Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-31-17, 04:32 PM   #651
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
哩啲嘢,上網睇就得啦

尋日我都係睇咗4粒鐘內爆機嘅片當玩咗算
原本都唔想買,但鬼叫係包乞食7...由1就開始玩,見佢出左
隻手就不自主咁買左...

舊 01-31-17, 05:01 PM   #652
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
買左隻GAME一星期左右就出左個成80蚊的DLC..本身隻GAME已經唔係便宜,只係一個星期左右就出左DLC,
即係其實早就準備好左,只係想分開賣,感覺真係好搵笨,不過我咁講實有人話冇人迫你買,唔玩冇影響之類的說話,
其實我個人認為這些DLC應該設計成隱藏關,家下就分開賣,真係好無良.好快以後的遊戲只有第一關同尾二果關,
想知道中間的劇情就一關一關咁買,要知埋個結局再俾錢買...
純個人感受,不喜勿回.
我噚晚都望過吓個DLC內容
其實同本篇無"任何"關係
分別係生存模式同解謎,
我一見係解謎就即刻唔睇……
不過描寫係講番之前被捉啲人點盡力逃走生存,
時間點係喺主篇之前……
至於個主角必死模式,我睇咗陣得一個字做結論,就係屈
EQ低嘅我恐怕會打爆電視

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 05:05 PM   #653
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
作者: mrk 查看文章
我好你少少,每玩1.5hrs就開始感不適,暫時個人極限係2hrs左右!

PS:睇左設定書,裡面寫原來為左「製作不會讓人頭暈的恐怖遊戲」,
平時探索時,行走速度會減慢至4.2km/h,遇怪時先會正常番個行走速度6.1km/h!
所以我覺得好奇怪點解某D人兄7hrs多就爆到機!
但玩PSVR版的我用左6hrs多先離開到第1間屋!
7個鐘可能無用vr掛
但我記得出果日有個老外你youtube直播用vr打到尾
我諗就算有d人用vr真係快打爆都唔奇吧
始終個個人體質唔同

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 05:56 PM   #654
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: ycyleo 查看文章
7個鐘可能無用vr掛
但我記得出果日有個老外你youtube直播用vr打到尾
我諗就算有d人用vr真係快打爆都唔奇吧
始終個個人體質唔同
始終用VR係會慢好多
先唔計恐怖好多唔敢行太快
用VR上下望要自己去望,用手掣R3推上下就得,
連瞄準都係要靠自己去望嚟補正
再加埋八掛乜都望一餐……
重記得成家人食飯,個雪櫃話係個五十歲女人,
我望入去真係見到佢隻手
所以用VR一定慢過用手掣,不過個體驗唔同

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 01-31-17, 07:39 PM   #655
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
當見d人一次課金課到夠買幾隻game都未必有既時候
我覺得任何dlc都好有良心

Ethan Must Die < Demon's Souls
Nightmare < 庸兵 + Five Nights at Freddy's
Bedroom < 幾有趣,但太短....

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 01-31-17 11:18 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 12:45 AM   #656
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
作者: daihamlop 查看文章
始終用VR係會慢好多
先唔計恐怖好多唔敢行太快
用VR上下望要自己去望,用手掣R3推上下就得,
連瞄準都係要靠自己去望嚟補正
再加埋八掛乜都望一餐……
重記得成家人食飯,個雪櫃話係個五十歲女人,
我望入去真係見到佢隻手
所以用VR一定慢過用手掣,不過個體驗唔同
咁當然用VR一定會因為置身其中,體驗會多D既
不過只係覺得要用VR快玩都唔係無可能

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 04:07 AM   #657
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
買左隻GAME一星期左右就出左個成80蚊的DLC..本身隻GAME已經唔係便宜,只係一個星期左右就出左DLC,
即係其實早就準備好左,只係想分開賣,感覺真係好搵笨,不過我咁講實有人話冇人迫你買,唔玩冇影響之類的說話,
其實我個人認為這些DLC應該設計成隱藏關,家下就分開賣,真係好無良.好快以後的遊戲只有第一關同尾二果關,
純個人感受,不喜勿回.
bio rev2咪試過一關一關咁買
不過rev2就算買晒都係特別平,我記得好似只係HKD二百尾

其實一關一關咁買先至真係考驗隻game吸唔吸引倒人玩落去,
就算廠商set到total個價貴過一般game 50%都好大風險,
所以我覺得你擔心既野應該唔會發生
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 04:38 AM   #658
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
Bio 6 d DLC咪又係分拆出黎。
明明個場景隻Game Story Mode已有,Online玩要你比錢買DLC黎unlock。
勁屈!

