Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-02-15, 01:49 PM   #1
superworm12
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDLEO_JUDAS
引用:
作者: okabe 查看文章
SE大把呢類既GAME,出左好多GAME但攪唔起,一年左右就摺左佢
睇番APP STORE近來RANKING隻GAME唔算太差
起碼上榜先,佢KEEP住日日有石送留客都叫有做下野
我覺得可以HEA住玩再等等

http://gamebiz.jp/?p=153337

26 -3 MOBIUS FINAL FANTASY スクウェア・エニックス<9684>
27 -6 エレメンタルストーリー クルーズ<2138>
28 2 Clash of Clans Supercell
29 -4 FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS スクウェア・エニックス<9684>/エイリム<3903>
隻GAME其實仲係咪brave frontier個製作組跟緊?
superworm12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-15, 05:52 PM   #2
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
佢抽池堅係UP,齋用送既卷抽埋隻奶魔算係想要既都出晒...
抽完一堆野而家都係每日打經驗之間升LV都未開始打新野....

引用:
作者: superworm12 查看文章
隻GAME其實仲係咪brave frontier個製作組跟緊?
應該係,SE只係外判俾佢,整就佢整咁...

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-15, 08:50 PM   #3
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
佢抽池堅係UP,齋用送既卷抽埋隻奶魔算係想要既都出晒...
抽完一堆野而家都係每日打經驗之間升LV都未開始打新野....

應該係,SE只係外判俾佢,整就佢整咁...
up 有感+1, 今次pick up event 抽到ゴルベーザ, ディーン, セシル,セリアス, ローゼリア, ヴァン, ジタン , 成隊野同上星期唔同晒

舊 12-03-15, 04:18 PM   #4
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
UP有感-1...
呢個event剩係抽到FF5主角,其他都係食材....已用哂所有卷同石.....

不過講開,我都係日日玩經驗又唔知點解覺得OK...主線同sidequests已玩哂......

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 12:46 AM   #5
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
跑返原有既地圖,打返原本d boss...就叫新event

來人同我拖設計果個出去斬了

舊 12-08-15, 05:21 PM   #6
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
跑返原有既地圖,打返原本d boss...就叫新event

來人同我拖設計果個出去斬了
重要連寶箱都冇, 完全零誠意

舊 12-08-15, 05:48 PM   #7
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
有時真係唔明佢set星數嗰個諗乜
當一班FFBE二打六都係五星
大茄Lion將軍又係五星
反而一班角色好似FF4龍騎,Lydia,FF6忍者劍士etc etc
反而係四星,我真係R爆頭都唔明

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 01:19 PM   #8
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nerf人都算啦當平衡修正

但連偷野都改埋每次偷得一件...
連loop鬥技場C1既心情都冇埋

舊 12-17-15, 05:05 PM   #9
GP03D

係真係好奇怪...又唔係冇人玩...個d event係咩event嚟架...可有可冇....
已家日日除左loop打經驗之外冇野好做,鬥技場又玩哂冇心機為左粒魔石loop打11場...
想點架....想課都搵唔到地方課....除左要100%trust之外....

舊 12-18-15, 01:30 PM   #10
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
你當隻GAME係SE回饋玩家咪得囉
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-15, 09:11 PM   #11
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

終於叫有EVENT打下...TerraBattle合作

舊 12-26-15, 04:38 PM   #12
okabe

註冊日期: Aug 2002
新活動係LOOP 100次同一個MAP
加埋共10卷...
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-15, 06:23 PM   #13
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
新活動係LOOP 100次同一個MAP
加埋共10卷...
全員完成數達100萬回再多10張

舊 12-27-15, 04:25 AM   #14
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

召喚卷大家都係靠自己比較實際
Event過咗一日,得17萬,連五份一都未夠
如果諗住靠大圍拎十張要有小小奇蹟先得

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 12-27-15, 12:40 PM   #15
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
作者: daihamlop 查看文章
召喚卷大家都係靠自己比較實際
Event過咗一日,得17萬,連五份一都未夠
如果諗住靠大圍拎十張要有小小奇蹟先得
官方話之前個counter 有問題, 而家已經過左二百萬喎

