Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-03-17, 03:13 PM   #11976
hkfaker
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
https://store.playstation.com/#!/zh-...E170403_0409/1

hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 04:26 PM   #11977
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
個list都好頹下, 未買既得psvr world想買...
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-17, 08:15 PM   #11978
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: kita 查看文章
個list都好頹下, 未買既得psvr world想買...

算係咁喇

佢d優惠都keep住無停過

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-17, 10:54 AM   #11979
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
us wd2下載版減到三十多美元!

舊 04-05-17, 03:55 PM   #11980
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
無知一問,我買錯左隻日版game,如果想o係香港psn買season pass,咁呢隻日版game會唔會用唔到?

事源係我上網收左隻仁王,當時冇留意係日版,返到屋企開黎試見係全日文,但game setting入面有得轉返中文諗住玩住先,點知想入埋個code就唔work,再諗下如果想之後想o係香港psn買season pass,會唔會link唔到我呢隻日版game.......
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 04:06 PM   #11981
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: RS 200 查看文章
無知一問,我買錯左隻日版game,如果想o係香港psn買season pass,咁呢隻日版game會唔會用唔到?

事源係我上網收左隻仁王,當時冇留意係日版,返到屋企開黎試見係全日文,但game setting入面有得轉返中文諗住玩住先,點知想入埋個code就唔work,再諗下如果想之後想o係香港psn買season pass,會唔會link唔到我呢隻日版game.......
仁王,日同行share same disc / game ID 即是同一個image
你可到電腦browser,click 入仁王,在網址列睇到ID = CUSA03972
此時你可在你盒game的側面看看是否一樣 (我無記錯就應該係)

如果一樣,就100% 用到。

此篇文章於 04-05-17 04:09 PM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 04:07 PM   #11982
古烈特
Crazy Gamer
Kayser

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code4012 4383 5638
PSN  IDxalexw
引用:

會LINK唔到

日版用返日PSN download dlc
古烈特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 04:11 PM   #11983
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 古烈特 查看文章
會LINK唔到

日版用返日PSN download dlc
Sorry 我糾正番自己
同一個image 是PSN store (CUAS 個CODE)
同碟版2 回事

(無買碟版後回晒塘,SORRY SORRY X 100)

此篇文章於 04-05-17 04:17 PM 被 Hello MiMi 編輯。
舊 04-05-17, 04:16 PM   #11984
RS 200

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
仁王,日同行share same disc / game ID 即是同一個image
你可到電腦browser,click 入仁王,在網址列睇到ID = CUSA03972
此時你可在你盒game的側面看看是否一樣 (我無記錯就應該係)

如果一樣,就100% 用到。
盒側邊係寫PLJM84080
舊 04-05-17, 04:18 PM   #11985
Hello MiMi
Game Master

引用:
盒側邊係寫PLJM84080
同一個image 是PSN store (CUAS 個CODE)
同碟版2 回事

由手機版發出
舊 04-05-17, 04:19 PM   #11986
RS 200

引用:
同碟版2 回事

由手機版發出
咁即係我呢隻日版碟可唔可以用港版season pass?
舊 04-05-17, 04:21 PM   #11987
Hello MiMi
Game Master

引用:
咁即係我呢隻日版碟可唔可以用港版season pass?
日版同港版PSN 數碼版是SHARE 同一個image 所以互通
但日同碟版我見有2 組唔同既號碼 (剛上play-asia check 左)

呢刻我真係唔敢答你,我都google 緊
你當唔得啦。

再次致歉。
舊 04-05-17, 04:22 PM   #11988
RS 200

引用:
日版同港版PSN 數碼版是SHARE 同一個image 所以互通
但日同碟版我見有2 組唔同既號碼 (剛上play-asia check 左)

呢刻我真係唔敢答你,我都google 緊
你當唔得啦。

再次致歉。
唔緊要,唔該晒師兄就真
舊 04-05-17, 06:48 PM   #11989
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
日store想課,點知話我jcb同PayPal都無效,想入新卡直頭話我卡number錯都有。

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 06:56 PM   #11990
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
paypal一定唔得的,
jcb應該無問題,你係直接碌定入左錢入WALLET先買?
唔可以直接碌,要入錢入WALLET買

舊 04-05-17, 08:14 PM   #11991
gsw
らんらんる

引用:
作者: Rance 查看文章
paypal一定唔得的,
jcb應該無問題,你係直接碌定入左錢入WALLET先買?
唔可以直接碌,要入錢入WALLET買
PS4同網既話JCB同PAYPAL都可以直接碌,已經試過幾次.

