Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-11-12, 01:39 AM   #176
ヨコ男
God of Gamer
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
唔係講少, 投左訴先
http://gaforum.org/showpost.php?p=99...postcount=3880

Thank you for your e-mail.
This message is an acknowledgement of receipt of your e-mail. Your e-mail will be forwarded to the responsible officer for processing/reply.
(This message is generated by Auto Reply System)
Electoral Affairs Commission
Hong Kong Special Administrative Region
本會現確認收到你的電郵。你的電郵會轉至有關負責人處理/回覆。
(以上訊息由自動回覆系統發出)
香港特別行政區 選舉管理委員會謹覆

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 07:19 AM   #177
amn_dl811
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
好啦其實最大問題泛民自從華叔死左孖田淡出後真係無一個能夠由泛民在關健時刻喝得住團結的人

其實 Audrey 做到呢個角色但係今次...
(至於最想做泛民大佬的黃毓民...免了)

人地未去到西環喝 阿老鼠頭都喝得停嫻姐同譚耀宗。

不過我認為今次贏波輸錢的最大元凶係肥佬黎,
Audrey Tanya 阿陶 高達 黃成智 叫好邊個死邊個

此篇文章於 09-11-12 07:23 AM 被 amn_dl811 編輯。
amn_dl811 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 08:49 AM   #178
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
我個Facebook 依家全部都係劉江華既改圖/ 車頭相轉貼

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 09:06 AM   #179
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: diabloex 查看文章
早十年八年我都係咁諗,但根本無首,點協調,個個位都百萬年薪,真係咁易清高嗎?
唔同對家,呀爺話點就點。

另外李永達夫婦高估自己好受歡迎就低輸
至於余若薇我覺得佢真係唔想用咁多時間玩呢個越來越難玩的遊戲,半放棄做腳。
但事實上唔係個個黨都有金壙

與其話百萬年薪, 其實係黨資金

無理由有位唔爭架嘛

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 09:26 AM   #180
Shing
Game Master
Break Out

註冊日期: Sep 2004
慢必當選後出櫃了。

在香港勇敢出來

Shing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 09:46 AM   #181
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
引用:
作者: ヨコ男 查看文章
唔係講少, 投左訴先
http://gaforum.org/showpost.php?p=99...postcount=3880

Thank you for your e-mail.
This message is an acknowledgement of receipt of your e-mail. Your e-mail will be forwarded to the responsible officer for processing/reply.
(This message is generated by Auto Reply System)
Electoral Affairs Commission
Hong Kong Special Administrative Region
本會現確認收到你的電郵。你的電郵會轉至有關負責人處理/回覆。
(以上訊息由自動回覆系統發出)
香港特別行政區 選舉管理委員會謹覆
投左ICAC版
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 09:53 AM   #182
小白熊
Ultimate Gamer
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
引用:
作者: Corex 查看文章
ICAC 要打電話
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 09:53 AM   #183
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: amn_dl811 查看文章
不過我認為今次贏波輸錢的最大元凶係肥佬黎,
Audrey Tanya 阿陶 高達 黃成智 叫好邊個死邊個
套用反淫力既邏輯, 原來肥佬黎先係西環卧底!

界走晒D票去D無機會當選既人道, 分薄票源, 減少泛民議席
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 10:06 AM   #184
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

3DS Friend Code0189 9216 9190
引用:
作者: 小白熊 查看文章
ICAC 要打電話
兩邊都MAIL=3=

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 10:12 AM   #185
真!DC
Banned User
奉行我道

-del-

此篇文章於 09-11-12 10:14 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 10:14 AM   #186
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: ahleung 查看文章

輸到成咁仲打算繼續玩D咁既野?

