Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19 59  ... 最後
飲食版>kfc 燒雞炸雞 討論區!^^
Seppie 02:04 PM 11-07-07
作者: hgckelvin:
佢盒"芥辣"
一陣塗手指甲油既味
唔好咁啦~反白啦~~~~~
我岩岩食飽飯ja~~
Kris 08:20 PM 11-11-07
原來家下真係冇手套 購買意欲大減
天使之國 09:37 PM 11-11-07
作者: 自強不息:
放工先食喇~
有d有得洗手~
Corex 12:25 PM 11-13-07
冇手套咩..a
上星期都有
IamO 12:37 PM 11-13-07
作者: 自強不息:
問就有
不是嗎?
KENSNAKE 06:45 PM 11-17-07
作者: IamO:
問就有
不是嗎?
鬆餅係咪加左價???我今朝要俾 6個半 .加左1蚊. (食水超深)
HIM 07:05 PM 11-17-07
作者: IamO:
問就有
不是嗎?
唔係間間有, 上次響新世紀食, 佢話環保唔再供應手套, 有間D應該係未派晒
天使之國 07:24 PM 11-17-07
作者: KENSNAKE:
鬆餅係咪加左價???我今朝要俾 6個半 .加左1蚊. (食水超深)
爛鬼餅 0.5 成本都唔使......
usayarE 12:48 AM 11-18-07
尋日試左kfc 個巴辣雞腿包
我個人唔鍾意食醬, 所以走左醬, 係m記叫脆辣雞腿包都係咁

食完覺得m記個個好d...
個包勁少菜, 塊雞又鞋又乾又唔熱(走醬應該新整一個都咁...), 重要細塊過m記, 辣味=0...
唯一覺得比m記好就係塊包....
好失望
Jamie 11:15 AM 11-18-07
作者: onon:
尋日試左kfc 個巴辣雞腿包
我個人唔鍾意食醬, 所以走左醬, 係m記叫脆辣雞腿包都係咁

食完覺得m記個個好d...
個包勁少菜, 塊雞又鞋又乾又唔熱(走醬應該新整一個都咁...), 重要細塊過m記, 辣味=0...
唯一覺得比m記好就係塊包....
好失望
辣雞包的確差了很多, 可能因為不是主打...
KFC本身最好的包是早餐的雞包... ^^
メソウサ 01:06 AM 11-22-07
今日試完隻脆雞
面層現好多油...
d芥辣好有衝動拎支紫外光燈射射佢睇下有冇瑩光出

e+懶係環保
堂食用可再用餐具
但例如食蘑菇飯到頭來又係將發泡膠兜d飯轉落膠兜度
再掉jor個發泡膠兜
把鬼
RR7 01:16 AM 11-22-07
作者: メソウサ:
今日試完隻脆雞
面層現好多油...
d芥辣好有衝動拎支紫外光燈射射佢睇下有冇瑩光出

e+懶係環保
堂食用可再用餐具
但例如食蘑菇飯到頭來又係將發泡膠兜d飯轉落膠兜度
再掉jor個發泡膠兜
把鬼
環佢條命
kfc 已經介甩左唔食佢
ヴィタさんさんKS☀ 01:36 PM 11-26-07
一人 package 餐好像又再加價了耶?/\
$29.5 兩件雞+飯/雜食+汽水

上一次食是 $27 兩件雞+沙拉/粟米+汽水

再上一次是 $31 兩件雞+粟米+三件巴辣雞翼
LonelyBlue 07:30 PM 11-26-07
作者: sivina:
一人 package 餐好像又再加價了耶?/\
$29.5 兩件雞+飯/雜食+汽水

上一次食是 $27 兩件雞+沙拉/粟米+汽水

再上一次是 $31 兩件雞+粟米+三件巴辣雞翼
雞包真係加左.....

以前24.5撘薯塊,而家26定27撘一隻雞炸....
kin~kin 12:23 AM 12-13-07
而家好多間KFC都冇乜人幫襯...但我覺得抵佢死0既...

沙田西田果間長期有位...

好耐冇食, 原來而家連濕紙巾都冇派...咁樣雖然係環保, 但真係好唔方便...(對一個人去食0既我黎講)

首先, 我一個人去食, 食左兩件雞先再飲野同食個雞皇飯. 但我對手油淋淋咁...想洗左手先再掂d餐具同杯, 但我得一個人, 冇人幫我睇住個袋, 又冇理由污糟手掂個袋, 要急急腳走去洗手....如果個袋俾人偷左都唔知點算. 另外就係, 我一起身去洗手, 已經有人黎收我d野...大佬, 你有冇腦架, 袋又冇拎, 野飲成杯滿, 飯又未食過你同我收野? 有時最憎d快餐店就係咁, 見你差唔多食完就企定0係你隔離, 當你個餐盤係獵物咁等住收. 你間野大把位, 洗咩咁快收呀? 更何況我只係去洗手, 所有野都係未食過, 你都夠膽走黎收....唉...以後一定盡量減少幫襯.

