Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-04-17, 02:41 PM   #1
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
[香港人權民主法]兒子生性欲強化國民認同回國團聚,林母倍感安慰 / 張宇人不想禍及妻兒

deleted

此篇文章於 07-03-21 12:47 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 02:58 PM   #2
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
人要面樹要皮(尢其係中國人),佢寧願食樹皮都唔會讓步比你獨立啦

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 03:14 PM   #3
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
香港人自己都唔想獨立啦,D樓價冧哂點算

舊 07-04-17, 03:22 PM   #4
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Rance 查看文章
D樓價冧哂點算
年青人可以上樓,晚晚扑野有高潮,正牙
由手機版發出

此篇文章於 07-04-17 03:56 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-04-17, 03:36 PM   #5
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
香港人自己都唔想獨立啦,D樓價冧哂點算
D阻著地球轉既中坑老坑既得利益者全部自殺死晒
年青人全部上樓
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 03:37 PM   #6
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

deleted

此篇文章於 07-03-21 12:47 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-04-17, 03:45 PM   #7
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: kev00269270 查看文章
年青人全部上樓
但係呢D人先係大多數香港人喎,再加上祖國來的愛國同胞,不愛國的廢青先係少數派反中亂港份子,
更何況根本無人有實際行動去做港獨,真係送你去CIA受訓運軍火畀你都唔知搵邊個接

舊 07-04-17, 03:53 PM   #8
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
年青人全部上樓
我又好奇怪, 你憑咩覺得自己唔係阻住地球轉?
點樣保證到你老左唔會比d細既清算?
我比較溫和, 而家社會資源的確係有偏側, 但後生既唔好講到自己紅衛兵咁.
你咁講我會覺得你比中共更共產

舊 07-04-17, 04:18 PM   #9
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
我比較溫和, 而家社會資源的確係有偏側, 但後生既唔好講到自己紅衛兵咁.
係到唔使咁認真,笑下算啦XDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 04:25 PM   #10
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
但係呢D人先係大多數香港人喎,再加上祖國來的愛國同胞,不愛國的廢青先係少數派反中亂港份子,
更何況根本無人有實際行動去做港獨,真係送你去CIA受訓運軍火畀你都唔知搵邊個接

引用:

又唔比講反話

某班人一直話獨立點好點好
一講到壞處就乜都唔提
最多就係話冇東江水而香港根本唔洗買水
或者解放軍會打黎要備戰

而一D根本一定會發生既就提都唔提
樓價跌
失業率升(尤其旅遊相關事業)
外來食物升價
中產/技術人員離開
等等
仿似依D事唔會發生咁
或者對佢地黎講受損既都係既得利益者早死早著
就算可能只係短時間影響(老實說我不覺得短時間能解決)
都會令到D努力一世既人既努力化為灰
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 04:47 PM   #11
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
又唔比講反話

某班人一直話獨立點好點好
一講到壞處就乜都唔提
最多就係話冇東江水而香港根本唔洗買水
或者解放軍會打黎要備戰

而一D根本一定會發生既就提都唔提
樓價跌
失業率升(尤其旅遊相關事業)
外來食物升價
中產/技術人員離開
等等
仿似依D事唔會發生咁
或者對佢地黎講受損既都係既得利益者早死早著
就算可能只係短時間影響(老實說我不覺得短時間能解決)
都會令到D努力一世既人既努力化為灰
我誤會左你
真係獨立, 都唔會係我地有生之年發生.
首要條件係上面領導層思想開放到接近/甚至超越而家西方, 下放權力比其他政團, 第二係香港要花百年去培養政治人材, 另外仲有好多糧水原料既問題.
不過如果上面真係有咁開放既一日, 邊個仲想獨立?
到時個個大叫我是中國人啦

舊 07-04-17, 04:57 PM   #12
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
真係獨立, 都唔會係我地有生之年發生.
首要條件係上面領導層思想開放到接近/甚至超越而家西方, 下放權力比其他政團, 第二係香港要花百年去培養政治人材, 另外仲有好多糧水原料既問題.
不過如果上面真係有咁開放既一日, 邊個仲想獨立?
到時個個大叫我是中國人啦
deleted
由手機版發出

舊 07-04-17, 05:00 PM   #13
Rance
The One
ガハハ

根本講得港獨最多O既係共產黨同特區政府,無錢賺又要搵命搏你叫香港人做都哂氣

舊 07-04-17, 06:32 PM   #14
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
你講果 d 唔係獨立,係建設民主中國,由民主中國下放權力俾香港/台灣獨立,呢 d 講左三十年。

美國獨立有無等英國領導層思想開放到接近/甚至超越當時西方再下放權力?

中華人民共和國獨立有無等中華民國領導層思想開放到接近/甚至超越當時西方再下放權力?

新加坡獨立有無等馬來西亞領導層思想開放到接近/甚至超越當時西方再下放權力?
由手機版發出
慳D啦,講美國獨立。
人地係以戰爭同人命來換取獨立,你敢出來損軀先講啦。
定抑或你係希望人地出來損軀,而你自己就坐喺度等享受獨立成果呀?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 06:55 PM   #15
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

唔洗激動既

由手機版發出

此篇文章於 07-03-21 12:48 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-04-17, 06:56 PM   #16
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
合久必分~只係未到時候~中國仍然行緊帝制~只係唔係用血緣繼位~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 12:15 AM   #17
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
中共都叫共產

舊 07-05-17, 09:27 AM   #18
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
中共都叫共產
"共"了你的財"產"

完全正確wo?
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 12:55 PM   #19
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
中共都叫共產
引用:
作者: Thaws 查看文章
"共"了你的財"產"

完全正確wo?
由手機版發出
no
你嘅是我嘅
我嘅是我嘅

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 02:12 PM   #20
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
其實最重要係用核彈炸左內地仲快
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 02:22 PM   #21
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
中共都叫共產
所以比中共更共產其實門檻好低?
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 02:46 PM   #22
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
歐美國家向錢向理得香港死活
我覺得發展落去香港會獨立唔出奇
不過唔會係近來既事
可能係幾十幾甚至百年後
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 03:09 PM   #23
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Rv250 查看文章
所以比中共更共產其實門檻好低?
共產共到D人一餐可以食到一個工人一個月人工,真係共產到呢

舊 07-05-17, 03:44 PM   #24
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
其實外國插手干預真係好事????

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-17, 03:59 PM   #25
神人ではない!新人だ

引用:
作者: HON HON 查看文章
其實外國插手干預真係好事????
未必好事,又好似比大家一齊等死好

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:47 PM

手機版 | APP版