Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-25-18, 12:15 PM   #776
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
鬼父:孩子的教育不能等。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-18, 01:52 PM   #777
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:

乜鬼震蛋play?a
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-18, 02:00 PM   #778
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
用正體漢字,唔用簡體中文,應該唔係鬼國父親
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 03:41 AM   #779
ゆり

註冊日期: Nov 2004
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-18, 10:24 PM   #780
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI

アへ顏痛裝BBA
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-18, 06:50 AM   #781
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

https://rent.591.com.hk/rent-detail-...tml?z=2_45_1_1

呢間可能係全香港最骨子o既套房

40呎實用面積裏面
可以同時存在廁所,洗水盤,梳化床。
我有少少好奇
於是打咗去問清楚業主
會唔會有得柯屎但無得沖涼

佢話唔洗擔心
張相雖然影唔到
但其實房裏面仲有花曬,熱水爐,電視機
佢仲提議
如果屎坑同張床之間加個浴簾間一間仲會感覺舒服好多

見佢幾有諗頭
我都忍唔住讚一讚佢間套房
我話
成間嘢40呎都唔知有無
但都可以有一個10呎o既玄關
入門口時租客可以响玄關緩衝一下
風水學上嚟講絕對唔錯
而且瞓醒一落床就係玄關
行兩步就可以出門口
呢種感覺幾啱忙碌o既都市人

業主應該認同
笑咗兩聲
然後問我係咪上嚟睇吓
我話間嘢都OK
不過我唔太鐘意梳化床
反正馬桶都坐到
咁點解仲要梳化?

佢問我咁想點
我話不如轉浮床
我話好玩好多
唔用時可以收埋佢
夏天又可以扲埋佢去海灘

佢講咗句「你都痴線」就收咗我線
吓,乜佢無預到痴線佬先會住呢度架咩?
由手機版發出
舊 01-31-18, 04:42 PM   #782
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:

アへ顏痛裝BBA
可惜係著係大媽身上...

舊 02-06-18, 10:59 AM   #783
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
聽說是很紅的虛擬utuber

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 09:59 AM   #784
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

舊 02-10-18, 10:33 AM   #785
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
走在路上,只看着手機,這就如盲了一樣。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 11:22 AM   #786
david
The One

註冊日期: Mar 2002
隻狗個表情先係精髓

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 10:35 PM   #787
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

(幫佢兜) 無話過得盲人先可以拖導盲犬出街 ga wor

此篇文章於 02-10-18 10:39 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 02-10-18, 11:41 PM   #788
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
用緊Siri咋
盲人唔可以用電話?
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-18, 01:33 AM   #789
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002

大陸爆格。豬隊友

舊 02-19-18, 06:10 AM   #790
david
The One

註冊日期: Mar 2002

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 08:06 AM   #791
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

舊 02-21-18, 10:21 AM   #792
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
好彩有名牌
明知男人樣~點解仲剪到咁短

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 12:07 PM   #793
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: DC 97 查看文章
好彩有名牌
創意產業o既o野你唔明啦...

舊 02-21-18, 06:33 PM   #794
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: DC 97 查看文章
好彩有名牌
咁你就攪錯哂,他內心深處是男的。
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 10:14 PM   #795
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
cos慈禧太后你識鐵咩

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-18, 07:13 AM   #796
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

Delete

此篇文章於 02-22-18 07:27 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 02-22-18, 04:47 PM   #797
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
睇晒會忍到唔笑嗎 XD
https://www.facebook.com/permalink.p...00000563194923

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-18, 10:41 PM   #798
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
大汗頭上畫J,笑到噴<

https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1...454.A.0B4.html

[新聞] 日漫畫辱成吉思汗 蒙古相撲選手震怒痛批

前相撲橫綱朝青龍今日在推特上引用小學館‧快樂快樂月刊的圖片,對蒙古的千古英雄 成吉思汗遭辱一事大表震怒。  這本搞笑漫畫主打孩童客群,其中一篇要漫畫角色看成吉思汗的肖像與名字後作答。  漫畫在 蒙古帝國皇帝 CHI(N)・(CHI)N 這道題目中填入男性生殖器,更在成吉 思汗臉上塗鴉,並寫下「總之醬就可以了吧」。  朝青龍在推特上貼出這篇漫畫照並連珠砲般地狂發推特。「喂─窩說啊!!你們這些把 祖先當白痴的!!沒品日本人!!不可原諒!!給我道歉!!給我道歉!!給我道歉!! 哪萊得垃圾公司!?」、「中國人都比你們好多!!太誇髒!!悲淚!!最喜歡的日本人 變成這樣!!」、「我國乃東亞最的和平國!!日本國跟和平國家有的嗎?充滿敵人的各 國!!為什麼犯下這種事?」而朝青龍也用蒙古語發推,希望蒙古政府透過外交手段要求 日本為此謝罪。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 02-24-18 11:12 AM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-18, 01:00 PM   #799
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
可能睇到呢單嘢,一時激動炒車

