Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-28-13, 09:56 PM   #51
死.屍神
Game Master

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDghostqoo
引用:
作者: keijoey 查看文章
事前登錄要用你之前個email, click條link入game

基本上就係抽惡魔去組deck, 同其他玩家打cpu, 或者3vs3既對戰

打cpu冇咩特別, 都係限時打死某隻boss拎reward
反而對戰就精彩得多, 有d似街機既boarder break (有日本玩家話似lol, 但我冇玩, 所以唔清楚)

不過要玩對戰要先升上lv6
由手機版發出

啊...個email delete左
想知事前登錄有D咩送
死.屍神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 10:16 PM   #52
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
聖飢魔的デーモン閣下, 爆擊率高, 但COST 4...有點難召喚
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 11:22 PM   #53
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: 死.屍神 查看文章
http://demon-tribe.com/

有無人玩呢隻 今日新出

隻Game無論畫面定音樂都好正
我個招待ID:5b9d46f9

此篇文章於 02-28-13 11:24 PM 被 血之淚 編輯。
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-13, 11:38 PM   #54
keijoey
桐乃 x MIX

PK個人戰心得,

1. 個人戰既話, 雙方都有2隻NPC, 搵機會打死對面隻電腦, 幫自己升GRADE 出勁惡魔仲好
2. 自己爆塔效率好低, 都係掩護NPC反而爆得仲快
3. 地圖會有d EMP位, 角色行到入到會變左透明。對方既地圖會見你唔到, 運用得好既話, 有機會一下突爆人地CORE
4. 就死既時候, 可以用飛返去自己CORE, HP會自動滿返
由手機版發出
舊 03-01-13, 09:17 PM   #55
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
PK個人戰心得,

1. 個人戰既話, 雙方都有2隻NPC, 搵機會打死對面隻電腦, 幫自己升GRADE 出勁惡魔仲好
2. 自己爆塔效率好低, 都係掩護NPC反而爆得仲快
3. 地圖會有d EMP位, 角色行到入到會變左透明。對方既地圖會見你唔到, 運用得好既話, 有機會一下突爆人地CORE
4. 就死既時候, 可以用飛返去自己CORE, HP會自動滿返
由手機版發出
上網搵好似都無咩網有介紹依隻GAME呢
好多基本野都仲試緊…

舊 03-01-13, 11:50 PM   #56
keijoey
桐乃 x MIX

我咁睇, 隻game係好玩, 但長遠唔睇好,
太長既戰鬥會嚇走好多人, 而惡魔既等級又好影響戰鬥, 如果對面有高級惡魔既話, 跟本就係搌碎你, 但咁都仲好, 最糟糕係對面有心拖長戰鬥既話, 就真係悶到想扔制
仲有, 對面join左個勁公會既話, 仲可以拎2個公會人黎做npc, 你就更加冇得打, 而你亦唔會知對面咩牌面, 輸硬。
另一方面, 好多野都要用真錢, 抽惡魔要錢, 幫武器升級又要錢。埋單其實同你出機鋪打機冇咩分別...(問題係機鋪你打少幾日唔會追唔到進度)
所以我預期隻game好快會邊緣化
由手機版發出
舊 03-02-13, 12:06 AM   #57
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
我咁睇, 隻game係好玩, 但長遠唔睇好,
太長既戰鬥會嚇走好多人, 而惡魔既等級又好影響戰鬥, 如果對面有高級惡魔既話, 跟本就係搌碎你, 但咁都仲好, 最糟糕係對面有心拖長戰鬥既話, 就真係悶到想扔制
仲有, 對面join左個勁公會既話, 仲可以拎2個公會人黎做npc, 你就更加冇得打, 而你亦唔會知對面咩牌面, 輸硬。
另一方面, 好多野都要用真錢, 抽惡魔要錢, 幫武器升級又要錢。埋單其實同你出機鋪打機冇咩分別...(問題係機鋪你打少幾日唔會追唔到進度)
所以我預期隻game好快會邊緣化
由手機版發出
隻game嘅水準係好高,不過我嘅隱憂差唔多俾你講中哂
真係有錢人VS有錢人,咁樣人比人比到死都唔會有好結果
可能我以前玩得多online同網頁game,想無課金要大把時間,但到果陣又可能冇哂初玩嘅熱情
維修完玩咗冇幾耐就del咗,隻game太作業化之餘物語又冇得重溫
有咁大牌製作人員但係故事冇得重溫,天大嘅笑話
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-13, 09:39 PM   #58
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
新果隻 dodonpachi maximum 睇落好似係 arcade 果隻, 但玩落完全唔係咁, 都無得揀女角換衫既
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-13, 10:19 PM   #59
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Level 5 嘅 3DS 移殖作 解放少女,NZ上咗架,universal, US$4.99, 唔知得唔得~

舊 03-17-13, 02:24 PM   #60
肉羊哩咖
griffin611

Modern Combat 4 減到 US$1

Afterburner Climax 都係 US$1

舊 03-22-13, 11:48 AM   #61
肉羊哩咖
griffin611

又係減價:

SNK 一堆減咗;

FFIV 減到 US$11 (好平呀), 事關 FFV 就出咁話~

舊 03-23-13, 06:36 PM   #62
小白熊
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
http://us.battle.net/hearthstone/en/

PC, Mac and IPAD

小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-13, 11:47 AM   #63
肉羊哩咖
griffin611

Heartstone 都幾期待, 唔好好似 O&C 隻 card game 就好喇~

Magic 2014 都嚟緊。

經典嘅 XCOM-EU 暑假上!

