Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-10-16, 07:25 PM   #276
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: wuxu 查看文章
無劇透爆機後感
北野武搞笑戲份不足啊!I want moreeeeee
玩到那一章時,我真係有種想啪斷隻碟,好在桐生大哥先發制人將對方打飛。
北野武根本係到搞爛gap,好多位開心位都係佢搞出黎

舊 12-11-16, 03:03 AM   #277
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
玩到那一章時,我真係有種想啪斷隻碟,好在桐生大哥先發制人將對方打飛。
北野武根本係到搞爛gap,好多位開心位都係佢搞出黎
北野武風格嘛…總要有人做白癡將好好一個計劃破壞

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-16, 09:00 AM   #278
RPG之鬼

爆機!

共十三章
今集的敵人應該是歷來最會用下三流手段,不過也突顯佢係小人物
遙人父親クソガキ。就一幕就可以令遙對佢加分實在不似見慣世面的遙。
東成會仍然係廢柴,相信最後大吾的決定又會搞到手下不滿。
角色方面,廣瀬一家其實可以轉行做搞gap 節目,話晒佢地得到北野武真傳。
東城會嘅染谷係果描寫得幾突出,壞得黎有個性。
清美媽媽桑發生甚麼事呢?差不多所有對白都係度棒讀,搞到初其尾道相關事件變得沉悶。

還有爆機後玩legend 可以繼承爆機記錄!早知升多幾級先爆機。

舊 12-11-16, 09:51 AM   #279
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
只玩過1,2,3,4,極...今集新ENGINE做得不錯,很多東西一氣呵成

缺點:
FPS不穩定
地圖資訊不足(第三公園???在哪裡啊...),ICON亦沒有篩選功能
非EVENT時對話太生硬了,像2個木頭人對話

另外光影特效好像比先行體驗版差...空氣感和電影感也差了,是我錯覺?

舊 12-11-16, 02:01 PM   #280
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
支線total得52,pause個list有寫
玩到第4章去到廣島一排都唔見有支線做………
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-16, 06:14 PM   #281
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
今天也爆了

整體不算太滿意,結尾倒是加了不少分數

故事上還不錯,但和0-2都差太遠,新角色們表現也不錯,不過作為桐生一馬最後一章很多人舊人也沒有出來(名也沒有提,最少支線也沒機會出)也真是延失望……

不過說來像真島或大河他們沒有多少戲也許是讓他們之後的續篇會有更多表現(還會出場的話)

玩方面算多但還是不及前數集(正傳來說特別是0和5感覺也好玩過6),新的引擎大慨還是未能習慣動作不算太好

不過還算是一個完滿的落幕,只是誰能接桐生的棒子呢?我個人是想龍司

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 12:00 AM   #282
RPG之鬼

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
今天也爆了

故事上還不錯,但和0-2都差太遠,新角色們表現也不錯,不過作為桐生一馬最後一章很多人舊人也沒有出來(名也沒有提,最少支線也沒機會出)也真是延失望……

不過說來像真島或大河他們沒有多少戲也許是讓他們之後的續篇會有更多表現(還會出場的話)

玩方面算多但還是不及前數集(正傳來說特別是0和5感覺也好玩過6),新的引擎大慨還是未能習慣動作不算太好

不過還算是一個完滿的落幕,只是誰能接桐生的棒子呢?我個人是想龍司

關於0

0的劇情很緊湊,可以說沒有冷場,可能因為已經有一班背景設定十足的角色,所以先會咁樣。

的確今集想一些舊角色出場,例如亞細亞出事點解會冇咗谷村正義?連提到冇提到。
另外遙人的身世係想配合返遙的身世,但其實佢的位置沒有遙那麼好。
副題"命之詩"係做到出黎,遙遇上意外(呢段做得唔錯),遙人誕生,不同形式的"子女"都有描寫到,但如果可以加強桐生想同敵人同歸於盡的描寫就更加好。
至於尾道秘密有點搵黎講,雖然廣島的確同戰艦有關,呢個設定唔知係咪同都市傳說有關。
真拳派出黎真係搵嘢黎搞,也沒有必要。講下傳說中的章魚燒師傅仲好。

如果有下一集,希望係東城真、風間呢啲傳說人物,不過應該都係新故事吧。
大吾之後冇人同你刷小屁屁啦,應該會幾好睇。
如果某天去一去永洲街,見到個戴墨鏡和口罩的的士司機,說不定有事情發生。

舊 12-12-16, 11:54 AM   #283
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
今天也爆了

