Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-21-16, 12:15 PM   #326
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: gingq7 查看文章
仲諗緊買唔買...? 故事和3,4,5,0關係大唔大?
睇你地講到好似強制bad end咁 (對我黎講遙無啦啦有個仔已經係bad end...),
實在好猶豫....

利申:
1,2: 有打爆
3: 開頭d小任務太無聊,頂唔順之下無玩落去,
見參: 有玩完,幾鐘意
4,5,極,0: 因為3未玩完所以一直未買, 加上唔想開番部ps3所以一拖再拖,
維新: 一出即買,但唔知點解又係一拖再拖都未玩...
0非玩不可
其實今集唔算差,而且遙只係掂好少部份,但足夠想啪斷隻GAME(當時)
今集主要講父輩點睇後生,後生眼中的長輩又是怎樣,不論主線定副線都係環繞呢個。
論緊湊一定不及0,因為首四章都幾平淡下跑過咗之後就沒有太大問題。
與先前幾集沒有太大關係,即使有佢都做埋出黎,但有玩過先前的會有感觸,尤其是軌道戰士根本就是英雄黎。
扮演道夫如果唔選正確項目就更加有趣。

舊 12-21-16, 01:09 PM   #327
hkfaker
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…你想搵極定係6先?
人中之龍 極。 麻煩哂~
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 02:15 PM   #328
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
0非玩不可
其實今集唔算差,而且遙只係掂好少部份,但足夠想啪斷隻GAME(當時)
今集主要講父輩點睇後生,後生眼中的長輩又是怎樣,不論主線定副線都係環繞呢個。
論緊湊一定不及0,因為首四章都幾平淡下跑過咗之後就沒有太大問題。
與先前幾集沒有太大關係,即使有佢都做埋出黎,但有玩過先前的會有感觸,尤其是軌道戰士根本就是英雄黎。
扮演道夫如果唔選正確項目就更加有趣。
0真係咁正?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 02:35 PM   #329
RPG之鬼

引用:
0真係咁正?
故事緊湊,由其是今集主角是真島,簡直佢先係人龍的主角
多嘢玩,由唱K、DISCO、軌道車、開公司、地下女子摔角等,兩人副任務加埋有100個
多女,無論是陪酒、電話卡、睇AV,加加埋埋有3X-4X個
PLAYTIME我玩到100小時

舊 12-21-16, 02:56 PM   #330
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
0真係咁正?
0 絕對值得玩

副線有MJ(唱歌超舞月亮行果位)

不過同佢有關的副線到最後都有選項,最好跟攻略做
因為有D野只能拎到一次(就係選果一下),過o左就無,而件野仲係好重要的

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 03:43 PM   #331
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
0真係咁正?
一隻 人中雙龍
一隻 人中之蟲

根本兩回事

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 04:09 PM   #332
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
多嘢玩,由唱K、DISCO、軌道車、開公司、地下女子摔角等,兩人副任務加埋有100個
0的mini game 真是回味無窮(特別是系列中我認為最好玩的經營夜店), 玩支線都夠數

6? 爆機了還有一些支線未做都沒心機玩了主因是今次的mini game 太無趣。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 04:33 PM   #333
RPG之鬼

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
0的mini game 真是回味無窮(特別是系列中我認為最好玩的經營夜店), 玩支線都夠數

6? 爆機了還有一些支線未做都沒心機玩了主因是今次的mini game 太無趣。。。。。
暫時玩緊尾道副任務,其實寫得唔錯,有偽山田君與小麗、好似穿越時間的少女等等
但MINI GAME就冇乜嘢好突出,連卡啦OK都冇咗ばかみたい,呢首根本係人龍主題曲,點解唔出啊,上次係TAXI DRIVER VERSION,今次咪出叔父さんVERSION囉
總覺得日廠只要換ENGINE,就有呢個共通問題,雖然知道佢製作期一定唔係一年,但如果唔一定要夾12月8日,相信會做得更加好,例如加多少少遙的描寫。依家重玩二轉時,真係唔覺遙人爸爸有乜作為。

舊 12-21-16, 05:09 PM   #334
IDGAF
The One

引用:
作者: hkfaker 查看文章
https://store.playstation.com/#!/zh-...UKIWACHINA0100

下載版減咗價都仲要三舊,請問Ching知唔知實體版(中文)宜家最平賣幾銀? 謝謝~
印象中係PS HK個FB見過佢哋有搞宣傳活動$88買人中之龍 極 (限量,50隻?)
之後近期都好似係玩具展有出機優惠價買人中之龍 極 ,好似$99,
但我無留意係行貨中文版定行貨日文版。

舊 12-21-16, 05:20 PM   #335
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
0真係非常之好,我係由見參玩,覺得好玩,
小試3代玩咗一陣唔玩,
到是但打爆咗極,再買0玩,
一玩就吸引住,故事,人物,支線都非常正,尤其夜總會好好玩,
今次6故事都算唔差,但可能名星角色越來越多,好似變得口水多過茶,
反而可玩嘅嘢好似弱咗,冇乜放心機去整,原本好期待新加嘅落海打魚同視像電話,都冇預期嘅趣味~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 07:32 PM   #336
hkfaker
Senior Gamer

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
....玩具展有出機優惠價買人中之龍 極 ,好似$99......