舊 09-11-12, 10:20 AM   #187
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: Viper II 查看文章
真心希望四方做主席

白鴿四年後必死

整死保皇黨先啦
陳含賓入到都多謝你地搞分化先

白鴿賤還賤,還有利用價值

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 10:26 AM   #188
amn_dl811

引用:

咁我只會話佢係某登的雷達神罷了。事實係 Tanya 同高達都係差好少。
(四年後唔好再燈好嗎, 2000/2004 肥佬黎已經燈了兩次的了, 2008好彩無提人名無燈到咁解咋 )

肥佬黎話曬都係商家佬, 一定無毓民長毛咁左, 唔支持拳頭好正常。

PS:
我信人力無可能投共的, 只是客觀上被動地不知不覺間做了中共手上的一隻棋子罷了。
中共只是覺得有機會攪砸民主進程的事情在中間順水推舟罷了。
只是希望人力整體, 我明白他們是赤子之心, 但有時太單純了。要提防被有心人利用而不自知。

我也信民主黨(除個別人士)無可能投共的, 只是因為他們真的想找突破點,
想利用中央但求勝心切被中共反利用罷了。
民主黨, 我知道你們真是等得太久 。只希望該硬的時候就要硬就好了。

此篇文章於 09-11-12 10:29 AM 被 amn_dl811 編輯。
舊 09-11-12, 10:28 AM   #189
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
輸到成咁仲打算繼續玩D咁既野?
你o岩, 唔玩喇.

不過呢幾日各界主流聲音都係話唔好再內訌, 要團結. 我就不敢茍同.
民主黨既錯(多項投票紀錄), 懶(投完反對票乜都唔做), 好多都只係客觀事實. 唔通就因為要團結所以要包容晒?
俾泛民拎番好多議席, 但白鴿繼續唔做野, 扮大哥. 咁就叫贏?

唔好忘記, 白鴿到呢一刻仍然話自己無錯.
舊 09-11-12, 10:39 AM   #190
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
你o岩, 唔玩喇.

不過呢幾日各界主流聲音都係話唔好再內訌, 要團結. 我就不敢茍同.
民主黨既錯(多項投票紀錄), 懶(投完反對票乜都唔做), 好多都只係客觀事實. 唔通就因為要團結所以要包容晒?
俾泛民拎番好多議席, 但白鴿繼續唔做野, 扮大哥. 咁就叫贏?

隨住改朝換代,有冇錯可以由新一任人選講。
可惜唯一看似比較溫和既鄭生已經唔喺黨中亦唔參選…

唔好內訌(互相拳來腳往)同團結一致之間真係有好大空間…
不過叫雞黨真係唔好再充大佬,唔係下一屆又一堆人狙擊佢。
…最驚既係好似黃子華話齋「歷史係冇任何教育意義既」…

此篇文章於 09-11-12 10:43 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 10:47 AM   #191
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
其實互罵就一定有
....光譜闊左,各政團做事手法一定有差別
只要原則大家沒變,其實冇咩問題,冇需要"懶"係團結

但當然民主黨政改方案單野係原則問題
...到今日仍然冇釋出善意反而係民主黨
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 10:50 AM   #192
amn_dl811

引用:
你o岩, 唔玩喇.

利申:
我係由毓民到基哥都支持的, 超級騎牆的呀梁醫生不忘六四我都欣賞。
我只是一個目的主義者, 你認為用乜野過程最好我不管。

我都覺得白鴿無大錯喎... 雖然客觀上民主是可能倒退了但唔試下又點知此路不通?
(唔好同我講國民教育, 小孩洗了腦無得返轉頭, 民主進程行差踏錯反而重有寰可轉, 大不了七百萬人一齊操上中南海!)

激進派要有, 他們是時刻在提醒我們最終的目標是甚麼。

我只是相信, 其他地方, 可以有不同意見, 但在最重要的地方, 最後的底線, 要團結在一起, 就夠。

我還看不到民主黨放棄最後底線 (雖然他們將這條底線露了出來, 叫價能力可以話幾乎無)。

舊 09-11-12, 10:59 AM   #193
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
利申:
我係由毓民到基哥都支持的, 超級騎牆的呀梁醫生不忘六四我都欣賞。

我都覺得白鴿無大錯喎... 雖然客觀上民主是可能倒退了但唔試下又點知此路不通?
(唔好同我講國民教育, 小孩洗了腦無得返轉頭, 民主進程行差踏錯反而重有寰可轉, 大不了七百萬人一齊操上中南海!)

