Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-22-14, 12:14 AM   #101
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
『モンスターハンター4』×『ユニクロ』イベントクエストとギルドカード背景を店頭先行配信!!
http://www.capcom.co.jp/monsterhunte...ent_69698.html

http://www.famitsu.com/news/201404/21052011.html
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 01:53 AM   #102
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
D亞種比唔到驚喜....

比隻for 沙漠用新怪嚟啦

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 02:15 AM   #103
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
好野 蟹仔回歸
喂 整隻劣化尾晶蠍之類過來玩下得唔得……
仲有好彩冇加返游水
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 02:19 AM   #104
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
成段片 毫無新意/\

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 02:35 AM   #105
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
成段片 毫無新意/\
分分鐘MH5都係用呢個ENGINE
舊 04-22-14, 05:11 AM   #106
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
出多啲亞種、稀小種啦,
反正同一個模組,
又可以耐玩啲。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 06:54 AM   #107
slowpoke
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
好野 蟹仔回歸
喂 整隻劣化尾晶蠍之類過來玩下得唔得……
仲有好彩冇加返游水
段片有蠍不過沒晶

想要黑雌火同響狼

此篇文章於 04-22-14 07:00 AM 被 slowpoke 編輯。
slowpoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 09:17 AM   #108
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: slowpoke 查看文章
段片有蠍不過沒晶
想要黑雌火同響狼
明明係蟲
比起加MHF舊怪,寧願有穿龍棍用好過
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 09:38 AM   #109
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
明明係蟲
比起加MHF舊怪,寧願有穿龍棍用好過
雖然龍棍都格鬥類
但我都係想要拳套打

不過獵人再強都無用,對面都冇乜進步過

其實capcom應該把心一劃出隻「鋼のmonster hunter」,將所有嘢都未來機械就唔需要局限於現狀
堆龍可以任放激光、飛彈,再唔係合體變大怪都得
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 11:12 AM   #110
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 野良猫 查看文章
雖然龍棍都格鬥類
但我都係想要拳套打

不過獵人再強都無用,對面都冇乜進步過

其實capcom應該把心一劃出隻「鋼のmonster hunter」,將所有嘢都未來機械就唔需要局限於現狀
拳套冇得斷尾,穿龍棍曉點穴放血斷尾a

現代武打怪PSP隻MGSPW試過,同埋Crapcom仲爭隻MH打核龍條數未找
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 11:18 AM   #111
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
未睇條片之前都仲好D,有多少期待
睇完之後…又係呢D翻炒,將之前4收埋果D放返出黎,亳無新意,雖然我都好想拆下蟹

唯一算係驚喜係佢個PLAYER合體技
今次堅冇心衝
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 11:19 AM   #112
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
拳套冇得斷尾,穿龍棍曉點穴放血斷尾a

現代武打怪PSP隻MGSPW試過,同埋Crapcom仲爭隻MH打核龍條數未找
事在人為
拳套外加把刀刃,特定狀態可以出刀變斬擊屬性,得咗
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 11:32 AM   #113
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
等capcom幾時搬人龍大戰堆生物兵器出來

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 12:08 PM   #114
冬樹
Crazy Gamer
潛水中

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDloungemode
睇完條片都覺得好悶

btw 我只對穿龍棍感興趣

妖怪Buster白犬隊 歡迎link機
3DS FC 5472-8593-7630
冬樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 12:12 PM   #115
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
d 畫面真係靚到...
今次堅唔會衝,唔想玩個零月又要開post 放機
如果佢出HD 版反而會買番部 wiiu 支持下
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 04:18 PM   #116
gotoho
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
CRAPCOM你攞騰訊個CRYENGINE版出PS4啦好無?
魔物獵人ONLINE 河狸獸

此篇文章於 04-22-14 04:25 PM 被 gotoho 編輯。
gotoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 04:37 PM   #117
BRA武藏
Game Master

