Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-17-17, 05:06 PM   #801
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
因為3DS嘅MHXX仲未出,太早公佈有NS新作會影響銷量。
打漏左,意思系如果無

不過我最想系ns上玩機戰同Fire emblem

此篇文章於 01-17-17 05:09 PM 被 TSZ 編輯。
TSZ 目前離線  
舊 01-17-17, 05:07 PM   #802
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Fungfelix 查看文章
日森會唔會有得預訂~?
我諗實有,不過唔知出唔出口。
高級嘍囉 目前離線  
舊 01-17-17, 05:08 PM   #803
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
到底係要部機 boost 起隻game sales
定係隻game boost 起部機個 sales
真係半杯水既故事

在我黎講mh3g ,4,4g,x 係好玩 (成套在家中)
但MHP 系列同TV Console MH 系列斷左尾亦好可惜

唔知點講,反正capcom 唔可以用常理黎推測.
呢個就真,距歷史上都算多古怪野架拉

舊 01-17-17, 05:11 PM   #804
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
應援團就當然啦
我仲想要wario, F-zero, luigi mansion 3, 3D Donkey Kong
另外我都想Gapcom移植BH4 HD, 最好有Viewtiful Joe新作(妄想)

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-17-17, 05:18 PM   #805
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: 阿聰 查看文章
希望9月份可以有動物之森NS,呢隻都有的話,今年本家LINEUP就穩了⋯⋯
動森跳過左Wiiu,係時候要出新一集、另外以NS機能應該比動森有無限發揮性~期待

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 01-17-17, 05:24 PM   #806
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
Nintendo Switch 情報區 1 | 2017年3月3日正式發售 | 港版 HKD2,340

引用:
作者: 赤武神 查看文章
動森跳過左Wiiu,係時候要出新一集、另外以NS機能應該比動森有無限發揮性~期待
NS可以帶出街玩,合晒動森。

主要係我認為係SPLATOON 2同MARIO之間,要有一個殺手級遊戲去維持個買氣。

暫時睇唔到有POKEMON或者MH,加上ZELDA、SPLATOON 2已出,

所以我覺得動森係合適之選。希望老任唔好收埋太多嘢,

發售後同E3前後一定要再有強力作品公布先可以KEEP住買氣。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 01-17-17 05:40 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線  
舊 01-17-17, 05:28 PM   #807
半熟くん
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code0645 5951 8148
金源訂左1000,加多100訂埋行zelda tbow

半熟くん 目前離線  
舊 01-17-17, 05:33 PM   #808
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
好想知estore係跟account定跟機

Sent from my iPhone using Gaforum

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線  
舊 01-17-17, 05:33 PM   #809
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 半熟くん 查看文章
金源訂左1000,加多100訂埋行zelda tbow
我訂機時都想訂埋game, 佢話可以等21 號行貨公佈更加多資料先訂都可以

舊 01-17-17, 05:34 PM   #810
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 阿聰 查看文章
NS可以帶出街玩,合晒動森。

主要係我認為係SPLATOON 2同MARIO之間,要有一個殺手級遊戲去維持個買氣。
暫時睇唔到有POKEMON或者MH,加上ZELDA、SPLATOON 2已出,
所以我覺得動森係合適之選。希望老任唔好收堆太多嘢,
發售後同E3前後一定要再有強力作品公布先可以KEEP住買氣。
應該係pokemon...
日月版留咗好多伏線爭在佢想幾時出星星版

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-17-17, 05:40 PM   #811
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
到時可以成隊人一齊玩就正

無錯XD到時睇下邊條友甩beat吹板累街坊XD

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-17-17, 05:44 PM   #812
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: N0T51B 查看文章

如果今年有埋Pokemon就真係太夢幻了,
但我覺得可能性比較低,應該先出其他IP新作

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-17-17, 05:48 PM   #813
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: N0T51B 查看文章
我諗老任唔會出舊世代PM去新主機上掛,
殺手遊戲要硬件部支援,仲要超越will sport
我估都喺自家體感遊戲,

其實好希望PM去到家用機平台上面會做得更好,出隻家用機級數嘅黃版比我都收貨架
由手機版發出
iu fu pig 目前離線  
舊 01-17-17, 05:48 PM   #814
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
可能多人訂夠$賺所以改變策略
今日我都去目測過,食骨呢樣嘢真係收晒口了

zeven7 目前離線  
舊 01-17-17, 05:51 PM   #815
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
可能多人訂夠$賺所以改變策略
引用:
作者: zeven7 查看文章
今日我都去目測過,食骨呢樣嘢真係收晒口了
或者係香港老任做左野呢
(因為聽聞而家訂得嘅都係行機)

