Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-22-17, 07:11 PM   #1151
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
反而未出祭典消息
我諗到時都會有限定場
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 07:20 PM   #1152
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: leungky1 查看文章
反而未出祭典消息
我諗到時都會有限定場
mystic zone
那個場會有. 好似話次次fest 都改設置

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 10:25 PM   #1153
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
好似好多人用枝短距 大炮咁
一場總有二個 多就五個

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-22-17, 10:46 PM   #1154
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 空調 查看文章
好似好多人用枝短距 大炮咁
一場總有二個 多就五個

LUNA ??

上集好勁, 今集nref 左唔少,
不過識用都係勁

舊 08-22-17, 10:55 PM   #1155
leungky1

搶魚砲攞得支銀槍出嚟
一係快爆膜,一係圍住附近開定多方向路,一係出去前守守門
殺到人我絕對佩服

不過已經兩場遇到咩都做唔到嘅銀槍

睇番清三文魚聽日係Local 有新場玩先
Online最快都星期五吧

引用:
作者: 信長 查看文章

LUNA ??

不過識用都係勁
個人用佢殺人率係最高
近排用副武炸彈熟左
就更覺得係打Rank首選
由手機版發出

此篇文章於 08-22-17 11:02 PM 被 leungky1 編輯。
舊 08-22-17, 11:22 PM   #1156
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
個綠筒仲未肯削.....
睇把傘同佢已經好有問題,
攻速慢咁多,距離差不多,但範圍又細好多,
綠筒仲企高低位都有優勢..
就算你冇事,隊友俾佢殺哂都慘......
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 11:30 PM   #1157
信長
The Flash

改HITBOX
改Damage
改攻速

是但改一樣, 用槍一到某D 高低差位,已輸晒

有英譯detail

此篇文章於 08-22-17 11:33 PM 被 信長 編輯。
舊 08-22-17, 11:37 PM   #1158
leungky1

引用:
作者: 貓太部 查看文章
個綠筒仲未肯削.....
睇把傘同佢已經好有問題,
攻速慢咁多,距離差不多,但範圍又細好多,
綠筒仲企高低位都有優勢..
就算你冇事,隊友俾佢殺哂都慘......
可能老任覺得綠筒響Rank 同油地都好難做到高p
已經算限制左
因為之前已經Nerf左SP,我估下一步會減Damage

不過我唔明個波SP點解要Nerf
啱啱幾場先試過攪到人地爆極都爆唔到
由手機版發出

此篇文章於 08-22-17 11:43 PM 被 leungky1 編輯。
舊 08-23-17, 12:05 AM   #1159
貓太部
Crazy Gamer

引用:
可能老任覺得綠筒響Rank 同油地都好難做到高p
已經算限制左
因為之前已經Nerf左SP,我估下一步會減Damage

由手機版發出
雖然難高p,問題係好影響其他人嘅遊戲體驗,
剛剛一場我隊有三個水桶,對方2個桶,貨櫃場,
我地揸手槍嘅可有可無,根本唔需要諗走位,閃避,
全程水花四淺.......
舊 08-23-17, 12:21 AM   #1160
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
點解唔buff下把傘...(有人話ok勁,但一睇使用率就知實際好唔好用...)

其實筆洗/綠筒油地都唔係話好差...點都好過爆破類...

舊 08-23-17, 12:48 AM   #1161
leungky1

引用:
作者: 貓太部 查看文章
雖然難高p,問題係好影響其他人嘅遊戲體驗,
剛剛一場我隊有三個水桶,對方2個桶,貨櫃場,
我地揸手槍嘅可有可無,根本唔需要諗走位,閃避,
全程水花四淺.......
咁三格桶個本質就係四濺

做到同佢似嘅銀槍金槍,對大部分人嚟講又唔夠火力
同樣似嘅儲氣槍亦都有明顯時間差
所以我都係支持三格桶減少少火力,繼續做同範疇頂尖武器算
無謂Nerf到響前線容易俾重火力屈死

另外射速再慢就會好似Dynamo Roller咁超唔自然
由手機版發出

此篇文章於 08-23-17 01:02 AM 被 leungky1 編輯。
舊 08-23-17, 01:05 AM   #1162
ROCAS

引用:
咁三格桶個本質就係四濺

做到同佢似嘅銀槍金槍,對大部分人嚟講又唔夠火力
同樣似嘅儲氣槍亦都有明顯時間差
所以我都係支持三格桶減少少火力,繼續做同範疇頂尖武器算
無謂Nerf到容易俾重火力屈死

另外射速再慢就會好似Dynamo Roller咁超唔自然
由手機版發出
用返距離定傷害可能好d(遠ge掂到冇咁傷)
家下2確(2下油/1下油+1下水球)有咁ge攻擊範圍同攻速係現今環境真係好top..
傘雖油的距離同桶差唔多,但最遠係冇傷...有傷最遠都係得15...

舊 08-23-17, 01:29 AM   #1163
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: ROCAS 查看文章
用返距離定傷害可能好d(遠ge掂到冇咁傷)
家下2確(2下油/1下油+1下水球)有咁ge攻擊範圍同攻速係現今環境真係好top..
傘雖油的距離同桶差唔多,但最遠係冇傷...有傷最遠都係得15...
我都認為佢傷害要跟返距離,遠處中傷害會少很多,
亦符合潑出去水嘅特色,其實水桶好明顯要改,
是但改一樣少少都好啊~
點解仲要拖.....
舊 08-23-17, 01:36 AM   #1164
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
個桶應該唔會改傷害
本意就係俾人(新手)無腦用,好似上集輕滾咁
應該都係改到動作慢d同件甲弱d

其實個桶油地效率幾高,始終慳油

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 07:20 AM   #1165
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
點解唔buff下把傘...(有人話ok勁,但一睇使用率就知實際好唔好用...)

其實筆洗/綠筒油地都唔係話好差...點都好過爆破類...
用得爆破類唔會指意佢油地為主吧…
不過油地都唔差得去邊,我用最遠距嗰支都油到800-900
過千就真係難,未試過
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 09:56 AM   #1166
ROCAS

Maintain中...要到11點12點先玩得...(可以清下hero mode)

好似話9月上旬再會黎多次調整...希望傘會調好d (私心)

舊 08-23-17, 11:18 AM   #1167
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
引用:
篇翻譯有d筆誤

睇日文係講 reduce shooter(除左爆破類), 格零同雙槍 40%damage
即係招大技難俾槍類(可以連射)既打爆, buff黎

此篇文章於 08-23-17 11:20 AM 被 Nicklaus 編輯。
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 11:24 AM   #1168
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
ダイナモローラー
ヨコ振りで相手に最大ダメージを与えられる距離を約14%伸ばしました。

復活?

ボールドマーカー
射撃中の歩行速度を約11%速くしました。
本身已經強,依家玩速攻又強咗

クラッシュブラスター •一発ごとの塗り範囲を広くしました。
•一発ごとのインク消費量を約20%減らしました。
上修咗可以試玩下
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 11:49 AM   #1169
空調

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 信長 查看文章

不過識用都係勁

唔係尼把 應該算銀噴的近距強化版
SP技係鋤地

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-23-17, 01:02 PM   #1170
ROCAS

引用:
作者: Nicklaus 查看文章
篇翻譯有d筆誤

睇日文係講 reduce shooter(除左爆破類), 格零同雙槍 40%damage
即係招大技難俾槍類(可以連射)既打爆, buff黎
用老鼠球黎打塔的話最後開又勁左...

舊 08-23-17, 01:12 PM   #1171
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
個 ball 勁左好多
用金槍可以輕松一場殺十隻

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 02:17 PM   #1172
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
用老鼠球黎打塔的話最後開又勁左...
話晒都叫大技.... 咁先有番D face

不過今日都照舊打爆人地個 ball 擊殺
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 05:53 PM   #1173
信長
The Flash

果然板場,小橋場rainmaker 啱我用雙槍打隱匿

尼兩個場要打得保守D, 因為雙路線都係好易反應唔到
做多D map control 填色,同時間死太多人,會比人一野推死..

板場如果正攻大路,都係放下冰壺開路
持炮一方,好易控晒中間,比我填晒色,我再守中間,一定要射對方水管,
唔比佢地快出或兜後殺炮,焗佢地困獸鬥, 果D 想唔用水管跳出黎的人都好易殺
把握放大技殺敵/爆膜

此篇文章於 08-23-17 06:03 PM 被 信長 編輯。
舊 08-23-17, 08:40 PM   #1174
leungky1

今日三文魚簡直係Dynamo 練習場
由手機版發出
舊 08-23-17, 08:49 PM   #1175
信長
The Flash

Dynamo 慢到....
救人都反被殺..

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 06:40 PM

手機版 | APP版