Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-07-16, 12:29 AM   #1726
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: enishi 查看文章
信 01 比蘋果仲死多幾十倍, 就好似信何君係正人君子一樣

2 邊 (人社/熱血) 既私怨 一樣咁多一樣 , 所以我支持慢必早日自立

我只會睇做左 d 咩, 如果一開始就 哂所有人, 咁同大家講熱普城失敗既原因有咩分別?

又或者到下次 23 條, 其他人走去衝, 為左"唔好合作" 就企埋一邊食花生?
我咪話叫大家觀望無話佢真係投機派。。

舊 09-07-16, 12:33 AM   #1727
vjoose
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2014
引用:
作者: JMi 查看文章
都係拎個平衡點姐
一份擺明紅底可以比你睇到偏黃咁 呢d咪平衡囉
或者我份人太單純易比人呃掛,佢老闆咩背景真係無留意,我只係由佢既文章,尤其社評觀點分辨佢既顏色
由手機版發出
vjoose 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 12:38 AM   #1728
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
---ddelll

舊 09-07-16, 12:41 AM   #1729
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
話實,在下完全冇呢個感覺。
當日佢OK既論述,今日一樣覺得OK
當日佢痴筋既論述,今日一樣都係…

舊 09-07-16, 12:54 AM   #1730
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
話實,在下完全冇呢個感覺。
當日佢OK既論述,今日一樣覺得OK
當日佢痴筋既論述,今日一樣都係…
我就有感覺,因為不斷重複
國師雨傘革命教製篋盾,國師係傻既
之後比黑警打仆直,國師先知

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 01:40 AM   #1731
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
上次補選我覺我得好癲ge新東尚德邨今次原來又有發功

梁頌恆呢句拎923 係約6000人票站之中得票最高
另外陳雲係呢區得票亦都係以371 冠絕新東

明明係老人邨...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 04:25 AM   #1732
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
不追文了

最後放下一個期望

熱狗死沒所謂
本土派沉都沒所謂

麻煩真的找一班是會修憲/獨立的人去救出香港人
去把真正令香港出問題的原因根絕

舊 09-07-16, 05:19 AM   #1733
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: knight-philip 查看文章
不追文了

最後放下一個期望

熱狗死沒所謂
本土派沉都沒所謂

麻煩真的找一班是會修憲/獨立的人去救出香港人
去把真正令香港出問題的原因根絕
689?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 07:27 AM   #1734
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: JMi 查看文章
都係拎個平衡點姐
一份擺明紅底可以比你睇到偏黃咁 呢d咪平衡囉
所以近期o既成報你可以話佢咩呢

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 08:06 AM   #1735
david
The One

用死亡證投票(高慧然)

引用:

袁彌明親身測試,證實用身份證副本可以代替身份證去票站領取選票並投票。跑馬地區主任更提醒她,長者咭、回鄉證均可用作投票。

有網友親身去票站測試,得到現場工作人員答覆,回鄉證的確可以投票。另一位網友在九龍摩士公園站的測試結果更加出人意表,選舉主任張x悅(網友忘記中間那個字)提醒,回鄉證及工聯會會員證均可使用。

我是香港選民,過去多屆(包括今屆)收到的投票通知均清楚寫明,須帶香港居民身份證去投票。但有自稱曾做過點票站和投票站職員多次的網友留言:「我做過點票站和投票站職員多次,也曾將選票在投票日前帶回家中。很清楚告訴你,投票站主任普遍接受回鄉證為身份證明文件。」

回鄉證由中國廣東省公安廳發出,且不說它製作粗糙,極易偽冒。從法理角度來說,回鄉證是香港人去中國旅遊時使用的特定證件,並非由香港入境處發出的法定身份證明文件,在香港境內並不能代替香港身份證使用。區區一個投票站主任可以有如此大的權限,接受中國發出的旅遊證件為投票時選民的身份證明,也太兒戲了吧?

