Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-13-06, 12:54 PM   #251
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
講起烈光烈破烈空

原來...

烈光> 飛驅鳥
  > 號斗丸
烈破 > 武零斗
烈空 > 羽零斗 ****

最後一個真係岩岩先知
一路睇佢講自己係天空武人,完全唔知佢係烈空個仔

F/GO 834697628
NexTony 目前離線  
舊 09-13-06, 05:02 PM   #252
koumaou
Insane Gamer
降魔王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: #MilKneo™
講起烈光烈破烈空

最後一個真係岩岩先知
係羽荒斗
記得羽荒斗說明書有講佢係劍聖副將軍個仔啊 ,
飛驅鳥.武零斗.羽荒斗=新三烈神

而且我記得天空武人係指超機動大將軍,羽荒斗係「天空武人的使者」

……というわけで遠慮なくゆっくりとGL/BLをしなさい~

此篇文章於 09-13-06 05:06 PM 被 koumaou 編輯。
koumaou 目前離線  
舊 09-13-06, 09:14 PM   #253
chuntaky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: koumaou
隔月復刻,等10月正野啦

17 武者ガンダム
39 闇将軍
45 闇皇帝
73 新荒烈駆主
90 龍将飛将
93 黒魔神闇皇帝
101 武者衛府弓銃壱
109 烈光頑駄無
141 武者號斗丸
150 魔星大将軍
158 天零頑駄無
173 鉄機将飛閃
178 魔刃頑駄無
219 武者丸
223 武王頑駄無
232 若神丸
240 神武兜頑駄無
247 破牙丸
258 鳳凰似帝大将軍
267 烈火武者頑駄無
279 隠密忍者農丸
282 天翔狩人摩亜屈
284 鉄機武者斎胡
287 黒龍頑駄無
龍將飛將

我的相簿 http://www.wretch.cc/album/CHUNTAKY
更新中
chuntaky 目前離線  
舊 09-22-06, 06:54 PM   #254
koumaou
降魔王

嘩,就沉,推番上黎先。
似乎今年都唔會有BB 出,大家呢排砌緊咩?

舊 09-23-06, 12:24 AM   #255
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
引用:
嘩,就沉,推番上黎先。
似乎今年都唔會有BB 出,大家呢排砌緊咩?
好似仲有新野...
我之前睇hobby,
見到有『武者烈傳.?』
?=我都唔記得左係咩

有x-3同X-2的~~~

0001 目前離線  
舊 09-23-06, 02:40 AM   #256
koumaou
降魔王

引用:
作者: 0001
好似仲有新野...
我之前睇hobby,
見到有『武者烈傳.?』
?=我都唔記得左係咩

有x-3同X-2的~~~
烈傳.零(銀狼之章)果D唔係塑料模型嘛。
你見到係咪琥狼主、銳驅主果D?
得設定,冇模型。

話時話,騎士手辦我訂左兩套,等10月中就有野玩

此篇文章於 09-23-06 02:46 AM 被 koumaou 編輯。
舊 09-26-06, 07:55 PM   #257
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: #MilKneo™
講起烈光烈破烈空

原來...

烈光> 飛驅鳥
  > 號斗丸
烈破 > 武零斗

最後一個真係岩岩先知
羽荒斗簡直屈機,單手就可以制住霸道大將軍
果句小悪党簡直經典

同樣都係三烈神之後,佢睇黎最惡

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 09-26-06 08:07 PM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線  
舊 09-28-06, 04:27 PM   #258
Acatcat
Junior Member

註冊日期: May 2006
請問有沒有人知道那兒可以購買bb的轉生貼紙?

同埋...大家覺不覺得...最近再版的bb都被炒至70元,真是很離譜
有沒有人知道那處可以用回正常價錢購買再版的bb?
Acatcat 目前離線  
舊 09-29-06, 01:30 AM   #259
koumaou
降魔王

N年前絕版野,早兩年和和和都仲有,而家都冇晒囉。
或者去日本拍賣果邊睇,間中都有出現。

想正價買再版 (我個人覺得7算都可以接受),
最好就成日留意消息,一有貨就即刻自己去模型鋪,甚至骨豬島果類買囉。

舊 09-29-06, 06:14 PM   #260
endymion
Ultimate Gamer
ハン・イェスル

註冊日期: Dec 2001
引用:
係羽荒斗
記得羽荒斗說明書有講佢係劍聖副將軍個仔啊 ,
飛驅鳥.武零斗.羽荒斗=新三烈神

而且我記得天空武人係指超機動大將軍,羽荒斗係「天空武人的使者」
根據我模糊的記憶天空武人指天界班武者,羽荒斗係比天界封為「天空武人的使者」工作係懲治濫用「神的遺產」的武者.
後期的烈龍,烈風,死後的戰刃丸都係天界武者.
超機動大將軍係天帝下凡時用過的交通工具 後來留下在下界當「看更」
上面堆野未必0岩,因為我真係唔多記得