另外就係食物質素同服務質素.
先講服務質素, 今日去叫個1號餐(2件雞加個飯及飲品), 我話兩件雞一件要雞鎚, 一件雞上脾.
但佢一聽完我話1號之後佢就冇再聽我講野, 我講多次佢先話' ok ', 但個樣係冇心聽果隻, 已經走左去拎. 最後係一件雞鎚一件胸. 當時冇人架, 一d都唔忙, 睇住大把雞上脾....又唔係忙, 又唔係冇晒, 即係擺明做野得過且過就算...

再講講件雞, 嘩, 比我以前食果d油10倍, d油多到滴出黎....真係好驚....點會油成咁
我唔知其他分店係咪都係咁, 但西田lee間真係....
亞利古 03:12 PM 12-13-07
依家kfc係咪加左價?
二伍 03:44 PM 12-13-07
講營運同服務,M記的確係好過雞記
雞記10年黎都係咁個樣冇進步過
LonelyBlue 04:47 PM 12-13-07
作者: kin~kin:
另外就係食物質素同服務質素.
先講服務質素, 今日去叫個1號餐(2件雞加個飯及飲品), 我話兩件雞一件要雞鎚, 一件雞上脾.
但佢一聽完我話1號之後佢就冇再聽我講野, 我講多次佢先話' ok ', 但個樣係冇心聽果隻, 已經走左去拎. 最後係一件雞鎚一件胸. 當時冇人架, 一d都唔忙, 睇住大把雞上脾....又唔係忙, 又唔係冇晒, 即係擺明做野得過且過就算...
上一次去食都係咁,講到明要上俾+鎚,佢竟然答我睇情況啦先生
之後上俾拎隻雞胸過我
HFK 08:44 PM 12-13-07
作者: 二伍:
講營運同服務,M記的確係好過雞記
雞記10年黎都係咁個樣冇進步過
佢仲退左好多,上一次返左大陸係大陸食KFC 美味過香港好多.上次6條友食..100有找..
KENSNAKE 10:18 PM 12-13-07
而家好多間KFC都冇乜人幫襯...但我覺得抵佢死0既...

....

我舊時食餐都可以叫佢俾兩件上脾或胸肉.(好唔好食另外一回事).但而家佢話唔得架一定要根一件雞搥........

講真而家 kfc 人係都幾多成o下,但成班人唔係幫襯.睇書,打機,賣保險,連開會都有.

至少我去開柴灣果間係咁...........
基路亞 01:43 AM 12-14-07
我 前日係旺角百老匯隔離又無事~
雞包同薯塊岩岩整起~ 正~
又有濕紙巾~~~ 無咩問題~ @_@
kin~kin 01:47 AM 12-14-07
作者: 斯羅少尉:
上一次去食都係咁,講到明要上俾+鎚,佢竟然答我睇情況啦先生
之後上俾拎隻雞胸過我
作者: HFK:
佢仲退左好多,上一次返左大陸係大陸食KFC 美味過香港好多.上次6條友食..100有找..
作者: KENSNAKE:
我舊時食餐都可以叫佢俾兩件上脾或胸肉.(好唔好食另外一回事).但而家佢話唔得架一定要根一件雞搥........

講真而家 kfc 人係都幾多成o下,但成班人唔係幫襯.睇書,打機,賣保險,連開會都有.

至少我去開柴灣果間係咁...........
所以我先話佢, 靜左都抵0既

論食物的味道, 佢一定好過M記, 但M記d員工的服務普遍都好d
HFK 02:04 AM 12-14-07
所以我先話佢, 靜左都抵0既

論食物的味道, 佢一定好過M記, 但M記d員工的服務普遍都好d
可能KFC 有時D服務員係阿姐級 你想佢服務好真係幾難..
基路亞 03:19 AM 12-14-07
作者: HFK:
可能KFC 有時D服務員係阿姐級 你想佢服務好真係幾難..
以前尖東果間直頭唔執台~ 走左幾個字都無人理...
haruka 08:23 PM 12-14-07
今日晌馬鞍山果間食lunch
又冇乜特別
濕紙巾都係唔駛出聲主動俾
而且飯都係直接用白色膠碗裝,唔再係發泡膠兜過落膠碗

不過點解上將包餐而家唔係跟薯格o架
跟上槌又要俾貴幾蚊
跟沙律但係佢D沙律一向都唔好食
可惡
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 19 59  ... 最後

返回主題版面