Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-21-08, 08:10 AM   #226
jerrypandadada
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDjerryy2k740
XBox Live Gamertagjerrypandadada
救命... 請問個外國佬個secret mission點打...
我一係多手係佢暈個陣劈多下醒左...
一係我d朋友就係咁打唔俾佢停...
要大叔係佢心臟病個陣出時雨真係...
你地係點打架...
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 11:36 AM   #227
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
其實 Burst Art 係咪要劇情觸發左先有得用 ga ? thx
我打到岩岩有 FS
發覺打 normal d 怪都幾難出 FS
好多時未有 FS d 怪就香了
另外請問有 FS 吾出住, 敵人條 FS bar 係咪全滿返 ga ?

此篇文章於 08-21-08 11:39 AM 被 任仔 編輯。
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 01:12 PM   #228
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
救命... 請問個外國佬個secret mission點打...
我一係多手係佢暈個陣劈多下醒左...
一係我d朋友就係咁打唔俾佢停...
要大叔係佢心臟病個陣出時雨真係...
你地係點打架...
我自己控制主角,其他人set防護,以免佢地手多打翻醒佢.
然後右analog short cut就set埋佢地D技(包括大叔招時雨),方便做combo.

呢個secret mission真係最麻煩果個,條友又少HP,又難guard crush.

舊 08-21-08, 03:12 PM   #229
~ViVi~
God of Gamer

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
我反而想知鬼佬果下硬真係點架?佢平時擋都係禁自心臟..我唔識分
我爭佢同隻大牛龜(第二戰)未開到成就
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 03:44 PM   #230
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
夜晚要等幾耐??我想打沙漠既水屬石
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 03:52 PM   #231
~ViVi~

引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章

e個係一個謎...我通常去宿屋訓到佢轉為止.....試過訓6,7次先轉
舊 08-21-08, 04:18 PM   #232
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
同伴係咪都會用FATAL STRIKE?
因為頭先明明同姊姊裝了1DAMAGE
但都俾佢將敵人打到天空打死
敵人有成8000幾HP淨啊!

舊 08-21-08, 04:20 PM   #233
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: YFW 查看文章
1.要係裏便玩mini game 儲point or 用$買point 要111111Points
2.要出左最後迷宮先可以入(要好似20萬入場費)

引用:
要入去只要打完last boss load返個save去就入到
但要玩入面d game就要係grade shop到買ナム孤島的game解放

唔該哂2位 /
即係有排都未可以屈 Grade

舊 08-21-08, 04:21 PM   #234
~ViVi~

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
同伴係咪都會用FATAL STRIKE?
因為頭先明明同姊姊裝了1DAMAGE
但都俾佢將敵人打到天空打死
敵人有成8000幾HP淨啊!
係,作戰度可以set佢咩情況下用or完全唔用
舊 08-21-08, 06:04 PM   #235
YFW
何でも遊ぶよ~~

註冊日期: Mar 2007
3DS Friend Code5284 1386 7359
PSN  IDbabyhime
XBox Live GamertagHeihime
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
如果進度過左不落宮就可以訓2次変ー次時間、天気
如果未過就要爆訓 (5-7次)
YFW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 09:25 PM   #236
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
我自己控制主角,其他人set防護,以免佢地手多打翻醒佢.
然後右analog short cut就set埋佢地D技(包括大叔招時雨),方便做combo.

呢個secret mission真係最麻煩果個,條友又少HP,又難guard crush.
係咪一開波爆guard就得架喇? 抑或要等戰鬥後半?
打極都打唔到...

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 09:32 PM   #237
遊戲人間
"oui"

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
係咪一開波爆guard就得架喇? 抑或要等戰鬥後半?
打極都打唔到...
要等佢得翻一半HP,見到個魔導具先得.