冇可能o係呢邊出穿龍棍喇 XD
果邊用來救亡(?)架

如果4G有新武器就真係皇恩浩蕩 不過發夢居多

其實出種「連體種」啦,有雙頭龍/3頭龍
要逐個頭破,幾個頭逐輪流噴火/咆哮
閃光玉/打暈其中一個頭時,另外的頭仲係清醒的

最適合同哥斯拉隻宇宙黃金3頭龍 CROSSOVER XD

此篇文章於 04-22-14 04:44 PM 被 BRA武藏 編輯。
舊 04-22-14, 04:47 PM   #118
BRA武藏
Game Master

睇多次條片
既然用大劍打自己友上天,可以駁空中攻擊

咁角龍撞我上天,我可否即刻向下打返佢?係就公平喎 XD
舊 04-22-14, 05:29 PM   #119
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
見到一堆新怪轉左亞種,加左幾隻舊沙漠怪之外
仲有d咩好期待? 買黎只係陪人玩個幾月

舊 04-22-14, 05:52 PM   #120
slowpoke
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
一直都有的熱線,
FO大量的飛刺同鱗片(4果條蛇D鱗片好像放得沒咁密)
重甲蟲唔識飛合左體變識飛

另外仲有多殻蟹(第3段)
http://www.nicovideo.jp/watch/sm17316061

唔洗未來科技,
有心出根本可以唔洗理由,
蟲棍根本憑空出現,
再唔是咪推曬比古代科技/龍人科技囉

此篇文章於 04-22-14 05:59 PM 被 slowpoke 編輯。
slowpoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 05:55 PM   #121
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
真係唔明做咩呢隻game 正印會落portable
portable 版落portable 我都OK

正印上番大機都好丫,佢要報恩,報落WiiU 都好丫
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 06:02 PM   #122
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
真係唔明做咩呢隻game 正印會落portable
portable 版落portable 我都OK

正印上番大機都好丫,佢要報恩,報落WiiU 都好丫
重講WIIU?
唔係因為出落WII爆死點會成個SERIES PORT左落手提機..

舊 04-22-14, 06:06 PM   #123
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
咁都有得賴
PS2個陣賣好多?

Wii版mh3全球賣左200萬
同Dragon's Dogma雙機種同一水平

如果200萬算爆死,咁去其他機應該賣到400萬
capcom根本會因為驚爆死而唔出家用機版

此篇文章於 04-22-14 06:23 PM 被 wsx360 編輯。
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 10:52 AM   #124
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
我都唔覺Wii 賣得差, 只係capcom 知手提賣得好
就算出前出落PS4/PS3, 結果日本都賣唔到3ds一半,
但要出多2-3倍力同錢做HD.

以今日capcom, 要出隻HD MH 已經無人手, 睇下MHF GG 有幾差就知!

P.S. Wii U版係睇任記, 因為任記出server.

此篇文章於 04-23-14 11:01 AM 被 Navism 編輯。
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 11:02 AM   #125
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Navism 查看文章
我都唔覺Wii 賣得差, 只係capcom 知手提賣得好
就算出前出落PS4/PS3, 結果日本都賣唔到3ds一半,
但要出多2-3倍力同錢做HD.

以今日capcom, 要出隻HD MH 已經無人手, 睇下MHF GG 有幾差就知!

P.S. Wii U版係睇任記, 因為任記出server.
X 出隻HD MH無人手
O 出咩game都無人識做 :o)
Capcom根本已經無晒真係識得整game既人 因為咩都外判外判外判
班高層同老闆就淨係識炒D真係識整game既人 然後留竹內呢D垃圾係度:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Winning Eleven 2014 | Pro Evolution Soccer 2014 | Fox Engine ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 97 07-07-14 11:51 PM
[多機種] Winning Eleven 2014 | PSP, 3DS | 2013年秋予定 seed2005 手提遊戲機討論版 10 09-02-13 04:50 PM
[貼圖][cosplay]07年秋祭 day1+day2相 Matthew.Y Cosplay同人MIX討論區 2 10-08-07 11:34 AM
[動畫] [轉貼] 07年秋 新番簡介 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 69 10-04-07 10:24 PM
今年秋祭係幾時??? 黑咪 破壞大王 Cosplay同人MIX討論區 4 09-02-06 07:27 PM

現在的時間是 09:37 PM

手機版 | APP版