追求夢想呢。

一般黎講 only ......
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 08:39 PM   #3
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
昂真係痴痴地,成日明明自己無能力,又要去送死,又要迫人一齊去死,唔同佢去又罵人,終於全世界都為佢而地,開心啦
白鯨點解KO左人會失去左存在?
帕帕知道昂身上既事?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 08:49 PM   #4
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
18話序章……
得返6集不如入IF線完左佢啦,EMT D貨無得救的啦。

舊 08-01-16, 08:50 PM   #5
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 尼路 查看文章
18話序章……
冇得玩齊人結局?
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 09:19 PM   #6
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 尼路 查看文章
18話序章……
仲有7集,25話完.............

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 10:13 PM   #7
Samng
Game Master

註冊日期: Apr 2002
如果這是套不人気的作品今集就可以成為腰斬既結局
想不到用哂成集儲氣

雖然第七卷完比較完整,不過做埋第八卷下季就會令人更期待

舊 08-01-16, 11:16 PM   #8
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
成集D對白都好有意思, 發卡果下笑左

話有大把時間但浪費左 果part, 點解影返未去異世界前?

舊 08-01-16, 11:44 PM   #9
zero22
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: Lamsze 查看文章
昂真係痴痴地,成日明明自己無能力,又要去送死,又要迫人一齊去死,唔同佢去又罵人,終於全世界都為佢而地,開心啦
帕帕知道昂身上既事?
其實昂 D行為都好正常 作者想突顯出佢係個普通人
普通人仲會有D事而情緒失控既 而且佢睇到D FD死哂
通常觀眾 諗到比主角更好方法解件事 會問點唔咁做之類
因為旁觀者睇一件事仲睇得清晰D(好似捉棋) 旁觀會快D諗到好棋
但自己捉果陣 有時會行錯棋 昂本身IQ唔高 行錯棋都好正常
因為作者唔係想寫 高智商主角
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 08:20 AM   #10
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Lamsze 查看文章
帕帕知道昂身上既事?
關於白鯨今集柏克都有講到佢係乜
簡單來說就是

"食"咗存在

以去到第四章進度(作者太多描寫部份),呢個世界應該只有三個人(?)知道昴的事

舊 08-02-16, 10:25 AM   #11
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
一方面甩掉蕾姆
但又抱緊處理
是換妻宣告吧

話說哪裡來的女孩子可以咁好.....
根本係女神
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 06:19 PM   #12
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
又要妻又要妾
其實去到里個位我已經分唔出邊個係大婆
上個LOOP EMT欲言又止咁同486講對佢XXX(冇講XXX係咩)
其實EMT係未都中意486? 定其實係想發卡

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
以去到第四章進度(作者太多描寫部份),呢個世界應該只有三個人(?)知道昴的事
冇睇小說但有睇漫
去到動畫而家個進度應該有兩個人已知道486係異世界人 (唔計魔女?)
但仲有一個係帕克? 睇今集佢既對白好似知知地?

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 07:03 PM   #13
RPG之鬼

引用:
作者: Freddy 查看文章
其實去到里個位我已經分唔出邊個係大婆
上個LOOP EMT欲言又止咁同486講對佢XXX(冇講XXX係咩)
其實EMT係未都中意486? 定其實係想發卡

冇睇小說但有睇漫
去到動畫而家個進度應該有兩個人已知道486係異世界人 (唔計魔女?)
但仲有一個係帕克? 睇今集佢既對白好似知知地?
對不起,先前講得唔係幾好
應該說死亡回歸呢樣嘢只得應該三個人(?)知道

說是來自異世界的話,已認頭的是頭盔男阿爾
至於劍聖知不知道就難講,因為異世界有人知道東邊盡頭有瀑布,而瀑布之後有乜就冇乜邊個知道。
但由於佢是最初劍聖後人,所以有資料留低都唔出奇

其實EMT係好唔識表達自己,將佢想像成入世未深,得15歲以下心智來看待就可以
佢頂多對昴感到有恩,但喜歡呢樣未必講得上
相反蕾姆係成熟好多,所以佢可以十分肯定說喜歡486

此篇文章於 08-02-16 07:15 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 09:22 PM   #14
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
EMT可以由得486自摺,但蕾姆係比486訓完膝枕就一腳兜佢出去要佢由廢柴轉職做勇者

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 10:12 PM   #15
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
9月23日発売の原作文庫第9巻のカバーを飾るのは……E・M・T、我らがエミリア!

引用:
C90

アニメーター本
貴サークル「喫茶PIKU×2」は、日曜日 東地区“ヌ”ブロック-08a に配置されました。
引用:

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 12:26 AM   #16
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
其實....係昴(音牡)唔係昂

舊 08-02-16, 12:38 AM   #17
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
再睇返果part, 可能只係情緒發洩 (非理智)

舊 08-02-16, 06:37 AM   #18
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: Gallardo 查看文章
再睇返果part, 可能只係情緒發洩 (非理智)
廢青抱怨 time
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 10:50 AM   #19
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
486繼續要人附和佢意見

レム明明咁好,都講哂出黎
仲要當面大巴大巴車埋去

之後仲要攬住人地
又要妻又要妾

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 09:19 PM   #20
The One
あかん

ミニアニメ「Re:プチから始める異世界生活」#06
引用:

此篇文章於 08-06-16 10:14 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 08-03-16, 10:40 AM   #21
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
蕾姆點睇都係妻管嚴性格黎,呢樣好多宅都好受
至於486對EMT既執著,如果照R鬼咁講,估係同486響日本時發生過既經歷有影響關係
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-16, 12:21 PM   #22
RPG之鬼

引用:
作者: teealpha 查看文章
蕾姆點睇都係妻管嚴性格黎,呢樣好多宅都好受
至於486對EMT既執著,如果照R鬼咁講,估係同486響日本時發生過既經歷有影響關係
WEB小說有提到婚後鬼壓床,蕾姆主動嘛
然後經蕾姆調教後佢由廢人變好男人

舊 08-04-16, 02:03 AM   #23
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 09:31 PM   #24
The One
あかん

TVアニメ『Re:ゼロから始める異世界生活』第19話「白鯨攻略戦」予告
引用:
舊 08-05-16, 09:53 PM   #25
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: supermanlady 查看文章
TVアニメ『Re:ゼロから始める異世界生活』第19話「白鯨攻略戦」予告
做咩好似變左OLG打大佬,
就算KO左白鯨都唔會掉神裝啊
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 《玩轉三周1/2》23/07/12 逢一至五 22:30~23:00 共15集 stinkychan08 Neo Entertainment TREND 17 08-10-12 01:34 AM
Megazone 23 (メガゾーン23 青いガーランド) steve 電視遊戲討論版 14 08-29-07 02:22 PM
[TVB]無線人氣節目2007 今晚23:00~23:45 Busconcamp Neo Entertainment TREND 79 11-29-06 11:24 PM
男 子 殺 蚊 變 殺 人   蒙 冤 23 年 IamO ~清談館~ 27 08-02-06 09:32 PM
BASTARD 23 6402oen 日本動漫畫討論版 14 04-29-04 09:50 PM

現在的時間是 02:27 PM

手機版 | APP版