舊 01-17-17, 06:16 PM   #816
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
如果動物番長有續集就好喇,
我覺得好好玩,可以改進嘅地方仲有好多~
貓太部 目前離線  
舊 01-17-17, 06:21 PM   #817
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
請問動物之森有咩咁好玩?
天野 目前離線  
舊 01-17-17, 06:23 PM   #818
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 貓太部 查看文章
如果動物番長有續集就好喇,
我覺得好好玩,可以改進嘅地方仲有好多~
呢隻真係正, 立體版46億年物語, GC出完就無左影

舊 01-17-17, 06:30 PM   #819
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
呢隻真係正, 立體版46億年物語, GC出完就無左影
係呀,我就係覺得好有46億年嘅感覺,
其實咁嘅遊戲流程係好吸引,點解d遊戲唔繼續出...
貓太部 目前離線  
舊 01-17-17, 06:39 PM   #820
billlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 貓太部 查看文章
鬥落去都係任天堂最長命,
任天堂係唯一靠自家game都可以養起自己部機,
又唔衝高機能,成本控制穩定,唔好賣極有個浦,失敗最多賺少啲,
衰幾多次都得,容錯率好高,最抵死佢間唔中又可以整d爆炸嘢出來,一爆對手就頭痛~

sony要靠第三廠,機能想行弱d都唔得,要盡量食哂第三廠,
身不由己,一出新機,宣傳鋪天蓋地,賣唔夠數,一少咗第三廠,佢就大檸樂,
一次都未必輸得起~

而家xbox都好似冇咗衝勁咁,公司係有錢,
但可能覺得做咗咁多嘢後個回報都係咁.....

switch係咪算「退」?其實可能重塑遊戲界都未定~
我就咁睇~ 如果單單就遊戲公司的角度黎講任記的確係三主機廠中叫坐力最強的, 但以現今塑做主流遊戲市場能力的角度黎睇, 任記其實早已失去左大量的既影響力(Wii的超成功對主流遊戲的影響不見得有多大就是明證). 只要遊戲圖像上的進化一日未去到盡頭, 相信一直都係會係主流家用機所需要的, 而任記自N64同GC的重奪一哥失敗後, 明顯亦無再以挑戰一哥為目標而專心發展自己的市場了吧~

再講如要說Sony同Micosoft要靠第三廠, 但同樣反過來第三廠都要靠有能力成功帶起買氣的主機廠, 而家用機主流就只有PS同XBOX, 所以現今第三廠根本無其他選擇~ 而單就Sony黎講, 由PS時代就已做家用機一哥為明確目標, 因此亦相當努力地建立自主遊戲IP, 現今可以話PS系第一廠遊戲已可獨當一面了.

老實講如要話任記可重塑主流遊戲界, 那我覺得至少要能改變主流玩家對遊戲圖像的追求, 有成熟的網絡配套, 同有第三廠的大力支持. 但這在我看來似乎有點不切實際吧? 我覺買部Switch為單純享受任記遊戲帶比玩家獨特的體驗好過啦~

客觀而言任記係由主流「退」, 而在非主流「進」吧?
billlam 目前離線  
舊 01-17-17, 06:54 PM   #821
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
見某直銷FB落訂$100,到時價錢唔啱可以退訂

嗱,依家知道咩叫黑店啦
野良猫 目前離線  
舊 01-17-17, 07:24 PM   #822
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: mouseccy 查看文章
又唔係咁講, NS係2樣都做到
不過老任個會員制就真心差左D
VOICE CHAT要入會, 送GAME只係當會可以玩
另外2間同樣服務費既野COVER多佢好多
如果佢ONLINE GAME唔係特別多/佢送既GAME量唔係一次送好多
唔知點說服自己去長期做會員
送game而家my nintendo都有得用分永久換
送野既任天堂以前送仲多吧 以前club nintendo
而家呢個收費當佢網路維護用囉 都免費左兩世代家家都收
呢d收費網絡服務一向都係出左再慢慢改良架啦

tung999 目前離線  
舊 01-17-17, 07:25 PM   #823
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
無啦啦又講返MH點解出老任
都算啦反正仲有得玩都無謂再提
只係希望NS上有真真正正新一代畫面O既MH
唔好再係MHF個D假高清

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
高效能靚畫面已經走到極限,日本開發商已經頂唔住,任天堂開條新路出嚟,係好事嚟。之後開發商可以喺NS平台刀仔鋸大樹搵錢,養起PS4上嘅大制作。
日本仔一隻抽蛋GAME夠賺錢啦
detail靚畫面不及搵人氣畫師畫一張SSR呀

舊 01-17-17, 07:41 PM   #824
tomhk

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
引用:
作者: bomber 查看文章
好想知estore係跟account定跟機

x2
tomhk 目前離線  
舊 01-17-17, 07:47 PM   #825
ooldmann30

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: terryskw 查看文章
我訂機時都想訂埋game, 佢話可以等21 號行貨公佈更加多資料先訂都可以
金源話要訂Nintendo switch,就要预訂兩隻game,可以自己揀
ooldmann30 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:12 AM

手機版 | APP版