係vita一定要入WALLET.

係琴晚想試點知全部卡話無效,講到我用假卡咁,上個月碌完條數我都有找.

ERROR CODE係WC-40382-7.

舊 04-05-17, 10:15 PM   #11992
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁犀利有日本PAYPAL ACC,咁幫你唔到囉
我O岩O岩碌過都無事

舊 04-05-17, 10:33 PM   #11993
jimmysinn91
Junior Member

註冊日期: Mar 2014
Nintendo Switch IDSW-3994-0070-2428
PSN  IDjimmyltsinn
之前試過開日本 paypal account, 不過 PSN 要俾錢的話都係要 bind 番張日本信用卡 (對我而言即係 JCB) …
咁我不如直接用番張 JCB
jimmysinn91 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-17, 12:03 PM   #11994
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
https://store.playstation.com/#!/zh-...006_LatestGame

啱啱Check HK PS+4月免費GAME已經可以下載了~!

真係送PS3版地球防衛軍 4唔係PS4果隻地球防衛軍 4.1 新絕望之影。

不過見有Horizon Zero Dawn個PS4 THEME送都幾好~!

另外,隻魔界戰記DISGAEA 5 中文版送到4月9日就完,快手下載了~!
https://store.playstation.com/#!/zh-...006_LatestGame

話時話佢PlayStation Asia旗下的幾個Website都關閉維持咗好耐,其實佢整緊乜?
有無咩功能上的大更新?

此篇文章於 04-06-17 12:06 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-17, 12:24 PM   #11995
gsw
らんらんる

引用:
作者: jimmysinn91 查看文章
之前試過開日本 paypal account, 不過 PSN 要俾錢的話都係要 bind 番張日本信用卡 (對我而言即係 JCB) …
咁我不如直接用番張 JCB
用過一次後我都冇再用,因為之後JCB都可以唔儲值就直接比晒。

舊 04-06-17, 01:50 PM   #11996
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
呢1,2個月除左GHOST RECON, 地平線,仲有乜GAME好玩(仁王己爆)
要買定D GAME黎緊復活節玩

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-17, 01:55 PM   #11997
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: DC 97 查看文章
呢1,2個月除左GHOST RECON, 地平線,仲有乜GAME好玩(仁王己爆)
今日送果隻life is strange都好玩.

舊 04-06-17, 03:25 PM   #11998
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: DC 97 查看文章
隻Horizon Zero Dawn好唔好玩架?
因為我買咗Far Cry Primal未玩,睇片感覺兩者個感覺有少少似,
一隻打遠古動物,一隻打機械動物咁,但實際有係咪真係咁呢?

剛剛白金咗Assassin's Creed Syndicate,
自己對呢一堆作品都有興趣諗緊應該買邊一隻玩先~!
Persona 5 (女神異聞錄5中文版)
Horizon Zero Dawn (中英韓文版)
仁王Nioh(中日英韓文版)
KINGDOM HEARTS HD -1.5+2.5 ReMIX- (英文版)
NieR:Automata (中日英韓文版)
軒轅劍外傳-穹之扉 (中英文版)
LEGO® Worlds (中英韓文版)

引用:
作者: wing 查看文章
今日送果隻life is strange都好玩.

睇片先知原來同時間旅行有關,開頭我以為係純校園欺凌事件、查案之類,
所以XBOX ONE版聖誕節特價到好平都無到,宜家PS+免費即時有興趣試下~!

https://www.youtube.com/watch?v=lsqeNTYfUBU

舊 04-06-17, 11:14 PM   #11999
布甸
Game Master
遊民一族

PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
Lift is strange 得英文版?

舊 04-07-17, 09:43 AM   #12000
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 布甸 查看文章
Lift is strange 得英文版?
yes. 要中文的話, 你唯有玩pc. 但其實D英文都係高中水平, 唔深.

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 07:02 PM

手機版 | APP版