Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 51 91 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 111 151 201  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
Orphan 05:30 PM 11-16-12
今日去左訂
トトリ限
限界凸騎限
閃乱カグラ限
デモンゲイズ
ヴァルハラナイツ3

然後叉左10000yen落PSN
SCE應該頒張獎狀俾我
shodanng2 05:56 PM 11-16-12
以下為更新內容預覽:

VITA開始支援Playstation Plus
◎提供1GB雲端存檔備份空間
◎首波”免費遊戲”服務,美國帳號為
秘境探險:黃金深淵
WipEout2048
重力異想世界
Jet Set Radio
tales from space MUTANT BLOBS ATTACK
Final Fantasy Tactics (PSP遊戲)

台灣帳號詳情尚未公布

Email
◎新增APP,可支援Gmail/yahoo/其他
◎最多可登錄至五個帳號

內容管理
◎除了PS3/PC外,新增”線上儲存”選項(限PLUS會員使用)
◎和PC間可無線傳輸檔案

影像
◎新增支援符合格式之1080p影片播放

( 宣傳影片2:40處有Folder選項,或許表示影片終於可創資料夾分類?)

瀏覽器
◎整體速度大幅強化,改善GPU的工作分配
◎增強對HTML5及java script的支援
◎開放Tweet功能

註:這邊說明一下PS Plus,
免費遊戲只要在活動期間是會員的話,就能下載到你的下載履歷中
往後只要還是Plus會員的期間就能免費遊玩,不是會員的話就不能玩

其他還有"遊戲打折"(這種的可以終身保有)、免費桌布or頭像、搶先試玩、存檔備份等功能
台灣PS Plus的費用是NTD.168/月 NTD.999/年
八仙果 06:20 PM 11-16-12
作者: 陸奧 貴志:
你忘記了水機客
水客機日服的路過 ...
八仙果 06:24 PM 11-16-12
作者: Orphan:
今日去左訂
トトリ限
限界凸騎限
閃乱カグラ限
デモンゲイズ
ヴァルハラナイツ3

SCE應該頒張獎狀俾我
都未叉爆 20,000yen 上限。
J+1 09:44 PM 11-16-12
作者: 拉打龍騎:
紅藍機又要食game, 唔通sony 真係以為psv 好好賣?
轉色喎 唔係新機喎...本來局住買既諗住買部
..skip...
頂先生:12 月遊戲展我就係叫伊面紅左藍右咁狂sell 架啦,你唔係覺得唔得下話
由手機版發出
zokie 12:00 PM 11-17-12

teealpha 12:22 PM 11-17-12
作者: Orphan:
今日去左訂
トトリ限
限界凸騎限
閃乱カグラ限
デモンゲイズ
ヴァルハラナイツ3

SCE應該頒張獎狀俾我
限界凸騎、閃乱カグラ,呢兩隻咁早訂定,佢d店頭都仲未出齊喎
特別係後者,佢慣例出之前果個星期都仲可以有店頭公佈果下乞人憎
安安 02:03 PM 11-17-12
預售套裝3/5都賣完

即係"仙境傳說"同"FIFA"都無晒
Orphan 05:44 PM 11-17-12
作者: teealpha:
限界凸騎、閃乱カグラ,呢兩隻咁早訂定,佢d店頭都仲未出齊喎
特別係後者,佢慣例出之前果個星期都仲可以有店頭公佈果下乞人憎
限界凸騎本來想訂ebten版, 發現啲卡唔係描き下ろし之後
都係softmap算, 差四舊水
ebten啲野越黎越呃錢, 買過幾次都係得P4G果set滿意

閃乱我俾官方twitter果句"限定版真係冇乜"拋到, 訂左先算...
Orphan 04:13 PM 11-19-12
2.00終於可以同時開browser同game

>One welcome change in tomorrow's PS Vita FW2.0 will be the web browser becomes a "small app", you won't have to quit games to use it.
J+1 10:52 AM 11-20-12
仲未見更新。。
由手機版發出
fhdelibird 11:09 AM 11-20-12
開始更新!
好多功能改進
代官 11:33 AM 11-20-12
更新完PS堆GAME去左邊?
martinyau1979 11:44 AM 11-20-12
美服plus 有跳樓少女, 港服幾時有...........
TCS_disable 11:55 AM 11-20-12
有Router 就可以Upload
martinyau1979 12:01 PM 11-20-12
經pc 無線傳輸, 駛唔駛更新埋個pc 管理員????

個browser 好似行快咗, 我快推, 都好似無咗出的格格, load 都好似快咗, 唔知係未錯覺
另外多咗個mail app, 入完user name, password, 入去就可以check mail , 幾方便
TCS_disable 12:02 PM 11-20-12
作者: martinyau1979:
經pc 無線傳輸, 駛唔駛更新埋個pc 管理員????

如果你插著USB Update 出 Error, 就直接去呢度 DL

http://cma.dl.playstation.net/cma/win/ct/index.html
martinyau1979 12:07 PM 11-20-12
作者: TCS_disable:

如果你插著USB Update 出 Error, 就直接去呢度 DL

http://cma.dl.playstation.net/cma/win/ct/index.html
thx
shodanng2 12:12 PM 11-20-12
2.0係加左唔少功能同改善介面

Near多左設定
可以剩係發現玩過既game既道具
可以自動dl指定game既道具
但Near個介面我始終覺得唔係太人性化

好友app個Live Area下面個頁
可以睇到哂所有好友既最近活動

設定度
通知多左每個App既每樣通知開關
類似智能手機既通知設定咁

多左Mail app
可以set到自動每15 min check mail一次
不過作為手提遊戲機
我都係想留多D電打機
留番智能手機用Push Mail就夠
PSV個Mail app我都係用手動check mail算

Browser睇網頁係快左
可以多工
但有冇限最多開幾多個Tab?

呢個v2.0雖然遲黎
但點都好過之前個D小型更新
J+1 12:15 PM 11-20-12
pc 無線傳輸部pc 駛唔駛有咩設備先可以?之前用usb 認唔到部psv...
由手機版發出
TCS_disable 12:19 PM 11-20-12
作者: J+1:
pc 無線傳輸部pc 駛唔駛有咩設備先可以?之前用usb 認唔到部psv...
由手機版發出
Wifi Router 下嘅 LAN network
or
USB 下整 Wifi Access Point
TCS_disable 12:36 PM 11-20-12
個管理員睇黎有dd Timing 上問題

個 內容管理員 唔會自動開Pin Number,
你要PSV開 機器登陸 時, 係PC果邊開 內容管理員 > Wifi連線設定 > 剔 透過 Wifi (ry) > 按確定, 然後PSV 禁 Next 先登記到部 PC

另外...
我埋計過速度... USB 同 Wifi 比較,完全無影響到 Upload 效率
換句話,完全取決電腦個 HDD Read Write 有幾快
fhdelibird 01:34 PM 11-20-12
咦,影片那邊幾時開始唔可以截圖的
TCS_disable 01:48 PM 11-20-12
作者: fhdelibird:
咦,影片那邊幾時開始唔可以截圖的
Youtube無問題
自機就唔知啦
shodanng2 01:53 PM 11-20-12
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=gDQRKVqLzk8
1:17個功能點先用到?
我唔得既
第一 ... 51 91 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 111 151 201  ... 最後

返回主題版面