Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-26-17, 04:33 PM   #3276
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
step6 護挺劍,蒸光

都係繼續射到中多1把為止, 都係冇先換2把大劍番黎
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-17, 11:51 AM   #3277
ShinDou

step7 冥府,凍弓

仲係唔肯俾特效我
舊 09-27-17, 12:01 PM   #3278
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
ALL INED
…舊火大劍佬,小公主都出埋…

不過終於有命杖,打到3餐既上級

此篇文章於 09-27-17 12:03 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-17, 06:37 PM   #3279
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
防御アップIII
LV1:防御+150
LV2:防御+210

LV 1就咁多
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-17, 10:47 PM   #3280
ShinDou

STEP8: 呃杖,特效杖,護挺劍,特效大劍

終於2把特效都可以技5了 XD

仲有13張落印飛,唔夠換AF

此篇文章於 09-27-17 10:57 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-28-17, 07:18 AM   #3281
minazuki

而加STEP 2打後6星確定再加上有專用券直接換武(之前券仲係玩緊STEP抽)
要技5一把特效武易過以前太多

防衛戰直頭23000石內就有1把技5絕大武
如果佢出聖絕大大劍我會射
因為絕大技5加勁AF其實已夠晒勁
超絕基本唔係必要

至於有冇得升LE直頭可以當唔存在啦
目前我先得13粒虹石,而加破片用黎解角色潛在都唔會換虹石啦
單靠換同神界轉送派果的
要儲夠虹石升LE我諗要1年後 (LE4月尾實裝)
舊 09-29-17, 10:14 PM   #3282
ShinDou

睇黎真係賺好多喎﹖呢排狂出新角唔駛本咁既﹖又再出落印人 @@
舊 09-30-17, 02:34 PM   #3283
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
睇黎真係賺好多喎﹖呢排狂出新角唔駛本咁既﹖又再出落印人 @@
白劍都做好咗個模,唔放出黎抽先係奇聞吧

舊 09-30-17, 07:30 PM   #3284
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
白劍都做好咗個模,唔放出黎抽先係奇聞吧
今次咁樣分開抽其實幾核突
大家都係烙印AF、武器
但就另一個pool,冇特效,又唔係特別勁
佢真係好賺最少派個角色出黎啦
隔離game派完凸FFBE角
舊 10-01-17, 04:58 PM   #3285
神人ではない!新人だ

引用:
作者: minazuki 查看文章
今次咁樣分開抽其實幾核突
大家都係烙印AF、武器
但就另一個pool,冇特效,又唔係特別勁
佢真係好賺最少派個角色出黎啦
隔離game派完凸FFBE角
頭兩part在下冇異議,始終贈券统一。
白鷹真係做得好核凸

舊 10-02-17, 06:43 PM   #3286
minazuki

咁多個ev又係復刻返無名花
明明同海賊師父冇關
舊 10-02-17, 07:14 PM   #3287
minazuki

第二次復刻:名もなき花
 1/15AP/EXP???/花5
 2/15AP/EXP???/花7
 3/20AP/EXP???/花10
 4/20AP/EXP???/花22
 5/20AP/EXP120/花23
 6/20AP/EXP140/花24
1ア/25AP/EXP160/花37
2ア/30AP/EXP180/花47
3ア/35AP/EXP200/花64
4ア/35AP/EXP220/花67
5ア/40AP/EXP240/花81
6ア/40AP/EXP260/花92

※ Alice、今期日替角色花+10 (S乙、正太、Rufus等)

此篇文章於 10-02-17 07:42 PM 被 minazuki 編輯。
舊 10-03-17, 01:51 AM   #3288
minazuki

塔已完

90 氷/無雷聖闇 無形 ヘドロイモ (デバフ耐性) 《 (A+B)+(A+B) → C+C+D+E → (D+D)+E+F 》
 A マジックブレイク デバフ魔 / B レジストブレイク デバフ抗 / C 回転 / D デバフ防 / E 全体プレス / F 炎

陣形
ASSIST後戰力94056
白麗10175攻冚包散技1
退魔7778攻晶劍技3
S乙6799攻派氷弓技5
傭兵F帝劍技1

打法
Turn 1-2 普攻
Turn 3 全爆技 (白麗要吸1次血)
Turn 4 普攻WIN

91 炎闇/無氷雷聖 ドラゴン バーサクドラゴン HP8,100k [毒]
 《 A+B+A → C+D → A+B+A → D+E 》 追加行動 +F+G (バフカウンター)
  A 二連クロー / B 雷 / C 全体麻痺ブレス / D 全体多段氷 / E 全体突撃
  F エンチャントスペル 回復405k+バフ全 / G 石化二連クロー

