Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-15-18, 10:02 AM   #976
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
黃金之國新角色數量、新內容同語音、新戰鬥系統同改良圖像引擎...
真係可以獨立出game,MonolithSoft真係堅。

MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-18, 10:38 AM   #977
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
黃金之國新角色數量、新內容同語音、新戰鬥系統同改良圖像引擎...

應該改既位有執過
應該加既野有加到
其實呢隻先係真 · Xenoblade2
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-18, 11:09 AM   #978
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: seed2005 查看文章
試左一陣
無論TV mode定手提mode畫質都明顯比本篇好
手提mode個畫質感覺比本篇提升左200%~300%
upgrade咗做version 2.0嘛。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 12:11 AM   #979
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
記得輸入code C00543LJLFG7C51L,會多左以下呢個~

「黃金之國伊拉 配信開始紀念贈禮」內含物品

史詩核心/エピックコアクリスタル 15 個
炭烤大鳥/テッカ鳥の炭焼き 3 個
脆脆奶昔/パリパリミックスシェイク 3 個
堅實鐘琴/カチコチチャイム 3 個

配信時間只到 2018 年 9 月 30 日止
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 12:11 AM   #980
charcsc2000
J神哥

轉貼巴哈
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...tnum=6&bPage=2
舊 09-16-18, 12:14 AM   #981
charcsc2000
J神哥

唔知老任用左咩技術,更新左都係得3.7GB,但呢個容量可以包含到黃金伊拉,真係好誇張
舊 09-16-18, 12:17 AM   #982
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: sonic 查看文章
訂左實體版><好想玩呀
本來以為size好大要買實體,點知更新完先得到3.7GB,仲要係和原game二合一,非常好,現在不想買實體了,只係轉game好麻煩,要關game再入先可轉,沒得退出標題
舊 09-16-18, 12:47 PM   #983
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
未玩既朋友,玩伊拉編記得乜料都執,唔係你會後悔...
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 12:56 PM   #984
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: fortel 查看文章
未玩既朋友,玩伊拉編記得乜料都執,唔係你會後悔...
咁講嘅話乜怪都要打吧,有啲素材要响佢哋身上拎
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 01:08 PM   #985
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: MultiPASS 查看文章

不過睇圖都知 homura 對燈無細過
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 01:10 PM   #986
fortel
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
咁講嘅話乜怪都要打吧,有啲素材要响佢哋身上拎
怪都仲好D,起碼果TYPE都會出一樣既野,執料真係搵死人

佢呢次用呢到拉布真係吹到漲晒....又要執黎整野交任又要整黎食加能力....

不過呢次個FB好似太易出....易到唔正常
舊 09-16-18, 02:57 PM   #987
野良猫
肥倫

其實儲人物頭像有乜用,升咗LV又唔係有獎勵
舊 09-16-18, 03:26 PM   #988
fortel
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
其實儲人物頭像有乜用,升咗LV又唔係有獎勵
你唔升人和唔比打主線,開唔開心
舊 09-16-18, 03:28 PM   #989
野良猫
肥倫

引用:
你唔升人和唔比打主線,開唔開心
原來係咁
我一直都好乖咁清支線順手等啲人加入,所以唔知唔升有乜影響
舊 09-16-18, 04:01 PM   #990
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
不過睇圖都知 homura 對燈無細過
正解,再加雙倍傲嬌。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 06:34 PM   #991
fortel
Game Master

爆機啦,15個鐘到,水準之作,填返好多要知既野。有好多XB2入面既對白都終於明點解

制作組好努力咁幫REX 除帽,仲好成功

打正傳果陣一直都覺怪點解光個因果律同monado點解咁大分別....果然係三位一體裝置
舊 09-16-18, 06:55 PM   #992
HM

開始玩無耐
原來500年前既ヒカリ性格咁差
不過佢同アデル真係無咩ラブラブ互動
到底佢睇中レックス邊樣野
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 09:06 PM   #993
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
爆機啦,15個鐘到,水準之作,填返好多要知既野。有好多XB2入面既對白都終於明點解

打正傳果陣一直都覺怪點解光個因果律同monado點解咁大分別....果然係三位一體裝置
唔掂 wor,玩得十五個鐘洗乜特登整新系統?

而且畫面又執過,靚左唔少。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 09:32 PM   #994
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
應該係無咩多物件既場景, 古拉個地圖簡單過500年後
出hdmi, 去返伊拉都係經常會動態解像度降到好blur

玩左11hrs, 唔知係因為一開始已知個戰鬥既運作, 地圖唔會迷路
同埋無晒傭兵團, 抽blade, 換隊上既blade去儲field skill解謎個d超磨時間既野, 玩11個鐘其實都感覺似本傳玩左1/3既主劇情既感覺咁

另外咁樣儲珠太易儲, 係易左好多倍

此篇文章於 09-16-18 09:36 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-18, 10:32 PM   #995
fortel
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
唔掂 wor,玩得十五個鐘洗乜特登整新系統?

而且畫面又執過,靚左唔少。
由手機版發出
我就完全唔覺有靚到...未一樣

DLC算係咁啦,不過如果你玩2周就起碼要30個鐘,佢主線一定要解支線先比過,2周目D支線又F5左

總之成個DLC就係不停咁執野執野執野執野執野執野執野執野

如果唔係既話主線應該得4~5個鐘左右(包CG片)

另外(含透)
其實玩完你會覺得雷總就係勁到喊 如果雷總早500年出世代替阿戴爾既話真係學滅講會成件事唔同晒完全明白佢點解打完要潛水...

呢個DLC個戰鬥系統我反而唔太鐘意,比起正傳更加無惱....珠又易拎都算,D技齊到....基本上隻怪比人一破防就LOOP住咁SM,破唔到又可以扣自己血RE過D CD又LOOP過,LOOP到破為止...仲勁過天之聖杯

此篇文章於 09-16-18 10:36 PM 被 fortel 編輯。
舊 09-16-18, 11:19 PM   #996
HM

玩到穿越沙漠了
玩左十個鍾
好似主線劇情無咩進展過
舊 09-17-18, 12:03 AM   #997
HM

d補完位唔錯
睇住班角色既互動
再諗番佢地最後既結局
就自然會明白真哥d怒火邊度黎
舊 09-17-18, 12:10 AM   #998
fortel
Game Master

引用:
作者: HM 查看文章
d補完位唔錯
睇住班角色既互動
再諗番佢地最後既結局
有D位真係胃到痛埋

正傳真一刀插死霞果下而家諗返真係
舊 09-17-18, 12:11 AM   #999
HM

引用:
有D位真係胃到痛埋

正傳真一刀插死霞果下而家諗返真係
正傳心諗你做緊乜野
而家明晒
舊 09-17-18, 10:53 AM   #1000
charcsc2000
J神哥

引用:

得15個鐘??
怪不得DLC先得3.7GB...
初頭仲唸住買實體...我唸實體未出已經爆左機...

引用:
作者: HM 查看文章
d補完位唔錯
睇住班角色既互動
再諗番佢地最後既結局
其實我覺得佢最成功係...你玩完DLC好想玩正傳,相反亦然...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 06:20 PM

手機版 | APP版