引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
大汗頭上畫J,笑到噴<

https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1...454.A.0B4.html

[新聞] 日漫畫辱成吉思汗 蒙古相撲選手震怒痛批

https://hk.news.appledaily.com/break...80224/57868465
【前政協之子炒車】雲大棉次子雲維恩 西環炒車命危

148,329
最後更新: 0224 11:49 / 建立時間 (HKT): 0224 05:43

• 適中字型
  • 較大字型

【11:50更新】雲大棉偕親友到醫院等候消息,顯得憂心忡忡
【10:55更新】雲維恩留院搶救,情況危殆
【10:10】新增動新聞
【09:30】受傷司機是前全國政協雲大棉次子雲維恩
清晨約5時,一輛掛上自訂車牌的黑色平治房車,沿西環干諾道西天橋往西隧方向行駛,近東邊街時失控,撞分隔路中的風琴防撞欄。房車車頭及防撞欄也嚴重損毀,安全氣袋彈出,右頭輪甩脫,衝前約50米停下,司機重傷昏迷被困,由消防員及救護員救出,送瑪麗醫院搶救,目前情況危殆,警方正調查車禍原因。肇事平治房車2001年首次登記,車主姓雲,當年售價逾180萬港元,房車有香港哥爾夫球會及馬會會員泊車證。記者致電雲大棉長子雲維熹,他確定傷者是其胞弟雲維恩,不過現階段,他未清楚車禍經過,只知道當時只胞弟一人。目前胞弟要做手術,家人在病房外守候,相當擔心。雲大棉偕妻子,以及長子雲維熹、次子維恩妻何婉薇等,約早上11時到達醫院,由於雲維恩正在做手術,他們未能探望,一眾人坐在病房外等候,其間雲大棉不時接聽電話,兩老顯得憂心忡忡,而雲維恩妻子何婉薇則表示「我心情好緊張」,一家人婉拒訪問。雲維恩現年52歲,是前全國政協雲大棉的次子,本身是內蒙古政協委員、英美洋行公司行政總裁。資料顯示,2003年雲維恩曾被車行、香港寬頻等追討數千元的欠款,當時有報道指雲大棉為兒媳押樓撲水。但當時雲維恩妻子何婉薇否認欠款:「好荒謬,我似唔似欠人三、四千蚊就走佬人,我唔係勁有錢,但財政上絕對冇問題。我重有五架車,我老公駕Lotus!」雲大棉是成吉思汗的後人,中共政治人物,第八、九屆全國政協委員,伯父烏蘭夫曾任國家副主席。雲大棉任香港英美洋行有限公司董事長、香港東華三院總理、九龍東區扶輪社創辦人。去年雲大棉入稟,向相識60年的朋友、賭王何鴻燊追討300萬元,指何疑叫雲代他購買一幅油畫作送禮用,卻一直未付款。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-18, 11:27 PM   #800
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
(幫佢兜) 無話過得盲人先可以拖導盲犬出街 ga wor
路過,其實導盲犬開頭要比寄養家庭照顧一排先會去失明人士身邊工作
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
有無d一睇你真係會笑XD/有趣既圖分享下?? [vol.23] plokplok00 ~清談館~ 1394 08-21-16 07:46 PM
有無d一睇你真係會笑XD/有趣既圖分享下?? [vol.22] Rage ~清談館~ 1000 06-19-15 09:57 AM
有無d一睇你真係會笑XD/有趣既圖分享下?? [vol.21] Nelly ~清談館~ 1066 09-22-14 09:29 PM
有無d一睇你真係會笑XD/有趣既圖分享下?? [vol.20] Nelly ~清談館~ 1059 02-25-14 12:09 AM
有無d一睇你真係會笑XD/有趣既圖分享下?? [vol.19] Nelly ~清談館~ 1040 09-29-13 09:14 AM

現在的時間是 06:56 PM

手機版 | APP版