陣形
ASSIST後戰力94094
白麗10167攻王劍技4
退魔7778攻獄劍技2
S乙6746攻派煌弓技5
傭兵F7782攻帝劍技1

打法
Turn 1-2 普攻
Turn 3 全爆技WIN

隻野有buff counter,所以buff完一定要即秒,細力的都唔夠打。
好彩有炎絕大技4

92 雷/無炎氷聖闇 不死 ボロゴースト [毒凍暗]
 《 A+B+C → D+E → A+B+E → C+E 》 追加行動 +E (バフカウンター) ※ 凍結時 全行動なし(割り込み)
  A 射撃 / B 投球 / C 多段氷 / D 炎 / E 多段闇

陣形
白麗派雷劍技5
退魔派雷劍技5
奧丁帝劍技1
雷法SUB兩把凍結武

打法
每Turn上盲或凍結…Loop
等白麗Turn up完,再係退魔血精Turn爆技WIN

雷法萬歲!

另外弱雷降臨上級一樣可以上盲打
同埋無名花有隨機3倍
舊 10-06-17, 07:22 PM   #3289
minazuki

哈囉WIN都派4000石
睇返上年係一粒石都冇派
之後既半年記念先派得果1400石
真係豪太多
如果一開始就咁豪STEP pool根本唔使做到6星確定
儲左3個月,而加有5萬石
等勁AF+武器或者塔唔夠打先射都未遲
烙印大劍係勁,但分兩個pool仲有隻魔人+杖,搏唔過

至於重打,要再buildup返的基本野都要唔少時間
Player Rank升AP - 唔使次次瞓醒就爆AP,可以減少每日玩既次數 (係次數唔係時間)
唔同色既7星ORB - 冇裝ORB既勁AF同普通人分別唔大
防衛戰人 - 最少都要換蘿神,奧丁有大劍AF可以唔使既,始終而加防衛戰會換樹枝先
現有既AF人 - 白麗同S乙因為無屬,所以呢兩個都好有用(仲有2B,不過我冇ORB廢太多),而加新AF 9成係屬性專化
黃書同虹書 - 講真黃虹書我而加都缺緊,要慳住用
6星石 - 重打一次過抽N把6星武,6星石有排都唔會夠用
已經錯過左派既樹枝、金銀手環、3下6星特大武 - 呢幾樣野再加勁AF基本已夠打塔
大量水準備隨時不斷刷野 - 例如SG AP減半可以瘋狂刷orb兼升lv
舊 10-06-17, 07:49 PM   #3290
ShinDou

落印大劍佬唔止勁,直頭係屈喎,超絕技5白字都打其他任既大佬最尾果HIT都打到60幾萬1下既,我SUB只係裝2千1攻大劍同千6攻弓,全身得7千5攻

我覺得我而家個ACCOUNT已經勁過之前2B果個好多,我仲有把超絕技5火杖,法師AF都有ALICE,只係17日LOGIN咋

你有5萬幾夠射啦,我都係得13張落印飛咋麻,首抽有飛送,即係用左3千+11乘5千=5萬8石,已經2AF,5特效大劍,4特效杖

AP果度我好多時都唔得閒清,因為打緊4隻手機GAME同閃軌3,由得佢爆AP,得閒就打,就完活動唔夠時間先爆水,暫時都起碼拎得切D凸石

防衛戰唔打算換神羅利啦,我好少用得著佢,以前都好少用,樹枝我覺得可以慢慢黎,反正佢而家每個活動都2支

白麗呢D唔追啦,我覺得AF 1定愈出愈勁,睇落印就知,幾個月後分分鐘白麗已經冇人掛出黎,書我就淨係會升D會用既人,要拎石先會食,唔夠咪打下SIDE,雖然好燒AP,不過之前試過1排1步2AP

派特大3下技5應該都要有AF人加ORB先會有力,唔係既話分分鐘超絕技1都大力過佢﹖

LV呢D我唔打算衝,慢慢打都得,而家落印劍佬都LV70,67星ORB都係打GATE執石順便打咋

此篇文章於 10-06-17 07:53 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-06-17, 10:01 PM   #3291
minazuki

好彩就話姐
睇返對上我抽果幾次就知5萬石2個pool係搏唔過
呢的AF同武器都唔會復刻,冇ORB就係冇ORB,技5唔倒就技5唔倒

7500攻其實已經好高,再加專用orb已經8500
你睇我打塔都係得白麗一個過倒8000攻
用的舊6星或派武,又冇專用ORB好難過8000架
當然計埋ASSIST果的就會過

Alice冇專ORB同唔係聖屬其實一般,不過你有超絕技5其實ok (但你冇智杖、buff武?)
最近潛在更新真係令戰力加唔少
76對兄弟我已經可以第2Turn爆技秒仲爆左佢唔少血
之前仲要玩白麗吸2次血先岩岩夠打
所以我覺得你而加單靠落印同帝劍塔應該最少到80 (呢個係保守估計)
因為新系統令的人勁左太多,冇得直接同舊時比

派武主要食屬性
超絕大技1攻雖然高1000左右,但勁唔過派特大技5
有的超絕大技1仲寧舍渣,根本係伏黎
e.g.
冚包散技1倍率係13,技2係18.2 (我冇第2把氷劍先焗住用)
有的直頭技1得10.幾,技2就16.幾
但去到技3全部都係22.幾-24.幾
技5全部就一樣33.8
所以超絕大最少要有技2,最好有技3
得技1唔會比派武好,不過可以用黎做SUB

派特大技5係18.2,封印劍單體就高的19.24
目前淨計物理有雷2把、炎1把、氷1把
佢繼續派落去填補其他屬性職種只會令塔越易打

羅神我都冇乜點用,但如果佢出冇support既同職ev,咁羅神一定要出場
其他魔人實在太廢
舊 10-06-17, 10:17 PM   #3292
ShinDou

而家最煩既係冇神位AF,搞到要用1開波最廢既劍乙女,不過有把冰BUFF神劍俾佢用 XD

未有智杖,得王杖

潛在真係勁好多,落印劍佬我都未行晒好似都加左差唔多1千攻,不過降臨我未打到上級,3場中級得好少水

暫時我都唔打算打D派技5特大番黎用,都係1把得閒碎左佢算,太晒時間,而且攻太低做唔到SUB,超絕技1倍率可能低過佢少少,但攻高好多,分分鐘打出黎都係痛D XD

魔法人本身都係冇乜用啦,要用都係用物理,不過我有超絕技5杖又好難唔拎出黎用 XD
舊 10-06-17, 10:24 PM   #3293
minazuki

上級唔岩屬好難打
所以要用雷法上盲
你重打我都唔建議你升派技5
我的6星石多到用唔晒先升姐
但升爆肯定勁過超絕大技1
舊 10-07-17, 06:53 PM   #3294
minazuki

26張銀
Aluze x 2
垃圾榮劍 (技4)
絕冷刀

好彩有把絕冷刀可以俾我用下的6星石
好耐冇抽倒新武器
對上有新武器已經係冚包散果次
舊 10-10-17, 09:05 PM   #3295
minazuki

嵐の前の静けさ
退治 /15AP/EXP10 /良弓2
老婆1/15AP/EXP30 /良弓4
老婆2/15AP/EXP60 /良弓6
老婆3/20AP/EXP100/良弓20
老婆4/20AP/EXP110/良弓24
老婆5/25AP/EXP120/良弓36
裏初 /25AP・65AP/EXP140/良弓40
裏中 /30AP・78AP/EXP180/良弓54
裏上 /30AP・78AP/EXP220/良弓58
裏超 /35AP・91AP/EXP280/良弓74
裏神 /40AP・104AP/EXP340/良弓90

※ 良弓有隨機2倍,阿婆+25
※ 裏Boss位置:通常弱炎氷、右下弱氷、左下弱炎、左上弱聖、右上弱雷
舊 10-12-17, 02:21 PM   #3296
神人ではない!新人だ

引用:
上級唔岩屬好難打
所以要用雷法上盲
你重打我都唔建議你升派技5
我的6星石多到用唔晒先升姐
但升爆肯定勁過超絕大技1
你好似有張圖係特大、超絕同LV倍表,有冇留底?ALL IN之後多咗特大5同超絕1、2想參詳下

舊 10-12-17, 06:19 PM   #3297
minazuki

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
你好似有張圖係特大、超絕同LV倍表,有冇留底?ALL IN之後多咗特大5同超絕1、2想參詳下

舊 10-12-17, 10:07 PM   #3298
神人ではない!新人だ

引用:

サンキュー

舊 10-16-17, 05:38 PM   #3299
神人ではない!新人だ

盾妹SKL唔錯,不過冇石抽

舊 10-16-17, 06:09 PM   #3300
minazuki

盾擋回血基本上我都冇玩成半年以上 (雷妹暴擊回血就更耐啦)
好似黑騎咁有吸敵,本身物防特高
最終擋倒都係要倒扣唔少
呢隻冇吸敵,想用佢回血就更難
要回血用吸魂ORB易好多
雖然機率低(7%),但一出倒就肯定回到血
如果佢LS係回狀態咁應該先會抽
因為個pool加左把闇杖落去
雖然而加我有Lezard,但Lezard冇ORB都係差的
同埋送券又係玩STEP武器生成,ALL IN冇so (除非有73000石)
而加5萬7石,下個月VP應該都唔會抽 (按經驗VP人都唔會太勁,而且一出出3個)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 09:26 PM

手機版 | APP版