更無法置信的是工聯會會員證都可以當身份證使用,不知進出香港海關可否用工聯會證代替香港身份證呢?難怪有網友斷言,下次可以用死亡證去投票。誰知會不會預言成真。
是但啦

---
舊 09-07-16, 08:18 AM   #1736
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: enishi 查看文章
信 01 比蘋果仲死多幾十倍, 就好似信何君係正人君子一樣
都話唔係叫你信佢
而係佢嘅報導手法

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 08:19 AM   #1737
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔好睇01唔好比佢坐大啦
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 08:53 AM   #1738
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
所以我話佢啲報導做得好,遲啲超越蘋果唔出奇,唔想佢大,咪做得好過佢囉要
鄭松泰話想大搞網媒,呢個質素係指標嚟

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 08:59 AM   #1739
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
所以近期o既成報你可以話佢咩呢
權力內鬥食花生算啦
狼來了隻狼連個小朋友都食過 之後扮狼人保衛地球都無人信啦

舊 09-07-16, 09:07 AM   #1740
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
仲有好多人話ALLIN 809 無錯

佢地到底知唔知每票值$14架?

舊 09-07-16, 09:09 AM   #1741
真!DC
Banned User
奉行我道

投廢票都係一種表態冇問題
不過投頂頂博攬炒就唔知乜心態
由手機版發出
舊 09-07-16, 09:28 AM   #1742
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者:
今日記招有記者問我點睇容海恩當選即去中聯辦謝票喎⋯⋯

Well... 乜都唔識都有三萬幾票當選,緊係要去叩頭啦,知恩圖報好緊要。不過我對佢D選舉經費嘅用法好好奇!我同李梓敬差唔多使到盡啦,都係得嗰幾支旗、幾個義工。唔知容小姐係點樣遍地開花㗎呢?我要學下野先得!

#擺到明葡萄啦 #再講一次知恩圖報好緊要
呢 d 真係內鬥

由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 09:29 AM   #1743
神人ではない!新人だ

引用:
作者: david 查看文章
689?
如果喺2、3年前土共凌遲咗689既都仲要保持互信既。
689搞咁多野出黎,土共公開都係撐佢,家陣好難一個「信」字就解決到。

舊 09-07-16, 10:26 AM   #1744
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
其實如果選舉前規定唔比做或唔比公開民調,泛民陣型或學者好難做到配票策略或操盤,完全由得選民以自由意志投票,選舉結果或許比現實所得的也許會比較令人信服

p.s.西環配票就預左

下一屆選舉,選管會係咪要規定唔准做或唔准公開民調會好d

舊 09-07-16, 11:17 AM   #1745
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
啊?連講都唔俾?
主動放棄言論自由真有趣

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 11:17 AM   #1746
david
The One

工聯會暗批民建聯:下三流手段

引用:
【本報訊】民建聯於超區連取兩席,工聯會王國興飲恨墮馬後,隨即有指民建聯變陣捧「鼎」間接令王出局,兩黨有反目之嫌。民建聯主席李慧琼昨明言兩黨因理念較接近,「(選舉中)會變成比較激烈嘅競爭者」,但堅稱雙方仍是兄弟;工聯會會長林淑儀隔空回應,指超區敗選因地區實力不足,但不點名批評有人耍下三流手段,誤導市民王國興已夠票。

李慧琼於今屆選舉與該黨副主席周浩鼎,雙雙成功循超區界別進入立法會,兩人得票近57萬,王國興卻以近1萬票敗於民主黨涂謹申。有指9月4日投票當晚,建制派傍晚變陣,一改之前分票策略,全港動員投周浩鼎,令王選情告急。

李慧琼:冇上帝之手

李慧琼昨於電台節目被追問在選舉投票尾段,是否因周浩鼎打告急牌,令民建聯放棄為王國興助選,連累王墮馬,她稱王國興與周浩鼎在很早時段已告急,選舉總會有落敗者,難以估計最終誰人墮馬,「冇話棄選邊一個,亦都好難話界走邊一個嘅票……必須承認關鍵係未夠票,咁唔能夠靠所謂分票。第二亦都冇上帝之手,如果咁簡單,分票能夠做得到,我相信選舉就好簡單」。