我只是相信, 其他地方, 可以有不同意見, 但在最重要的地方, 最後的底線, 要團結在一起, 就夠。

我還看不到民主黨放棄最後底線 (雖然他們將這條底線露了出來, 叫價能力可以話幾乎無)。
白鴿最錯係冇知會盟友就走入中聯辦,當正自己係大哥。
泛民自己內部投票過,覺得要談判,禁咪高調D走入去LO。
最重要係唔好俾人覺得你入去談判除左爭取政改仲要拎到咩著數俾自己。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 11:04 AM   #194
ahleung
The One
Bannnned

引用:
利申:

所以你quote我個post裏面, 我完全無提政改.

我只係講佢地既其他投票紀錄
(e.g. 領匯, 強積金)

同埋即使投反對票, 投完無用又乜都唔做
(掟蕉鬧人就激進o者, 公投拉布其實只係玩規則漏洞, 你都唔制.
好喇, 當你公投拉布都激進. 唔o岩你style. 咁你都要諗其他方法架? 投無用既反對票到2047 ? )

咪就係剩番最後底線: 立場上抗共囉 (假設佢地仲係真心)
但從結果黎睇, 20年來係完全抗唔到.
舊 09-11-12, 11:18 AM   #195
amn_dl811

引用:
所以你quote我個post裏面, 我完全無提政改.

我只係講佢地既其他投票紀錄
(e.g. 領匯, 強積金)

同埋即使投反對票, 投完無用又乜都唔做
(掟蕉鬧人就激進o者, 公投拉布其實只係玩規則漏洞, 你都唔制.
好喇, 當你公投拉布都激進. 唔o岩你style. 咁你都要諗其他方法架? 投無用既反對票到2047 ? )

咪就係剩番最後底線: 立場上抗共囉 (假設佢地仲係真心)
但從結果黎睇, 20年來係完全抗唔到.
佢地覺得得把口up多20年精誠所至真係會金石為開的話我無意見架。 (雖然我都覺得咁做係對牛彈琴)

但最少在今日, 我認為與虎(中共)謀皮必須智取。一手硬(威脅全面攤牌, 雖然我覺得未係時候)之餘留一手軟(民主黨你話佢得吧口 up又好) 才是上策。
當然手硬的一定要留低兼且不時要用來嚇O下隻老虎。

引用:
作者: 001015 查看文章
白鴿最錯係冇知會盟友就走入中聯辦,當正自己係大哥。
泛民自己內部投票過,覺得要談判,禁咪高調D走入去LO。
最重要係唔好俾人覺得你入去談判除左爭取政改仲要拎到咩著數俾自己。
老實說如果共產黨開條件真係要密室談判的話你無計 woh
雖然走入去三個人有兩個一早知判斷力有問題(何單), 第三個後來知道仲衰過前二的。

此篇文章於 09-11-12 11:35 AM 被 amn_dl811 編輯。
舊 09-11-12, 11:46 AM   #196
ahleung
The One
Bannnned

引用:
佢地覺得得把口up多20年精誠所至真係會金石為開的話我無意見架。 (雖然我都覺得咁做係對牛彈琴)

但最少在今日, 我認為與虎(中共)謀皮必須智取。一手硬(威脅全面攤牌, 雖然我覺得未係時候)之餘留一手軟(民主黨你話佢得吧口 up又好) 才是上策。當然手硬的一定要留低兼且不時要用來嚇O下隻老虎。
可惜佢地負責做「軟」都唔合格.

當佢談判換條件無錯. 佢換左D咩番黎?
功能組別多5席直選.

但就算俾你泛民拎晒5席,
甚至拎埋直選新增果5席,
無法改變保皇黨嚮議會屈你機既原因, 即係:
1. 功能組別佔過半數
2. 全體議席佔過半數

佢地甚至無意爭晒超選果5席, 只係派3個人參選.
咁更加唔會改變到.

結果唔係益市民, 只係益左佢地自己 (多D議席, 易D入局)

仲要提高左特首提名門檻.

