Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 09-07-07, 01:23 AM   #26
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
之前我都有朋友借左隻MAGICBALL (5KG)果隻去花展
但係覺得唔夠好用 (加埋枝福仔macro)
發覺真係要有friction control先得 (俾成2000蚊買頭點可以冇)
同埋一定要有qr plate先得 (magicball要自己再俾多600-800買)
唔係個頭同部機會慢慢鬆 (當然可能只係我的「螺旋力」不足)
但係已經足以令我覺得要買arca swiss style qr plate的需要

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-07, 09:16 PM   #27
apache
Crazy Gamer
奮戰中的蘿莉星人

註冊日期: Dec 2004
我都要牙仔

Album-> https://www.facebook.com/apache.oscar
Xanga-> http://www.xanga.com/oscarapache
apache 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-07, 04:01 PM   #28
ruri0926
Insane Gamer
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: KTN 查看文章
以下內容會令部份人情緒不安,敬請留意
-skip-
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
KTN家境真慘.....竟然要B嫂做人肉浪衫架
K大 GJ
說真的...一般情況之下, 真的沒多大機會能用到義肢. 除了影夜景、花卉、甚至將近的花燈跟在家中影影玩偶等等這樣才不算是慘呢!

這應該叫做充份而有效地利用資源啊…
一般能夠承載DSLR的腳,管它的素材為鋁腳也好、炭腳也好、還是高達合金腳也好(?!),
怎樣輕也有一個多kg, 總不會天天背著它來練背肌吧

Ruri

此篇文章於 09-10-07 04:16 PM 被 ruri0926 編輯。
ruri0926 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-07, 04:19 PM   #29
ruri0926
Insane Gamer
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Strider 查看文章
我屋企仲用緊晾衫竹咋
-skip-
啊啊...我家也是在用晾衫竹呢~w
別看K大這樣子, 能以B嫂當作晾衫竹可需要很大勇氣的...

Ruri
ruri0926 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-07, 06:43 PM   #30
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: ruri0926 查看文章
啊啊...我家也是在用晾衫竹呢~w
別看K大這樣子, 能以B嫂當作晾衫竹可需要很大勇氣的...

Ruri
如果我有B嫂, 我都想試下

舊 09-10-07, 07:20 PM   #31
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
你要比我豪氣,賓佬未夠派頭,你應該用你的曼富圖v

引用:
作者: Strider 查看文章
如果我有B嫂, 我都想試下

論壇跳轉