李慧琼強調,民建聯與工聯會「過去到現在都係兄弟,有合作」,但當選舉時雙方理念較接近,「會變成比較激烈嘅競爭者」。她自言今次選舉過程如坐過山車,贏得12席是非常艱難。

上屆立法會選舉,民建聯與工聯會亦傳出爭票傳聞。工聯會陳婉嫻曾遭人放流言攻擊,謠傳她已夠票可改投民建聯劉江華。今屆王國興同樣遇到假傳聞,部份宣傳海報被貼上「工聯會夠票,投給民建聯」貼紙,最終失落超區議席,令議席總數減至5席。

指泛民棄選打亂部署

工聯會榮譽會長鄭耀棠昨於記者會被問到,王國興落選是否因為不被「祝福」遭棄保,他指工聯會面對的界票來自四方八面,當中一定包括民建聯,但只要合法合理競爭而非打茅波,可以接受。會長林淑儀雖指敗選與地區實力不足有關,但也批評選戰中有人用下三流手段,「整啲貼紙貼喺人度,話人哋夠票,叫人投邊個」。她亦暗批泛民棄選策略打亂部署,指工聯會「唔會睇住唔夠票,喺度扮嘢又話退又話棄」。

王國興重申敗選因不夠努力,「最大敵人係王國興自己」,形容今次選戰可以一生無憾作總結。但他承認,競爭對手不斷散播「工聯會夠票」、甚至傳出他抱恙流言,對他構成困擾。

黨友鄧家彪在新界東落選,更不敵新民黨新丁容海恩,有傳中聯辦「棄彪保容」。鄧家彪昨指失落議席或因工聯會政綱不受歡迎,而該會在該區只有4名區議員,不足以發揮催票作用。問到越多被視為中聯辦契仔契女的人進入議會,會否影響傳統左派角色,林淑儀強調,「唔理佢哋契邊個,工聯會冇有怕」,未來會在各區擴展樁腳,目標在下屆立會直選,於5區各取1席。
花生停不了

---

此篇文章於 09-07-16 11:19 AM 被 david 編輯。
舊 09-07-16, 11:24 AM   #1747
神人ではない!新人だ

引用:
作者: T.K. 查看文章
啊?連講都唔俾?
主動放棄言論自由真有趣
咁熱狗好似宣揚緊係雷動害死佢地嘛…

舊 09-07-16, 11:27 AM   #1748
真!DC
Banned User
奉行我道

雷動害死左幾個老泛民啫
影響熱普城都唔大
由手機版發出
舊 09-07-16, 11:31 AM   #1749
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: T.K. 查看文章
啊?連講都唔俾?
主動放棄言論自由真有趣
睇熱普城支持者內部批鬥仲精彩啦

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-16, 11:33 AM   #1750
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
所以戴教授有冇出黎解釋一下...

冇人期望第一次就做得完美
不過今次睇到好多問題出黎
如果仲想有下一次的話
應該要解答大家既問題

根據各方傳言(有錯請改)
今次個安排係
港島新東唔知,知道既人麻煩補充一下
新西: 朱凱迪+黃浩銘,晚上7時後改李卓人
九西: 游蕙禎
九東: 譚得志
超區: 鄘俊宇

依4個區...最後結果
新西算失敗,朱迪票太多,另兩個就差幾千票先打贏新契仔
九西...不評論,游大小姐係入左不過點解棄黃保游係唔係要解釋一下
九東大家都知欖炒
超區變票神

所以我個問題係...
1. 點解棄黃保游
2. 點解全部都係後生仔,你對李卓人.涂謹申咁有信心?
3. 朱迪同鄘生兩個夠票應該投票果日好早就睇到出黎,變陣會唔會太遲?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:59 PM

手機版 | APP版