Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 
電視遊戲討論版>進撃の巨人 2 (中文化確、PS4, PSV, NS, PC)
DevilElvis 04:00 PM 08-21-17
http://www.gamecity.com.tw/shingeki2/

Early 2018

https://youtu.be/Yig_0vOAp9Y

seed2005 01:04 PM 09-23-17
ttps://www.famitsu.com/news/201709/23142523.html

対応機種: PS4、PS Vita、Nintendo Switch、Steam
2018年初冬に、全世界同時発売を目指しているとのこと。
MultiPASS 01:48 PM 09-23-17

mrk 11:38 PM 09-25-17
作者: seed2005:
ttps://www.famitsu.com/news/201709/23142523.html

対応機種: PS4、PS Vita、Nintendo Switch、Steam
2018年初冬に、全世界同時発売を目指しているとのこと。
作者: MultiPASS:
前後都好大分別,(1個明年尾,1個明年頭)

重點:今集中文化係PS獨佔,定全平台都有份??
(如果係前者,PS4+PSV版銷量會冇咁難看,
如果係後者,switch版一定係銷售量大大領先,PSV版包尾,而PS4版排中間,Steam版就唔識計,我冇留意開!)
fhdelibird 12:52 AM 09-26-17
作者: mrk:
前後都好大分別,(1個明年尾,1個明年頭)

重點:今集中文化係PS獨佔,定全平台都有份??
(如果係前者,PS4+PSV版銷量會冇咁難看,
如果係後者,switch版一定係銷售量大大領先,PSV版包尾,而PS4版排中間,Steam版就唔識計,我冇留意開!)
兩個POST無分別,都係講同一個時間點推出,即2018年初
人家日本公司習慣用冬季指年頭兩三個月的
IDGAF 03:53 PM 09-23-17
隻PS4中文版進撃1我到一半左右就放低咗,
以為TV版出第2季時會玩完,
結果到宜家GAME第二集都就嚟出都未玩…
半人馬-RigiL- 04:06 PM 09-23-17
1好無玩??
由手機版發出
真!DC 04:13 PM 09-23-17
作者: 半人馬-RigiL-:
1好無玩??
由手機版發出
作為動畫game來講算唔錯
片巨人片得幾爽
由手機版發出
mrk 11:31 PM 09-25-17
1好無玩??
由手機版發出
初頭2個鐘內都好玩,後來要升級能力,要擦素材,
跟著冇玩落去,
後面聽網上評論講爆機後都係擦素材,做牆外調查,就會變得好作業式!
enishi 08:46 PM 09-26-17
https://gnn.gamer.com.tw/9/153049.html

而臺灣光榮特庫摩也宣布,此次在台發售的版本對應主機為 PlayStation 4/Steam/Nintendo Switch,今後將會陸續公布更多情報。
安安 07:00 PM 10-24-17
https://www.youtube.com/watch?v=gnDWfbA5YXk
【世界初実機プレイ公開 / 三上枝織 出演】『進撃の巨人2』生番組
padage 09:46 AM 10-25-17
根本斬20隻巨人之後同斬2000隻無分別,玩法一樣,玩到訓著覺
mrk 02:52 AM 03-13-18
今個月初已訂左switch日限Box版(上過eShop查過switch日版係有齊中韓日字)

注:PS4版照舊,日版得日字,中文版得中韓字,重要PS4中限Box版最多人搶,所以某D舖收訂比日限Box版特別貴!
PS:今集新加左幾個多人對戰mode,其中有個4VS4好似幾得意!(請問有冇人兄有興趣組隊呀??)
lunn 12:30 PM 03-13-18
今個月初已訂左switch日限Box版(上過eShop查過switch日版係有齊中韓日字)

注:PS4版照舊,日版得日字,中文版得中韓字,重要PS4中限Box版最多人搶,所以某D舖收訂比日限Box版特別貴!
PS:今集新加左幾個多人對戰mode,其中有個4VS4好似幾得意!(請問有冇人兄有興趣組隊呀??)
有興趣
見到已出
$479-498
mrk 01:51 PM 03-13-18
作者: rinxlun:
有興趣
見到已出
$479-498
switch日版偷左??
lunn 01:55 PM 03-13-18
switch日版偷左??
係呀
旺角同深水埗都賣緊喇
NS版咋
其他版唔覺有
charcsc2000 03:54 PM 03-13-18
有興趣
見到已出
$479-498
498一隻switch game....駛唔駛咁貴....
話時話, switch版有沒中文??
lunn 04:00 PM 03-13-18
作者: charcsc2000:
498一隻switch game....駛唔駛咁貴....
話時話, switch版有沒中文??
我都覺貴左D
所以無買到
Switch版有中文既
charcsc2000 04:01 PM 03-13-18
我都覺貴左D
所以無買到
Switch版有中文既
thx, 貴到咁...我都係等特價轉買ps4版算....
或者等review睇下有沒伏先..
ゆり 05:00 PM 03-13-18
KOEI既NS野唔好掂好D...可以體驗到咩叫最差體驗
charcsc2000 07:02 PM 03-13-18
作者: ゆり:
KOEI既NS野唔好掂好D...可以體驗到咩叫最差體驗
點會呀,大蛇無雙好好喎,但暗榮出名訂價好,係估唔到去ns仲高左~
sugoteam 07:09 PM 03-13-18
作者: charcsc2000:
點會呀,大蛇無雙好好喎,但暗榮出名訂價好,係估唔到去ns仲高左~

同意,其實唔關乜嘢主機事,近年光榮嘢真係睇定d至好入手,隻真三八我真心玩到無哂動力.....

Sent from my iPhone using Gaforum
半人馬-RigiL- 09:10 PM 03-13-18
隻火紋無雙好正喎
由手機版發出
ゆり 10:31 PM 03-13-18
隻火紋無雙好正喎
由手機版發出
我比隻鍊金工坊伏左野定係想我入GUST數?

火紋無雙主力就係為NS開發,好難差得去邊

但D多機種既NS隨時同PSV一樣......(上面講隻工坊)
wsx360 10:41 PM 03-13-18
作者: ゆり:
我比隻鍊金工坊伏左野定係入想我入GUST數?

火紋無雙主力就係為NS開發,好難差得去邊

但D多機種既NS隨時同PSV一樣......(上面講隻工坊)
鍊金工房Ver 1.02更新後畫質有提升
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...num=2&bPage=13

而家暗榮多平台game既NS版有PS3水準

1 2 3 

返回主題版面