舊 02-01-17, 10:44 AM   #659
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
昨晚無睇攻略,首破madhouse 難度7小時30分鐘

去到中後期 XXX 拎左XX槍同OO炸彈之後,真係FPS 版 Revelation 咁
仲要再後期d 所有野可以pass 番比 XXXXX

做到隻game 咁真係無咩衝動買season pass
其實整體係好正,但有d 虎頭蛇尾左d
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 12:42 PM   #660
SunSunny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
特別版本Inside Report 都幾好睇,睇完就知開發一隻AAA作品既困難

舊 02-01-17, 03:49 PM   #661
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
純個人感受,不喜勿回.
我認同你的睇法。

如果用現在的手法,
豆腐模式要畀錢先玩到。

所以我等完全版,我等得。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 03:57 PM   #662
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
想問玩VR既C兄一日可以玩到幾耐
借走人地個VR之前試咗陣,玩個幾鐘已經有嘔吐感,休息完再開幾十分鐘又黎料…

舊 02-01-17, 05:47 PM   #663
bearkat
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章

借走人地個VR之前試咗陣,玩個幾鐘已經有嘔吐感,休息完再開幾十分鐘又黎料…

試下企起到玩
bearkat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 06:56 PM   #664
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 八仙果 查看文章
我認同你的睇法。

如果用現在的手法,
豆腐模式要畀錢先玩到。

所以我等完全版,我等得。
係,其實我就係想講這些例子,當年爆左機好多時
都會有好多同故事冇咩大關係的爆機待典及隱藏要素,
但現在就通通變晒DLC..仲要唔平...

舊 02-01-17, 10:02 PM   #665
sund

註冊日期: Aug 2013
咁如果DLC1+2包埋喺隻GAME入面做隱藏要素,但隻GAME本體賣$579,一樣會有人埋怨"我唔要D同故事無關的生存模式解謎模式,可唔可以平兩舊..."

數字遊戲,講到尾,成本貴左

如果你係要求DLC1+2包埋喺隻GAME入面做隱藏要素,但隻GAME本體仍然係$379,
我話一樣會有人埋怨"我唔要D同故事無關的生存模式解謎模式,可唔可以賣$179..."

人性...

此篇文章於 02-01-17 10:12 PM 被 sund 編輯。
sund 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 10:49 PM   #666
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: sund 查看文章
咁如果DLC1+2包埋喺隻GAME入面做隱藏要素,但隻GAME本體賣$579,一樣會有人埋怨"我唔要D同故事無關的生存模式解謎模式,可唔可以平兩舊..."

數字遊戲,講到尾,成本貴左

如果你係要求DLC1+2包埋喺隻GAME入面做隱藏要素,但隻GAME本體仍然係$379,
我話一樣會有人埋怨"我唔要D同故事無關的生存模式解謎模式,可唔可以賣$179..."

人性...
Bio6本體四個故事加埋庸兵同衫,比個良心出黎個時又唔見有人讚

同Bio7第一個dlc唔見有乜劇情補完,春季個免費dlc應該先係重點

舊 02-01-17, 10:58 PM   #667
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
vr最多打到一個鐘,抖要抖返幾個鐘至頂得順

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-17, 11:01 PM   #668
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
Bio6本體四個故事加埋庸兵同衫,比個良心出黎個時又唔見有人讚
先吾理系咪人人認同好玩,果時已經覺得隻6真系抵食夾大件,Ps4 都忍吾住入多隻日版,包dlc同60fps,算系甘

舊 02-01-17, 11:03 PM   #669
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
一開始我十分鐘都頂唔順
不過會慢慢習慣
一個星期左右已經可以玩兩三個鍾

舊 02-02-17, 12:40 AM   #670
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章

同Bio7第一個dlc唔見有乜劇情補完,春季個免費dlc應該先係重點
我應該係呢個post的頭幾頁已不停話bio6就算扣起多數人唔like的Chris編Jake編,遊戲時間都仲係多和其他bio一樣,可惜主流意見都係bio6唔掂

bio rev2二百幾蚊, 仲送埋庸兵, 基本上係超抵玩, 遊戲性和風格亦完全無問題, 但亦唔見得好賣得

此篇文章於 02-02-17 12:42 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 02:35 AM   #671
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
啱啱爆機 比較不滿係後段好短
整體嚟講算係咁la

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 09:06 AM   #672
hkfaker

註冊日期: Jan 2009

此篇文章於 02-02-17 09:16 AM 被 hkfaker 編輯。
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 10:36 AM   #673
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: gingq7 查看文章
我應該係呢個post的頭幾頁已不停話bio6就算扣起多數人唔like的Chris編Jake編,遊戲時間都仲係多和其他bio一樣,可惜主流意見都係bio6唔掂

bio rev2二百幾蚊, 仲送埋庸兵, 基本上係超抵玩, 遊戲性和風格亦完全無問題, 但亦唔見得好賣得
Rev2主要個畫面唔吸引,尤其背景感覺似手提機game HD化,加上好似無乜點宣傳所以唔賣得
庸兵的確勁襟玩,但我唔鐘意rev個種刷裝備同升level式

舊 02-02-17, 03:32 PM   #674
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Marco 查看文章
但係日版有無中字?
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
A9嗰面話有,仲話Z版都幾多和諧下~
唔好意思
依家先答

日版冇中字w

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-17, 03:45 PM   #675
SunSunny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
引用:
作者: GN00508771 查看文章
唔好意思
依家先答

日版冇中字w
日版有中字Wor

標籤
Biohazard 7, Resident Evil 7, バイオハザード 7, 惡靈古堡7, 生化危機7

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Biohazard 攻略書 arceela 買賣專區 5 03-12-13 12:48 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM
Biohazard: Miami ahleung ~清談館~ 101 11-26-12 04:12 PM
biohazard outbreak 村雨末子 電視遊戲討論版 1 12-14-03 04:45 PM

現在的時間是 02:12 PM

手機版 | APP版