Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
攻略及心得交流區>機會黎啦!飛雲!スーパーロボット大戦X | PS4 PSV | 登龍劍咆哮區 (劇透請spoil)
Gundam MK-2 10:54 PM 03-29-18

官網:http://srwx.suparobo.jp/

DL版容量:
PS4:6.62 GB(普) / 6.68 GB(限)
PSV:2.69 GB(普) / 2.75 GB(限)

攻略參考wiki:
1. http://ds-can.com/srw_x/
Gundam MK-2 10:55 PM 03-29-18
預留,完全攻略本出左之後會公開所有隱藏條件
Gundam MK-2 10:56 PM 03-29-18
結果V無人開,X都無人開
真!DC 11:00 PM 03-29-18
玩左陣玩左兩話
到底標準模式定專家模式難D
專家模式冇SR條件其實易過標準模式??
ShinDou 11:01 PM 03-29-18
中文版第0話岩岩打完都拎唔到野

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 11:04 PM 03-29-18
個exhard第4話已經全敵4段改,0改唔係好打得入,1隻卒7千幾血4隻圍佢先死,應該要sl到傻,打番normal算

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
BRA武藏 11:15 PM 03-29-18
剛打到第2話
X&Y 11:30 PM 03-29-18
ex-hard 玩到16話
暫時都無改過武器, 有幾部能力5段改
全部SR都係唔retry就拎到, 厘方面其實暫時仲輕鬆同悶過normal/hard
不過敵役頭目近兩三話已經可以1擊就爆我一隻改左1-2格既機
難以想像後段頭目有2回行動+MAP兵器會係咩光景, 有返以前細個打第4次/FF好驚食MAP既場面?
三段改既龍神丸都滿血一下扣剩1x%

不過佈下陣, 戰艦用埋ExC指揮一齊衝就無咩問題
係驚有d隱藏機/路條既部份條件本身係拎SR條件, 厘d我應該會miss左
亞飛 11:32 PM 03-29-18
有冇人DL中文版?
我見佢另外有個DLC,要成$XX,全20話??。什麼東西來的?
奇妙Go1 11:41 PM 03-29-18
即日購買下戴版竟沒有主題送
T.K. 12:08 AM 03-30-18
日版Psn用唔到中文code?
ayato 12:26 AM 03-30-18
託特有無咁易比人講2句就投敵阿XD
Gundam MK-2 12:54 AM 03-30-18
作者: T.K.:
正路唔得

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
Gundam MK-2 12:57 AM 03-30-18
作者: 亞飛:
有冇人DL中文版?
我見佢另外有個DLC,要成$XX,全20話??。什麼東西來的?
Side story
過版送錢送tac p送強化部件(二週目起唔駛玩照送)
但唔買唔玩對主線零影響

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
ALEX CHOW 12:57 AM 03-30-18
中文版冇獎勵劇情買?
ALEX CHOW 02:05 AM 03-30-18
https://www.bilibili.com/video/av21387062

魔靈娘 10:29 AM 03-30-18
話時話小時候睇娜丁亞都吾會討厭佢
到今日見左佢幾話,就覺得d性格真係好討厭
JoJo 10:47 AM 03-30-18
作者: 魔靈娘:
話時話小時候睇娜丁亞都吾會討厭佢
到今日見左佢幾話,就覺得d性格真係好討厭
你唔好話佢啦 我同約翰一樣好鐘意娜汀亞
不過機戰娜汀亞作畫真係好差 令人諗起電影版災難級作畫
sck01 11:15 AM 03-30-18
菁英mode, 第18關發覺敵方全員5改
咁搞法打到尾咪要10改?
sck01 11:31 AM 03-30-18
5知開左攻略區
目前菁英MODE完18,但打到第17發覺敵方全員5改
咁打落去最尾全10改都味定,班真實系無加命回技能的角色真係死得
nds 11:35 AM 03-30-18
個標提唔好用飛雲,好嘔心
pet3 11:51 AM 03-30-18
作者: T.K.:
你用港服(設常用認證)
安裝完dlc

在日服玩就有哂所有野

作者: HONDA:
中文版冇獎勵劇情買?

220元
開場第1關就有55萬
好多強化晶片
真!DC 12:09 PM 03-30-18
菁英MODE可惜冇左SR條件
pet3 12:44 PM 03-30-18
作者: nds:
個標提唔好用飛雲,好嘔心
你不是香港人?
亞飛 01:02 PM 03-30-18
其實我係想要有中文字幕,只有中文版先有?
另日版,有限量版,連歌手唱歌既背景音樂?
定只係cd一隻?

因為我見中文版(得普通版)最平荃灣都要$498。
咁不如我買dl版
標籤:スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面