舊 12-29-15, 09:26 AM   #16
okabe

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=1563&tnum=4

睇來要留石,官方一連串騙石大計
舊 01-01-16, 02:25 PM   #17
okabe

抽哂2個福袋 4隻5星+裝備

【 10000ラピス福袋 】
・★5ユニット ランダムで3体
・ゴールド装備一式
・ゴールドシールド(防御+38 重盾)
・ゴールドプレート(防御+42 軽鎧)
・ゴールドアーマー(防御+49 重鎧)
・ゴールドヘルム(防御+28 兜)
・ゴールドアックス(攻撃+55 斧)
・ゴールドスタッフ(攻撃+19 魔力+9 精神+48 杖)
・ゴールドブレイド(攻撃+51 大剣)
・アビリティ:攻撃+30%

【 3000ラピス福袋 】
・★5ユニット ランダムで1体
・ミスリル装備一式
・ミスリルシールド(防御+35 重盾)
・ミスリルプレート(防御+28 軽鎧)
・ミスリルアーマー(防御+38 重鎧)
・ミスリルヘルム(防御+20 兜)
・ミスリルハンマー(攻撃+37 ハンマー)
・ミスリルクロー(攻撃+42 格闘武器)
・ミスリルウィップ(攻撃+35 鞭)
・アビリティ:攻撃+10%
舊 01-01-16, 02:52 PM   #18
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

等佢up果陣抽都得啦,做咩買福袋咁傻

舊 01-01-16, 03:27 PM   #19
okabe

引用:
等佢up果陣抽都得啦,做咩買福袋咁傻
石佢日日派,而且有UP都要500抽一次,其實抽唔到幾多,而且仲有好多卷未用
福袋起碼直接有5星唔駛抽中隻3,4星要升花時間
舊 01-02-16, 10:05 AM   #20
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
石佢日日派,而且有UP都要500抽一次,其實抽唔到幾多,而且仲有好多卷未用
福袋起碼直接有5星唔駛抽中隻3,4星要升花時間
其實我都想抽
不過唔係貪佢幾隻五星,係想要佢攻+30%

另FF6隻大奸角Kefuka真係好強
今日見差唔多升LV走去降臨打Behe
我FF5主角又要戴兩隻攻戒再加beast killer
重要有full break同女主角加攻防嘅加持
先可以用四連擊斬五萬……
Kefuka輕輕鬆鬆用個魔力up
再放個魔防無視嘅魔法就五萬七……

之前苦戰嘅怪,而家差d能源都唔洗補
3,4round就ko
真係無言

舊 01-02-16, 12:16 PM   #21
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

呢隻game抽啱角色真係重要過係咪抽返黎就5星
打降臨,隻vaan個必要程度基本拍得住隔離FFRK的鐵壁技,甚至更高
而家最熱兩隻一係vaan,一係就exdeath,排之後就係d高魔攻角

抽唔到5星,要練返上5星都係兩三日既事
反正呢隻咁得閒大把時間升
練下角色反而覺得有野做
利伸已經打晒主線+任務+降臨,而家日日打魔石

舊 01-02-16, 05:03 PM   #22
GP03D

其實我都想抽...不過得幾千石又唔想課...
已家暫時都夠打, 好似冇咩原因要課咁....

舊 01-02-16, 11:32 PM   #23
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

頭先睇番朋友隻Kefuka…
原來有338魔力,重有8星魔法ultima
唔怪之得可以一招打五萬八

舊 01-03-16, 11:57 AM   #24
okabe

引用:
作者: daihamlop 查看文章
頭先睇番朋友隻Kefuka…
原來有338魔力,重有8星魔法ultima
唔怪之得可以一招打五萬八
隻GAME一班奸角勁過哂班主角群
完全唔知佢地諗咩
不過近來隻GAME叫做好少少,有番多D野攪下
舊 01-04-16, 01:15 PM   #25
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
點解唔見哂覺醒同經驗之間
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 03:24 AM

手機版 | APP版