Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-15-17, 12:03 PM   #26
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
我對CP3睇法開始相反,
佢係一個好既雙能衛但好似係佢手上永遠整合唔到一支球隊應有既風格,
過Spurs俾人規管吓或者好似Harden甘俾個名師正確使用吓先係佢既出路

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 12:30 PM   #27
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: Sar8 查看文章
美國D料好多都係郁KL
郁Lue好過啦

CAV 已經超左好多上限, 今年如果再突破天際NBA應該會諗方法...

CP3, PG, 格芬應該係今季最大變數 (唔計大帝個D咩DECISION(若有的話))
好似傳緊 綠軍要格芬, 馬刺要CP3

此篇文章於 06-15-17 12:33 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 12:34 PM   #28
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
郁Lue好過啦

CAV 已經超左好多上限, 今年如果再突破天際NBA應該會諗方法...

CP3, PG, 格芬應該係今季最大變數 (唔計大帝個D咩DECISION(若有的話))
好似傳緊 綠軍要格芬, 馬刺要CP3
Lue真係唔夠板斧
CAV好似咩人都唔郁都爆近30M

舊 06-15-17, 12:36 PM   #29
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
TT同JR都兩張大約來

舊 06-15-17, 02:32 PM   #30
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
PG我覺得會忍多年先走
睇下湖人重建成點先

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 06-15-17, 03:23 PM   #31
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
Clippers 請左Jerry West 做顧問
咁CP3 多數留架喇...
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-17, 11:33 PM   #32
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: Penny仔 查看文章
Clippers 請左Jerry West 做顧問
咁CP3 多數留架喇...
但佢應該唔等得 ...
不如過 knicks 同 melo 一鑊熟啦

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-17, 11:40 AM   #33
Sar8
The One

Green:"You started the Superteam, bro!"

舊 06-16-17, 11:52 AM   #34
Penny仔

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
但佢應該唔等得 ...
不如過 knicks 同 melo 一鑊熟啦
Chris Paul plans to meet with the Los Angeles Clippers, San Antonio Spurs, Houston Rockets and Denver Nuggets in free agency.
Rockets 同 Nuggets 都有份!?

Harden:教練, 我好想打PG....
舊 06-16-17, 11:58 AM   #35
Sar8
The One

作為刺粉都係想佢去spurs

火箭打8人輪替唔好啦

舊 06-16-17, 12:02 PM   #36
搖搖
永遠的毛毛王子↓

居然有金塊

舊 06-16-17, 02:49 PM   #37
Shadow 神
混沌與光明的創造者

唉 ... 可唔可以揾 d 勁人去 east 呀,年年 lbj 都直入 final 無難度 ...
對面 gsw 都叫上年差 d 輸俾 okc,今年又殺左 kawhi 先順利入 final

最好 east 整第二隊 "superteam" 出黎同 lbj 鬥下
橫掂短期內我覺得 NBA 都阻止唔到球星組隊

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 06-16-17, 02:56 PM   #38
Sar8
The One

傳緊塞隊有意向hayward同griffin揮手

如果cp/griffin兩個都轉隊就好笑
當年夾住D.jordan唔比佢去去小牛,而家兩個大佬就走先

舊 06-17-17, 01:34 PM   #39
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
傳緊塞隊有意向hayward同griffin揮手

如果cp/griffin兩個都轉隊就好笑
當年夾住D.jordan唔比佢去去小牛,而家兩個大佬就走先
都無乜蝕 ge ... 就算過 mavs 都係廢隊
反而 clippers 就算係廢隊,佢都叫留係 LA 大城市

除左 free agent 外,draft 都好似好多變動
成日傳 lakers 未必會要 ball 咁,76 人又好似想同 celtics trade 個 pick

舊 06-18-17, 11:54 AM   #40
搖搖
永遠的毛毛王子↓

估你唔到......76人同塞隊換簽
真係咁想要Fultz?

養得起/健康既話76人個陣容幾值得期待
練番兩三年仲可以等埋LBJ退化同勇士換約

舊 06-18-17, 01:25 PM   #41
Penny仔

引用:
作者: 搖搖 查看文章
估你唔到......76人同塞隊換簽
真係咁想要Fultz?

養得起/健康既話76人個陣容幾值得期待
練番兩三年仲可以等埋LBJ退化同勇士換約
我懷疑Boston連個3rd 都唔會要
拎去再換球員...
舊 06-18-17, 04:17 PM   #42
搖搖
永遠的毛毛王子↓

引用:
我懷疑Boston連個3rd 都唔會要

拎去再換球員...

