Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
攻略及心得交流區>Super Mario Odyssey|大叔旅行團︱
qwe 02:16 PM 10-27-17
上投唔係好似下咁投向下fung(手腕fung落去)
係水平咁升起個制(手臂向上升)⋯
AhTin 02:27 PM 10-27-17
作者: 天野:
唔怪得搵晒咁濟都仲有好多月亮未攞到
原來要爆機先
可能要你趕住救公主
唔俾你慢慢hea
已知有883粒,有排儲
IDGAF 02:30 PM 10-27-17
作者: qwe:
台灣12月出行貨
香港無遊戲專門評級,用日版就夠
其實真係要感謝台灣正式發售NS,
有呢個市場日後先有更多遊戲會出繁體中文版~!

買咗Mario (Wedding Outfit)及Bowser (Wedding Outfit)兩隻amiibo,各$75,
不過,我無買到Peach (Wedding Outfit)因為覺得佢個婚紗造型唔夠公主look時靚,
同埋睇功用好似Mario (Wedding Outfit)及Bowser (Wedding Outfit)有用d咁。

一諗到Mario同Bowser 結婚生蛋的畫面就笑咗…

https://www.nintendo.com/amiibo/deta...odyssey-series

https://www.nintendo.com/amiibo/deta...odyssey-series

天野 02:37 PM 10-27-17
作者: Terry Sham:
任天堂推薦分開兩邊Joy-Con玩,但我出機第一日已經用慣Pro掣,想知用Pro掣玩有乜缺點?會唔會有啲動作做唔到?
體感動作用joy-con爽d
PRO製都可以fing
但冇咁爽羅
我都由Pro轉Joy-,con
天野 02:39 PM 10-27-17
作者: AhTin:
以我進度,已知有783粒,有排儲
慢慢玩羅
估唔到咁多
靠自己搵到好有滿足感
加油
天野 02:47 PM 10-27-17
作者: 強化人間ですの~★:
呢三個都係要體感,用pro同手提mode都係難出既
(其實回轉帽可以純按鍵出,但首先要轉左analog幾圈入spin狀態,再用Y派生)

最激氣既係連本身button都未用得晒,好幾個制係重覆用途
就好似買左街機制想玩街霸,然後同你講波動拳要原裝手制出,升龍拳唔用原裝手制就要用通常技派生來出
根本佢想你用joy-con體感玩
佢開game已經見意你
我都乖乖轉返joy-con打
隨便試下HD振動
赤武神 03:00 PM 10-27-17
作者: 天野:
根本佢想你用joy-con體感玩
佢開game已經見意你
我都乖乖轉返joy-con打
隨便試下HD振動
我見操作說明,下放帽好係雙joy-con專用技?

原來都出到,鋤地時按飛帽就出到下放帽(不過唔可以空中出 XD)
CCemi 04:11 PM 10-27-17
唔好當第一次打爆機就完喎
爆一次機後會多左好多月亮出現
粗略估計月亮數有成700個
我而家先約360個
同埋今次有隱藏LAST BOSS架, 雖然我唔肯定係500月就開到定係要全部攞哂
joeshpwai 04:29 PM 10-27-17
你地岩。隻Game應該有7百~8百Moon.

好想知邊到可以搵到Yoshi.
信長 04:37 PM 10-27-17
好正~~~
信長 04:43 PM 10-27-17
沙漠
沙漠賣帽,內有玄機,留心D 就睇到

Terry Sham 05:04 PM 10-27-17
睇黎我都係乖乖地轉番用左右Joy-Con,要花少少時間熟習。
滅龍士 05:24 PM 10-27-17
作者: 信長:
沙漠
沙漠賣帽,內有玄機,留心D 就睇到
So what?俾塊玻璃窗隔住跳唔入拎唔到,行後門又通唔到,得個睇字
lodoss 05:30 PM 10-27-17
過左第一版,拿左19個月同50紫幣,
以未爆機來講應該係拎齊吧
lodoss 05:31 PM 10-27-17
作者: 陸奧 貴志:
仲o係第一區fing緊....

有段2d畫面見到有隻綠龜同月亮但揾唔到路....
慢慢找位, 起上面跳落去
赤武神 05:46 PM 10-27-17
作者: 滅龍士:
So what?俾塊玻璃窗隔住跳唔入拎唔到,行後門又通唔到,得個睇字
唔係丫,呢粒後門拿到ga wor
野良猫 07:08 PM 10-27-17
去到都市
雖然冇用體感冇得用嗰三招技,但對遊玩嚟講都唔算有影響

作者: 赤武神:
唔係丫,呢粒後門拿到ga wor
冇記錯好似要答問題先有通道入去
滅龍士 07:14 PM 10-27-17
作者: 野良猫:
去到都市
雖然冇用體感冇得用嗰三招技,但對遊玩嚟講都唔算有影響
臨打條機械百足之前,只到有個著灰色老西o既紳士有o野想講,不過o係我仲響天台打白鴿轉果陣已經強制入o左打機械百足o既event,打完之後再上天台已經搵條西裝友唔返,佢原本想講咩?a
野良猫 07:15 PM 10-27-17
作者: 滅龍士:
臨打條機械百足之前,只到有個著灰色老西o既紳士有o野想講,不過o係我仲響天台打白鴿轉果陣已經強制入o左打機械百足o既event,打完之後再上天台已經搵條西裝友唔返,佢原本想講咩?a
我都冇詳細睇
好似話上去入咗BOSS戰就番唔到轉頭
IDGAF 07:30 PM 10-27-17
作者: CCemi:
唔好當第一次打爆機就完喎
爆一次機後會多左好多月亮出現
粗略估計月亮數有成700個
我而家先約360個
同埋今次有隱藏LAST BOSS架, 雖然我唔肯定係500月就開到定係要全部攞哂
有300個月亮,應該可以解到diddy kong套衫同帽。

https://www.youtube.com/watch?v=fuMcGkxks3Y

天野 08:23 PM 10-27-17
玩玩下joy-con
突然失控
試過幾次熄機再黎都唔得
睇黎壞壞地

現在又要用pro製玩返
野良猫 08:57 PM 10-27-17
意外試到點樣禁制出貼住地掟帽

跳起後用屁股落地再掟就可以
睇嚟其餘兩招都可以靠禁制出
赤武神 08:59 PM 10-27-17
作者: 野良猫: