Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-15-13, 11:04 AM   #2701
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
我覺得佢成日Post啲唔相關啲嘢攪到條thread又長又煩
引用:
作者: 卡柏 查看文章
唉, 明明好地地傾下計, 又攪D街市野出黎...
何必呢....何必......呢.........

LEGO, 你之前都係一個PS3忠主黎, 一轉左過對面就成個唔同晒, 何苦呢......

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:07 AM   #2702
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
最惡頂係佢d 斬件式review thread
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:10 AM   #2703
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: ist 查看文章
其實我都覺得可以做到ps4同PSV串連,即remote play(雙互play)

8舊吾係比吾起
但,係都要加多個psv tv ,結果好吾方便,我要為左一個可能會用的輸出功能要長插多一部機

其實無話輸出吾到的
當你知道一條usb線可以同時輸出影像同聲音時

RemoteJoyLite
話時話
我房部電視有4 hdmi
1. Mac Mini
2. PS3
3. Vita TV
好彩仲有個Port spare 用

廳就無咁好彩
1. Bluray player
2. Now TV
3. PS4
4. Xbox One (預留)

如果遲下真係身痕買多舊野要插HDMI , i.e. Apple TV / 國產 Media Player
都唔知點攪了 (極唔想插 Switch)
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:12 AM   #2704
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
New Yorkで行われる PlayStation 4 ローンチイベントを本日15日13時からUstreamで配信!
どんな内容なのかワクワクしますね。是非お見逃しなく!
(呢個HK 2:13分開始,可以睇完Gametrailer 12:00個直播先睇呢個)
USTREAM 直播:
http://www.ustream.tv/blog-jp/?p=10530

http://www.ustream.tv/Playstation

GAMETRAILER直播:
PS4 All Access Live 11:00 Eastern Time (香港12:00) 直播:
今次等同E3…(SONY版)
http://www.gametrailers.com/netstora...live/live.html

http://kotaku.com/big-ps4-announceme...ium=Socialflow
Big PS4 Announcements Coming Tonight
The show, "PS4 All Access: Greatness Awaits," starts at 11pm Eastern, and we'll have a stream for you up on Kotaku around then. Sony is teasing "major PS4 game announcements" and other big news.

此篇文章於 11-15-13 11:16 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:13 AM   #2705
yorkyork

註冊日期: May 2010
引用:

LEGO, 你之前都係一個PS3忠主黎, 一轉左過對面就成個唔同晒, 何苦呢......

成日貼負面標題殺手新聞又咪得佢,
最後貼到冇野好貼又攞返部PS3出黎講喇
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:14 AM   #2706
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
話時話
我房部電視有4 hdmi
1. Mac Mini
2. PS3
3. Vita TV
好彩仲有個Port spare 用

廳就無咁好彩
1. Bluray player
2. Now TV
3. PS4
4. Xbox One (預留)

如果遲下真係身痕買多舊野要插HDMI , i.e. Apple TV / 國產 Media Player
都唔知點攪了 (極唔想插 Switch)
唔洗

好像720 有hdmi in
你把ps4 插入720 道就得

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:16 AM   #2707
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: rorimoe 查看文章
站在一個gamer角度
唔想PSV TV成功好正常
有D野不可一不可再
其實你大可當佢係一舊 Optional accessories
反正無人迫你買

要知道 PSV 本身都唔算成功
Sony 諗計煲起 Vita / Vita d game 好正常
當然煲唔煲得起係第二件事

我站在gamer 角度
反而希望呢部 Vita TV 衝出黎
咁先會有更多game 廠出更多game 落 Vita 度

而且 PSV d game ,VTV 未必會 support
相反, VTV d game, PSV 都一定會 support
兩者完全無衝突
故此小弟真係唔係好明你既理念

此篇文章於 11-15-13 11:20 AM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:24 AM   #2708
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
weibo睇到 無留意到咁多隱藏野

PS4廣告暗示更多未公佈遊戲——"動感小子"塗鴉,"古惑狼"路牌,"街霸"角色RYU,"最終幻想7"克勞德髮型男和CID理髮店,"上古捲軸"龍,"末日餘生"螢火蟲標記,"暴雨"摺紙雕像,"超凡雙生"朱迪,"神秘海域"德雷克古董 ---黒之契約者

引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
我覺得佢成日Post啲唔相關啲嘢攪到條thread又長又煩
哇...你有份 其實真係需要成篇原文copy晒咩
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=228851&page=2
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:25 AM   #2709
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
因為日廠睇到有一個case成功就會去仿效
例子: social game / HD Remaster...