比佢砌多隊明星隊出黎都未必過到勇騎...真係要搏win now?

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 06-19-17, 10:07 AM   #43
Penny仔

有傳PG會2018跳出合約, 傾向加盟Lakers
所以Pacers 已經將PG 擺左上貨架
舊 06-19-17, 11:22 AM   #44
Sar8
The One

不過好似都同騎士有計傾

rumor話勇士搶KK

舊 06-19-17, 11:36 AM   #45
Penny仔

引用:
不過好似都同騎士有計傾

rumor話勇士搶KK
騎士而家冇GM...可能求其搵條友打去循例問問
又式者電話係姆斯打的?

KK應該不了,
防守唔好勇士打small lineup 擺唔到上場
而家盡可能留Livingston, Zaza 呢堆球員
勇士堆role players 情況有D特殊,而家講到個個人工幾級跳
但出到去其他球隊,未必識得用/用得好吧
例如livingston, 出面真係會有球隊開10m以上一年?
大傷過應該唔可以出20min以上, 仲要冇3分
同埋Mcgee又話千萬一年, 痴線既咩勇士用佢場均10min咋喎
舊 06-19-17, 11:42 AM   #46
Sar8
The One

引用:
騎士而家冇GM...可能求其搵條友打去循例問問
又式者電話係姆斯打的?

KK應該不了,
防守唔好勇士打small lineup 擺唔到上場
而家盡可能留Livingston, Zaza 呢堆球員
勇士堆role players 情況有D特殊,而家講到個個人工幾級跳
但出到去其他球隊,未必識得用/用得好吧
例如livingston, 出面真係會有球隊開10m以上一年?
大傷過應該唔可以出20min以上, 仲要冇3分
同埋Mcgee又話千萬一年, 痴線既咩勇士用佢場均10min咋喎
以前livingston傷完邊有人要....
Mcgee開口話底薪留隊,但curry & kerr好似覺得為左生活都係簽大約好

而家睇落既然打唔贏就乾脆用錢挖走你堆功臣

舊 06-19-17, 12:01 PM   #47
Penny仔

同埋我覺得個Cap 舊年爆升左一野之後
今年洗錢空間應該細左好多
畢竟大家舊年都簽左唔小爛約
今季應該冇Miles Plumlee 千萬年薪呢D白痴合約吧
當然球星頂薪/新秀約跑完續簽呢類...應該仍然幾千萬咁爆上去
舊 06-19-17, 01:22 PM   #48
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
以前livingston傷完邊有人要....
Mcgee開口話底薪留隊,但curry & kerr好似覺得為左生活都係簽大約好

而家睇落既然打唔贏就乾脆用錢挖走你堆功臣
http://bleacherreport.com/articles/2...decisions-loom

睇報導分析,得 AI 同 mcgee 比較大機會留得返
其他如 livingston, zaza, ian clark, matt barnes 都應該 bye bye

但我覺得 livingston 留唔到好大鑊,雖然佢無 3 分,但佢 6'7 post up 對面 pg 位拎 2pt
都幾有把握,佢帶住 2nd unit 好有用

希望 KD curry 每人拎少幾 M 俾佢啦 ...

反而想知依家 klay 係咪過兩年一定留唔住????

舊 06-19-17, 02:05 PM   #49
Penny仔

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
http://bleacherreport.com/articles/2...decisions-loom

睇報導分析,得 AI 同 mcgee 比較大機會留得返
其他如 livingston, zaza, ian clark, matt barnes 都應該 bye bye

但我覺得 livingston 留唔到好大鑊,雖然佢無 3 分,但佢 6'7 post up 對面 pg 位拎 2pt
都幾有把握,佢帶住 2nd unit 好有用

希望 KD curry 每人拎少幾 M 俾佢啦 ...

反而想知依家 klay 係咪過兩年一定留唔住????
勇士可能開10MX2yr/7MX3yr 咁上下留Livingston
Zaza/West 就可能中產啦...
Mcgee 我估都係收老底,
因為佢太特殊,佢係好用...但只限勇士體系,而且限制太大

Klay照走勢就多數留唔住
但幾年後咩事冇人估到...例如KD贏夠走人/又或者個市爆左煲
所以我係勇士就不如用到約滿再算
舊 06-19-17, 02:21 PM   #50
Sar8
The One

Mcgee原來又哮喘又長時間集中唔到

其他隊千萬勾走佢其實真係用得唔耐....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 12:28 AM

手機版 | APP版