Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-08-16, 09:32 PM   #2326
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
淨計拎番黎既強敵SSR沙殺比,創性,波雷12,最廢應該係波雷12,本身D技冇乜用,清場必創性已經有,真係冇乜動力俾人衝,仲要無啦啦SET到咁難
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 10:46 PM   #2327
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: ShinDou 查看文章
淨計拎番黎既強敵SSR沙殺比,創性,波雷12,最廢應該係波雷12,本身D技冇乜用,清場必創性已經有,真係冇乜動力俾人衝,仲要無啦啦SET到咁難
其實每部機都有優劣,呢部18COST兼2招大絕實用同靈活度好好
好似今次EV,唔輪到創聖開大絕,其實都可以用其他機如JS/青椒取代,然後出部勁啲既艦,而且創聖招拳離身,比較麻煩
今日就試過改出魯魯,諗住另類玩法,用第一招牽制住大卒,可惜時限太短,敵方一回復就被秒
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-16, 12:18 AM   #2328
VTMaldini
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
PSN  IDVTMaldini
lv179 3凸
大部份 SR/R 都是抽返黎

舊 03-09-16, 06:03 AM   #2329
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
打完140再抽...跌隻sr青椒,2突完了...打埋145就收得工....

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-16, 11:59 AM   #2330
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: clie 查看文章
其實每部機都有優劣,呢部18COST兼2招大絕實用同靈活度好好
好似今次EV,唔輪到創聖開大絕,其實都可以用其他機如JS/青椒取代,然後出部勁啲既艦,而且創聖招拳離身,比較麻煩
今日就試過改出魯魯,諗住另類玩法,用第一招牽制住大卒,可惜時限太短,敵方一回復就被秒
我掛Unicorn,如果唔係拉卡碧尼朋友的話,最後一版我一定先等齊班卒仔,再開強創聖大絕清場。
跟手就朋友、Unicorn 無限loop。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-16, 01:02 PM   #2331
clie

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
我掛Unicorn,如果唔係拉卡碧尼朋友的話,最後一版我一定先等齊班卒仔,再開強創聖大絕清場。
跟手就朋友、Unicorn 無限loop。
真係人人玩法唔同
不過爆卒派紅珠咪做唔到朋友、Unicorn 無限loop
舊 03-09-16, 01:21 PM   #2332
yorkyork

註冊日期: May 2010
我用烏冬教路既迷茫M1激勵大法
激勵完就送去死,
死左機武士道就會大力D
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-16, 01:37 PM   #2333
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
真係人人玩法唔同
不過爆卒派紅珠咪做唔到朋友、Unicorn 無限loop
無限loop既意思係,強創性爆完卒後,剩返既珠就只會俾朋友、Unicorn用,其餘拎黎送死。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
舊 03-10-16, 12:14 AM   #2334
VTMaldini

lv 194 跌 SR, 計埋 lv 200 個隻就 4凸

大家加油!

舊 03-10-16, 01:57 AM   #2335
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: VTMaldini 查看文章
lv 194 跌 SR, 計埋 lv 200 個隻就 4凸

大家加油!

小弟LV 184 2凸

舊 03-10-16, 07:28 AM   #2336
ShinDou

144 0凸路過
舊 03-10-16, 08:49 AM   #2337
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

而家打到接近170已經三珠有少少勉強...
抽幣成日出R,但只係其他R,唔係EV呢隻...

舊 03-10-16, 08:50 AM   #2338
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

真係可以200呢4突

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 09:02 AM   #2339
ShinDou

強敵抽淨係中過4隻r,其他99%肥,我係咪係平衡世界?
舊 03-10-16, 09:10 AM   #2340
VTMaldini

今次event堅難打. lv 190 & 200 都要用6珠先過

舊 03-10-16, 09:20 AM   #2341
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
強敵真心看人品,我打到160LV,都可以3突,只不過我不夠力打,所以放棄了

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 09:29 AM   #2342
clie

引用:
作者: ShinDou 查看文章
強敵抽淨係中過4隻r,其他99%肥,我係咪係平衡世界?
勸大大唔好太勉強,我打到170都未2凸,按經驗有運就成個EV有運,無既話由始至終都係吉,機率好唔平均,130前2凸到既強運人,估計都可以200左右凸滿

引用:
作者: VTMaldini 查看文章
今次event堅難打. lv 190 & 200 都要用6珠先過
堅難,我死剩一部非特效慢慢同大佬磨,好彩佢去打艦我先可以單挑篤佢背
營運特登依家出部新蛋機引你單抽拎5粒BP
舊 03-10-16, 09:31 AM   #2343
clie

引用:
作者: 書仔 查看文章
強敵真心看人品,我打到160LV,都可以3突,只不過我不夠力打,所以放棄了
俾我一定爆水追4凸,可能我對青椒有愛
舊 03-10-16, 09:44 AM   #2344
書仔
Game Master
路人一名

引用:
俾我一定爆水追4凸,可能我對青椒有愛
我都有想過爆水追,還有一天多時間,看看真的爆上去都好

舊 03-10-16, 10:04 AM   #2345
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
勸大大唔好太勉強,我打到170都未2凸,按經驗有運就成個EV有運,無既話由始至終都係吉,機率好唔平均,130前2凸到既強運人,估計都可以200左右凸滿

堅難,我死剩一部非特效慢慢同大佬磨,好彩佢去打艦我先可以單挑篤佢背
營運特登依家出部新蛋機引你單抽拎5粒BP
2突後已經放棄
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 10:29 AM   #2346
書仔
Game Master
路人一名

人品,160LV三突後,爆水一囗氣打到170,可以連1隻R都跌或抽不到,所以強敵真心難玩

舊 03-10-16, 10:56 AM   #2347
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
lv200剛好3突。
只有190用6珠,不過195後只係啱啱好。
要講黑,我140到199只跌3隻r……
而171-199係0。

此篇文章於 03-10-16 11:00 AM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 11:02 AM   #2348
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
不過200開始係兩個世界,我咁黑200同202都跌咗隻r.
聽講大部份人201-210都跌4-5隻以上。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 11:03 AM   #2349
kaimankg
Crazy Gamer
我唔會再出聲

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDwhykkm
XBox Live Gamertagwhykkm
打到傻先係220突4,之後打多幾場,場場出R..

舊 03-10-16, 11:12 AM   #2350
VTMaldini

癡線! 之前強敵 event 201+ 關會跟返 199關個pattern, 但今次 201關同 200關個pattern一樣.
唔怪得 d 網友話200關打後 d R/SR 好易出, 原來焗你關關用6珠打

anyway, 我會keep住放d打剩2,30萬既201+關出黎. 希望幫到大家

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 02:50 PM

手機版 | APP版