此篇文章於 10-01-06 09:12 PM 被 endymion 編輯。
endymion 目前離線  
舊 10-01-06, 08:25 PM   #261
Acatcat

請問10月復刻的bb會幾時有貨...想買號斗丸..
舊 10-01-06, 09:53 PM   #262
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: endymion
根據我模糊的記憶天空武人指天界班武者,羽荒斗係比天界封為「天空武人的使者」工作係懲治濫用「神的遺產」的武者.
後期的烈龍,烈風,死後的戰刃丸都係天界武者.
超機動大將軍係天帝下凡時用過的交通工具 後來留下在下界當「看更」
上面堆野未必0岩,因為我真係唔多記得
我只係知 , 天空武人只係指天鎧王一個 , 可能我都係錯都唔定

nakakula 目前離線  
舊 10-01-06, 11:35 PM   #263
endymion
ハン・イェスル

引用:
作者: nakakula
我只係知 , 天空武人只係指天鎧王一個 , 可能我都係錯都唔定
剛找了天鎧王的說明書來看,天空武人指的是天界的神們.
天鎧王係過去從天降臨的神們,為了封印闇的力量而留在下界的機動武神(其中一件神的遺產).

舊 10-02-06, 01:11 PM   #264
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

del...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 10-02-06, 01:12 PM   #265
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

呢邊冇人講.....早兩日出左本sd gundam catalog....2000yen本.....
努力搵封面中....

http://www.hlj.com/product/HBJ25422

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 10-02-06, 03:45 PM   #266
koumaou
降魔王

引用:
作者: jaVaj ◣
呢邊冇人講.....早兩日出左本sd gundam catalog....2000yen本.....
努力搵封面中....

http://www.hlj.com/product/HBJ25422
有冇需要 scan 封面?

舊 10-03-06, 08:25 PM   #267
Acatcat

sd gundam catalog<---SOGO有少量現貨,昨晚去過

用騎士高達、武者高達和COMMAND GUNDAM來做封面
本野仲有些敵人的設計圖,很難得

話時話...幾時D百貨公司才會返10月的再版~
很想買多幾隻號斗丸,貼埋D轉生貼紙~
舊 10-04-06, 12:08 AM   #268
遊戲怪
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
報告下sd~高達 買左未砌~既
No. 246 特擊高達
257 自由高達
380 force impulse
381 gunner zaku warrior
288 特擊自由
236 ff-78-1 perfect gundam
不久將來 ~會砌 但唔知幾時~

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線  
舊 10-04-06, 03:00 AM   #269
ゆうたろう
Senior Gamer
カツカレー炒飯

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 遊戲怪
報告下sd~高達 買左未砌~既
No. 246 特擊高達
257 自由高達
380 force impulse
381 gunner zaku warrior
288 特擊自由
236 ff-78-1 perfect gundam
不久將來 ~會砌 但唔知幾時~

236 Perfect Gundam正野~~~
bb Seed Destiny最正真係281渣古戰士(285渣古幽靈都正),

大大你打錯了少少野,係280同埋281呢~

今年都唔知仲有冇BB戰士喇...可能冇都唔定~
今年暫時去到292就停0左,幾時先去到BB戰士300號?
ゆうたろう 目前離線  
舊 10-04-06, 08:51 PM   #270
koumaou
降魔王

每個BB迷都應該擁有的書

呢本野真係正到爆

(要大圖, CLICK 條LINK)

舊 10-05-06, 01:06 PM   #271
百萬傻炳

註冊日期: Jul 2006
引用:
呢本野真係正到爆

請問大大買左幾$同o係邊度買架? thx~
百萬傻炳 目前離線  
舊 10-05-06, 02:20 PM   #272
Acatcat

引用:
作者: 百萬傻炳
早幾日前在sogo見到有...
舊 10-05-06, 03:20 PM   #273
pwacock

註冊日期: Dec 2004
本野幾$度
如果個價可以接受
我都會買番本
pwacock 目前離線  
舊 10-05-06, 07:39 PM   #274
koumaou
降魔王

引用:
作者: 百萬傻炳
我o係SOGO買o既,有九折券$18X左右。
他日旺角返船貨應該會平D。

舊 10-05-06, 08:01 PM   #275
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
我o係SOGO買o既,有九折券$18X左右。
他日旺角返船貨應該會平D。
how thick is the book?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:43 AM

手機版 | APP版