Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-23-17, 12:36 AM   #276
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
https://www.youtube.com/watch?v=PFQtc5aKFf0
「桜井食堂×モンスターハンターダブルクロス」第3回

https://www.youtube.com/watch?v=wHRJMPIkiR8
「桜井食堂×モンスターハンターダブルクロス」第4回
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 12:23 PM   #277
redcreature
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
所以今次唔好預我

下集見
同意, 今集完全無動力買 ,少新怪, 兼長期低畫質, 希望今集佢低收, 下集在switch做好D啦!
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 01:12 PM   #278
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: redcreature 查看文章
同意, 今集完全無動力買 ,少新怪, 兼長期低畫質, 希望今集佢低收, 下集在switch做好D啦!
雖然首發銷量就明顯少過MHX, 4和4G

不過而家累計銷量已經過百萬了, 最多叫賺少左.
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 02:12 PM   #279
gingq7

註冊日期: May 2008
from a9:
首週
MH4: 1.715.060
MH4G: 1.446.289
MHX: 1.488.367
MHXX: 848.467

算爆死?
希望下集終於可以HD? (在NS上)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 02:53 PM   #280
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
有無人知今集升裝係咪用返同上集一樣嘅LV制?
如果係的話咁我今集唔買了。

舊 03-23-17, 02:56 PM   #281
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: gingq7 查看文章
from a9:
首週
MH4: 1.715.060
MH4G: 1.446.289

算爆死?
希望下集終於可以HD? (在NS上)
平時首三日已經過百萬
賺少咗
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 03:04 PM   #282
redcreature

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
from a9:
首週
)
咁都跌咗40%喎, 雖然可能盈利差不多 (估佢今集制作成本會低過上一集)
最怕以gapcom性格, 隨時出多集3ds, 都未肯出switch.......
或者在switch上出HD 版舊作

此篇文章於 03-23-17 03:34 PM 被 redcreature 編輯。
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 03:54 PM   #283
野良猫
肥倫

引用:
咁都跌咗40%喎, 雖然可能盈利差不多 (估佢今集制作成本會低過上一集)
最怕以gapcom性格, 隨時出多集3ds, 都未肯出switch.......
G一向都只係加強版,成本當然低過數字版
舊 03-23-17, 04:18 PM   #284
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
睇佢幾時肯踏出呢一步同埋點同任天堂合作.

當初3DS出3G既銷量仲要搞到剩返1/3添.

當時累計得160萬左右, 首周得50萬

但PSP既MHP3累計有成450萬, 首周有200萬
3DS要到左MH4先回升返
相信係太多人未出機同睇定D先.

不過我當時都同幾個朋友一齊為MH出機
但好老實講如果不是當時出左3DSLL, 我真係未必會買.

switch應該我都等新型號先考慮
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 05:01 PM   #285
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
OT一吓
嚴格嚟講,唔好話咩HD,
出咗咁多代,画汁重係未超越到PS2隻MH1,2
如果唔係有咁多人照單全收,佢會hea到咁賺到咁盡?

先唔理遊戲性,因為我未玩過呢隻MonHunt Online,
不過今時今日,我真心覺得佢画質應該有咁嘅水準先啱

https://youtu.be/B-onmIFP0Zg

作為一隻國民game,HD版居然係由Capcom授權,騰訊做嘅強國game……
而我好懷疑以今時今日Capcom嘅技術水平同賺到盡心態,
佢有無能力做到相同画質水平,
更加唔好講地平線画面個level.

可能大家無乜留意其他國家嘅games,
唔好講歐美,剩係亞洲,
連泰國做嘅games都就快超越日本,
始終係比日本games養大嘅我見到真係好感嘆

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾

此篇文章於 03-23-17 05:03 PM 被 daihamlop 編輯。
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 07:52 PM   #286
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
『MHダブルクロス』×『ショーバイロック』コラボ紹介映像
https://www.youtube.com/watch?v=D6jOPG9c4aM
舊 03-23-17, 10:43 PM   #287
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: daihamlop 查看文章
OT一吓

先唔理遊戲性,因為我未玩過呢隻MonHunt Online,

-skip-
當全世界都玩緊DirectX 12............

而Gapcom (MH) 同清雅 (PSO2) 仲舔緊DirectX 9 廚餘o既時候...........

你仲可以其待d 咩技術力?!

