Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-24-12, 01:48 AM   #1
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
[Android/iOS]One Piece ARCarddass Formation

One Piece ARCarddass Formation
NAMCO BANDAI Games Inc.

Google Play 419 MB: https://play.google.com/store/search...arddass&c=apps
Apple iOS 424 MB: http://itunes.apple.com/tw/app/one-p...533678067?mt=8

應用程式螢幕擷取畫面

------------------------------------------------------------
好好玩
又儲返卡

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-12, 10:19 AM   #2
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

註冊日期: Aug 2003
儲咭我唔介意,但係用Android玩時個相機對唔到焦
張咭都登錄唔到…有咭都冇用…
用過人地iOS就冇問題,Android幾時再有更新

舊 06-24-12, 10:36 AM   #3
MO

引用:
作者: Roger-YuGi 查看文章
儲咭我唔介意,但係用Android玩時個相機對唔到焦
張咭都登錄唔到…有咭都冇用…
用過人地iOS就冇問題,Android幾時再有更新
你download個apps係咪同人地張咭同區?
有分japan版world版的
如果唔同區係scan唔到張咭的
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-12, 11:49 AM   #4
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

引用:
作者: MO 查看文章
你download個apps係咪同人地張咭同區?
有分japan版world版的
如果唔同區係scan唔到張咭的
係同區, 紅底icon個world版用返港版咭scan
scan AR Code 都ok, 但到scan QR code做登錄時就冇反應
你用ardroid版成功scan到嗎
因為我睇comment 都有好多人scan唔到, 個鏡頭又真係對唔到焦, 睇個QR code時好濛...

此篇文章於 06-24-12 11:52 AM 被 Roger-YuGi 編輯。
Roger-YuGi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-12, 12:57 PM   #5
MO

引用:
作者: Roger-YuGi 查看文章
係同區, 紅底icon個world版用返港版咭scan
scan AR Code 都ok, 但到scan QR code做登錄時就冇反應
你用ardroid版成功scan到嗎
因為我睇comment 都有好多人scan唔到, 個鏡頭又真係對唔到焦, 睇個QR code時好濛...
試過用galaxy note scan到但無試過登錄
(每張咭只可登錄一次, 張咭不是我的)
同埋android都成日彈game
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-12, 01:57 PM   #6
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
出邊好多鋪頭都魚目混珠
水貨當行賣
攪到買錯左包日文版

舊 06-24-12, 07:48 PM   #7
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

引用:
作者: lwl 查看文章
出邊好多鋪頭都魚目混珠
水貨當行賣
攪到買錯左包日文版
我第一次都買錯咗, 睇返咭包背面先知瀨咗嘢
暫時玩落OK, CPU嘅想法都唔太難估. 係唔知點解連唔到上FB...
其實連上FB有D咩好嘢?

舊 06-24-12, 07:54 PM   #8
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
我就係唔知點分行水都唔敢買黎玩
行版通常賣幾錢?

舊 06-24-12, 08:30 PM   #9
lwl

引用:
作者: Rance 查看文章
行版通常賣幾錢?
超人見到賣$25 蚊
外面通常賣$30

舊 06-24-12, 10:03 PM   #10
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

引用:
作者: Rance 查看文章
行版通常賣幾錢?
行係寫中文, 水係寫日文

舊 06-25-12, 04:28 PM   #11
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
但係卡片本身係日文定中文?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 08:52 PM   #12
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
但係卡片本身係日文定中文?
咭面圖案係日文,咭底效果就係中文
都係made in Japan

舊 06-25-12, 08:56 PM   #13
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

XBox Live Gamertagark0811
引用:
出邊好多鋪頭都魚目混珠
水貨當行賣
攪到買錯左包日文版
請問水貨賣幾多錢1包?

舊 06-25-12, 10:44 PM   #14
lwl

引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
請問水貨賣幾多錢1包?
$25........
但行最平都係見$25

舊 06-25-12, 10:50 PM   #15
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
今日買左一盒日版,但咭簿無晒位,有咭簿先爆佢!

舊 06-25-12, 10:52 PM   #16
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

XBox Live Gamertagark0811
引用:
$25........
但行最平都係見$25
TKS.
都抵喎.
我唔喜歡國際版D中文解說,日版唔貴都玩得過.

舊 06-25-12, 11:36 PM   #17
lwl

引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
TKS.
都抵喎.
我唔喜歡國際版D中文解說,日版唔貴都玩得過.
日版保值D ?
我見難得有中文版先支持下行貨

舊 06-26-12, 09:57 AM   #18
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
大家點捉對手路?

雖然個玩法最初覺得幾無聊、小朋友
不過玩玩下又幾上癮

World版最大問題......o的中/英文字體好肉酸

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 11:14 PM   #19
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

爆完一盒,d card幾靚幾滿意,差四張就齊一set~
但有樣野好不滿...今彈個serial竟然印埋係張卡度....
咁我scan完張卡佢咪廢左??
仲有收藏價值既??
好次前四彈咁張serial另外比咪好lor

舊 06-27-12, 09:45 AM   #20
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
爆完一盒,d card幾靚幾滿意,差四張就齊一set~
但有樣野好不滿...今彈個serial竟然印埋係張卡度....
咁我scan完張卡佢咪廢左??
仲有收藏價值既??
好次前四彈咁張serial另外比咪好lor
抽左2包....中 R 白星 同 R 羅賓

另佢可以響 GAME 度解左張卡 , 禁下一位玩家就可以用番果張卡 scan

舊 06-27-12, 10:08 AM   #21
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: 拉迪-史加羅 查看文章
抽左2包....中 R 白星 同 R 羅賓

另佢可以響 GAME 度解左張卡 , 禁下一位玩家就可以用番果張卡 scan
即係張卡可以比多過一個acc scan?

舊 06-27-12, 01:04 PM   #22
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
大家點捉對手路?

雖然個玩法最初覺得幾無聊、小朋友
不過玩玩下又幾上癮

World版最大問題......o的中/英文字體好肉酸
睇對手下一個要儲嘅必殺技係咩 + 睇對手本身屬性
對手亦有機會睇你要儲咩而出手
加埋睇中間個指標計

Android嘅,暫時要影左個QR code放入電腦放大嚟scan做登錄角色…

舊 06-27-12, 02:25 PM   #23
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
即係張卡可以比多過一個acc scan?
唔係 , 情況係 A acc scan +登綠左 ; B 就scan error
但A acc 解除登綠左張卡 , B 就可以用果張卡scan +登綠

舊 06-27-12, 02:28 PM   #24
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
之前本來想玩,專登買左今期ONE PIECE(本身無買開)
但係ANDROID 版成日HANG, 唔放心買CARD了

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-12, 03:09 PM   #25
MbOsiris
Junior Member

7-11 有無卡包買ga?
MbOsiris 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[MOB] [iOS][Android]Drawsomething 作品展示區ಥ_ಥ ZlWS 手提遊戲機討論版 13 03-15-12 11:01 PM
iOS 5.1 是否香港未有得update呢 minekaoru Mac 討論區 7 03-08-12 11:12 PM
Apple iPad (iOS 4.3 released) Metal Gear NT Mac 討論區 1819 08-21-11 06:08 PM
disney pixar formation art 一問 fcvictor 收藏品討論版 8 06-26-07 09:04 PM

現在的時間是 05:47 PM

手機版 | APP版