參展於12月16日至18日....過咗
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-16, 06:17 PM   #337
Irwin
愛.ROCK.友

出o左更新1.03

知唔知關於咩o架?

舊 12-24-16, 01:50 AM   #338
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
0 真島個故事寫得唔錯
有血有肉
好過一馬篇,太說教扮晒大俠咁
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-16, 02:09 AM   #339
yuhon

註冊日期: Feb 2005
引用:
0係堅好玩又好笑,咩精力哥,勒索哥
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-16, 11:04 PM   #340
WKF~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
今日買左6竟沒得玩!
估唔到要更新系統才可玩
家中條上網線沒有了
WKF~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-16, 01:49 AM   #341
AE86(Turneo)
知足常樂

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDCTH225
XBox Live GamertagCTH1989
引用:
0個故事真係寫得好好
而且完結時牧村實去返空地個段都好感人
我都因為個故事而玩左兩次

利物浦~!!!You'll never walk alone
AE86(Turneo) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-17, 08:17 PM   #342
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
剛爆
故事ok
不過個尾比佢自圓其說
當堂肥皂左
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-17, 12:32 AM   #343

註冊日期: Nov 2006
SD左INVITE STICKER 俾SUNSHINE個阿光, 佢無喺劇場前廣場出現,係咪中BUG...... 我睇MAP都唔見有支線ICON出現.....
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-17, 02:07 PM   #344
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 19909696 查看文章
SD左INVITE STICKER 俾SUNSHINE個阿光, 佢無喺劇場前廣場出現,係咪中BUG...... 我睇MAP都唔見有支線ICON出現.....
她在去的中途被人阻礙
你在她上班的店附近走走就會入劇情

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-17, 03:28 PM   #345
SHCEHUK
Game Master

PSN  IDcshhenry
引用:
NO.1後,在夜店向上走就會觸發劇情(無記錯的話)

此篇文章於 01-03-17 06:32 PM 被 SHCEHUK 編輯。
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-17, 08:53 PM   #346
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
http://spwiki.net/ryu6/wikis/71.html

No.1にした後は、同伴誘いの連絡を入れ千両通り北の元桃源郷前に行くことでサブストーリー発生です。

去桃源郷前面

舊 07-26-17, 12:10 AM   #347
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
https://twitter.com/ryugagotoku/stat...41357056913408

【「龍が如くスタジオ」新作発表会】

衝撃の発表有り!
抽選で30名様をご招待!
本アカウントをフォロー&本ツイートをRTで観覧応募完了

・日時:8/26(土)19時~

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 03:31 AM   #348
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
正!有新作。
不過,我重玩緊0,個夜店小遊戲實在太好玩。爆左個夜店故事都重繼續玩…

舊 07-26-17, 08:34 AM   #349
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
今次是再玩古代還是真正換主角的新故事呢?

如果是東城會初代目的故事應挻有看頭

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 09:17 AM   #350
RPG之鬼

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
今次是再玩古代還是真正換主角的新故事呢?

如果是東城會初代目的故事應挻有看頭
初代目同某個叫桐生和風間的兄弟打天下的傳說從此開始!!

標籤
人中之龍6 生命詩篇, 情報, 龍が如く6 命の詩

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
龍が如く 6 命の詩 攻略專區 再見(?),桐生一馬 鐵之侍 攻略及心得交流區 55 01-11-17 10:38 PM
收PS4 龍が如く6 命の詩 純日版即日交收 PORTABLE 買賣專區 3 12-14-16 10:43 AM
[賣]PS3 龍が如く 維新 松田悟志 買賣專區 0 03-01-14 07:38 PM
SEGA招牌作《龍が如く》又來了! redcreature 電視遊戲討論版 1 08-20-13 10:40 PM
[PS3] 龍が如く 5 夢、叶えし者攻略區-在龍年,四個大叔和一個女孩的故事 鐵之侍 攻略及心得交流區 315 05-28-13 02:23 PM

現在的時間是 09:55 PM

手機版 | APP版