Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-17, 09:54 AM   #126
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
其實都唔知 cp3 諗乜 ... 想贏 ring 就唔會去 rockets 拍 harden 啦?
仲要 opt-in trade 過去 ...
依家係睇 celtics 會唔會 trade 到 paul george 定死拎住 d pick 到世界末日
火箭已經係比較有決心,同小數可以即食球隊
所以去火箭都冇錯
不過harden+CP3 未見得會勁過浪花
而且對住浪花, 無可避免要打大量無球防守....所以冇左beverley其實都幾傷
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-17, 10:19 AM   #127
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實最正路係馬刺(起碼入西決既機會大D)
但可能交易又好,錢銀又好都傾唔店數

大飛已經係不作考慮,剩低既基本上都同大飛差唔多
唯有變一變去火箭

不過以火箭既輪替方式,CP3同harden夾唔夾...
如果以戰績第三來講都唔知過唔過到馬刺....

舊 06-29-17, 11:31 AM   #128
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
無左Beverley真係好傷......同埋佢真係又平又好用
話就話CP3防守都唔差, 但可以做嘅野差好遠
無左Lou Will後備火力點安排又要小心再排, 個人並不樂觀

舊 06-29-17, 11:56 AM   #129
Penny仔

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
無左Beverley真係好傷......同埋佢真係又平又好用
話就話CP3防守都唔差, 但可以做嘅野差好遠
無左Lou Will後備火力點安排又要小心再排, 個人並不樂觀
後備D Antoni 唔用的, 冇咩所謂(笑)
問題係2隻Guard, 通常其中一隻會負責Cover 防守(例如Klay)
而家火箭排2星, 即係叫波叔cover 基石防守?
我唔係話波叔防守唔好....但好明顯件事錯配

進攻方面我就唔擔心既
舊 06-29-17, 12:02 PM   #130
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
東區真係想搵隊威脅到詹皇既都無

舊 06-29-17, 12:10 PM   #131
Sar8
The One

塞隊如果爭到隻頂到LBJ應該ok

咩老鷹速龍都係返去訓

舊 06-29-17, 04:50 PM   #132
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Penny仔 查看文章
後備D Antoni 唔用的, 冇咩所謂(笑)
問題係2隻Guard, 通常其中一隻會負責Cover 防守(例如Klay)
而家火箭排2星, 即係叫波叔cover 基石防守?
我唔係話波叔防守唔好....但好明顯件事錯配

進攻方面我就唔擔心既
我諗Mike D都唔會介意吧,佢一向注重用trap defense轉換成early offense,
好少要求高強度防守
反而我覺得CP慣唔慣同人分享球權先係關鍵

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-17, 05:10 PM   #133
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
我諗Mike D都唔會介意吧,佢一向注重用trap defense轉換成early offense,
好少要求高強度防守
反而我覺得CP慣唔慣同人分享球權先係關鍵
如果以勇士為假想敵,就一定要諗辦法應付勇士大量冇球跑位(灰熊馬刺有得同勇士打, 就因為佢guard 位有防守專才係度)
而家火箭呢2隻,我覺得未必應付得黎
舊 06-29-17, 06:22 PM   #134
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: Penny仔 查看文章
如果以勇士為假想敵,就一定要諗辦法應付勇士大量冇球跑位(灰熊馬刺有得同勇士打, 就因為佢guard 位有防守專才係度)
而家火箭呢2隻,我覺得未必應付得黎
其實唔止係防守專才問題,
要解決勇士大量off ball screen需要兩樣野:成熟既防守體系或者解讀到對方戰略既專才,
成熟既防守體系Spurs同Griz都有,
但從Mike D重攻既作風肯定唔會有甘既系統

所以Beverly防守係好,但個人覺得只係「個人式」,
憑佢一個好難抵抗到對方成個進攻系統既前提下犧牲佢用嚟換CP算係值得掛

我的雜談小屋
舊 06-29-17, 08:22 PM   #135
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
要解決勇士大量off ball screen需要兩樣野:成熟既防守體系或者解讀到對方戰略既專才,

憑佢一個好難抵抗到對方成個進攻系統既前提下犧牲佢用嚟換CP算係值得掛
Haha 可能真係, PB 可以好似上年 cavs 隻 dexxxva 咁勁搞 curry 等佢無力攻/守
gsw 戰力即刻大減,不過依家仲有隻可以自己拎分的 KD ...