舊 08-21-08, 09:49 PM   #238
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
要等佢得翻一半HP,見到個魔導具先得.
其實係佢主動擋? 定係好似護盾打唔入果個....打到得番幾千hp都唔覺擋過=_="

相薄
舊 08-21-08, 10:22 PM   #239
遊戲人間
"oui"

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
其實係佢主動擋? 定係好似護盾打唔入果個....打到得番幾千hp都唔覺擋過=_="
要佢舉盾,如果打第一下冇舉盾就唔好連落去.
呢個secret mission真係好麻煩,好被動,本身隻game又冇guard crush技...搞左幾次先finish.

舊 08-21-08, 10:27 PM   #240
大覺屋師真
The One

引用:
要佢舉盾,如果打第一下冇舉盾就唔好連落去.
呢個secret mission真係好麻煩,好被動,本身隻game又冇guard crush技...搞左幾次先finish.
終於見到佢舉盾...
但真係好難就喎 一係爆唔到一係就爆過龍...痴線/ O\

相薄
舊 08-21-08, 10:31 PM   #241
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
有冇人可以講吓d稱號(會換衫嗰d)點攞,我而家劇情去到幽靈船,唔知有d咩稱號可以攞(劇情攞唔計),我睇過wiki但係又多又亂又唔識日文
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 11:30 PM   #242
jerrypandadada

註冊日期: May 2008
PSN  IDjerryy2k740
XBox Live Gamertagjerrypandadada
我而家個成就就係差外國佬同沙奇五度目...
呢兩個都係痴線...
打心臟已經打唔到啦...個沙奇話要係用「魔道凶身」個陣打佢?但都冇野發生??
最悲係我係打不落宮前做漏左個event...去唔到隱迷...好灰
又要打多週...

話時話孤島個啤牌真係超易玩
冇30mins已經破二百萬
再get mei件衫~
Judy除左件犯規衫同鎧甲之外真係件件都咁正
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-08, 12:24 AM   #243
YFW
何でも遊ぶよ~~

註冊日期: Mar 2007
3DS Friend Code5284 1386 7359
PSN  IDbabyhime
XBox Live GamertagHeihime
有無快D方法儲LP?打隠迷?
我発見有好多スキル都未升
YFW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-08, 12:37 AM   #244
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

Waiter o個個 Sub-event 都ok難玩喎

舊 08-22-08, 12:39 AM   #245
Knuckle
Junior Member

註冊日期: Nov 2004
今集沒有超hard玩...
同老友4個人玩果時難度唔夠...(4個被虐狂)
重有幾時再出TOA的鬥技場咁4 vs 4歷代英雄

人設故事遊戲性都好得,當然有埋上面果d野更好
Knuckle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-08, 12:41 AM   #246
~ViVi~

引用:
我而家個成就就係差外國佬同沙奇五度目...
呢兩個都係痴線...
打心臟已經打唔到啦...個沙奇話要係用「魔道凶身」個陣打佢?但都冇野發生??
最悲係我係打不落宮前做漏左個event...去唔到隱迷...好灰
又要打多週...

話時話孤島個啤牌真係超易玩
冇30mins已經破二百萬
再get mei件衫~
Judy除左件犯規衫同鎧甲之外真係件件都咁正
變態佬好簡單....我果時又係佢一出魔道就打佢..打左十幾次都冇great...之後等佢出哂成招先打,得左

有得拎鎧甲?

btw, 原來唔用item個稱號可以用1000 grade買..........
-->(二週目以降スキットプレイヤー開放した状態でナム孤島でスキット見れば条件満たしてなくてもその場で入手可能)

此篇文章於 08-22-08 12:46 AM 被 ~ViVi~ 編輯。
舊 08-22-08, 12:46 AM   #247
Knuckle
Junior Member

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
有得拎鎧甲?
佢意思係一開始龍騎士果件野
Knuckle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-08, 12:52 AM   #248
~ViVi~

引用:
作者: Knuckle 查看文章
佢意思係一開始龍騎士果件野
我以為真係有得拎tim
舊 08-22-08, 03:07 AM   #249
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

暴走男好頂癮

舊 08-22-08, 04:36 AM   #250
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
secret mission 13 點打(箭佬)
打極都唔得...
心得?

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 07:43 AM

手機版 | APP版