舊 03-27-13, 10:30 PM   #64
肉羊哩咖
griffin611

FFV 聽日上,售價,嘿嘿,總之平過NDS版貴過好多IOS game喇~

舊 03-31-13, 11:22 PM   #65
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Level 5 嘅 3DS 移殖作 解放少女,NZ上咗架,universal, US$4.99, 唔知得唔得~
操作良好
而且有花沢配音
仲有動畫op ed
唯一缺點係短左d

舊 03-31-13, 11:24 PM   #66
Chiasuka
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDChiasuka_Aki
XBox Live GamertagChiasuka Aki
引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
操作良好
而且有花沢配音
仲有動畫op ed
唯一缺點係短左d
仲有畫面HD左

舊 04-04-13, 07:23 PM   #67
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
FFV 聽日上,售價,嘿嘿,總之平過NDS版貴過好多IOS game喇~
玩緊
感覺上都唔錯
如果係未玩過5代既
真係可以玩吓
5代絕對唔會比任何一集FF差
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-13, 11:02 AM   #68
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
虫姬2BL 終於減價
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-13, 11:56 AM   #69
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: rorimoe 查看文章
虫姬2BL 終於減價
等左好耐, 謝通知~~~
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-13, 02:55 PM   #70
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
DC superhero Injustice God Among Us
鐵拳Card Tournament

一隻半card game (Injustice算card collection + Infinity Blade式動作)
又係freemium類,不過又幾好玩,可能因為有著名角色加持

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-13, 11:57 AM   #71
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
DC superhero Injustice God Among Us
鐵拳Card Tournament

一隻半card game (Injustice算card collection + Infinity Blade式動作)
又係freemium類,不過又幾好玩,可能因為有著名角色加持
仲有隻 Might & Magic: 戰術向, 但係冇乜單人模, 好多IAP, 所以鏟咗~

鐵拳隻咭game, 幾好玩, 開始揀到嘅人就少尐, 之後有冇多尐人?

DC: Superhero IGAU 最靚 (鐵拳真係~), 不過個教學一開頭齋講打嗰part, 冇心機試落去。

以上3隻唔多似都係 pay-to-win, 但係唔畀$$$又好似冇畀你磨。

舊 04-08-13, 11:58 AM   #72
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ahleung 查看文章
等左好耐, 謝通知~~~
US$4.99, 抵到爛!

其實全線(?) CAVE嘢到減緊, 有買趁手!

舊 04-10-13, 01:58 PM   #73
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
其實隻 Might and Magic: Duel of Champion 係我覺得 ipad 上出得最好玩O既免費 CCG (另一隻係同廠上年出O既 Assassin's Creed card game)
玩左幾日而家 online 打都贏多過輸
佢贏同輸都有錢
用打番黎O既錢已經可以抽新咭
唔存在 IAP 的問題
仲有上網可以搵到一堆 redeem code
一開波一定有足夠咭片玩

此篇文章於 04-10-13 02:02 PM 被 ammms 編輯。
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-13, 03:13 PM   #74
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ammms 查看文章
其實隻 Might and Magic: Duel of Champion 係我覺得 ipad 上出得最好玩O既免費 CCG (另一隻係同廠上年出O既 Assassin's Creed card game)
玩左幾日而家 online 打都贏多過輸
佢贏同輸都有錢
用打番黎O既錢已經可以抽新咭
唔存在 IAP 的問題
仲有上網可以搵到一堆 redeem code
一開波一定有足夠咭片玩
咁有時間再攞過嚟玩返, 上網尐人話, 揀haven呢個sect可以慳翻尐買咭錢咁話。單人模實在太短喇。

等緊Talisman Prologue

舊 04-12-13, 08:47 AM   #75
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
咁有時間再攞過嚟玩返, 上網尐人話, 揀haven呢個sect可以慳翻尐買咭錢咁話。單人模實在太短喇。
我自己一開始選 Inferno
感覺都算易用
Haven 最麻煩係一堆 guard 痴埋一齊
變左比較難打得入
但佢地 d 獸頭細尾大
者係多數要玩防守
我選 Inferno 就調番轉玩主攻
而家一蚊都冇俾過
已經可以砌到兩副 deck (另一副玩放毒)
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ios] derby owners club 交流討論區 Vol. 2 二打六車手 c.p 手機平板遊戲討論版 687 01-15-14 09:15 AM
[ios/android]時空獵人 kanone 手機平板遊戲討論版 0 05-12-13 09:19 PM
Google Play - Android 全方位綜合遊戲討論區 ZlWS 手機平板遊戲討論版 84 08-18-12 09:44 PM
iOS 5.1 是否香港未有得update呢 minekaoru Mac 討論區 7 03-08-12 11:12 PM

現在的時間是 09:50 PM

手機版 | APP版