感覺...
戰鬥易打左好多,就算直接打HARD都唔似之前咁無限死死死死死

故事唔評價啦,總括都係不滿既多....一馬前世都唔知錯D乜,今世就係比呢兩母女係咁玩

不過新引擎真係正左好多,不過食野仲係食空氣呢到希望下集可能改善

真島、大河變晒大茄,都唔知算點
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-16, 03:38 PM   #284
JanSeiji
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
啱啱玩完第七章
點解我覺得0好似好玩啲咁嘅
可能係我覺得尾道好少嘢可以探索
神室又好似無咗賽河原
舖頭又少咗啲
啲緊急又好似為做而做
女優又少好多
打架風格無得揀
新engine動作有啲唔慣

Btw 故事性真係超哂班,淡淡的哀愁,麻甩佬玩得好有feel
JanSeiji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 12:18 AM   #285
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
今集最大優點係流暢
故事夠複雜,圍繞新口面多
不過地圖無想像中咁多窿罅
同埋好易打

二週又skip得可以好快

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-16, 08:14 PM   #286
PORTABLE
Junior Member

註冊日期: Mar 2009
今曰見旺角己賣418全新。。。。。
PORTABLE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 12:37 PM   #287
RidgeRacerDS
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
有無出台灣版攻略?
RidgeRacerDS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 12:46 PM   #288
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
引用:
作者: JanSeiji 查看文章
Btw 故事性真係超哂班,淡淡的哀愁,麻甩佬玩得好有feel������
為女死, 為女亡, 為女訓落彈弓床~

由來行古惑都係咁~

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer

此篇文章於 12-15-16 12:50 PM 被 Jockey 編輯。
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 02:10 PM   #289
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
人中之龍6 1.10更新 人中之蟲 陸 1.20了

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 02:32 PM   #290
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
唔怪得人龍6話係桐生一馬最終章
從此人龍6個名臭晒

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 04:18 PM   #291
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
不小心上巴哈看劇透之後決定今集不買了...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 04:23 PM   #292
RPG之鬼

引用:
作者: pet3 查看文章
係咪剷咗隻GAME+唔上網就可以玩翻原裝正版?

引用:
從此人龍6個名臭晒
第5集明明可以轟轟烈烈咁做,點解去到第6集會畀黑道"上"
女人真係難明,難為小桐生畀佢兩母女玩
兩次入冊都係佢地搞成
如果話搵過平常人知道遙係咁樣而都唔離開佢既話會好好多

此篇文章於 12-15-16 04:35 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 04:23 PM   #293
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁日文版台詞有無修正埋?

舊 12-15-16, 04:58 PM   #294
wing
格鬥低手

引用:
作者: Rance 查看文章
咁日文版台詞有無修正埋?
唔知, 我估有.....反正中文版係連日文配音一齊改埋的.

舊 12-15-16, 04:58 PM   #295
wing
格鬥低手

引用:
從此人龍6個名臭晒
在台灣俾人鬧到飛起

舊 12-15-16, 05:47 PM   #296
RPG之鬼

引用:
作者: wing 查看文章
在台灣俾人鬧到飛起
下一集係"中年"桐生編
某年輕人為了追求傳說黑道的背影而加入東城會,在一次CALL的時遇上奇怪的的士大哥

舊 12-15-16, 05:49 PM   #297
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
點都好, 開左條女的event 了, 點改都影響唔到我

舊 12-15-16, 06:03 PM   #298
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: pet3 查看文章
點解唔順手將成條亞細亞街鏟走佢, 換返一條中日友誼大道?

此篇文章於 12-15-16 06:05 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 06:07 PM   #299
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
我以為係乜力台灣龜縮姐
連總部都一齊縮

人龍6大陸又冇行貨賣
洗唔洗照顧一班唔係你TARGET CUSTOMER ge 玻璃心

P5 中文下個月出 就睇下班台仔有冇骨氣
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 06:17 PM   #300
RPG之鬼

引用:
作者: enishi 查看文章
點解唔順手將成條亞細亞街鏟走佢, 換返一條中日友誼大道?
不如話汪祭會係好人,東城會、陽連之後全滅

標籤
人中之龍6 生命詩篇, 情報, 龍が如く6 命の詩

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
龍が如く 6 命の詩 攻略專區 再見(?),桐生一馬 鐵之侍 攻略及心得交流區 55 01-11-17 10:38 PM
收PS4 龍が如く6 命の詩 純日版即日交收 PORTABLE 買賣專區 3 12-14-16 10:43 AM
[賣]PS3 龍が如く 維新 松田悟志 買賣專區 0 03-01-14 07:38 PM
SEGA招牌作《龍が如く》又來了! redcreature 電視遊戲討論版 1 08-20-13 10:40 PM
[PS3] 龍が如く 5 夢、叶えし者攻略區-在龍年,四個大叔和一個女孩的故事 鐵之侍 攻略及心得交流區 315 05-28-13 02:23 PM

現在的時間是 08:10 PM

手機版 | APP版