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 11:52 PM   #288
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
我玩開PSP時代既MHP2G , 3, 3G, 玩得唔係叻, 都係靠D朋友帶住打裝, 但花左唔少時間, 玩得不亦樂乎

依2日玩左陣XX, 打左2個最BASIC入門棌集任,
平時最多時間打機就係返放工坐車, 上車打到落車, 大約20-30分鐘, 但都玩唔完一個入門棌集任...
好想放棄了

舊 03-24-17, 12:31 AM   #289
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
有時唔係隻GAME有咩改變,係玩個人心態唔同O既O者...

舊 03-24-17, 11:25 AM   #290
津上翔一

註冊日期: May 2007
想問下有冇人玩緊Brave Style 太刀?
最近玩緊幾好玩,
但一直捉唔到counter 個時機, 唔係R第一刀斬落去嗰下就係?

(發現原來覆錯區)

高達使者~

此篇文章於 03-24-17 11:27 AM 被 津上翔一 編輯。
津上翔一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 11:52 AM   #291
野良猫
肥倫

引用:
作者: 津上翔一 查看文章
想問下有冇人玩緊Brave Style 太刀?
最近玩緊幾好玩,
但一直捉唔到counter 個時機, 唔係R第一刀斬落去嗰下就係?

(發現原來覆錯區)
睇片應該係有噴氣聲嗰下先係受付時間
舊 03-24-17, 04:15 PM   #292
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:

作為一隻國民game,HD版居然係由Capcom授權,騰訊做嘅強國game……
原來多o左咁多怪.....又金獅、響狼

頂隻恐暴好有質感

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 05:52 PM   #293
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
呢個夾大岡裝襯好一 set

enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 06:31 PM   #294
滅龍士
MHWs↓

『モンスターハンターダブルクロス』特番!春もみんなで一狩りいこうぜ!
https://www.youtube.com/watch?v=I7_fZWh-mlA

此篇文章於 03-26-17 06:37 PM 被 滅龍士 編輯。
舊 03-26-17, 08:54 PM   #295
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
得貓裝咋?

舊 03-30-17, 06:38 PM   #296
LEDIV
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
想問下狩獵笛勇者MODE, 睇YOUTUBE 話可以唔洗吹奏而音符對就可以有效果.....想問要按什麼制先得......試極都唔得....

舊 03-31-17, 11:25 AM   #297
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
OT一吓

玩左太耐低清MH
就算幾好遊戲性, 都唔想再睇爛畫面. 部3DS為左MH出機,但去到X已經無玩

Online果D要全職咁玩自問無時間再咁癲法, 無福消受
真係唔該佢下集用番D現代嘅技術去出喺switch

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-17, 02:57 PM   #298
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: LEDIV 查看文章
想問下狩獵笛勇者MODE, 睇YOUTUBE 話可以唔洗吹奏而音符對就可以有效果.....想問要按什麼制先得......試極都唔得....
唔該守規矩去返MHXX攻略區再問,thx m9
舊 04-01-17, 01:35 PM   #299
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
玩左太耐低清MH
就算幾好遊戲性, 都唔想再睇爛畫面. 部3DS為左MH出機,但去到X已經無玩

Online果D要全職咁玩自問無時間再咁癲法, 無福消受
真係唔該佢下集用番D現代嘅技術去出喺switch
最怕係佢出住隻hd版mhxx落switch頂住先...
今隻好似玩緊pc mugen,冇乜動力去打...

舊 04-03-17, 01:32 PM   #300
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
隻X我做左斬龍裝已經冇玩,玩返4g...不知為何和正統續作相比有種莫名的分別.....簡單啲講就係唔及正統續作好玩.....
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Monster Hunter X(クロス)/Generations 情報區 2 | 日版已售/美版 2016 Summer enishi 手提遊戲機討論版 95 04-05-16 02:23 AM
"出售" 827期 GW MONSTER HUNTER X 攻略本 $10 超合Game魂 買賣專區 1 12-13-15 06:51 PM
[Nintendo Direct] 5月31晚7時, 直播 Monster Hunter 4 / 逆轉栽判 5 Netnet 手提遊戲機討論版 23 06-01-13 02:48 AM
日本Capcom宣布iOS/Android版雙新作 Biohazard VS. 及 Monster Hunter Massive Hunting ( ゚ω゚)? 手機平板遊戲討論版 8 08-27-12 09:55 AM
Monster Hunter Frontier Online 討論區 vol.27【X魔物獵人FO O爆擊獵人FO(Fatal KO) 】 鈴蘭 PC電腦遊戲討論版 1009 11-05-11 11:51 AM

現在的時間是 07:31 PM

手機版 | APP版