簡單D講,
談判可以係好, 但
1. 你要傾到有用既野番黎
2. 你唔可以私自3個人去傾仲應承埋, 唔同盟友商量.

我寧願公民袋負責做「軟」.
舊 09-11-12, 11:53 AM   #197
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: sugihara 查看文章
最濕滯係投泛民果班,即係我地呢,資訊流動同吸收太多太快,
求其網上打句"請瘋傳"即時收得皮

對家因為班選民接收資訊有限,唔睇生果唔上網0既話
鼠王芬李慧瓊佢地做過D乜..........邊個知
所以先要做既係建立每區選民既DATABASE
仲有各黨落區議做事(建立票倉)會係好重要

舊 09-11-12, 11:55 AM   #198
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
民主黨直選議席由7席減至4席,在新界西全軍盡墨,尋求連任的李永達和太太陳樹英雙雙出局;民主黨主席何俊仁將選舉失利歸咎是「深層次原因」,否認是選民不支持政改方案,以選票懲罰該黨;堅持民主黨理性、與中央談判的路線正確。
民主黨兩年前走入中聯辦密室會談,「成功爭取」政改方案的畫面歷歷在目,結果今屆新增的5席中有4席地區落入建制派之手,超級區議會5席取其3。何俊仁昨總結選舉結果時歸咎是策略失誤,「我哋喺新界西咁輸法,係好多方面原因,包括選舉策略,我哋高估咗自己嘅支持度,令兩個候選人啲票配到啱啱輸」。
即使如此,何不認為巿民的選擇代表否定政改方案,「雖然有咁嘅結果,但我哋會繼續走理性、務實、進步嘅路線,要推動香港政制發展,需要同北京有會談、有談判,呢一點仍然係堅定嘅」。

歸咎失利是策略失誤
何俊仁更指今次他與涂謹申、馮檢基透過超級區議會晉身立法會是成果之一,「就好似今次增加咗10席,一樣有民主派可以入到議會,我哋都有3票,我哋會繼續堅持方案」,仍然歸咎選舉失利是策略失誤。
至於意外成為「票王」的涂謹申,是黨內少數政改方案反對派,他在選前表明會爭取取消超級議席。他昨日解釋民主黨在直選大敗,但超級議席高票當選的怪現象,他指市民投他一票,是清楚表達政治訊息,並非支持政改方案,「我知道係有好多原本諗住投白票嘅選民含住淚投畀我,佢哋希望涂謹申透過呢個議席,去爭取真普選,取消功能組別。」
當年因為不認同政改方案而出走,與其他30名少壯派黨友成立新民主同盟的范國威,在今次新界東勝出,成功爭取最後一席,以28,621票入局;他認為民主黨大敗,正好反映選民否定政改方案,「新西向來係民主黨嘅橋頭堡,家一席都冇,證明當年佢哋支持(政改)係錯,希望佢哋可以修正」。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...20911/18013396

不過阿涂你都冇機會做主席

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 11:58 AM   #199
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:

佢地甚至無意爭晒超選果5席, 只係派3個人參選.
咁更加唔會改變到.

結果唔係益市民, 只係益左佢地自己 (多D議席, 易D入局)

仲要提高左特首提名門檻.
派3個人參選先隱勝
5個人會分薄票, 肛華反而有機

你當白鴿傻架咩
另外本身要百五人提名

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-12, 11:59 AM   #200
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: JMi 查看文章
呢班PK最厲害之處正正係你掌握唔到佢底牌架喎
鑊鑊就嬴你少少 等人以為有得鬥
其實自己只會用最少資源冒最少險去拎足夠議席咁

想知選舉機器全力?
唔廢掉大部分功能組別要打真軍之前 都應該無機會
呢樣就係信息戰
保密工作要做得好之餘要有SPY去民建聯

我都好強烈建議去做民建聯義工,支持界佢地老人院D票倉

食就民解聯,票投其他人,或者做到擾亂效果增加廢票率都已經係重大戰果

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 07:15 AM

手機版 | APP版