Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 09-15-08, 01:25 PM   #1
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

註冊日期: Aug 2003
昨晚有無人見到疑似不明飛行物體?

昨晚中秋喺馬鞍山約11:45見有疑似不明飛行物體喺月亮隔離,
飛左約30分鐘就飛左去楝樓後面唔見左.....
形狀太黑睇唔到, 只見有d燈喺度閃下閃下
好有規律咁左右兩盞燈咁閃, 最後閃中間一粒, 形成w狀, 有7盞燈,
之後每隔一陣, 就7盞燈不停亂閃, 佢此時才會移動, 但好慢, 燈有紅綠藍色,
飛得都好高, 中途有飛機經過
自己就唔知係咩, 定昨晚有咩節目令到空中出現d咁嘢?

相有影, 片都有拍, 但只係用部200MP手機影, 因距離太遠, 只影到一點綠色.........

舊 09-15-08, 02:04 PM   #2
voodoo_cowboy
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: Roger-YuGi 查看文章
昨晚中秋喺馬鞍山約11:45見有疑似不明飛行物體喺月亮隔離,
好有規律咁左右兩盞燈咁閃, 最後閃中間一粒, 形成w狀, 有7盞燈,
之後每隔一陣, 就7盞燈不停亂閃, 佢此時才會移動, 但好慢, 燈有紅綠藍色,

相有影, 片都有拍, 但只係用部200MP手機影, 因距離太遠, 只影到一點綠色.........
其實係一個阿叔放既巨型風箏!

我11:15 左右走,佢仲在烏溪沙碼頭放緊!
voodoo_cowboy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-08, 03:20 PM   #3
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
哈哈~ 新聞有無報~ XD
話唔埋好多人都睇到~ lol

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-08, 04:43 PM   #4
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

引用:
作者: voodoo_cowboy 查看文章
其實係一個阿叔放既巨型風箏!

我11:15 左右走,佢仲在烏溪沙碼頭放緊!
真 ga
放到去馬鞍山差唔多馬鐵嗰度咁勁

舊 09-15-08, 04:45 PM   #5
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

引用:
作者: 基路亞 查看文章
哈哈~ 新聞有無報~ XD
話唔埋好多人都睇到~ lol
我見之後有班街童都見到, 重大叫話"哇!UFO呀!"

舊 09-15-08, 07:26 PM   #6
shuzi
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDAstery
相同片呢

舊 09-15-08, 08:53 PM   #7
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
post相上來 我想睇
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-08, 12:01 AM   #8
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

我都想 post, 但唔係好識點整
可以教下我嗎?

舊 09-16-08, 12:09 AM   #9
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
原來係咁
咁我果晚可能都見到
果陣搭緊車,見到月亮隔離有一條橙光物體定在一個位置
起初諗住係大廈頂燈光
但望真d又冇大廈...

原來係巨型風箏....
(完全冇諗過會係UFO的可能 )

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-08, 12:28 AM   #10
shuzi
Crazy Gamer

相可以去 photobucket.com upload
片我就唔知la, youtube 得卦

舊 09-16-08, 12:58 AM   #11
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
gaf有會員相簿
可以試下upload上去
再係出Post度按插入圖片..
如果有youtube片就直接post link出來吧
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-08, 06:52 AM   #12
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
我都想 post, 但唔係好識點整
可以教下我嗎?
http://host.fotki.com/

UP上去再用[img]
如果張圖冇修改過最好選埋個size...唔係會好大.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-08, 11:03 PM   #13
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

OK la!
手機較差, 相片質數唔好
其實都已經知係發光巨型風箏, 都唔需要post 相吧.........

此篇文章於 09-16-08 11:06 PM 被 Roger-YuGi 編輯。
Roger-YuGi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-08, 11:26 PM   #14
mike23
Insane Gamer
窮人

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDcMikec23
http://appledaily.atnext.com/templat...=45&coln_id=20

今日蘋果都有講
mike23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-08, 11:56 PM   #15
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
哈哈! 好正! XDDDDDD

不過隻野都幾靚!

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-08, 12:51 AM   #16
Freddy
博麗神社信徒

good有相睇
最後果張藍色光好似UFO
我果陣見到ge大概係蘋果影果張咁上下
隻風箏真係神

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-08, 12:55 AM   #17
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
哈哈....我都見倒呀.....
咁講法...原來依度都有唔少人住係MOS...
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-08, 02:48 AM   #18
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:

http://hk.youtube.com/watch?v=lTTjCuQA6Kk

「UFO」中秋夜現馬鞍山
【本報訊】前日中秋夜馬鞍山多名居民在賞月時,發現發出黃、綠、藍閃光的「UFO」(不明飛行物體)在上空掠過,現象持續近半小時,天文台證實收到多宗市民報告。但天文專家看過由讀者拍攝的照片後,相信「UFO」只是裝有彩燈泡的夜光風箏。天文台發言人表示,前日深夜收到五宗市民報告天文異象,指在馬鞍山北面、以至東北及西北方上空,憑肉眼可見夜空發出黃色、藍色及綠色閃光,持續約二十至三十分鐘,懷疑是不明飛行物體,但天文台無從考究。

有讀者將拍得的不明飛行物體照片交予本報,記者昨日轉交星河科研社主席方浩翔鑑別,他指流星等天然現象或一般飛機燈光,不會如此色彩奪目,孔明燈也只會停在天空三數分鐘。他相信是有人放內地製夜光風箏,風箏上的彩色燈光引來一場誤會。

<----馬鞍山人
今年四月馬鞍山都有同一部UFO

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 09-17-08 02:53 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-08, 03:09 AM   #19
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
樓主咁都見到~
咁好彩#
似ufo多wo@o@
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-08, 03:46 AM   #20
shuzi
Crazy Gamer

睇埋片, 發光巨型風箏確定

得閒買隻玩下先

此篇文章於 09-17-08 03:48 AM 被 shuzi 編輯。
shuzi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-08, 01:18 PM   #21
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

我送完女友返歸, 喺巴士站等尾班車時見到 ga
我等車半粒鐘, 佢就飛足半粒鐘, 唔係有佢解吓悶都幾難頂

舊 09-17-08, 07:42 PM   #22
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
我都住係馬鞍山, 但係我見唔到wo

不過係十年前, 係大圍近五育中學巴士站見過一次

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-08, 01:14 AM   #23
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
住馬鞍山+1

嘿!!呢架一定係UFO黎!!
風箏?一定米國政府控制消息啦!!呃我唔到o既~
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-08, 03:45 AM   #24
Iro
魔法學園學生

趁莫霍斯出番嚟 特登畀架疑似UFO佢調查
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-08, 11:23 PM   #25
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
其實都幾似樣
唔知邊到有得買, 我都想玩番隻

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:58 PM

手機版 | APP版