>>而且 PSV d game ,VTV 未必會 support
相反, VTV d game, PSV 都一定會 support

咁係PSV TV未出先係咁..你係game廠有塊大D既餅唔食食細D果塊?
由手機版發出

此篇文章於 11-15-13 11:32 AM 被 rorimoe 編輯。
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:29 AM   #2710
taikin0901
Crazy Gamer

Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
估唔到best buy我揀standard shipping佢竟然一日就送到,可以係15號收到啦
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:30 AM   #2711
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
曆代咁多部手堤機做到出電視的價錢比 PSVITA TV 係最平

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 11-15-13 11:34 AM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:34 AM   #2712
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
作者: taikin0901 查看文章
估唔到best buy我揀standard shipping佢竟然一日就送到,可以係15號收到啦
Game鋪話今日會有,等電話中好鬼心急
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:36 AM   #2713
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
psv tv我會當係一件as., 本身有psv既人我相信係相當對口, 反而冇psv既人, 因為有d game會玩唔到, 所以未必會去買呢件周邊, 因為佢根本就唔係一件完成品, so, sony唔敢賣得貴就係咁解.....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:37 AM   #2714
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:

打機o姐駛唔駛要忠於邊一部機/品牌呀?

上一代我部部機都有買嚟玩下,
無做死忠架,好花心架~!

由頭到尾,我都係發表自己對PSV TV、PS4的意見同睇法,
無強迫人去接受,
如果要一味讚好、單一睇法的,不如係自己個社交群組講算。
討論區就係比人發表唔同意見的地方。

至於其他幾個回都費時回,有d唔睇都知係搭單搵位入駁罵戰的人,
部份一早黑名單咗,佢有佢嘈,我都費時睇,
同樣覺得我講嘢唔啱聽,咪善用gaf黑名單功能囉。

舊 11-15-13, 11:39 AM   #2715
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
曆代咁多部手堤機做到出電視的價錢比 PSVITA TV 係最平
我定性vita tv為家用機, 同pc engine/pc engine gt 一樣

而且係最細最平的playstation.
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:43 AM   #2716
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
可以房傳出廳實在係超級實用呀!!!
不過有無記錯隻野好似出得720P..

舊 11-15-13, 11:44 AM   #2717
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: liar 查看文章
我房電視反正唔大, 出720p冇咩所謂啦
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:46 AM   #2718
yorkyork

註冊日期: May 2010
不過我建議美少年唔好入黎咁多次喇,
上次係PS3區回POST唔夠講就話防毒話PS3區有毒,
今次容乜易PS4區有個仲勁既病毒,
整死部腦/手機就唔係幾好啦
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:46 AM   #2719
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: pet3 查看文章
你在電視的色彩影設定另一隻模式吧

計番視覺距離後

在電視玩其實沒有特別爆格

玩ps3 +psv 雙版遊戲
對比後
唔同時對比其實差唔多 (當然tv比3差)

我見到設定中有問我地開唔開震動
係比ps4 連時用定第日的psv 遊戲用呢

700元貨仔算係咁
gameboy都差唔多這價(算上當年物價)

不過有一個唔好的地方就是
我房的mon沒有聲音出
他沒光纖我出不到音響啊
好像也沒有3.5吋音洞

雖然我是tv放廳,ps4 放房
真正用途沒影響

但有時我還是想在房出27吋mon 玩psv

又要買零件
詳細希望-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:49 AM   #2720
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
開始有野睇了:
http://www.ustream.tv/playstation

舊 11-15-13, 11:52 AM   #2721
pet3
The One

引用:
作者: GN00508771 查看文章
詳細希望-.-
不....用....購買了

原來我果網有3.5吋 音洞輸出......
不過要回家試下可唔可以hdmi 出比佢先

之前想購果個叫 hdmi 聲音分離器
http://www.amazon.co.jp/HDMI-%E3%83%.../dp/B0087Y5VXW

大約這種...

在找的中途 我就去找自己mon的資料

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 11-15-13, 11:53 AM   #2722
pet3
The One

引用:
作者: liar 查看文章
1080 i ,720 p ,480 p

選自動最好

FGO 目標預算
舊 11-15-13, 11:54 AM   #2723
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
PSV主要功能不是看NICONICO和YOUTUBE嗎?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-13, 11:55 AM   #2724
pet3
The One

引用:
作者: Kain 查看文章
PSV主要功能不是看NICONICO和YOUTUBE嗎?
明明是玩休閒的多樂喵

FGO 目標預算
舊 11-15-13, 12:02 PM   #2725
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 10:30 AM

手機版 | APP版