唉 ... 只希望 celtics 爭氣,唔想 lbj 係 east 又係食菜咁入 final ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-17, 11:56 PM   #136
Penny仔

引用:

火箭咁換就一定係upgrade...雖然果種upgrade未必有1+1>2效果
我覺得要對付勇士,係要由防守去入手
當Steve Kerr 去到Game 5先用KD+Curry pick and Roll
然後再同你講我原本唔想用呢招的時候
仲同佢鬥攻真係把鬼

反而人腳級數比較差既馬刺,仲同勇士有得拼下
舊 06-30-17, 02:17 AM   #137
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

越講越絕望.....真係好似暫時無乜邊隊叫可以同勇士鬥到接近五五波實力

我的雜談小屋
舊 06-30-17, 06:20 AM   #138
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
捱多兩年等解體

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 06-30-17, 08:20 AM   #139
Sar8
The One

勇士有左kd上升左一個層次
諗下強如騎士要爆seed到game4咁先嬴一場

玩以前果套明星夾明星但配套唔足都好難嬴到

舊 06-30-17, 10:29 AM   #140
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

其實唔係騎士爆seed,係裁判爆seed先嬴到game 4

加左KD個陣真係太霸道,
除左全盛時期既公牛、湖人 (Shaq & Kobe)同馬刺之外我暫時真係諗唔到有邊隊叫有勝算

我的雜談小屋
舊 06-30-17, 02:54 PM   #141
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
其實如果留唔到AI同生命石, 勇士個檔次已經低左一級
正選四天王真係好難守死哂, 但後備個班太好用, 呢點其他隊真係未必追到。所以拆散勇士後備可能都係打敗佢地的其中一條路

舊 06-30-17, 09:14 PM   #142
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
以 GSW 實力應該可以吸引到勁人減價加盟吧?

只要確認 AI 留低,其他位應該都可以搭夠過氣猛人?
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-17, 09:34 PM   #143
Penny仔

只要唔走騎士舊路就ok
騎士就係衰冇耐性, 搵一大班老將打bench, 結果腳步太慢出晒事
勇士早排用錢買左個新秀返黎, 睇黎都仲未失去理智
舊 06-30-17, 11:56 PM   #144
Sar8
The One

咁都係用350m現兜兜比姐
如果可以做到green一半既工作已經超額完成

舊 07-01-17, 10:11 AM   #145
Greenhead

The Indiana Pacers have traded All-Star Paul George to the Oklahoma City Thunder for guard Victor Oladipo and power forward Domantas Sabonis, league sources told The Vertical.

雷霆重拾一個星級 SF... 雖然班次差一皮。

另: Source confirms Jazz sending OKC 2018 first round pick to Minnesota in Rubio deal.

肥 Tom 清算異己行動:Rubio 終於都走了。

此篇文章於 07-01-17 10:20 AM 被 Greenhead 編輯。
舊 07-01-17, 12:52 PM   #146
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
PG 去 OKC 的話即係 2018 100% 會去 lakers 啦!
Blake griffin 又留隊,得返 gordan hayward 去向未明

LBJ 真係開心死,全部勁人走哂去 west
Melo 唔知走唔走到呢?

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-17, 01:23 PM   #147
Greenhead

Timberwolves 發展都幾值得關注.

引用:
Free-agent guard Jeff Teague has reached agreement on a three-year, $57 million contract with the Minnesota Timberwolves, league sources told The Vertical.
Jeff Teague 同 Jimmy Bulter 都係相當穩定同埋球風成熟,而且球隊成功將一堆不明朗的球員 trade 走晒.......聽聞下一個目標係 Paul Milsap (又係東岸去西岸)。

換言之下季佢地個目標起碼都要入到西岸第二 Round...。

Wiggins 要努力了,否則下一個被人 Trade 走的可能係佢。
舊 07-01-17, 01:27 PM   #148
Penny仔

神級操作,拎Oladipo張爛約同Sabonis就換到PG13
就算PG13唔續約,但OKC至少清走Oladipo
而Sabonis潛質一般
由手機版發出
舊 07-01-17, 01:39 PM   #149
Sar8
The One

結果騎士乜野都冇

舊 07-01-17, 01:51 PM   #150
Penny仔

引用:
作者: Sar8 查看文章
結果騎士乜野都冇
佢班球員剛剛先弱點盡露...交易價值唔荒高啦
淨係拎個Love出黎四圍問價
加上而家cavs仍然係冇gm

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 04:53 AM

手機版 | APP版